Για κάποιον λόγο βιάζονται: Με προτροπή Πρωθυπουργού η τρίτη δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες. Η απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση όσων χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένοι»... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Για κάποιον λόγο βιάζονται: Με προτροπή Πρωθυπουργού η τρίτη δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες για όλους τους ενήλικες. Η απόφαση αποτελεί επιβεβαίωση όσων χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένοι»...

  Παραδοχή του Μάριου Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση: «Στους τρεις μήνες θα εμβολιαστείτε ξανά για να έχετε προστασία» Ο Πρωθυπουργός κα...

 




Παραδοχή του Μάριου Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση: «Στους τρεις μήνες θα εμβολιαστείτε ξανά για να έχετε προστασία»


Ο Πρωθυπουργός και η «επιτροπή ειδικών» επιβεβαίωσαν τα «ψεκασμένα» sites. Παραδέχθηκαν με αυτή την απόφαση, αυτό που τόσο καιρό οι ίδιοι και τα «ελληνικά βατράχια» κατέρριπταν ως «fake news». Δηλαδή ότι η όποια ανοσία εξασφαλίζουν αυτά τα σκευάσματα κατά του Covid-19 διαρκεί ακόμα λιγότερο από τους 6-12 μήνες που γράφαμε, βασιζόμενοι σε πραγματικές μελέτες, τις οποίες οι ίδιοι απέκρυψαν...


Την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τους έξι στους τρεις μήνες λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμών όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους με την πλατφόρμα να ανοίγει από το βράδυ της Παρασκευής, παραδεχόμενος έτσι ουσιαστικά ότι όποιος έχει εμβολιαστεί με την δεύτερη δόση και έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των τριών μηνών είναι... ανεμβολιάστος.

Η ενημέρωση από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα δεδομένα καταλήγει στην χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες από 18 ετών και πάνω. Όσον αφορά αυτούς που έχουν νοσήσει, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν κι αυτοί 3 μήνες κι όχι 6 μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσον αφορά αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson's and Johnson's η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους 2 μήνες όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά από σήμερα το βράδυ για ραντεβού, ενώ υπάρχουν και αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και για την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Εκτίμησε δε σε 2 εκατ. τους πολίτες που μπορούν να προβούν στην τρίτη δόση.

Η απόφαση της επιτροπής όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους βασίστηκε στην άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας από τον εμβολιασμό καθώς η μετάλαξη όμικρον φαίνεται να απασχολεί ολοένα και περισσότερο όχι μόνο τους επιστήμονες αλλά και την κοινωνία. Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι μέχρι τον Ιανουάριο, δηλαδή κι όλοι αυτοί που είχαν κάνει τον αρχικό εμβολιασμό τον Σεπτέμβριο που πέρασε.

Το μεσοδιάστημα πρέπει να μικρύνει

«Γίνεται πλέον σιγά-σιγά σαφές ότι το μεσοδιάστημα πρέπει να μικρύνει στους 4 με 5 μήνες, αντί για τους 6 μήνες», ανέφερε ο Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας πως «υπάρχουν δεδομένα και μας το δείχνει η καθημερινή ζωή. Βλέπουμε συχνά συνανθρώπους μας οι οποίοι νοσούν στη φάση μεταξύ 5ου και 6ου μήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση θα είναι για τον γενικό πληθυσμό γιατί όλα τα δεδομένα δείχνουν πως η τρίτη δόση βοηθάει και τους υγιείς ανθρώπους.

Διέταξε ο Πρωθυπουργός και υπάκουσαν οι επιστήμονες;

Ο πρωθυπουργός, είχε δηλώσει νωρίτερα στη Βουλή, ότι θα παρέμβει στην επιτροπή των Ειδικών και θα ζητήσει να εξεταστεί η γνώμη του για το ιατρικό θέμα της χορήγησης της τρίτης δόσης, νωρίτερα. 

«Έχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης» είπε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής. Και όπως φαίνεται, ο λόγος του έπιασε τόπο στους επιστήμονες! Το ερώτημα βέβναια που δεν έχει θέσει κανένας, είναι με ποιά ιδιότητα ο Πρωθυπουργός οδήγησε την επιτροπή των «ειδικών» σε μια τέτοια απόφαση και κυρίως για ποιον λόγο η Ελλάδα τρέχει να λάβει και να υλοποιήσει μια απόφαση την οποία δεν έχει εισηγηθεί ούτε ο Π.Ο.Υ ακόμα; Για άλλη μια φορά λαγός ο Πρωθυπουργός...;

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους 50άρηδες και άλλα επαγγέλματα

Την ίδια ώρα, η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνταγματικό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους  σε ΕΜΑΚ και υγειονομικούς φαίνεται να «λύνει» τα χέρια του Κ.Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανακοινώσει ενδεχόμενη επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ή ηλιακές κατηγορίες πολιτών και μάλιστα με βάση το απάνθρωπο εισπρακτικό μέτρο που αφορά πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα με τους εργαζόμενους στην εστίαση και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έκλεισε το μάτι στις απολύσεις των ανεμβολίαστων εργαζομένων, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στις επιχειρήσεις εάν αρρωστήσουν και πρέπει να μπουν σε καραντίνα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου