Μέσω της πανδημίας, η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας προετοιμάζει, μας διαμορφώνει και μας συμμορφώνει για να...«δεχτούμε» αυτό που έρχεται. Ίσως, τη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μέσω της πανδημίας, η Νέα Τάξη Πραγμάτων μας προετοιμάζει, μας διαμορφώνει και μας συμμορφώνει για να...«δεχτούμε» αυτό που έρχεται. Ίσως, τη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση...

  Συμμόρφωση και γιατί πρέπει πάντα να μιλάμε ενάντια σε μια διεφθαρμένη ατζέντα. Είμαστε μέρος ενός τεράστιου πειράματος Κοινωνικής Μηχανικ...

 


Συμμόρφωση και γιατί πρέπει πάντα να μιλάμε ενάντια σε μια διεφθαρμένη ατζέντα. Είμαστε μέρος ενός τεράστιου πειράματος Κοινωνικής Μηχανικής.


Παρά τη συνεχή προώθηση μιας ατζέντας με το πρόσχημα της «Πανδημίας», υπάρχουν σαφείς αποδείξεις ότι αυτό που συμβαίνει παγκοσμίως δεν έχει καμία σχέση με έναν ιό. Παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν αδιαμαρτύρητα τους παράλογους κανόνες και περιορισμούς οι οποίοι έχουν επιβληθεί.

 

Πηγή: Dailyexpose

Άρθρο της Patricia Harrity

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ως Κοινωνικός Επιστήμονας ο τομέας αυτός με ενδιαφέρει πολύ, ελπίζω ότι θα το βρείτε κι εσείς ενδιαφέρον. Είναι ένα μεγάλο άρθρο, ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει, υπάρχουν βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων!

SAGE (Ηνωμένο Βασίλειο)

Η κυβέρνηση, καθ' όλη τη διάρκεια αυτού που μπορούμε μόνο να ονομάσουμε: το προγραμματισμένο και κατασκευασμένο "παράθυρο ευκαιρίας" για μια ΝΔΤ, έχει προσλάβει μια Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης (Scientific Advisory Group for Emergencies - SAGE), η οποία μέσω της υποομάδας της Independent Scientific Pandemic Insights Group on Behaviours (SPI-B) τους συμβούλευσε σχετικά με τις "Ψυχολογικές τεχνικές για την αλλαγή συμπεριφοράς", οι οποίες επινοήθηκαν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συμμορφωθούν με τις παρεμβάσεις.

Η SPI-B συνέταξε ένα έγγραφο με τίτλο: "Επιλογές για την αύξηση της προσκόλλησης σε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης".


Μέσα στο έγγραφο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο φόβος χρησιμοποιήθηκε για να αλλάξουν οι συμπεριφορές, αλλά ενθάρρυναν επίσης την κοινωνική έγκριση και αποδοκιμασία, δημιουργώντας έτσι διαίρεση στον πληθυσμό.


Η ομάδα ήταν τόσο επιτυχής στην ενθάρρυνση της κοινωνικής αποδοκιμασίας, ώστε παρατηρήσαμε ανθρώπους που επέλεξαν όχι μόνο να υπακούσουν σε κάθε γελοίο κανόνα, αλλά συχνά γελοιοποιούν και κακοποιούν όσους δεν το κάνουν και είναι πρόθυμοι να μιλήσουν ενάντια στην ατζέντα για χάρη της ανθρωπότητας.

Προηγούμενες Μελέτες

Προηγούμενες θεωρίες και πειράματα που διεξήχθησαν από κοινωνικούς ψυχολόγους όχι μόνο δείχνουν ότι οι SPI-B γνωρίζουν τις καταστάσεις που θα ενισχύσουν τη συμμόρφωση και υπακοή, αλλά και τις έχουν αξιοποιήσει.

Αυτές οι μελέτες μπορούν επίσης να μας δείξουν γιατί βλέπουμε την ευπείθεια, τη συμμόρφωση και την υπακοή να επιδεικνύονται από τις μάζες και γιατί τότε δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια μας.

Συμμόρφωση

Αυτό που τείνουμε να βλέπουμε είναι ότι συχνά όταν μια άποψη μοιράζεται από ένα άτομο άλλα άτομα αισθάνονται σίγουροι να συμφωνήσουν μαζί του. Μερικές φορές αυτή η δημόσια ή εξωτερική συμφωνία συχνά ευθυγραμμίζεται με μια εσωτερική πεποίθηση, η οποία είναι το βαθύτερο επίπεδο συμμόρφωσης, με άλλα λόγια, παρά τα στοιχεία που αποδεικνύουν τα αντίθετα, οι πεποιθήσεις της κυβερνητικής αφήγησης γίνονται μέρος των πεποιθήσεων του ατόμου.

Ωστόσο, αυτό που μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε, ιδίως με την επικρατούσα μασκοφορία (χρήση μάσκας), είναι ότι ένα άτομο μπορεί να φαίνεται ότι συμφωνεί με την ομάδα αυτή εξωτερικά, αλλά ιδιωτικά μπορεί στην πραγματικότητα να διαφωνεί μαζί τους, αλλά δεν θέλει να εκθέσει τον εαυτό του σε πιθανή γελοιοποίηση ή αντιπαράθεση.

Με άλλα λόγια, μια άποψη μπορεί να είναι προσωρινή και μεταβαλλόμενη ανάλογα με την ομάδα και τις πεποιθήσεις της.

Η μελέτη του Asch για τη συμμόρφωση

Η συμμόρφωση μπορεί να φανεί στην πράξη στο Πείραμα Κομφορμισμού του Asch, το οποίο θεωρείται πλέον κλασικό στην κοινωνική ψυχολογία, αναδεικνύοντας τα αποτελέσματα ενός ατόμου σε μια κατάσταση όπου πίστευε ότι ήταν μόνο του στην εσωτερική του πεποίθηση.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι η δική τους εσωτερική πεποίθηση παραμερίστηκε υπέρ της πεποίθησης της πλειοψηφίας για εξωγενείς σκοπούς. Παρόλο που όταν ο συμμετέχων στη μελέτη ένιωθε ότι είχε σύμμαχο, είχε την αυτοπεποίθηση να αντιδράσει με τρόπο που ήταν αληθινός στη δική του εσωτερική πεποίθηση.

Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να παραιτηθούμε από το να λέμε την αλήθεια μας, καθώς μπορεί να υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν την αυτοπεποίθηση να επιδείξουν δημόσια τις δικές τους εσωτερικές πεποιθήσεις

Υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει αυτή τη μελέτη είναι παρακάτω.


Εσωτερίκευση

Παρ' όλα αυτά, το πείραμα Asch αναδεικνύει τη συμμόρφωση όταν οι εσωτερικές πεποιθήσεις και η εξωτερική συμπεριφορά διαφέρουν. Υπάρχουν, ωστόσο, εμφανή σημάδια εσωτερίκευσης εμφανή στα άτομα σήμερα, τα οποία μπορούν να παρατηρηθούν με πολλούς που όχι μόνο συμμορφώνονται εξωτερικά με τους κυβερνητικούς κανόνες, αλλά έχουν επίσης εσωτερικεύσει τις πεποιθήσεις τους ώστε να ταιριάζουν με την κυβερνητική αφήγηση.

Έτσι, προκύπτει αυτό που φαίνεται να είναι ένας στρατός εθελοντών που μάχεται για τη διεφθαρμένη ατζέντα μέσω της γελοιοποίησης, της ασέβειας και της εξύβρισης όσων αντιτίθενται στις απόψεις τους.

Πολλά από αυτά τα άτομα δεν είχαν δώσει καμία ένδειξη επιθετικών παρορμήσεων στο παρελθόν, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αυτή η νέα συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα ηθικής δικαίωσης.

Ψυχολόγος Albert Bandura

Ο ψυχολόγος Albert Bandura, ο οποίος ήταν καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, διατύπωσε τη θεωρία ότι ένα βασικό σύνολο πρακτικών απεμπλοκής λειτουργεί όταν οι άνθρωποι δεν εμπλέκονται κανονικά σε ασυγχώρητη συμπεριφορά, δηλαδή μέχρι να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους στον εαυτό τους καθιστώντας τις, υπεύθυνες ενέργειες ηθικές.

Αυτό γίνεται μέσω της γνωστικής αναδόμησης, μιας διαδικασίας ηθικής αιτιολόγησης που καθιστά την επιζήμια συμπεριφορά προσωπικά και κοινωνικά αποδεκτή. Έχουν απεικονίσει τη συμπεριφορά ως αξιολογημένη για κοινωνικούς ή ηθικούς σκοπούς (πηγή).

Απάνθρωπη και ηθική δικαίωση

Σύμφωνα με την Κοινωνική Γνωστική Θεωρία του Banduras, τα ηθικά πρότυπα κατασκευάζονται και η ηθική συλλογιστική μεταφράζεται σε πράξεις μέσω μηχανισμών αυτορρύθμισης μέσω των οποίων ασκείται η ηθική δράση. Τα πρότυπα μας χρησιμεύουν ως οδηγοί και αποτρεπτικοί παράγοντες για τη δράση, η οποία ρυθμίζεται από τις συνέπειες που δίνουμε στον εαυτό μας.

Οι άνθρωποι ενεργούν με τρόπους που παράγουν ικανοποίηση και αίσθημα αυτοεκτίμησης, ενώ αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπους που παραβιάζουν τα ηθικά τους πρότυπα, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά θα επιφέρει αυτοκριτική.

Ωστόσο, αυτή η αυτολογοκρισία για επιβλαβή συμπεριφορά μπορεί να αδρανοποιηθεί ή να αμβλυνθεί από την απανθρωποποίηση που απαλλάσσει τους ανθρώπους από ανθρώπινες ιδιότητες ή τους αποδίδει απάνθρωπες ιδιότητες και δεν θεωρούνται πλέον άνθρωποι με συναισθήματα.

Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει στην κοινωνία λόγω της ενθάρρυνσης που βλέπουμε από την κυβέρνηση να αποανθρωποποιεί τους μη εμβολιασμένους, για παράδειγμα.


Μελέτες έχουν δείξει ότι οι κατά τα άλλα διακριτικοί άνθρωποι, όταν τους δίνεται τιμωρητική εξουσία, αντιμετωπίζουν τα αποανθρωποποιημένα άτομα πολύ πιο σκληρά από τα εξανθρωπισμένα (πηγή).

Αυτή η αποανθρωποποίηση προάγει διαφορετικά πρότυπα σκέψης, όπου οι άνθρωποι επιστρατεύουν ηθικές δικαιολογίες για την τιμωρητική συμπεριφορά που απευθύνεται σε άλλους που έχουν στερήσει την ανθρωπιά, επιτρέποντας την καταδίκη τους για ηθικούς λόγους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι καλοί άνθρωποι να υπόκεινται σε άδικες, ανήθικες και επιθετικές συμπεριφορές, συμπεριφορές που δικαιολογούνται στο όνομα της προστασίας της τιμής και της φήμης και στην περίπτωση εκείνων που υποστηρίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές COVID για την προστασία της υγείας του έθνους.

Η μελέτη υπακοής του MILGRAM

Η υπακοή είναι μια μορφή κοινωνικής επιρροής που περιλαμβάνει την εκτέλεση μιας ενέργειας υπό τις εντολές μιας μορφής εξουσίας. Διαφέρει από τη συμμόρφωση (η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή της συμπεριφοράς σας κατόπιν αιτήματος ενός άλλου ατόμου).

Αυτή η θεωρία ηθικής δικαίωσης δοκιμάστηκε από τον κοινωνικό ψυχολόγο Stanley Milgram, ο οποίος διεξήγαγε ένα πείραμα το 1974 που εξέτασε τη δύναμη της υπακοής στην εξουσία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προκαλούσαν σε ένα άλλο άτομο αυτό που πίστευαν ότι ήταν επώδυνο ηλεκτροσόκ, το οποίο κυμαινόταν από 15 έως 450 βολτ, όταν έπαιρναν εντολή από μια φιγούρα εξουσίας. Παρόλο που ήταν μόνο προσομοίωση, τα υποκείμενα της έρευνας πίστευαν ότι η εμπειρία ήταν πραγματική και έλεγχαν τα ηλεκτροσόκ που έκαναν, με το 65% των υποκειμένων να φτάνουν μέχρι τέλους παρά τις κραυγές πόνου και τις εκκλήσεις του μαθητή να σταματήσει.

Έτσι, αποδεικνύεται η τάση που έχουν οι άνθρωποι να υπακούουν σε πρόσωπα εξουσίας ακόμη και όταν οι εντολές τους είναι αντίθετες με τις αξίες και την ηθική τους.


Ο Milgram δήλωσε για τη μελέτη: "Όταν τα υποκείμενα μπαίνουν στο εργαστήριο και τους λένε να εκτελέσουν, δεν φωνάζουν σαστισμένα: "Δεν έχω ακούσει ποτέ για επιστήμη. Τι εννοείτε με αυτό;"

"Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η ιδέα της επιστήμης και η αποδοχή της ως νόμιμου κοινωνικού εγχειρήματος παρέχει τη συνολική ιδεολογική αιτιολόγηση του πειράματος. [...] Η ιδεολογική αιτιολόγηση είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση πρόθυμης υπακοής, διότι επιτρέπει στο άτομο να δει τη συμπεριφορά του ότι εξυπηρετεί έναν επιθυμητό σκοπό". Πόσες φορές έχουμε ακούσει "ακολουθώ την επιστήμη";

Η αιτιολόγηση κατά τη διάρκεια της «πανδημίας»

Αυτή είναι μια αιτιολόγηση που έχει χρησιμοποιηθεί από άτομα που έχουν συμμορφωθεί με τους κανόνες του COVID επίσης, βλέπουν την "επιστήμη" και το ένα σύνολο επιστημόνων που εργάζονται για την κυβέρνηση, μέσω της υπεξαίρεσης πιστεύουν αυτά που λένε και υπακούουν σε κάθε κανόνα που μοιράζουν.

Τους έχουν πει ότι με τον τρόπο αυτό "υπηρετούν τον επιθυμητό σκοπό" της "ισοπέδωσης της καμπύλης", της "σωτηρίας της γιαγιάς", της "εμβολιασμού για να σωθούν τα Χριστούγεννα" κ.λπ. κ.λπ. 

Το ανησυχητικό, αλλά ίσως τώρα όχι και τόσο εκπληκτικό, είναι ότι πολλοί συμμετέχοντες στη μελέτη του Milgram εξήγησαν αργότερα ότι πραγματικά δεν αισθάνονταν υπεύθυνοι για τις πράξεις τους, επειδή απλώς ακολουθούσαν τις εντολές μιας φιγούρας εξουσίας.

Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι η απάνθρωπη μεταχείριση των άλλων από εκείνους που ακολουθούν εντολές, η οποία μόλις πριν από μερικά χρόνια θα είχε καταδικαστεί από την πλειοψηφία των ανθρώπων. Μπορεί να μην είμαστε αποδέκτες ηλεκτροσόκ, αλλά η εμπειρία μας από άτομα που "απλώς ακολουθούν εντολές" και το πείραμα του Milgram δείχνει ότι αν τους ζητούσαν στο όνομα της "επιστήμης" να το κάνουν, τότε μάλλον θα το έκαναν.

Από το Twitter


Ναζί εγκληματίες πολέμου

Σύμφωνα με τον Stanley Milgram οι ναζιστές εγκληματίες πολέμου προσέφεραν συνήθως την εξήγηση "απλώς ακολουθώ διαταγές" για τις τρομερές πράξεις τους (Milgram, 1974). Ωστόσο, όπως πρότεινε ένας εισαγγελέας εγκλημάτων πολέμου, η "υπακοή σε διαταγές" ήταν μάλλον μια βολική δικαιολογία που συνέβαλε στην απόκρυψη των προσωπικά πιο υπεύθυνων κινήτρων των Ναζί δραστών, όπως ο καριερισμός, η απληστία, η φιλοδοξία, ο ρατσισμός και πολλά άλλα.

Ακολουθώντας τις εντολές για τον κορωνοϊό

Καθ' όλη τη διάρκεια της "πανδημίας" δόθηκε σε ορισμένα άτομα προσωρινή εξουσία ελέγχου σε περιβάλλοντα όπως τα σούπερ μάρκετ, όπου οι βοηθοί είχαν επίσης εξουσία επί των αγοραστών, με πολλούς να δίνουν εντολές να "ακολουθούν τα βέλη" και να "μένουν πίσω" μεταξύ άλλων απαιτήσεων.

Η αστυνομία είχε επίσης πρόσθετες "εξουσίες", μεταξύ των οποίων η διασφάλιση ότι το κοινό δεν θα έφευγε από τα σπίτια του για περισσότερο από μία ώρα, θα κρατούσε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους και θα ψώνιζε μόνο μία φορά την ημέρα, μόνος του. Οι αναφορές αποκάλυψαν ότι έκαναν επισκέψεις σε σπίτια μετά από καταγγελίες ότι αυτές οι οδηγίες αγνοούνταν και σταματούσαν ανθρώπους και τους ρωτούσαν πού είχαν πάει, γιατί και με ποιον!

Ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε αν εκείνοι που έχουν αυτόν τον προσωρινό έλεγχο ενεργούν από πραγματικό φόβο ή ενεργούν κάτω από εξωτερική συμμόρφωση, ωστόσο η εσωτερική τους πεποίθηση είναι διαφορετική. Ή μήπως οι ενέργειές τους οφείλονται σε εσωτερίκευση, όπου εσωτερικά και εξωτερικά πιστεύουν την κυβερνητική αφήγηση και ίσως ενεργούν επίσης από φόβο;

Ή απλώς ακολουθούν εντολές; Ίσως υπάρχει μια αυταρχική προσωπικότητα που αναβλύζει κάτω από την επιφάνεια μερικών ατόμων;


Η αστυνομία έκανε έφοδο στο γυμναστήριο PPC στο Λίβερπουλ μετά από πληροφορία ότι ήταν ανοιχτό. Επέβαλαν πρόστιμα σε μέλη και συνέλαβαν δύο άνδρες.

Η αυταρχική προσωπικότητα

Το σύνδρομο της αυταρχικής προσωπικότητας αναπτύχθηκε από μια ομάδα ψυχολόγων (Adorno, Frenkel-Brunswick, Levinson, & Sanford, 1950), μετά τον 11ο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε μια προσπάθεια να δοθεί νόημα στο Ολοκαύτωμα και στην απήχηση του εθνικού φασισμού και του Χίτλερ.

Προσανατολισμένοι προς ένα προδιαθεσιακό συμπέρασμα, εστίασαν τη μελέτη τους σε παράγοντες της προσωπικότητας που ευθύνονται για τη φασιστική νοοτροπία, παραβλέποντας ωστόσο πολλές διαδικασίες που λειτουργούν σε πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ιστορικό επίπεδο ανάλυσης για να επηρεάσουν και να κατευθύνουν εκατομμύρια άτομα σε ένα ελεγχόμενο κανάλι συμπεριφοράς, το μίσος για τους Εβραίους και το θαυμασμό για τη φαινομενική δύναμη του δικτάτορά τους.

Δεν μπορούμε παρά να ελπίζουμε ότι οι εκδηλώσεις των αυταρχικών προσωπικοτήτων που έχουμε παρατηρήσει καθ' όλη τη διάρκεια της "πανδημίας" είναι επίσης αποτέλεσμα της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης και όχι επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν πράγματι φασιστική νοοτροπία.

Zimbardo - Το πείραμα της φυλακής του Στάνφορντ

Το ερευνητικό πείραμα του Philip Zimbardo για τις φυλακές του Stanford το 1971 επινοήθηκε χρησιμοποιώντας είκοσι τέσσερα υποκείμενα που ανέλαβαν τους ρόλους του "κρατούμενου" ή του "φύλακα" μέσα σε ένα πειραματικά επινοημένο σκηνικό εικονικής φυλακής στην πανεπιστημιούπολη του Stanford.

Η προβλεπόμενη μελέτη διάρκειας δύο εβδομάδων επρόκειτο να δοκιμάσει τις αντιδράσεις των ανθρώπων σε ένα καταπιεστικό καθεστώς- ωστόσο, επρόκειτο να τερματιστεί πρόωρα όταν έγινε εμφανές ότι πολλοί από τους "κρατούμενους" βρίσκονταν σε σοβαρή δυσφορία ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς πολλών από τους "φύλακες" με τρόπους που τους εξευτέλιζαν και τους υποβάθμιζαν.

Το παιχνίδι ρόλων παρατηρήθηκε να γίνεται σχεδόν πραγματικότητα σε συμμόρφωση που επηρέαζε όλους όσοι λειτουργούσαν μέσα σε αυτό να συμπεριφέρονται με τρόπους κατάλληλους για τον χαρακτήρα του, αλλά ακατάλληλους για τους συνήθεις ρόλους και τις αξίες της ζωής τους- αυτό περιελάμβανε το ερευνητικό προσωπικό, τους παρατηρητές της σχολής, έναν ιερέα, έναν δικηγόρο, έναν πρώην κατάδικο, καθώς και συγγενείς και φίλους των υποκειμένων που επισκέπτονταν τη "φυλακή".

Ένας φύλακας, συγκεκριμένα, είχε επιρροή στο να επηρεάσει άλλους φύλακες να συμπεριφέρονται με επιθετικό και εκδικητικό τρόπο, η συμπεριφορά είναι μεταδοτική και η συμπεριφορά που διαμορφώνεται από έναν ακολουθείται από έναν άλλο για να συμμορφωθεί.

Άλλες συμπεριφορές μπορεί να θεωρηθούν ως έκφραση συμμόρφωσης (υπακοής) προς την εξουσία σε μια επίδειξη μεταστροφής της μειονότητας.


Γιατί δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να μιλάμε ανοιχτά

Πολλά άτομα έχουν επιδείξει χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που πιθανώς είχαν παραμείνει αδρανή στο παρελθόν και οι συμπεριφορές ασέβειας είναι πιο αισθητές από πριν μεταξύ ομάδων με διαφορετικές απόψεις,

Η μία ομάδα μιλάει, δεν συμμορφώνεται και θέλει να "δείξει" στην υπόλοιπη κοινωνία ότι της λένε ψέματα, ενώ η άλλη ομάδα έχει ενθαρρυνθεί από την κυβέρνηση και τους επιστημονικούς της συμβούλους να τους αποκαθηλώσει. Αυτό επέτρεψε μια ηθική αιτιολόγηση για να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους σε αυτό που κάνουν.

Ωστόσο, υπάρχει η τάση να ελαχιστοποιούνται ή να αγνοούνται οι καταστασιακές μεταβλητές ή η κατάσταση που επέβαλε τη συμπεριφορά.

Ο Zimbardo πιστεύει ότι η συμπεριφορά των φρουρών του και η επίδειξη διαστροφικής δύναμης τόσο στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς όσο και στην επικράτηση επί της προσωπικότητας, των στάσεων και των ατομικών αξιών ήταν και πάλι καταστασιακής διάθεσης.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι συμπεριφορές που επικρατούν τώρα σε τόσους πολλούς, είναι απίθανο να παραμείνουν μετά το τέλος της κατάστασης, και με την κυβέρνηση να χάνει την υποστήριξή της λόγω της δικής της μη συμμόρφωσης στους δικούς της κανόνες και περιορισμούς, η κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται κοντά στο τέλος.

Επιπλέον, η συμμόρφωση χρειάζεται παρέα, οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι ανήκουν σε μια ομάδα ομοϊδεατών. Με το να μιλάμε τακτικά και να δείχνουμε ότι οι εσωτερικές μας πεποιθήσεις εμφανίζονται εξωτερικά, θα υπάρξουν αναμφίβολα και άλλοι που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και επίσης, το να μην λέμε την αλήθεια δεν είναι ασφαλές, όπως έγραψε στο Twitter ο Dr Malhotra.


Μας έχουν προετοιμάσει και μας έχουν διαμορφώσει σε ένα σχήμα που θα ταιριάζει εύκολα στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) και αν δεν μιλήσουμε τώρα, σύντομα θα χάσουμε την ευκαιρία να το κάνουμε.

Ο David Icke μας λέει επίσης γιατί πρέπει να μιλήσουμε, αυτό αξίζει να το παρακολουθήσετε.


Αν αυτές οι παραπάνω μελέτες σας ενδιαφέρουν, μία ή δύο από αυτές έχουν γίνει ταινίες, μπορεί να τις απολαύσετε κι εσείς!
Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου