Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης - Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο για την προεδρία του κόμματος...! Λέτε να εκλεγεί ξανά ο ΓΑΠ; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ανδρουλάκης - Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο για την προεδρία του κόμματος...! Λέτε να εκλεγεί ξανά ο ΓΑΠ;

  Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο στο Κίνημα Αλλαγής στον β΄ γύρο...

 







Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οι δύο μονομάχοι που θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο στο Κίνημα Αλλαγής στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. 


Πόσο ενθαρρυντικό για τη νοητική μας εξέλιξη ως κοινωνία, μέσα σε αυτή την δεκαετία, είναι το γεγονός ότι ΓΑΠ πέρασε στο δεύτερο γύρο και διεκδικεί, έστω και ως δεύτερος την αρχηγεία;


Στις εκλογές του α' γύρου που έγιναν την Κυριακή, ο Ν. Ανδρουλάκης πήρε την πρώτη θέση με ποσοστό περίπου 37%, έχοντας απόσταση σχεδόν 9 ποσοστιαίων μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου: μια διαφορά που ενδεχομένως θα «μετρήσει» στις επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν στις 12 Δεκεμβρίου.

Τρίτος -και σε απόσταση περίπου 2 μονάδων από τον Γ. Παπανδρέου- ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ μονοψήφια ποσοστά συγκέντρωσαν οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι (Π. Χρηστίδης, Χ. Καστανίδης και Π. Γερουλάνος).

Τα ποσοστά

  1. Ν. Ανδρουλάκης: 37,04%
  2. Γ. Παπανδρέου: 27,8%
  3. Α. Λοβέρδος: 25,97%
  4. Π. Χρηστίδης: 3,25%
  5. Χ. Καστανίδης: 2,97%
  6. Π. Γερουλάνος: 2,97%

Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι δύο μονομάχοι προχώρησαν σε δηλώσεις, εν όψει και του β' γύρου.

Ο Ν. Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και ανανέωσης του κόμματος, τονίζοντας πως «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που μας τίμησαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου για το πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν. Η ενότητα είναι η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει», ήταν η πρώτη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έγινε δεκτός με επευφημίες από μέλη και φίλους του κόμματος.

Από την πλευρά του ο Γ. Παπανδρέου απεύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες για τη «μάχη» της επόμενης Κυριακής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη τόνισε ότι «την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, αποφασίζουν για την τύχη της παραταξης. Αποφασίζουν για την πορεία και το μέλον της παράταξης. Σας ευχαριστώ όλους και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».

Δήλωση έκανε κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα κι ενότητα», ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σχετικά με το θα πράξει ο ίδιος στον δεύτερο γύρο. Διαβεβαίωσε ότι επίσης ότι «η δημοκρατική παράταξη -το ΠΑΣΟΚ- έχει μέλλον»

Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Συμπορευτήκαμε όλοι μαζί σε ένα ταξίδι 40 ημερών. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή είναι και ευθύνη».

ΥΓ: Εμείς απλά απορρούμε...Είναι ενθαρρυντικό, ότι ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα για την αρχή της καταστροφής της χώρας, περνά στο δεύτερο γύρο της εσωκομματικής διαδικασίας; Ο άνθρωπος που, αν η δικαιοσύνη ήταν ανεξάρτητη, φυσιολογικά θα είχε δικαστεί και το κόμμα δεν θα συνέχιζε να υφίσταται...υπάρχει πιθανότητα να επανέλθει στη κεντρική πολιτική σκηνή ως Πρόεδρος του κόμματος;




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου