Α. Λινού: «Δεν προστατεύονται από την “Όμικρον”ούτε όσοι έχουν κάνει 3 δόσεις. Να κλείσουν τα σχολεία αμέσως» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Α. Λινού: «Δεν προστατεύονται από την “Όμικρον”ούτε όσοι έχουν κάνει 3 δόσεις. Να κλείσουν τα σχολεία αμέσως» (Video)

  Μας προετοιμάζουν ξανά από το πρωί για ένα γενικό Lockdown , λέγοντας μας πως δεν το επιθυμούν, αλλά, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μ...

 






Μας προετοιμάζουν ξανά από το πρωί για ένα γενικό Lockdown, λέγοντας μας πως δεν το επιθυμούν, αλλά, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στο μέλλον...! Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις της κας Λινού στο OPEN.


Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθ. Λινού, δήλωσε σε σχέση με τη Δέλτα, πως η Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης και τα εμβόλια δεν επαρκούν αφού παρουσιάζουν μικρότερη ανθεκτικότητα απέναντι στον κορωνοϊό ακόμα και εκείνοι που έχουν κάνει την 3η δόση.


Όπως χαρακτηριστικά είπε για να δώσει το μέτρο των νέων δεδομένων που φέρνει η Όμικρον,  από τα επτά εκατομμύρια των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι 2 με 3 εκατομμύρια θα πρέπει να θεωρούνται πραγματικά εμβολιασμένοι, δηλαδή, εκείνοι που έχουν κάνει και την 3η δόση.

Η Αθηνά Λινού μλώντας στο OPEN, επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει τριπλάσιο ρυθμό μετάδοσης από τη Δέλτα και ακόμα κι αν θεωρηθεί πιο ήπια, η έκρηξη των κρουσμάτων που θα φέρει θα οδηγήσει στον ίδιο αριθμό όσον αφορά στους ασθενείς που θα νοσήσουν σοβαρά.

«Φαίνεται και ελπίζουμε ότι θα έχει λιγότερο σοβαρά συμπτώματα. Ακόμα και αν είναι κατά το 1/3 λιγότερο θανατηφόρα από τη Δέλτα, θα οδηγηθούμε στον ίδιο αριθμό σοβαρών κρουσμάτων» είπε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Χρήση μάσκας παντού, τήρηση των αποστάσεων και μείωση των συναθροίσεων, πρότεινε η Αθηνά Λινού, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν από συνάντηση με ανθρώπους με τους οποίους δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι.

Παράλληλα ζήτησε να κλείσουν τα σχολεία αμέσως και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να αποφασιστεί εάν θα πρέπει να ανοίξουν αργότερα.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου