ΜΕΛΕΤΗ του Cambridge: «Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν προστατεύουν τους ανθρώπους από το COVID-19» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΜΕΛΕΤΗ του Cambridge: «Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν προστατεύουν τους ανθρώπους από το COVID-19»

  «Ο κανόνας των δύο μέτρων είναι εύκολο να τον θυμάται το κοινό, αλλά δεν αποτελεί ένδειξη ασφάλειας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού μεταβλη...

 







«Ο κανόνας των δύο μέτρων είναι εύκολο να τον θυμάται το κοινό, αλλά δεν αποτελεί ένδειξη ασφάλειας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού μεταβλητών που σχετίζονται με τον αερομεταφερόμενο ιό.»


Ο κανόνας των δύο μέτρων αποτελεί βασικό μέτρο κατά του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19) από το 2020, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι δεν κάνει κάτι σημαντικό για να διατηρήσει τους ανθρώπους υγιείς.

 

Πηγή: Natural News

Άρθρο της Mary Villareal

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge δήλωσε ότι ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης των δύο μέτρων δεν προστατεύει τους ανθρώπους από το να κολλήσουν τον COVID-19 ακόμη και όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι ο κανόνας της κοινωνικής απόστασης είναι μια "αυθαίρετη μέτρηση" της ασφάλειας ελλείψει μάσκας προσώπου και μπορεί να οριστεί οπουδήποτε μεταξύ 0,5 και 5 μέτρων με βάση την ανοχή κινδύνου της τοπικής αρχής δημόσιας υγείας που εκδίδει τις εντολές.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από το COVID-19 μεταδίδουν τον ιό μέσω του βήχα, της ομιλίας και της αναπνοής, ενώ πολλοί αποβάλλουν μεγαλύτερα σταγονίδια που τελικά εγκαθίστανται σε επιφάνειες. Άλλα διασπώνται σε μικρότερα αερολύματα που μπορεί να αιωρούνται στον αέρα.

Η μελέτη της ομάδας χρησιμοποίησε μοντελοποίηση σε υπολογιστή για να ποσοτικοποιήσει την ποσότητα των μολυσματικών σωματιδίων που διασκορπίζονται στον αέρα κατά τον βήχα και τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο βήχας διαφέρει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά την αποβολή των εν λόγω σωματιδίων.

Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής συγγραφέας Επαμεινώνδας Μαστοράκος ανέφερε: "Θυμάμαι ότι άκουσα πολλά για το πώς ο COVID-19 εξαπλώθηκε μέσω των χερουλιών των θυρών στις αρχές του 2020 και σκέφτηκα ότι αν αυτό συνέβαινε, τότε ο ιός πρέπει να αφήσει ένα μολυσμένο άτομο και να προσγειωθεί στην επιφάνεια ή να διασκορπιστεί στον αέρα μέσω ρευστών μηχανικών διεργασιών".

Οι μηχανικοί του Cambridge σημείωσαν επίσης ότι είναι σαφές ότι ο COVID εξαπλώνεται μέσω της μετάδοσης μέσω του αέρα και έχουν αναπτύξει διάφορα προγράμματα για να διερευνήσουν πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε αυτά τα περιβάλλοντα. (Σχετικά: Ο πρώην επίτροπος του FDA λέει ότι ο κανόνας των έξι μέτρων κοινωνικής απόστασης είναι αυθαίρετος, "κανείς δεν ξέρει από πού προήλθε").

Μηχανική των ρευστών και Covid-19

Ο πρώτος συγγραφέας Dr. Shrey Trivedi δήλωσε ότι ένα μέρος του τρόπου εξάπλωσης του COVID-19 είναι η ιολογία, η οποία λαμβάνει υπόψη πόσος ιός υπάρχει στο σώμα και πόσα ιϊκά σωματίδια αποβάλλονται όταν κάποιος μιλάει ή βήχει. Ένα άλλο μέρος είναι η μηχανική των ρευστών, λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει στα σταγονίδια μόλις αποβληθούν

Ο Trivedi σημείωσε ότι οι προσομοιώσεις δείχνουν πόση ποσότητα του ιού θα μπορούσε να φτάσει σε ένα άλλο άτομο στο ίδιο δωμάτιο από έναν βήχα που περιέχει χιλιάδες σταγονίδια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει απότομη αποκοπή μόλις εξαπλωθούν πέρα από τα δύο μέτρα.

Όταν ένα άτομο δεν φοράει μάσκα, ο Trivedi σημείωσε ότι τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα σταγονίδια θα πέσουν σε κοντινές επιφάνειες, αλλά τα μικρότερα μπορούν να αιωρούνται στον αέρα και να εξαπλωθούν γρήγορα και εύκολα πέρα από το όριο των έξι μέτρων, ανάλογα με τον εξαερισμό ενός δωματίου. Επιπλέον, οι μεταβλητές που περιβάλλουν τη χρήση μάσκας και τον εξαερισμό παρουσιάζουν επίσης μεγάλο βαθμό μεταβλητότητας.

"Κάθε φορά που βήχουμε, μπορεί να εκπέμπουμε διαφορετική ποσότητα υγρού, οπότε αν ένα άτομο έχει μολυνθεί με COVID-19, μπορεί να εκπέμπει πολλά σωματίδια του ιού ή πολύ λίγα, και λόγω των αναταράξεων αυτά εξαπλώνονται διαφορετικά για κάθε βήχα", πρόσθεσε ο Trivedi.

Ο κανόνας των δύο μέτρων είναι εύκολο να τον θυμάται το κοινό, αλλά δεν αποτελεί ένδειξη ασφάλειας, δεδομένου του μεγάλου αριθμού μεταβλητών που σχετίζονται με τον αερομεταφερόμενο ιό. Ο εμβολιασμός, ο εξαερισμός και οι μάσκες, είπαν, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του ιού, παρόλο που δεν είναι 100% αποτελεσματικά.

Ο κανόνας των δύο μέτρων χρονολογείται από τα τέλη του 1800, όταν ένας Γερμανός επιστήμονας διαπίστωσε ότι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που υπήρχαν σε μεγάλα σταγονίδια αποβάλλονταν από τη μύτη και το στόμα. Ωστόσο, δεν ανέφερε ότι ο άνεμος και ο καιρός μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουν αυτά τα σταγονίδια. Για παράδειγμα, αν η υγρασία είναι χαμηλή, τα μεγαλύτερα σταγονίδια μπορούν να συρρικνωθούν και να παραμείνουν περισσότερο στον αέρα.

Η Lydia Bourouiba, διευθύντρια του Εργαστηρίου Fluid Dynamics of Disease Transmission στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), δήλωσε ότι ο κανόνας των δύο μέτρων βασίζεται σε μια ξεπερασμένη επιστήμη. Η ίδια και οι συνάδελφοί της διαπιστώνουν ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου τα δύο μέτρα δεν αρκούν για να κρατήσουν τους κινδύνους μόλυνσης από τον ιό σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Μαστοράκος και η ομάδα του πραγματοποιούν παρόμοιες προσομοιώσεις για χώρους όπως οι αίθουσες διαλέξεων για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο καθώς οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους.

----------

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

StudyFinds.org

Healthline.com



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου