Η άνοδος της βιολογίας του ελέγχου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η άνοδος της βιολογίας του ελέγχου

  Είναι τραγικό γεγονός ότι η ανθρωπότητα ζει μέσα σε ένα καθεστώς αέναων πολεμικών συγκρούσεων από την εποχή της γνωστής ιστορίας. Μόνο από...

 


Είναι τραγικό γεγονός ότι η ανθρωπότητα ζει μέσα σε ένα καθεστώς αέναων πολεμικών συγκρούσεων από την εποχή της γνωστής ιστορίας. Μόνο από τα τελευταία 100 χρόνια, έχουμε δει (μεταξύ πολλών άλλων), δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς παγκόσμιους πολέμους, τον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο του Βιετνάμ, τον Ψυχρό Πόλεμο, τον Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας και τώρα τους Πολέμους των Ιών.


Σύμφωνα με την εξελισσόμενη τάση της τεχνολογίας, οι «πόλεμοι» μετατοπίζονται από τους διασωματικούς (μεταξύ των σωμάτων) στους ενδοσωματικούς (εντός των σωμάτων). Σε αυτή τη σημερινή κατάσταση «αέναου πολέμου», γίνονται τώρα προσπάθειες αποικισμού του εδάφους μέσα στον πιο ιερό μας χώρο - το ανθρώπινο βιολογικό σώμα.

 

Πηγή: Humans Are Free

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Στο προηγούμενο δοκίμιό μου για τη βιοεξουσία (βλ. New Dawn 183), σημείωσα ότι υπήρξε μια μετατόπιση από τις πειθαρχικές κοινωνίες, όπως τις περιέγραψε ο Γάλλος φιλόσοφος Michel Foucault, προς πιο ρευστά δίκτυα ελέγχου της βιοεξουσίας.

Όπως σημείωσε ο Φουκώ, το μοντέλο της βιοεξουσίας λειτουργεί για να φορολογεί αντί να οργανώνει την παραγωγή και να αποφαίνεται για το θάνατο παρά να διαχειρίζεται τη ζωή.

Τα παλαιότερα μοντέλα βιοεξουσίας επικεντρώνονταν στους εξωτερικούς τρόπους περίφραξης - σχολείο, εργοστάσιο, νοσοκομείο, φυλακή κ.λπ. - ενώ αυτό που προβάλλω σε αυτό το δοκίμιο είναι ότι η νέα κυριαρχία της βιοεξουσίας αφορά την απόκτηση πρόσβασης στους εσωτερικούς μας χώρους.

Τα παλαιότερα εξωτερικά ιδρύματα (σχολείο, εργοστάσιο κ.λπ.) έχουν ημερομηνία λήξης – ο άνθρωπος, αντίθετα, είναι ένα διαρκές και συνεχές «σώμα» διαθέσιμο για έλεγχο γενεών.

Το νέο καθεστώς επιδιώκει ένα διαρκές συμφέρον στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Αυτές είναι οι αναδιαμορφωμένες πολιτικές ελέγχου του κοινωνικού σώματος - ή αλλιώς, οι πολιτικές της βιολογίας του ελέγχου. Η νέα κυριαρχία της βιοεξουσίας αφορά τη συνεχή διαμόρφωση, την προσαρμογή στα τρέχοντα γεγονότα περισσότερο σαν μήκος κύματος παρά σαν σταθερή εκπομπή.

Οι "πόλεμοι των ιών" (για να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία τους) αντιπροσωπεύουν έναν εχθρό που επιτίθεται και διεισδύει όχι μόνο ενδοσωματικά αλλά κυρίως ενδοσωματικά. Οι ανθρώπινες κοινωνίες υπάρχουν σε ανοικτά, όχι κλειστά, συστήματα. Ως εκ τούτου, τα αναδυόμενα καθεστώτα βιοεξουσίας πρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση μέσω αυτών των πορωδών κοινωνικών-σωματικών συστημάτων.

Για να αποκτήσουν τον έλεγχο, πρέπει επομένως να έχουν ιδιοκτησιακή κυριαρχία πάνω στο σώμα ενός ατόμου, έξω και μέσα. Αρκεί να αναγνωρίσουμε την άνοδο της μοριακής μηχανικής, των γενετικών χειρισμών και των φαρμακευτικών παρεμβάσεων για να δούμε πώς τα εξωτερικά συστήματα κερδίζουν όλο και περισσότερο εσωτερικό έδαφος.


Ψυχολογικός πόλεμος στη νέα πραγματικότητα της βιοεξουσίας.


Η ραγδαία αύξηση των σταθμών τεστ COVID-19 στην πόλη και σε εθνικό επίπεδο δίνει την εντύπωση μιας ανοιχτής κοινωνίας που παραχωρεί άδεια για κινητές ελευθερίες - ωστόσο αποτελούν τις προσόψεις για τα συστήματα ελέγχου που εισβάλλουν.

Ως παράδειγμα για το τι πρόκειται να συμβεί, το Liverpool στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα "μαζικών τεστ" σε όλη την πόλη με σταθμούς δοκιμών με τα πόδια και το αυτοκίνητο που στήθηκαν σε όλη την πόλη. [1]

Το Λίβερπουλ επιλέχθηκε ως πιλότος για ένα νέο πρόγραμμα δοκιμών του "συστήματος πλευρικής ροής". Το Broadgreen International School τρέχει ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την Public Health England που θα: 1) θα φέρει τον στρατό για να εκτελέσει τα τεστ COVID-19, 2) θα εξετάζει τα παιδιά χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων, 3) θα ταυτοποιεί κάθε άτομο με ένα "μοναδικό γραμμωτό κώδικα" και 4) θα "απομονώνει" και θα "ασφαλίζει" όποιον έχει θετικό αποτέλεσμα.2

Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει με την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για «εφάπαξ» μαζικές δοκιμές. Ενδεχομένως αντιπροσωπεύει την αρχή μορφών συνεχούς ελέγχου – επίμονης ή «αέναης δοκιμής».

Διαρκή Δοκιμαστικά τέστ, Παρακολούθηση Και Ανίχνευση

Τα νέα καθεστώτα βιοεξουσίας εγκαθιδρύουν συνεχείς παραλλαγές "τεστ", με συνεχείς επαναλήψεις του "να είσαι σε κίνδυνο". Εάν πρόκειται να είμαστε συνεχώς "σε κίνδυνο", τότε πρέπει να παρακολουθούμεθα διαρκώς - οι δύο έννοιες συμβαδίζουν. Και στη σημερινή εποχή της αυξημένης κινητικότητας, δεν μπορούμε να περιμένουμε μια σταθερή "διοίκηση ελέγχου". Αντίθετα, θα έρθει μέσα από τις ρευστές ροές της διαρκούς, επιτηρούμενης παρακολούθησης/εντοπισμού.

Την ώρα που γράφω αυτό το κείμενο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είχε αυτοαπομονωθεί αφού έλαβε ειδοποίηση από την εφαρμογή παρακολούθησης και εντοπισμού του.

Δήλωσε σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία, με τόνο απαξιωτικού "προγραμματιστικού" χιούμορ, ότι:

"Τα καλά νέα είναι ότι το NHS Test and Trace λειτουργεί ολοένα και πιο αποτελεσματικά, αλλά τα κακά νέα είναι ότι με ειδοποίησαν και πρέπει να αυτοαπομονωθώ ". [3]

Η τήρηση αρχείων "εντοπισμού και παρακολούθησης" επιβάλλεται πλέον όχι μόνο στους τομείς της φιλοξενίας, αλλά και σε χώρους λατρείας, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς.

Για παράδειγμα, οι κυβερνήσεις στην Αυστραλία επιβάλλουν στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να συλλέγουν δεδομένα για "κάθε άτομο, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού, των επισκεπτών και των εργολάβων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις ", [4 ]

Επιπλέον, κάθε αρχείο που συλλέγεται σε χαρτί πρέπει, βάσει νόμου, να ψηφιοποιείται εντός 24 ωρών. Παρόμοια μέτρα έχουν εφαρμοστεί από τον ξενοδοχειακό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς ή δεν έχουν ψηφιοποιηθεί πλήρως.

Εφαρμόζεται επίσης η κυβερνητική πρόσβαση σε δεδομένα πληρωμών με κάρτες για τον εντοπισμό ατόμων σε "εστίες κορονοϊού", όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση της Αυστραλίας. [5]

Στην Ισπανία, όπου ο συγγραφέας ζει σήμερα, όλοι οι εισερχόμενοι στη χώρα από τις 23 Νοεμβρίου θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποίηση αρνητικής εξέτασης COVID-19 που έγινε 72 ώρες πριν από την άφιξη.

Τέτοιες διαδικασίες είναι πιθανότατα προάγγελοι της "σύντομα αναμενόμενης" άφιξης των ψηφιακών διαβατηρίων υγείας, όπως το CommonPass, το οποίο δοκιμάζεται από μικρό αριθμό επιβατών που πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τις ΗΠΑ. [6]

Στη σύνοδο κορυφής της G20 - μια διαδικτυακή συνάντηση των αρχηγών κρατών από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου που φιλοξενήθηκε από τη Σαουδική Αραβία το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου - ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε να δημιουργηθεί ένας "παγκόσμιος μηχανισμός" που θα χρησιμοποιήσει κωδικούς QR για να ανοίξει τα διεθνή ταξίδια. [7]

Σαν να ήταν άμεση απάντηση σε αυτό, μια μέρα αργότερα (23 Νοεμβρίου) το αφεντικό της Qantas Airways ανακοίνωσε ότι οι διεθνείς ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών θα χρειάζονται, στο μέλλον, απόδειξη ότι έχουν κάνει το εμβόλιο COVID-19 για να επιβιβαστούν στις πτήσεις της Qantas. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αυτό θα είναι "αναγκαιότητα" μόλις τα εμβόλια είναι διαθέσιμα και ότι πρόκειται να γίνει "κάτι συνηθισμένο" σε άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.[8]

Όπως συμβαίνει με τον κίνδυνο και την παρακολούθηση, ο εντοπισμός συμβαδίζει με τα τεστ. Και προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ, οι άνθρωποι πρέπει να υποκύψουν στην παράδοση των βιολογικών τους δεδομένων. Τα ενδοσωματικά δεδομένα θα εισέλθουν στην αναπτυσσόμενη μηχανή βιομετρικών δεδομένων των τεράστιων εταιρειών.

Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal τον Οκτώβριο του 2020, ο διορισμένος από την αμερικανική κυβέρνηση "τσάρος των εμβολίων", Moncef Slaoui, δήλωσε ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες Google και Oracle θα "συλλέγουν και θα παρακολουθούν τα δεδομένα των εμβολίων ". [9]

Σε μια προηγούμενη συνέντευξη, ο Slaoui αναφέρθηκε σε αυτό το "χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης δεδομένων" ως ένα "πολύ ενεργό σύστημα επιτήρησης φαρμακοεπαγρύπνησης ". [10]

Αυτός ο έλεγχος και η παρακολούθηση της βιοασφάλειας σχεδόν σε πραγματικό χρόνο θα είναι σύντομα αναγκαίος για τις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα η μετάβαση σε μια ζωντανή μουσική συναυλία.

Η Ticketmaster, η οποία συγχωνεύθηκε με τη Live Nation το 2010 για να δημιουργήσει τον σημαντικότερο πράκτορα προώθησης συναυλιών και έκδοσης εισιτηρίων στη μουσική βιομηχανία, ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2020 ότι θα ελέγχει την κατάσταση εμβολιασμού με COVID-19 των αγοραστών εισιτηρίων πριν από την έκδοση εισιτηρίων, όταν οι ζωντανές εκδηλώσεις επιστρέψουν το 2021. [11]

Η Ticketmaster εργάζεται για την ανάπτυξη ενός συστήματος, όπως το ονομάζει, για την "ασφάλεια των θαυμαστών μετά την πανδημία", ώστε να ελέγχει την κατάσταση εμβολιασμού των θαυμαστών ή αν έχουν εξεταστεί αρνητικά για τον κορονοϊό εντός ενός χρονικού διαστήματος 24 έως 72 ωρών.

Η Ticketmaster σχεδιάζει να συνδυάσει την εφαρμογή ψηφιακών εισιτηρίων της Ticketmaster με εταιρείες πληροφοριών υγείας τρίτων, όπως η CLEAR Health Pass ή η IBM's Digital Health Pass, καθώς και με παρόχους δοκιμών και διανομής εμβολίων.

Όταν το άτομο λάβει την πιστοποίηση της εξέτασης/του εμβολίου του μέσω της "εταιρείας Health Pass", το Health Pass θα επαληθεύει την κατάσταση COVID στην Ticketmaster. Εάν όλα ήταν "καθαρά", η Ticketmaster θα εκδώσει στον οπαδό τα διαπιστευτήρια που απαιτούνται για την πρόσβαση στην εκδήλωση. Από την άλλη πλευρά, εάν ένα άτομο εξεταστεί θετικά ή δεν έχει έγκυρο, ενημερωμένο πιστοποιητικό εμβολίου, δεν θα λάβει εισιτήριο.

Ο πρόεδρος της Ticketmaster Mark Yovich έχει καταγραφεί να δηλώνει ότι αναμένει ότι η ζήτηση για "ψηφιακές υπηρεσίες ελέγχου" θα προσελκύσει ένα νέο κύμα επενδυτών και επιχειρηματιών που θα "τροφοδοτήσει την ανάπτυξη ενός νέου τεχνολογικού τομέα COVID-19" (δηλαδή του καπιταλισμού της βιοενέργειας).

Η Marianne Herman, συνιδρύτρια μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας σε εταιρείες ψυχαγωγίας για την ανάπτυξη στρατηγικών COVID-19, δήλωσε:

"Προκειμένου να επιστρέψουν οι ζωντανές εκδηλώσεις, η τεχνολογία και η επιστήμη θα διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στη δημιουργία ολοκληρωμένων πρωτοκόλλων, ώστε οι θαυμαστές, οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι να αισθάνονται ασφαλείς επιστρέφοντας στους χώρους διεξαγωγής".[12]

Καλώς ήρθατε στον νέο βιοδυναμικό καπιταλισμό των "ολοκληρωμένων πρωτοκόλλων"!

Η Βιοενέργεια «καλή για τις επιχειρήσεις»

Ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες της υγειονομικής περίθαλψης και των επιχειρήσεων έχουν ήδη ενωθεί για να δηλώσουν σε τι μπορεί να συνίστανται αυτά τα "ολοκληρωμένα πρωτόκολλα". Η Διακήρυξη του Ριάντ για την ψηφιακή υγεία διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Ψηφιακή Υγεία στο Ριάντ, στις 11-12 Αυγούστου 2020. Αυτοαποκαλείται "φόρουμ ορόσημο" για την ανάδειξη της σημασίας της ψηφιακής τεχνολογίας, των δεδομένων και της καινοτομίας για την "καταπολέμηση των πανδημιών".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Συνόδου Κορυφής για την Υγεία:

"Στόχος της είναι να φέρει σε επαφή ηγέτες των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, της δημόσιας υγείας, της ψηφιακής υγείας, των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, προκειμένου να συζητήσουν τον ζωτικό ρόλο της ψηφιακής υγείας στην καταπολέμηση των σημερινών και μελλοντικών πανδημιών."[13]

Το ιατρικό περιοδικό Lancet έκανε ένα αφιέρωμα στη Διακήρυξη του Ριάντ, στην οποία μια "ομάδα 13 εμπειρογνωμόνων" διατύπωσε επτά βασικές προτεραιότητες και εννέα συστάσεις "για τα δεδομένα και την ψηφιακή υγεία που πρέπει να υιοθετηθούν από την παγκόσμια υγειονομική κοινότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας COVID-19 και των μελλοντικών πανδημιών. "[14]

Περιγράφουν ότι η πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να υιοθετήσουν οι τομείς της υγείας και της περίθαλψης είναι η εφαρμοσμένη νοημοσύνη για την υγεία (HI). Σύμφωνα με την έκθεση, "η HI χρησιμοποιείται για την επιτήρηση, την παρακολούθηση και τη βελτίωση των αποτελεσμάτων του πληθυσμού και των ασθενών".

Η δεύτερη προτεραιότητα αφορά τη "διαλειτουργική ψηφιακή τεχνολογία" και την αναβάθμιση και τη βιωσιμότητα αυτής της τεχνολογίας. Η τρίτη προτεραιότητα αφορά την υποστήριξη της υιοθέτησης της τεχνητής νοημοσύνης.

Από τις εννέα συστάσεις, οι ακόλουθες παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

2) Συνεργασία με παγκόσμιους ενδιαφερόμενους φορείς για την αντιμετώπιση της διάδοσης παραπληροφόρησης ή παραπληροφόρησης μέσω πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μέσων μαζικής ενημέρωσης. 

3) Εφαρμογή ενός τυπικού παγκόσμιου ελάχιστου δεδομένων για την αναφορά δεδομένων δημόσιας υγείας.

 7) Διασφάλιση ότι τα συστήματα επιτήρησης συνδυάζουν μια αποτελεσματική απόκριση στη δημόσια υγεία. και

9) Διατήρηση, συνέχιση χρηματοδότησης και καινοτομίας συστημάτων επιτήρησης ως βασικού στοιχείου του συνδεδεμένου παγκόσμιου συστήματος υγείας για ταχεία ετοιμότητα και βέλτιστες παγκόσμιες απαντήσεις.

Τουλάχιστον, αυτές οι συστάσεις ακούγονται απειλητικά σαν το πλαίσιο για τη δημιουργία ενός μηχανισμού βιοασφάλειας μιας βιοκαπιταλιστικής κοινοπραξίας επιχειρήσεων υγειονομικής περίθαλψης, εταιρειών ψηφιακής υγείας και κυβερνήσεων. [15]

Μη νομίζετε ούτε για μια στιγμή ότι ο μέσος εργαζόμενος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για αυτόν τον μηχανισμό. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι οι ερευνητές της Deutsche Bank προτείνουν φόρο 5% για τους ανθρώπους που επιλέγουν να εργάζονται από το σπίτι αντί για το γραφείο.

Η πραγματικότητα, όπως γνωρίζουμε, είναι ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν θα δοθεί η δυνατότητα επιλογής- ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έκθεση της γερμανικής τράπεζας, ο μέσος άνθρωπος "δεν θα είναι σε χειρότερη θέση αν πληρώσει αυτόν τον φόρο", επειδή με την εξ αποστάσεως εργασία "εξοικονομεί χρήματα για ταξίδια, φαγητό και ρούχα".

Ένας από τους συντάκτες της έκθεσης (στρατηγικός ερευνητής της Deutsche Bank) δήλωσε:

"Η εργασία από το σπίτι θα είναι μέρος της "νέας κανονικότητας" πολύ μετά την παρέλευση της πανδημίας. Υποστηρίζουμε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνουν φόρο για το προνόμιο αυτό... Αυτό σημαίνει ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι συνεισφέρουν λιγότερο στις υποδομές της οικονομίας, ενώ εξακολουθούν να λαμβάνουν τα οφέλη της." [16]

Με άλλα λόγια, στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος βιοεξουσίας, οι άνθρωποι μπορεί να μην συνεισφέρουν αρκετά "στο σύστημα" αν εργάζονται από το σπίτι - και έτσι πρέπει να φορολογηθούν για το προνόμιο αυτό.

Αυτό που βλέπουμε μέσω αυτής της αυξημένης ρύθμισης και εισβολής μεταξύ και εντός των ανθρώπινων σωμάτων είναι ένας άμεσος περιορισμός της ανθρώπινης κυριαρχίας.

Το Ζήτημα Της Ανθρώπινης Κυριαρχίας

Οι νέες περιφράξεις δεν είναι πλέον οι πειθαρχικοί θεσμοί (όπως τους εντόπισε ο Φουκώ) αλλά οι ρευστές ροές και τα δίκτυα των χώρων μεταξύ και εντός του σώματος και τα νέα καθεστώτα που αναδύονται για να διέπουν αυτά τα κοινωνικο-βιολογικά εδάφη.

Το ατομικό ανθρώπινο σώμα ενσωματώνεται πλήρως στην παγκόσμια πολιτική του σώματος. Δεν υπάρχουν "σταθερές αγορές" για τη βιοεξουσία- αντίθετα, υπάρχουν ευέλικτα δίκτυα ανταλλαγής.

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει - ποιος καθορίζει τις παραμέτρους της νομικής εξουσίας σε αυτές τις ανταλλαγές;

Έχουμε εισέλθει πραγματικά στην εποχή της διάβρωσης των βιολογικών ορίων. Όλοι μας στοχοποιούμαστε ως πιθανοί κινητοί ξενιστές για τη δική μας παραλυτική ασθένεια - ανεξάρτητα από την πραγματική ισχύ των ιών - ακριβώς όπως ένα άτομο θα μπορούσε να είναι ύποπτο στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ανθρώπινο ον έχει επαναπροσδιοριστεί ως τόπος υποψίας και κινδύνου. Το σώμα επαναταξινομείται τώρα ως "τόπος αδυναμίας" - το οποίο μπορεί από μόνο του να παίξει σε μια μεταγενέστερη ατζέντα Απο-ανθρωπισμού (transhumanism) .

Γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η νέα κυριαρχία της βιοεξουσίας θα μας στερήσει το δικαίωμά μας να κρατήσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου σώματος κλειστά. Το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία (υγειονομική ασφάλεια) ανασυγκροτείται ως νομική υποχρέωση στην υγεία (βιοασφάλεια). [17]

Αυτή η διαδικασία, φανερά και συγκεκαλυμμένα, επιχειρεί να αναδιοργανώσει τον ανθρώπινο πολίτη με τρόπο που να δημιουργεί τη μέγιστη δυνατή υπακοή στους θεσμούς διακυβέρνησης και ασφάλειας. Πρόκειται επίσης για μια διαδικασία που θα οδηγήσει τελικά στην άρνηση της ατομικής κυριαρχίας του κάθε ανθρώπου.

Η άνοδος της βιοασφάλειας εν μέσω της σύγκλισης της νοημοσύνης της υγείας (HI), μαζί με τα "ολοκληρωμένα πρωτόκολλα" που βασίζονται στην τεχνολογία, και η αυξημένη εξάρτηση από την Τεχνητή Νοημοσύνη τόσο στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης όσο και στην κρατική επιτήρηση, όλα δείχνουν προς μια ανησυχητικά συνεκτική "κυριαρχία πλήρους φάσματος" επί της ανθρώπινης ζωής.

Πρόκειται για ένα σύστημα ελέγχου που επιβάλλεται από τη βιοεξουσία, όχι μόνο μεταξύ των σωμάτων και εντός των σωμάτων, αλλά και εντός του ανθρώπινου νου.

Η βιοεξουσία είναι επίσης, προτείνω, ένα σύστημα ελέγχου της ανθρώπινης συνείδησης. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις ταχείες κινήσεις στο διαδίκτυο για τη λογοκρισία κάθε πληροφορίας που ασκεί κριτική ή είναι αντίθετη με τις αφηγήσεις και τον προγραμματισμό της συναίνεσης.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο σκιώδης υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Jonathan Ashworth (Εργατικοί) απαιτεί να τεθεί σε ισχύ ένας νόμος, με οικονομικές και ποινικές κυρώσεις, για την "εξάλειψη του επικίνδυνου" αντιεμβολιαστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Είναι καιρός για όλα τα πολιτικά κόμματα, λέει ο Ashworth, "να συνεργαστούν με την κυβέρνηση σε διακομματική βάση για να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και να βοηθήσουν στην προώθηση της πρόσληψης του εμβολίου. " [18]

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μαζική εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Οι Times ανέφεραν ότι ο βρετανικός στρατός κινητοποίησε την Ειδική Μονάδα Αμυντικού Πολιτισμού της 77ης Ταξιαρχίας για την παρακολούθηση και "αντιμετώπιση της διαδικτυακής προπαγάνδας κατά των εμβολίων." [19]

Το δημοσίευμα παραδέχεται ότι η 77η Ταξιαρχία ειδικεύεται στη δημιουργία "αλλαγής συμπεριφοράς".

Η τρέχουσα βιολογική "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" αναγκάζει τους ανθρώπους, σε παγκόσμια κλίμακα, να αποδεχτούν ιδέες που δεν είχαν φανταστεί προηγουμένως, σε σημείο όπου ο ανθρώπινος ψυχισμός δοκιμάζεται στα όριά του.

Μια νέα αφήγηση εγκαθιδρύεται και σπέρνεται στη μαζική ανθρώπινη συνείδηση. Η συνήθης αντίδραση στα ανώμαλα δεδομένα είναι να προσπαθούμε να τα εντάξουμε στις προϋπάρχουσες παραμέτρους της σκέψης - τα υπάρχοντα "κουτιά της πραγματικότητάς" μας - για να διατηρήσουμε μια αίσθηση σταθερότητας.

Όταν το παράλογο εισβάλλει στη συναινετική πραγματικότητα, το άτομο αναγκάζεται να αποδεχτεί τις ανωμαλίες ως το "νέο φυσιολογικό" ή να υποβληθεί σε κρίσιμες, συχνά ριζικές, αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο εύκολη, η πιο δημοφιλής επιλογή;

Τα πολωτικά γεγονότα έχουν ως αποτέλεσμα να επηρεάζουν τόσο το συνειδητό όσο και το ασυνείδητο μυαλό. Ένα άτομο μπορεί να είναι τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα διχασμένο μεταξύ αυτού που του λένε να πιστεύει και αυτού που πραγματικά συμβαίνει.

Αυτό μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ένα σχίσμα στον ανθρώπινο ψυχισμό και να οδηγήσει σε περαιτέρω κοινωνικές διαιρέσεις και πολώσεις εντός των οικογενειακών και πολιτισμικών ομάδων. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να καλλιεργούμε νοητικές, συναισθηματικές και κοινωνικοπολιτισμικές διασπάσεις.

Αντιθέτως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε: τι σημαίνει για μένα η ανθρώπινη κυριαρχία και ενδυνάμωση; Το ερώτημα της ανθρώπινης κυριαρχίας αφορά τον καθένα από εμάς. Δεν είναι προνόμιο ή πολυτέλεια - είναι βασικό δικαίωμα και αναγκαιότητα.

Καθώς η βασιλεία της βιοεξουσίας συνεχίζει να ξεδιπλώνεται, θα δούμε - και θα δεχτούμε - πολλές περισσότερες περιπτώσεις όπου η βιολογία του ελέγχου τοποθετείται στην καθημερινή μας ζωή.

Πρόκειται για μια υπολογιστική αφήγηση, διότι, στο κάτω κάτω, όλοι δεν επιθυμούν την καλή υγεία και την ευημερία; Η κατάσταση, όμως, διαχειρίζεται και εξαναγκάζεται σε μια κατάσταση όπου ο κάθε άνθρωπος δεν θα έχει καμία επιλογή για το πώς θα παίρνει τις δικές του αποφάσεις για την υγεία του.

Η βιοεξουσία επιβάλλει την κυριαρχία πάνω στην εξωτερική και εσωτερική μας σφαίρα μέσω της ρητορικής (ή της διπλής ομιλίας) της εκπροσώπησης της δύναμης της ευημερίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι περισσότερο προς την πλευρά του ελέγχου του ανθρώπου, και λίγοι άνθρωποι, όπως φαίνεται, έχουν μια επαρκή απάντηση σε αυτό. Πάρα πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να αντιδρούν σαν να πιάνονται απροετοίμαστοι στα φώτα του προβολέα που έρχονται.

Η ίδια η φύση του τρόπου με τον οποίο αναγνωρίζουμε την ανθρώπινη ευημερία βρίσκεται στον πυρήνα αυτού που συμβαίνει τώρα. Αυτό είναι το θεμελιώδες ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι πλέον απλά ένα θέμα του αν πρέπει να φοράμε μάσκες ή όχι - είναι ένα θέμα της ανθρωπιάς μας που είναι μασκοφορεμένη.

 

Από τον Kingsley Dennis, NewDawnMagazine.com / Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο New Dawn 184.


Υποσημειώσεις:

1. Liverpool.Gov.Uk

2. Off-Guardian.Org

3. BBC.Com

4. NSW.Gov.Au

5. SMH.Com.Au

6. TottNews.Com

7. BBC.Com

8. BBC.Com

9. WSJ.Com

10. NYTimes.Com

11. Billboard.Com

12. Billboard.Com

13. Rgdhs2020.Com

14. TheLancet.Com

15. The Renewed Push For A Biocapitalism Agenda Was Discussed In My Previous Essay, ‘Biopower In The Age Of The Great Reset’, New Dawn 183. 

16. BusinessInsider.Com

17. See The Work Of Patrick Zylberman, Tempêtes Microbiennes, Gallimard 2013.

18. BBC.Com

19. TheTimes.Co.Uk

© New Dawn Magazine and the respective author.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Η άνοδος της τεχνολογίας γκρέμισε την φεουδαρχία. Η κατασκευή καλύτερων καραβιών και καλύτερων όπλων, ήταν αιτία να αναπτυχθεί το εμπόριο σε παγκόσμια κλίμακα, επιφέροντας τεράστια πλούτοι σε ορισμένους. Είναι η αρχή του καπιταλισμού ο οποίος θα γεννήσει τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια θα εξουσιάζουν οικονομικά πολιτικά τον κόσμο. Ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός στηρίχθηκε στην ανεξέλεγκτη οικολογική εκμετάλλευση του πλούτου της γής, με όλες τις κλιματολογικές συνέπειες στον πλανήτη μας. Το ερώτημα που τίθεται είναι: μπορούμε σήμερα να έχουμε εμπιστοσύνητην την ελίτ που εδραίωσε η πλουτοκρατία στα πολιτικά συστήματα του πλανήτη η οποία είναι τα αυτιά και τα μάτια τους? Το δράμα της ανθρωπότητας το ανέλυσε ο Πλάτων με την αλληγορία του "Σπηλαίου". Δεν υπάρχει επιστροφή, προχωράμε ολοταχώς στην καταστροφή, μέσα απο τις στάχτες θα αναγεννηθεί πάλι κάτι καινουργιο. Ετσι κι αλλιώς όλοι θα πεθάνουμε, το μόνο που απομένει είναι να υποστούμε το μαρτύριο κρατώντας την ψυχή μας αλάβωτη. Ο Ιησούς χριστός είναι το παράδειγμα και τόσοι άλλοι. Καθαρίσαντες λοιπόν τας ψυχάς σας με την υπακοήν της αλήθειας διά του πνεύματος, προς φιλαδελφίαν ανυπόκριτον, αγαπήσατε ενθέρμως αλλήλους εκ καθαράς καρδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου