Με ρύθμιση νόμου θα παίρνουν τα παιδιά των «αρνητών» αφαιρώντας τους την γονική επιμέλεια! Αλήθεια θα ισχύσει το ίδιο και για τα παιδιά των Ρομά που δεν πηγαίνουν σχολείο; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Με ρύθμιση νόμου θα παίρνουν τα παιδιά των «αρνητών» αφαιρώντας τους την γονική επιμέλεια! Αλήθεια θα ισχύσει το ίδιο και για τα παιδιά των Ρομά που δεν πηγαίνουν σχολείο; (Video)

  Πρωτόγνωρες και φασιστικές καταστάσεις. Η χώρα υπό τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει σε ένα κανονικό παιδομάζωμα, αφού μετά τον νόμο...

 






Πρωτόγνωρες και φασιστικές καταστάσεις. Η χώρα υπό τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη θα προχωρήσει σε ένα κανονικό παιδομάζωμα, αφού μετά τον νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό τώρα οι κυβερνώντες σκοπεύουν να παίρνουν και  τα παιδιά από τους γονείς που θεωρούνται «αρνητές», αφαιρώντας τους την γονική επιμέλεια.


Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι όποιος έλεγε πριν μερικούς μήνες ότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, βαφτίζονταν «ψεκασμένος» και συνωμοσιολόγος...και τώρα η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το εφαρμόσει!


Τις επόμενες ημέρες επίκειται ρύθμιση η οποία θα προβλέπει -για τους γονείς οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο -ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνια και αφαίρεση γονικής άδειας.

Ακόμα και το ενδεχόμενο αφαίρεσης της γονικής επιμέλειας στους αρνητές του κορονοϊού οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, γιατί δε θέλουν να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self test, άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον Real Fm 107,1μ, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κόπτσης γνωστοποίησε πως επίκειται ρύθμιση η οποία θα μετατρέπει το πταίσμα σε πλημμέλημα, ενώ θα προβλέπει -για τους γονείς οι οποίοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ποινή φυλάκισης έως 2 χρόνιαχρηματικό πρόστιμο και -αν κρίνει ο εισαγγελέας- αφαίρεση γονικής άδειας.

«Υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο. Αν δεν πρασινίζει η πλατφόρμα του edupass δεν μπορεί να μπει στο σχολείο. Αλλιώς καταγράφονται οι απουσίες. Εμείς με σύνεση και με πειθώ, λέμε στους διευθυντές να πείθουν τους γονείς. Όταν ξεφεύγουν οι απουσίες ξεφεύγουν των παιδαγωγικών αρμοδιοτήτων και επεμβαίνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Από το 2017 υπάρχει νομοθετικό κενό. Κάνουμε τομές και παρεμβάσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση και επίκειται ρύθμιση που θα μετατρέπει το πταίσμα σε πλημμέλημα με 2 χρόνια φυλάκιση, χρηματικό πρόστιμο και αν κρίνει και ο εισαγγελέας μέχρι και αφαίρεση γονικής μέριμνας.

Καταλαβάινετε δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοια αδιανόητα φαινόμενα οι ίδιοι οι γονείς να στερούν τη μόρφωση των παιδιών για υποθέσεις που δεν θα έπρεπε καν να συζητούμε. Θα λείψει αυτό το θέμα και ήδη κάποια φαινόμενα μεμονωμένα περιορίζονται συνεχώς και μόνο στο άκουσμα πως θα υπάρχουν τέτοιες συνέπειες. Δεν θα χαϊδεύουμε πια τον καθένα»


Τα «χάδια» του επιδόματος και η προσπάθεια να πάνε τα παιδιά των Ρομά σχολείο

Διαχρονικό το ζήτημα, επί δεκαετίες δεν υπήρχε σοβαρή λύση με αποτέλεσμα συγκεκριμένες κοινότητες να λαμβάνουν και επιδόματα και να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Στις αρχές του 2020 το Υπ. Εργασίας γνωστοποίησε νομοσχέδιο με μια τροποποίηση για το επίδομα παιδιού που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ, με κριτήριο την υποχρεωτική εγγραφή των παιδιών στο σχολείο.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση είχε στόχο να ελέγξει τους δικαιούχους και ειδικά τις ομάδες Ρομά που λαμβάνουν επίδομα, ενώ είχε μπει ως προϋπόθεση να μην μένει το παιδί από απουσίες...! Εδώ λοιπόν μπαίνει το μεγάλο ερώτημα, εφόσον το κράτος γίνεται τόσο σκληρό με τους «αρνητές»...! Ποιός ελέγχει τον τρόπο που λαμβάνονται οι απουσίες σε σχολεία όπου πλειοψηφούν παιδιά Ρομά; Πόσο σίγουροι είμαστε ότι όντως πηγαίνουν σχολείο σήμερα; Θα υπάρξει λοιπόν η ίδια μέριμνα για τα παιδιά των Ρομά...ή η νέα τροποποίηση που έρχεται δεν έχει ως στόχο τη «σωτηρία» των παιδιών «αρνητών»...αλλά τους ίδιους τους «αρνητές»...;





Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου