Έξι Έλληνες νεκροί και άλλοι 6 τραυματίες στην Ουκρανία. Διάβημα Δένδια στο Ρώσο Πρέσβη. Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία ότι η ρωσική αεροπορία σκότωσε τους Έλληνες ομογενείς και δείχνει τους Ουκρανούς - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έξι Έλληνες νεκροί και άλλοι 6 τραυματίες στην Ουκρανία. Διάβημα Δένδια στο Ρώσο Πρέσβη. Διαψεύδει η ρωσική πρεσβεία ότι η ρωσική αεροπορία σκότωσε τους Έλληνες ομογενείς και δείχνει τους Ουκρανούς

  Τραγικό θάνατο βρήκαν 6 Έλληνες ομογενείς στα χωριά Σαρτανάς και Μπουγάς. Το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσ...

 






Τραγικό θάνατο βρήκαν 6 Έλληνες ομογενείς στα χωριά Σαρτανάς και Μπουγάς.


Το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσαν να αποδώσουν τις ευθύνες στην Ρωσία, για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών...ωστόσο φαίνεται πως τελικά οι Έλληνες σκοτώθηκαν από Ουκρανικά πυρά. Η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη προειδοποιώντας ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες...

 

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη από πυρά Ουκρανών, στο οποίο ζουν συνολικά 8.000 Έλληνες, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης της Μαριούπολης. υπάρχουν και έξι τραυματίες, ανάμεσα τους και ένα παιδί.

Στην ίδια περιοχή ήταν και η δολοφονία του Έλληνα καθώς και τραυματισμός τριών Ελλήνων, από τον Ουκρανό στρατιώτη, πριν από λίγες ημέρες. 

Το συγκεκριμένο μέρος είχε επισκεφθεί και ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, ενώ πριν από λίγο υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την είδηση, όμως κάνει λόγο για δύο νεκρούς και κατηγορεί τη Ρωσία. 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Δύο Έλληνες ομογενείς πέθαναν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν στην Ανατολική Ουκρανία, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδισε τα περίχωρα του χωριού Σαρτανά ενώ ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένα παιδί.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών με εντολή του Νίκου Δένδια.

«Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς νεκροί στο χωριό Μπουγάς - Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ακόμη τέσσερις Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς, περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ.

Με τους τέσσερις νέους νεκρούς ο αριθμός των Ελλήνων ομογενών που έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία ανέρχεται πλέον στους έξι μόνο σήμερα.

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με ανακοίνωσή του.

Ρωσική πρεσβεία για νεκρούς Έλληνες ομογενείς: Δεν επιχειρούσαν σήμερα ρωσικές δυνάμεις στο Σαρτανά

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα ότι ο θάνατος των Ελλήνων ομογενών προήλθε από πυρά Ρώσων και πιο ειδικά της ρωσικής Αεροπορίας.

Τόσο το υπουργείο εξωτερικών όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έσπευσαν να αποδώσουν τις ευθύνες στην Ρωσία, για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών, χωρίς καμία πληροφόρηση από το πεδίο.

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, οι δυνάμεις της Ρωσίας, δεν επιχείρησαν σήμερα στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά, όπου σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν οι Έλληνες ομογενείς.

Τη βαθιά θλίψη για τους θανάτους των δύο Ελλήνων ομογενών και τους τραυματισμούς άλλων έξι (μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού) στην Ανατολική Ουκρανία, εκφράζει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, ωστόσο επισημαίνει πως σήμερα δεν επιχειρούσαν στο σημείο δυνάμεις της Μόσχας.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα μας διαβεβαιώνει με πλήρη υπευθυνότητα ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

«Εμείς δεν βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές» έσπευσε να ξεκαθαρίσει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της πρεσβείας:

«Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη σχετικά με το θάνατο και τον τραυματισμό Ελλήνων ομογενών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Από την πλευρά μας, με την πλήρη υπευθυνότητα διαβεβαιώνουμε ότι οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας είναι αποκλειστικά και μόνο στρατιωτικές μονάδες και υποδομές.

Εμείς δε βομβαρδίζουμε κατοικημένες περιοχές και χωριά, ούτε οποιεσδήποτε πολιτικές ή κοινωνικές υποδομές.

Στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά οι ρωσικές Αεροπορικές και Διαστημικές Δυνάμεις σήμερα δεν επιχειρούσαν.

Ταυτόχρονα επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων.

Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο.

Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου