Ο βρώμικος πόλεμος του Fauci κατά της επιστήμης και της Διακήρυξης του Great Barrington για μια λογική αντιμετώπιση του Covid - Αδιαμφισβήτητα Στοιχεία στο φως - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο βρώμικος πόλεμος του Fauci κατά της επιστήμης και της Διακήρυξης του Great Barrington για μια λογική αντιμετώπιση του Covid - Αδιαμφισβήτητα Στοιχεία στο φως

  Ο πόλεμος κατά της διαφωνίας ενάντια στα lockdowns δεν είναι το μόνο σκάνδαλο της εποχής μας. Τα lockdowns και τώρα οι «εντολές – μέτρα» ...

 








Ο πόλεμος κατά της διαφωνίας ενάντια στα lockdowns δεν είναι το μόνο σκάνδαλο της εποχής μας. Τα lockdowns και τώρα οι «εντολές – μέτρα» έχουν μετασχηματίσει ριζικά την κοινωνία και τη σχέση της με τις κυβερνήσεις, την τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και πολλά άλλα.


Διαμαρτυρίες έχουν ξεσηκωθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν καλύπτονται σχεδόν καθόλου από τα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται όλο και περισσότερο ότι βρισκόμαστε στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, η οποία δύσκολα θα ανατραπεί.

 

Πηγή: Brownstone Institute

Άρθρο του Jeffrey A. Tucker

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταδεικνύουν πως οι επιθέσεις εναντίον δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών υγείας και επιστημόνων ενθαρρύνονταν πράγματι από την «κορυφή»...

Κορυφαίοι επιστήμονες στους τομείς της δημόσιας υγείας και της επιδημιολογίας είχαν ταχθεί κατά των λουκέτων και υπέρ μιας λογικής προσέγγισης του Covid...και όμως κάτι διαφορετικό συνέβη.

Εκείνες οι εβδομάδες που ακολούθησαν τη δημοσίευση της Διακήρυξης του Great Barrington είχαν όντως μια περίεργη αίσθηση.

Στα θετικά, οι γιατροί, οι επιστήμονες, οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία και οι πολίτες σε όλο τον κόσμο ήταν ενθουσιασμένοι που τρεις κορυφαίοι επιστήμονες στους τομείς της δημόσιας υγείας και της επιδημιολογίας είχαν ταχθεί κατά των λουκέτων και υπέρ μιας λογικής προσέγγισης του Covid. Υπέγραψαν με προθυμία το έγγραφο.

Ναι, υπήρξαν και κάποιες απόπειρες σαμποτάζ, με ψεύτικα ονόματα και ούτω καθεξής, κάτι που θα έπρεπε να αποτελεί ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε. Τα πλαστά διαγράφηκαν μέσα σε λίγες μέρες και αναπτύχθηκαν νέες μέθοδοι επιβεβαίωσης των υπογραφών.

Το έγγραφο, από τη μία πλευρά, δεν έλεγε τίποτα το αμφιλεγόμενο. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, έλεγε, ήταν να επικεντρωθούμε σε εκείνους που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες από την ασθένεια - ένα πολύ απλό σημείο και τίποτα καινούργιο. Δεν υπήρχε τίποτα να κερδηθεί με το να κλειδώνουμε ολόκληρη την κοινωνία εξαιτίας ενός παθογόνου με τόσο μεγάλη διαφορά στις δημογραφικές του επιπτώσεις.

Ο ιός θα έπρεπε να γίνει ενδημικός σε κάθε περίπτωση (συμπεριλαμβανομένης της πραγματοποίησης της «πληθυσμιακής ανοσίας» ή «ανοσίας αγέλης», η οποία δεν είναι "στρατηγική" αλλά ένας περιγραφικός όρος ευρέως αποδεκτός στην επιδημιολογία) και σίγουρα δεν θα σταματούσε η κοινωνία καταστρέφοντας τις ζωές και τις ελευθερίες των ανθρώπων.

Η ελπίδα της Διακήρυξης ήταν απλώς ότι οι δημοσιογράφοι θα έδιναν προσοχή σε μια διαφορετική άποψη και ότι θα ξεκινούσε μια συζήτηση σχετικά με το πρωτοφανές πείραμα των λουκέτων. Ίσως η επιστήμη θα μπορούσε να επικρατήσει, ακόμη και σε αυτό το κλίμα.

Από την άλλη πλευρά, και την ίδια ακριβώς στιγμή, μετά την έκδοση, άρχισαν να πέφτουν βροχή οι επιθέσεις, οι οποίες ήταν βάναυσες, δομημένες για να καταστρέψουν. Οι τρεις κύριοι υπογράφοντες - Sunetra Gupta (Οξφόρδη), Martin Kulldorff (Χάρβαρντ) και Jay Bhattacharya (Στάνφορντ) - έκαναν τη δήλωση ως θέμα αρχής. Γεννήθηκε επίσης από την απογοήτευση για το κυρίαρχο αφήγημα.

Κυρίως η δήλωση αυτή είχε ως στόχο μια εκπαιδευτική προσπάθεια. Αλλά οι συγγραφείς της αποκαλούνταν με κακόβουλα ονόματα και αντιμετωπίζονταν ως αιρετικοί που έπρεπε να καούν. Σίγουρα δεν υπήρξε καμία πολιτισμένη συζήτηση- το αντίθετο μάλιστα.

Όλα αυτά ήταν αρκετά σοκαριστικά, δεδομένου ότι η Διακήρυξη ήταν μια δήλωση σχετικά με αυτό που σχεδόν όλοι σε αυτούς τους επαγγελματικούς κύκλους πίστευαν νωρίτερα μέσα στο έτος. Απλώς δήλωναν τη συναίνεση που βασιζόταν στην επιστήμη και την εμπειρία. Τίποτα περισσότερο. Ακόμα και στις 2 Μαρτίου 2020, 850 επιστήμονες υπέγραψαν επιστολή προς τον Λευκό Οίκο, με την οποία προειδοποιούσαν για λουκέτα, κλείσιμο και ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Χορηγός ήταν το Πανεπιστήμιο του Yale. Σήμερα διαβάζεται σχεδόν σαν ένα πρώτο προσχέδιο της Διακήρυξης του Great Barrington. Πράγματι, την ίδια ημέρα, ο Fauci έγραψε σε δημοσιογράφο της Washington Post: "Η επιδημία θα μειωθεί σταδιακά και θα σταματήσει από μόνη της χωρίς εμβόλιο".

Αλλά μετά τα λουκέτα της 13ης-16ης Μαρτίου 2020, η ορθοδοξία είχε προφανώς αλλάξει. Και ξαφνικά. Οι υπογράφοντες την GBD είχαν αρνηθεί να αλλάξουν μαζί της. Έτσι υπέστησαν εκπληκτικά βάναυσες συκοφαντίες. Αυτό που αισθάνθηκαν περίεργα εκείνη τη στιγμή ήταν η απόλυτη ένταση των επιθέσεων, καθώς και ο δογματισμός και η αγριότητά τους. Αυτές οι επιθέσεις είχαν επίσης έντονο πολιτικό άρωμα που δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία στην επιστήμη.

Ήδη από το καλοκαίρι, ήταν πολύ σαφές ότι τα λουκέτα δεν είχαν πετύχει αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να πετύχουν. Οι δύο εβδομάδες είχαν παραταθεί σε πολλούς μήνες, και τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους δεν συσχετίζονταν με τα "μέτρα μετριασμού" που είχαν επιβληθεί στη χώρα και τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χάσει τις διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο, σχολεία και εκκλησίες είχαν κλείσει, η δημόσια υγεία βρισκόταν σε κατάσταση κρίσης και μικρές επιχειρήσεις και κοινότητες έδιναν μάχη για να παραμείνουν ζωντανές.

Ήταν προφανές στις 4 Οκτωβρίου 2020, όταν κυκλοφόρησε η Διακήρυξη, ότι επρόκειτο για μια σωστή δήλωση και ότι τα λουκέτα είχαν αποτύχει με κάθε μέτρο. Μετά τη μοιραία απόφαση του Trump τον Μάρτιο του 2020 να συναινέσει στον Anthony Fauci και την Deborah Birx, ο πρόεδρος είχε πιέσει για την επαναλειτουργία της χώρας και την αντιμετώπιση αυτού του παθογόνου παράγοντα ως ασθένειας με κανονικές ιατρικές μεθόδους. Ωστόσο, δεν είχε σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Η χούφτα των ανθρώπων γύρω από τον Trump που ήταν υπεύθυνοι για την προώθησή τους είχαν σκάψει, προετοιμασμένοι να διεξάγουν έναν πλήρη πόλεμο κατά της διαφωνίας.***

***Σημ: Διαφεύγει του αρθρογράφου το γεγονός ότι οι πράξεις του Trump δεν είχαν καμμία σχέση με όσα έλεγε. Π.Χ η γενναία επιχορήγηση στη Big Pharma για τα εμβόλια και η επιχείρηση Warp Speed, δλδ το σχέδιο εμβολιασμού όλου του πληθυσμού των Η.Π.Α.

Αυτό που ανακάλυψε ο ιστορικός Phil Magness, με τα πρόσφατα ανακαλυφθέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν αποτελεί σοκ για κανέναν μας, αλλά είναι ικανοποιητικό να βλέπουμε την επιβεβαίωση αυτού που υποψιαζόμασταν. Εκείνη την εποχή φαινόταν ότι η προσπάθεια να επιτεθούν και να καταστρέψουν τόσο το GBD όσο και τους συγγραφείς του ήταν συντονισμένη από την κορυφή. Να επιτέλους η απόδειξη ότι η διαίσθησή μας δεν ήταν τρελή.

Ο συντάκτης του αρχικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ο Francis Collins, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. Οι παραλήπτες ήταν ο Anthony Fauci και ο H. Clifford Lane, αναπληρωτής διευθυντής του NIAID για την κλινική έρευνα και τα ειδικά προγράμματα. το ηλεκτρονικό μήνυμα καλεί σε μια "δημοσιευμένη καταστροφή" του GBD που θα είναι "γρήγορη και καταστροφική".


Εκείνο το βράδυ, ο Fauci απάντησε, όχι με αναφορά σε επιστημονικές εργασίες που υποστηρίζουν τα lockdowns και ούτω καθεξής, αλλά με ένα άρθρο από την έκδοση gadget που ονομάζεται Wired, το οποίο έλεγε ότι η GBD είναι λάθος επειδή :"κυριολεκτικά διαφωνεί με το παρελθόν" επειδή τα lockdowns δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Ο Collins απάντησε:"Εξαιρετικά".


Την επόμενη ημέρα, ο Fauci ξαναχτύπησε με ένα άρθρο από την αριστερή εφημερίδα The Nation που τάσσεται υπέρ του λουκέτου. Πρόκειται για μια αποθαρρυντική αναφορά, απλώς και μόνο επειδή το κοινό οδηγήθηκε να πιστέψει ότι μεταξύ των ατελείωτων τηλεοπτικών συνεντεύξεών του, ο Fauci έψαχνε "την επιστήμη" για να μάθει περισσότερα για το SARS-CoV-2, και όχι να γκουγκλάρει και να προσγειωθεί σε άκρως πολιτικοποιημένες και ιδεολογικού προσανατολισμού ηλεκτρονικές εφημερίδες. Αυτό που βρίσκουμε σε αυτά τα emails είναι άκρως πολιτικοποιημένοι άνθρωποι που έχουν εμμονή όχι με την επιστήμη αλλά με τα μηνύματα και τις δημοφιλείς επιρροές στη δημόσια σφαίρα.


Μέρες αργότερα, ο ίδιος ο Collins έδωσε δηλώσεις στην Washington Post που γελοιοποιούσαν τη θέση ότι η κοινωνία πρέπει να ξανανοίξει. Επιτέθηκε ξεκάθαρα στον Trump και γενικά στον Λευκό Οίκο. Ο Fauci είπε να μην ανησυχούν γι' αυτό επειδή ήταν πολύ απασχολημένοι με άλλα πράγματα, π.χ. με τις εκλογές.


Τις επόμενες εβδομάδες εμφανίστηκαν πολλά νέα δημοσιεύματα στον λαϊκό Τύπο. Οι κύριοι αυτοί τα κοινοποίησαν με προθυμία.

Τι μαθαίνουμε από αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Οι επιθέσεις εναντίον δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών υγείας και επιστημόνων ενθαρρύνονταν πράγματι από την κορυφή. Η βάση για τις επιθέσεις δεν ήταν επιστημονικά άρθρα. Ήταν σε μεγάλο βαθμό πολιτικά δημοφιλή άρθρα. Αυτό προσδίδει σοβαρό βάρος στην εντύπωση που είχαμε όλοι μας εκείνη την εποχή, η οποία ήταν ότι δεν επρόκειτο πραγματικά για την επιστήμη αλλά για κάτι πολύ πιο ύπουλο.

Μπορείτε να ανακαλύψετε περισσότερα σχετικά με αυτό στο βιβλίο του Scott Atlas για το θέμα. Αυτά τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαιώνουν τον απολογισμό του. Ήταν ένας ξεκάθαρος πόλεμος εναντίον κορυφαίων επιστημόνων, ανθρώπων των οποίων οι απόψεις για θέματα δημόσιας υγείας δεν διέφεραν από την επαγγελματική συναίνεση μόνο νωρίτερα μέσα στο έτος. Για το θέμα αυτό, ο ίδιος ο Anthony Fauci προειδοποίησε κατά του κλειδώματος τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, προτιμώντας αντ' αυτού τις συνήθεις μεθόδους μετριασμού.

Η δική μου εκτίμηση είναι ότι οι πεπεισμένοι υποστηρικτές των lockdowns όταν πραγματοποιήθηκαν ήταν πιθανώς λιγότεροι από 50 στις ΗΠΑ. Το πώς και γιατί κατάφεραν να αρπάξουν τα ηνία της εξουσίας θα διερευνηθεί από τους ιστορικούς για πολλές δεκαετίες. Η απίστευτα θετική ανταπόκριση στη Διακήρυξη του Great Barrington, η οποία έχει συγκεντρώσει εν τω μεταξύ 900.000 υπογραφές, καταδεικνύει ότι υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ζωτικότητα στα παραδοσιακά μέτρα δημόσιας υγείας που αναπτύχθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα και ότι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της επιστήμης εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ των επαγγελματιών της ιατρικής και του ευρύτερου κοινού.

Παρακαλούμε να θυμάστε ότι ο Anthony Fauci και ο Francis Collins δεν είναι απλώς δύο επιστήμονες μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του NIH, "επενδύει περίπου 41,7 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στην ιατρική έρευνα για τον αμερικανικό λαό". Με αυτού του είδους τη δύναμη των δαπανών, μπορείτε να ασκήσετε μεγάλη επιρροή, ακόμη και σε σημείο συντριβής των διαφωνιών, όσο και αν ο στόχος έχει τις ρίζες του στη σοβαρή επιστήμη. Μπορεί να είναι αρκετή δύναμη και επιρροή για να πετύχεις το φαινομενικά αδύνατο, όπως η διεξαγωγή ενός δεσποτικού πειράματος χωρίς προηγούμενο, υπό την κάλυψη του ελέγχου του ιού, στην ανατροπή του νόμου, της παράδοσης, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που έχουν κερδηθεί με κόπο από εκατοντάδες χρόνια ανθρώπινης εμπειρίας.

Αυτός ο πόλεμος κατά της διαφωνίας ενάντια στα λουκέτα δεν είναι μόνο ένα σκάνδαλο της εποχής μας. Τα lockdowns και τώρα οι εντολές έχουν μετασχηματίσει ριζικά την κοινωνία και τη σχέση της με την κυβέρνηση, την τεχνολογία, τα μέσα ενημέρωσης και πολλά άλλα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται. Διαμαρτυρίες έχουν ξεσηκωθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά δεν καλύπτονται σχεδόν καθόλου από τα μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται όλο και περισσότερο ότι βρισκόμαστε στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, η οποία δύσκολα θα ανατραπεί. Είναι επείγον να μάθουμε ποιος το έκανε αυτό, καθώς και πώς και γιατί, και να λάβουμε μέτρα για να το σταματήσουμε προτού προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά και στη συνέχεια γίνει μόνιμη.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου