Βέλγος Καθηγητής Κλινικής Ψυχιατρικής που μελέτησε την Ψυχολογία του Ολοκληρωτισμού: «Έτσι θα Νικήσουμε» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Βέλγος Καθηγητής Κλινικής Ψυχιατρικής που μελέτησε την Ψυχολογία του Ολοκληρωτισμού: «Έτσι θα Νικήσουμε»

  Όπως πολλοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε, ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται κάτω από μια μαζική επίθεση ψυχολογικού πολέμου. Προσπαθούν α...

 

Όπως πολλοί από εσάς μπορεί να γνωρίζετε, ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται κάτω από μια μαζική επίθεση ψυχολογικού πολέμου.


Προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο ή μια βίαιη επανάσταση, γιατί μπορούν να το ελέγξουν. Η βία δεν θα βγάλει τους ανθρώπους από την ύπνωση, απλώς θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους σε αυτήν. Το να λες την αλήθεια είναι η επαναστατική πράξη.

 

Πηγη: Humans Are Free

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

O καθηγητής Κλινικής Ψυχιατρικής, Matthias Desmet, ο οποίος έχει μελετήσει την ψυχολογία του ολοκληρωτισμού έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να εξηγήσει πώς φτάσαμε εδώ και πώς θα νικήσουμε.

Στις δικτατορίες, η υπακοή πηγάζει από έναν βασικό φόβο για τον δικτάτορα. Αλλά με τον ολοκληρωτισμό, οι άνθρωποι υπνωτίζονται για να υπακούσουν. Με ψυχολογικούς όρους, αυτή η μαζική ύπνωση είναι γνωστή ως "μαζική διαμόρφωση" (mass formation).

Και ο ολοκληρωτισμός ξεκινά πάντα με μια μαζική διαμόρφωση μέσα στον πληθυσμό.

Ένας μαζικός σχηματισμός απαιτεί 4 προϋποθέσεις για να ριζώσει:

1) Οι μάζες πρέπει να νιώθουν μόνες και απομονωμένες.

2) Η ζωή τους πρέπει να αισθάνεται άσκοπη και χωρίς νόημα.

Αυτές οι συνθήκες αυξάνονται εδώ και χρόνια με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης [δηλαδή ναρκισσισμό, κοινωνιοπάθεια, εθισμό και ψυχικές ασθένειες] …

3) Οι μάζες τότε πρέπει να βιώνουν συνεχές άγχος ελεύθερης αιώρησης , και

4) Πρέπει να βιώσουν ελεύθερη αιωρούμενη απογοήτευση και επιθετικότητα.

Αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν υπάρχει διακριτή πηγή για το άγχος ή την επιθετικότητα. Και έτσι, το άτομο αρχίζει να αποζητά παράλογα μια θεραπεία, όσο παράλογη ή καταστροφική κι αν είναι αυτή.

Και αυτές οι συνθήκες πληρούνται το 2020, με τα λουκέτα της COVID και τις εξεγέρσεις της BLM.

Είναι πλέον ώριμοι για ύπνωση.

Και από τη στιγμή που αποδέχονται τα πειραματικά τρυπήματα, νιώθουν αλληλεγγύη, που τους επικυρώνει το όλο θέμα, όσο παράλογο κι αν είναι. Τώρα έχουν αλλάξει, δεν είναι πλέον ορθολογικά. Γίνονται μισαλλόδοξοι και σκληροί.

Πώς λοιπόν κερδίζουμε;

Μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 25% του πληθυσμού δεν μπορεί να υπνωτιστεί. Και περίπου το 10% είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην ύπνωση.

Ο καθηγητής Desmet το απλοποιεί αυτό ακόμα περισσότερο για εμάς. Λέει ότι το 30% των ανθρώπων είναι πλέον βαθιά υπνωτισμένοι και έχουν αποδεχθεί παράλογα τις πειραματικές ενέσεις ως λύση. Το 40% δεν έχει ακόμη υπνωτιστεί αλλά τελικά θα ακολουθήσει την αγέλη.

Και οι υπόλοιποι βλέπουμε τα πράγματα καθαρά.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο εχθρός είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί αν οι μάζες ξυπνήσουν ποτέ από τα μάγια τους, θα απαιτήσουν δικαιοσύνη και έτσι πρέπει να διατηρείται συνεχώς το άγχος στις μάζες μέχρι να ολοκληρωθεί ο "μαζικός σχηματισμός".

Εμείς είμαστε η φωνή της διαφωνίας. Και ενώ μπορεί να μην έχουμε μεγάλη επιρροή πάνω στο υπνωτισμένο 30%, πρέπει σίγουρα να κρατήσουμε την επιρροή μας πάνω στο 40% που θα ακολουθήσει το κοπάδι.

Πρέπει να γίνουμε το κοπάδι.

Είτε πιστεύετε ότι όλα αυτά συνέβησαν τυχαία είτε από συνωμοσία- είτε οι λόγοι σας βασίζονται στη θρησκεία ή στην προσωπική σας υγεία, η φωνή της διαφωνίας μας πρέπει να γίνει μία, πρέπει να μεγαλώσει και δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ.

Πρέπει να απλώσουμε τους σπόρους της αμφιβολίας σε όλους: Στο βενζινάδικο, στο μπακάλικο, στη δουλειά, με τους γείτονες.

Προσπαθούν απεγνωσμένα να προκαλέσουν έναν εμφύλιο πόλεμο ή μια βίαιη επανάσταση, γιατί μπορούν να το ελέγξουν.

Η βία δεν θα βγάλει τους ανθρώπους από την ύπνωση, απλώς θα ωθήσει περισσότερους ανθρώπους σε αυτήν.

Το να λες την αλήθεια είναι η επαναστατική πράξη. Το να πείτε την αλήθεια σε όλους όσους συναντάτε θα σώσει την ανθρωπότητα, οπότε συνεχίστε να το κάνετε.


Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου