Οι κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα λόγω ουκρανικής κρίσης για να διασφαλίσει την ασφάλεια της...Ακούτε κ. Μητσοτάκη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα λόγω ουκρανικής κρίσης για να διασφαλίσει την ασφάλεια της...Ακούτε κ. Μητσοτάκη;

  «Άμεσο κλείσιμο των βάσεων. Κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας. Άρνηση συμμετοχής στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία...» Ε...

 






«Άμεσο κλείσιμο των βάσεων. Κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας. Άρνηση συμμετοχής στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία...»


Εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης στο Ντονμπάς, ο νομικός και μελετητής της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα Γιάννης Ραχιώτης εξηγεί στο Sputnik τρία βήματα που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας.


Σε τρεις άξονες θα έπρεπε να κινηθεί η Ελλάδα εν μέσω της αύξησης της έντασης γύρω από την Ουκρανία. Αυτό υποστηρίζει ο νομικός και μελετητής της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα Γιάννης Ραχιώτης μιλώντας στο Sputnik.

Αυτοί οι άξονες θα έπρεπε να είναι:

1. Άμεσο κλείσιμο των βάσεων. «Είναι μεγάλη η πιθανότητα προβοκάτσιας, είτε οι Αμερικανοί να απογειώσουν αεροπλάνα από τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις προς τη Μαύρη θάλασσα. Είναι πολύ πιθανό να προσφέρουν από την Ελλάδα πληροφοριακή υποστήριξη σε τμήματα του ουκρανικού στρατού» υπογραμμίζει. «Ωστόσο δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε μια κυβέρνηση που έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους Αμερικανούς. Να αντιδράσει ο λαός και να απαιτήσει το κλείσιμο των βάσεων» προσθέτει.

2. Το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Ελλάδας. «Αυτό το είχε κάνει ακόμη και η Χούντα των Συνταγματαρχών στον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1973. Τεχνικά η χώρα δεν θα γινόταν ορμητήριο για κανέναν».

3. Άρνηση συμμετοχής στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην Ουκρανία. «Οποιαδήποτε επιθετική κίνηση των Αμερικανών από την Αλεξανδρούπολη και από άλλες στρατιωτικές βάσεις θα ισοδυναμεί με πόλεμο κατά της Ρωσίας και θα χρεωθεί στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό η χώρα μας δεν πρέπει να συμμετάσχει».

Κομβική για τις ΗΠΑ η Αλεξανδρούπολη

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας και ΗΠΑ ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας των Αμερικανών στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η συμφωνία είχε συναφθεί από τους υπουργούς εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν, πριν από λίγους μήνες.

Όπως είχαν τονίσει οι δυο ΥΠΕΞ, η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας - ΗΠΑ περιλαμβάνει την κοινή οικονομική συνεργασία, την ασφάλεια, το κλίμα, την άμυνα και συσφίγγει τους δεσμούς της βορειοαντλαντικής συμμαχίας.

Με τη MDCA παρέχονται διευκολύνσεις στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, στον Βόλο και στο Λιτόχωρο πέρα από το Στεφανοβίκειο, όπως και στη Σούδα που προβλεπόταν και στις προηγούμενες συμφωνίες.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου