Κινήσεις πολέμου στην Ουκρανία: Εκκενώνουν μαζικά προς Ρωσία χιλιάδες πολίτες των Ντονιέτσκ και Λουχάσνκ μετά από διάγγελμα - Η Μόσχα έδωσε εντολή για μαζική εκκένωση! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κινήσεις πολέμου στην Ουκρανία: Εκκενώνουν μαζικά προς Ρωσία χιλιάδες πολίτες των Ντονιέτσκ και Λουχάσνκ μετά από διάγγελμα - Η Μόσχα έδωσε εντολή για μαζική εκκένωση!

  Μάχες στο Ντονιέτσκ. Υπάρχουν νεκροί & τραυματίες από Ουκρανία και Πολωνία Επιστράτευση στο Λουχάνσκ - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σ...

 






Μάχες στο Ντονιέτσκ. Υπάρχουν νεκροί & τραυματίες από Ουκρανία και Πολωνία


Επιστράτευση στο Λουχάνσκ - Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη ρωσό-ουκρανική κρίση, καθώς οι αυτονομιστές της περιοχής του Ντόνετσκ, εκκενώνουν άμεσα την περιοχή υπό το φόβο μιας επικείμενης επίθεσης.

 

Ο Ντένις Πουσίλιν, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνεσκ», σε ανάρτηση του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι εκκενώνουν την περιοχή.

Μάλιστα είπε πως η Ρωσία συμφώνησε να τους δεχτεί και να τους παράσχει στέγη και φαγητό ενώ όπως διευκρίνισε προτεραιότητα στην εκκένωση έχουν οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα ο Πουσίλιν έγραψε: «Από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μια μαζική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία. Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι θα εκκενωθούν πρώτοι» ανέφερε.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters, το οποίο μετέδωσε την είδηση, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις εκκένωσης της πόλης, ωστόσο η ευρύτερη επαρχία του Ντονμπάς είναι η πλέον «εύφλεκτη».






Kαι ο επικεφαλής του Λουχάνσκ, Leonid Pasechnik, προχώρησε σε διάγγελμα, σύμφωνα με το warnews247, με το οποίο ζητεί και αυτούς από τους πολίτες να κατευθυνθούν μαζικά προς την Ρωσία.

«Δίνω εντολή στους επικεφαλής των περιοχών, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να διασφαλίσουν την οργανωμένη εκκένωση των κοινωνικών εγκαταστάσεων και να βοηθήσουν τον πληθυσμό να τις παραδώσει στα συνοριακά σημεία ελέγχου», είπε ο Πασέχνικ.

Ο επικεφαλής του LPR τόνισε ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να παρέχει οργανωμένη υποδοχή και διαμονή στο έδαφός της για τους κατοίκους της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ».



Και απευθυνόμενος στους άντρες είπε:

«Για άλλη μια φορά απευθύνω έκκληση σε όλους τους άνδρες που μπορούν να κρατήσουν όπλα στα χέρια τους, να υπερασπιστούν τη γη τους».

Δείτε το βίντεο


Ο επικεφαλής του Ντονιέτσκ με διάγγελμα, που ισοδυναμεί με έναρξη πολέμου, ζήτησε από όλους τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή και να κατευθυνθούν εντός ρωσικού εδάφους.

H εκκένωση ξεκινάει σήμερα 18 Φεβρουαρίου.

Στο διάγγελμα σημειώνεται πως υπάρχει συμφωνία και οργανωμένο σχέδιο με την Μόσχα για μετάβαση τους στην περιοχή Ροστόφ..

Παράλληλα στο Λουχάνσκ ξεκίνησε επιστράτευση. Βίντεο δείχνει να συρρέουν πολίτες στο πλησιέστερο στρατολογικό γραφείο.

Eπιπλέον, ο σιδηρόδρομος του Ντονιέτσκ αποφάσισε να περιορίσει την κίνηση  των προαστιακών επιβατικών και εμπορευματικών τρένων.

“Λόγω της απρόβλεπτης κατάστασης και του πιθανού νέου βομβαρδισμού, δρομολόγια θα διεξάγονται μόνο μέχρι τον Σταθμό Phenol .”

Διάγγελμα: Μαζική εκκένωση του Ντονιέτσκ

Ο Denis Pushilin, επικεφαλής της λεγόμενης Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ ανέφερε:

“Αγαπητοί πολίτες της Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Τους τελευταίους μήνες, παρατηρούμε καθημερινή αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού και των φονικών όπλων από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ΠΕΠ MLRS Smerch και ΒΜ-27 Uragan, εκτοξευτών αντιαρματικών πυραύλων NLAW, Javelins και φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων ΜANPADS Stingers σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής.

Σήμερα τα όπλα τους στοχεύουν πολίτες, εμάς και τα παιδιά μας.

“Oι ουκρανικές ΕΔ βρίσκονται σε σχηματισμό μάχης και θα επιτεθούν”

Οι ένοπλες δυνάμεις του εχθρού βρίσκονται σε σχηματισμούς μάχης και είναι έτοιμες για τη βίαιη κατάληψη του Ντονμπάς.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα δώσει σύντομα εντολή στον στρατό να προχωρήσει στην επίθεση, να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους της πολιτείας μας.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, έχοντας εμπειρία στη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων, βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα μάχης, πλήρως ικανές να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές.

Ωστόσο, όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς της Δημοκρατίας, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας.

“Οργανώθηκε μαζική εκκένωση προς την Ρωσία”

Ως εκ τούτου, από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μια μαζική εκκένωση του πληθυσμού προς το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Θα αναχωρήσουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Σας παρακαλούμε να υπακούσετε και να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Η προσωρινή αναχώρηση θα σώσει τη ζωή και την υγεία εσάς και των αγαπημένων σας.

Σε συμφωνία με την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι χώροι υποδοχής και φιλοξενίας των πολιτών μας είναι έτοιμοι στην περιοχή του Ροστόφ.

Στους εκτοπισμένους θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα. Έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για γρήγορη μετάβαση στα σημεία ελέγχου.

Οι επικεφαλής επιχειρήσεων και ιδρυμάτων πρέπει να οργανώσουν την αναχώρηση των οικογενειών των εργαζομένων. Αρχηγείο εδαφικής άμυνας – παροχή μεταφοράς για την εκκένωση αμάχων.

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας ζητώ να παραμείνετε ψύχραιμοι και ήρεμοι.

Μαζί θα σταθούμε και θα νικήσουμε!».

Δείτε το βίντεο


Μάχες στο Ντονιέτσκ - Νεκροί & τραυματίες Ουκρανοί και Πολωνοί - Μόσχα: Θα κτυπούσαν με χημικά!

Ανεξέλεγκτη κλιμάκωση έχουμε στο Ντονέτσκ καθώς σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ οι ρωσόφωνοι, και ρωσικές ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται μαζί τους, ενεπλάκησαν  σε μάχες με δύο ομάδες Ουκρανικών δυνάμεων που αριθμούν 10-12 άτομα μεταξύ των οποίων βρίσκονται και Πολωνοί μισθοφόροι.

Οι Ρώσοι δίνουν και βίντεο στην δημοσιότητα διάρκειας περίπου 1,30 λεπτού από τις συγκρούσεις στο Ντονιέτσκ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

Πιθανότατα ξεκίνησε η “false flag” επιχείρηση της Μόσχας καθώς μεγάλα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν επίθεση με χημικά όπλα!

Οι ρωσόφωνοι ισχυρίζονται πως σκότωσαν τουλάχιστον δύο μέλη των ουκρανικών δυνάμεων και τραυμάτισαν άλλους τρεις που προσπάθησαν να ανατινάξουν κυλίνδρους με χλώριο στην Γκορλόβκα.

Σύμφωνα με πολύ γνωστό Ρώσο ανταποκριτή που βρίσκετε στο σημείο, το ουκρανικό πυροβολικό έβαλλε κατά του σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει το Ντονμπάς με την Ρωσία.

Δείτε το βίντεο


Η ανακοίνωση των ρωσόφωνων

Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους “δύο ομάδες που αριθμούσαν 10-12 μέλη του ουκρανικού Στρατού προσπάθησαν να εισέλθουν στο Ντονιέτσκ από τα δάση της περιοχής της Γκορλόβκα.

Έγιναν αντιληπτοί και ακολούθησαν σκληρές συγκρούσεις κατά την οποία δύο άτομα έχασαν την ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν.

Στην συνέχεια το ουκρανικό πυροβολικό έβαλλε κατά του σιδηροδρομικού δικτύου που ενώνει το Ντονμπάς με την Ρωσία” ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ντονιέτσκ, Eduard Basurin.

Οι δυνάμεις του Ντονιέτσκ εντόπισαν τους Ουκρανούς κοντά στο χωριό N. Zheleznaya Balka.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει το warnews247, οι Ουκρανοί θα ανατίναζαν δοχεία με χλωρίνη στο έδαφος μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων κοντά στην πόλη Gorlovka.

Στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν μέσα ατομικής προστασίας και πυρομαχικά ξένης κατασκευής, καθώς και κάμερα τοποθετημένη σε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Προφανώς, οι Ουκρανοί σχεδίαζαν να παράσχουν στην ηγεσία τους την επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης της αποστολής τους..

“Μιλούσαν Πολωνικά”

Λίγο πριν τη σύγκρουση, υποκλέψαμε τις συνομιλίες των σαμποτέρ στα πολωνικά. Έχουμε αναφέρει στο παρελθόν για τη συμμετοχή Πολωνών μισθοφόρων στο πλευρό Ουκρανών μαχητών.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας του Ντονιέτσκ, σήμερα περίπου στις 4.00 π.μ. στην πόλη Gorlovka, μια ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιχείρησαν να χτυπήσουν τη δεξαμενή αποθήκευσης αμμωνίας στο εργοστάσιο Stirol.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ένας φύλακας της επιχείρησης, ο οποίος ανακάλυψε την ομάδα σαμποτέρ, τραυματίστηκε. Έλαβε ιατρική βοήθεια, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Τέλος να σημειωθεί πως  ο οδικός άξονας στη Γκορλόβκα έχει κλείσει.

Στη Μόσχα ο Λουκασένκο

Την ίδια ώρα στη Μόσχα βρίσκεται ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ο οποίος θα έχιε συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν με βασικό αντικείμενο της ατζέντας το για πόσο καιρό ακόμα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην πρώην σοβιετική δημοκρατία που βρίσκεται βόρεια της Ουκρανίας.

Τα κοινά ‘παιχνίδια πολέμου’ της Ρωσίας στη Λευκορωσία, που είναι προγραμματισμένο να διαρκέσουν έως την Κυριακή, έχουν εντείνει τους φόβους της Δύσης ότι η Μόσχα μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει κοινά σύνορα και με τις δύο χώρες.

Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει. Το Μινσκ και η Μόσχα έχουν πει ότι οι ρωσικές δυνάμεις - η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Ρωσίας στη Λευκορωσία από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με το ΝΑΤΟ - θα αποχωρήσουν όταν τελειώσουν οι ασκήσεις.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου