Κωνσταντίνος Πουλάς: «Η πιθανότητα να φτιαχτεί με φυσικό τρόπο ένα στέλεχος όπως το Όμικρον, είναι 1 στα 580 τρισεκατομμύρια» - Θυμάστε τι είχαμε γράψει; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κωνσταντίνος Πουλάς: «Η πιθανότητα να φτιαχτεί με φυσικό τρόπο ένα στέλεχος όπως το Όμικρον, είναι 1 στα 580 τρισεκατομμύρια» - Θυμάστε τι είχαμε γράψει;

  Στην εκπομπή του Focus FM «8-11» και στο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστη...

 






Στην εκπομπή του Focus FM «8-11» και στο Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς.

Ο κος Πουλάς εξήγησε ότι, βάση στατιστικής, «η μετάλλαξη Όμικρον, ίσως και να μην είναι στέλεχος φυσικής εξέλιξης» και εκτίμησε ότι «πολύ σύντομα, τα ψέματα θα τελειώσουν».

 

Σε προηγούμενο άρθρο του «Ελλήνων Αφύπνιση» είχαμε τονίσει ότι τα πρώτα γνωστά κρούσματα της μετάλλαξης Omicron, που ανακαλύφθηκαν στη Μποτσουάνα, βρέθηκαν σε «ξένους υπηκόους σε διπλωματική αποστολή» που σύμφωνα με ενδείξεις είχαν έρθει από τη Κίνα για μόλις 4 ημέρες...!

Βασιζόμενοι σε αυτό λοιπόν είχαμε αναρωτηθεί αν υπάρχει η πιθανότητα οι τέσσερις διπλωμάτες από την Κίνα να πήγαν στη Μποτσουάνα για να διαδώσουν το στέλεχος Omicron ώστε να «μοιάζει» ότι προέρχεται από την Μποτσουάνα και αν ήταν η μετάλλαξη Omicron μια φυσική εξέλιξη του ιού ή προήλθε από εργαστήριο και διαδόθηκε στη Μποτσουάνα εσκεμμένα. Κάτι που πλέον φαίνεται να το σκέπτονται και άλλοι όπως ο καθηγητής βιοχημείας στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Πουλάς.

«Η πιθανότητα να φτιαχτεί με φυσικό τρόπο ένα στέλεχος όπως το Όμικρον που έχει 32 στις χιλιες αλλαγές, είναι απειροελάχιστη του απειροελάχιστου. Φανταστείτε, από ένα κομπολόι με 1000 χάντρες, έχουν αλλάξει 32 από αυτές και μάλιστα δύο από αυτές συνεχόμενες χάντρες και άλλες τρεις εναλλάξ. Με βάση τη στατιστική, υπάρχει πιθανότητα αυτό να συμβεί δια του φυσικού τρόπου, ξαφνικά, 1 στα 580.000.000.000! Και επειδή αυτό το στέλεχος έχει κάποιες αλλαγές στα σημεία που προσκολλάται στον οργανισμό μας και στα σημεια που δίνει τη βαριά νόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο να το έφτιαξαν. Και ποιος θα είχε συμφέρον να φτιάξει ένα στέλεχος το οποίο είναι ήπιο; Άρα, γιατί να μην απαντήσουν και κάποιοι άλλοι, που θέλουν να διαιωνίζουν την πανδημία με ένα άλλο στέλεχος;» ανέφερε.

«Θυμηθείτε ότι τα πρώτα κρούσματα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι» συνέχισε ο καθηγητής. «Άρα κάποιο χέρι, ενδεχομένως να αποφάσισε κάτι. Θα το δούμε στο μέλλον».

«Η εποχή που ζούμε είναι μία εποχή παραλογισμού. Ωστόσο επειδή αυτή η εποχή, καλώς ή κακώς, κάποια στιγμή θα παρέλθει και τότε θα γυρίσουμε όλοι πίσω και θα δούμε πως συμπεριφερθήκαμε. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καταγράφουμε τις συμπεριφορές όλων και να τις θυμόμαστε. Και όσοι έχουν συμπεριφερθεί με τρόπο που δεν αρμόζει στην επιστήμη, στην έρευνα, στην ιατρική θα λογοδοτήσουν στο μέλλον», δήλωσε.

«Αυτό που είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μου και δε θα το ξεχάσω ποτέ, είναι ο τρόπος που οι συνάδελφοι συμπεριφέρονται στους συναδέλφους τους. Αντί να ξεσηκώνονται οι υγειονομικοί που συνεχίζουν να δουλεύουν στα νοσοκομεία υπο τις συνθήκες που δουλεύουν, έναντι του παραλογισμού του να είναι οι πρώην συνάδελφοί τους στο δρόμο επειδή επέλεξαν την αυτοδιάθεση και να μην υποβληθούν σε ένα πειραματικό σκεύασμα, αντί να είναι δίπλα σε όλους αυτούς και να πιέζουν, επιλέγουν είτε την κόντρα, είτε τη σιωπή. Και τα δύο αυτά είναι συμπεριφορές χωρις ήθος», υπογράμμισε ο κ. Πουλάς.

«Παραβαίνουν τον όρκο που έχουν σώσει, αλλά παραβαίνουν και βασικούς νόμους της Πολιτείας περι της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος» υποστήριξε ο κος Πουλάς, αναφορικά με τις περιπτώσεις γιατρών που αρνούνται να δεχθούν ανεμβολιαστους ασθενείς.

«Όσοι υφίστανται αυτές τις συμπεριφορές έχουν κάθε δικαίωμα και υποχρέωση θα έλεγα , να τις καταγγείλουν επώνυμα στους κατα τοπους εισαγγελείς γιατί υπάρχουν και ηθικοί δεοντολογικοί κανόνες αλλά υπάρχει και νόμος. Κι αν κάποιοι δεν τηρούν το νόμο, θα υποστούν τις συνέπειες. Η μόνη λύση είναι να προσφύγει ο κόσμος επώνυμα στους κατά τόπους εισαγγελείς και να καταγγείλει όποια συμπεριφορά θεωρεί ανάρμοστη. Ένα δισέλιδο με την περιγραφή των γεγονότων και την κλίση των αρχών να διερευνήσουν το θέμα. Αν γεμιζουν οι αρχές από τέτοιες καταγγελίες, δεν θα μπορέσουν να κλείσουν για πολύ αυτό το θέμα», είπε.

«Σήμερα διάβαζα οτι στην Ιαπωνία τις τελευταίες ώρες,υπάρχει μεγάλη συζήτηση για υποβάθμιση της covid-19 από πανδημική σε ενδημική νόσο, με αποτέλεσμα να καταργηθούν όλα τα μέτρα. Και άλλες χώρες ξεκινούν αυτον τον διάλογο. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι το στέλεχος Όμικρον είναι θεόσταλτο. Γιατί οδηγεί σε αυξημένο αριθμό ανθρώπων που προσβάλλονται, αλλά στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι αυτοι μετά από 2-3 μέρες, γίνονται καλά. Οι άνθρωποι προσβάλλονται μία και δύο και τρεις φορές, άρα ανοσία δεν μπορεί να αναπτυχθεί, παρά μόνο ανάπτυξη αντισωμάτων. Αλλά τόσο καιρό μας μπέρδευαν με την έννοια “παραγωγή αντισωμάτων” και την ανοσία που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Και έτσι λοιπόν ο εμβολιασμός, που στην ουσία είναι η επαφη σου με μέρος του παθογόνου, του ιού, για να φτιάξεις αντισώματα, ούτε αυτός μπορεί να οδηγήσει σε ανοσία μακρόχρονη.’Αρα ομολογούν ότι μας έλεγαν ψέματα και ότι όλα είναι άχρηστα. Αυτή είναι η ομολογία που έκαναν χθες, προχθές. Θα συνεχίσουν να μας παραπλανούν, γιατί έχει φτιαχτεί ένα πλέγμα νομοθετημάτων και πλέγμα επιτροπών οι οποίοι οτιδήποτε , είτε τους έρχεται έτοιμο, είτε από δική τους σκέψη παράγουν ως μέτρο, έχουν όλη τη δύναμη να το επιβάλλουν στον πληθυσμό. Έτσι επιβάλλουν μάσκες διπλές και τριπλές όταν κυκλοφορούμε έξω, έτσι επιβάλλουν μάσκες ειδικού τύπου , ακριβές μάσκες για να μπούμε σε σούπερ-μάρκετ, έτσι επιβάλουν επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και νοσησης, rapid τεστ, τα οποία όλα αυτά κοστίζουν. Κοστίζουν στην οικονομία μας, κοστίζουν στους συνανθρώπους μας. Αλλά έχουν τη δύναμη να τα επιβάλλουν. Κάποια στιγμή τα ψέματα θα τελειώσουν. Και όταν θα συναντήσουν κατάματα την αλήθεια, θα καταλάβουν το πόσο εγκληματικά έχουν συμπεριφερθεί και στον άνθρωπο και στις οικονομίες των χωρών», ανέφερε.

«Είναι ανθρώπινο κάποιος να φοβάται να μιλήσει. Από τη στιγμή που βγεις μπροστά, ο πόλεμος που υφίστασαι είναι τεράστιος. Και έχει αντίκτυπο. Σε βάζει και σε διαδικασίες νομικής αντιδικίας. Και όλα αυτά κοστίζουν και ψυχικά και οικονομικά», κατέληξε.

Ακούστε εδώ:



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου