H Ρωσία μέσα σε 12 ώρες ελέγχει το 45% της Ουκρανίας! - Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι: «Φοβάμαι για την ζωή μου». - Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον Πρόεδρο Β.Ζελένσκι η Μόσχα πριν από λίγο. Ο ρωσικός στρατός εισήλθε σε Χερσώνα, Τσερνόμπιλ, Sumy - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

H Ρωσία μέσα σε 12 ώρες ελέγχει το 45% της Ουκρανίας! - Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι: «Φοβάμαι για την ζωή μου». - Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον Πρόεδρο Β.Ζελένσκι η Μόσχα πριν από λίγο. Ο ρωσικός στρατός εισήλθε σε Χερσώνα, Τσερνόμπιλ, Sumy

  Σε συναγερμό το Κίεβο: Ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη, ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον Πρόεδρο Β.Ζελέ...

 






Σε συναγερμό το Κίεβο: Ρωσικά στρατεύματα έξω από την πόλη, ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Επίσημη πρόταση παράδοσης υπέβαλε στον Πρόεδρο Β.Ζελένσκι υπέβαλε η Μόσχα πριν από λίγο.


Υπό τον ρωσικό έλεγχο έχει τεθεί το 45% του εδάφους της Ουκρανίας όπως φαίνεται στον χάρτη, μετά από μόλις 11 ώρες επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων!

 

Λίγο έξω από το Κίεβο βρίσκονται πλέον ρωσικά στρατεύματα, καθώς όπως μετέδωσε νωρίτερα το CNN, Ρώσοι κομάντος κατέλαβαν το αεροδρόμιο Αντόνοφ που βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα από την ουκρανική πρωτεύουσα.

Το CNN μετέδωσε από την περιοχή με τους αλεξιπτωτιστές να φαίνονται στα πλάνα. Οι Ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι 20 ελικόπτερα καθώς και αεροσκάφη MI-8 έχουν ρίξει αλεξιπτωτιστές στο ξενοδοχείο Hostomel που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου.

Την κατάληψη του αεροδρομίου έξω από το Κίεβο επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε και για σφοδρή μάχη στο Τσερνόμπιλ που σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο μπορεί να προκαλέσει ατύχημα στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ουκρανικές δυνάμεις πολεμούν για να αποτρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα να καταλάβουν το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

Το BBC μετέδωσε ότι στο κέντρο του Κιέβου ακούστηκαν για ακόμα μία φορά σειρήνες, με τις ουκρανικές αρχές να φοβούνται για ρωσικά αεροπορικά χτυπήματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

O δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την πόλη. «Φίλοι! Το Κίεβο εισάγει απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα. Θα ισχύει μεταξύ 22:00 και 07:00», δήλωσε ο ίδιος.

Η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου βρίσκεται η έδρα της φιλοδυτικής κυβέρνησης Ζελένσκι, έχει αλωθεί εν μέρει, το αεροδρόμιο «Νικολάγιεφ» της πόλης έχει καταληφθεί από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν διεισδύσει στην πόλη και βρίσκονται γύρω από το ουκρανικό προεδρικό μέγαρο διαπραγματευόμενοι την παράδοση της προεδρικής φρουράς.

Ο ίδιος ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι είναι άγνωστο που βρίσκεται (το διάγγελμα το έκανε μέσω κινητού τηλεφώνου) και είναι πολύ πιθανό να έχει μεταφερθεί στην πόλη Λβιβ στα δυτικά (πρώην πολωνική πόλη που προσαρτήθηκε από την Σοβετική Ένωση στον Β'ΠΠ και δεν υπάρχει μεγάλη ρωσική μειονότητα), η οποία επίσης δέχθηκε πυραυλικές επιθέσεις στις υποδομές και την έδρα της στρατιωτικής φρουράς της.




Οπως φαίνεται στον χάρτη και από βορρά προς νότο η περιοχή από τα προάστια του Κιέβου, ανατολικά την περιφέρεια Τσερνίχιβ, την Πολτάβα, το Χάρκοβο, όλο το Ντονμπάς, το μεγαλύτερο μέρος του Ντνιπροπετρόφσκ, το Ζαπορίτσιε και την Μαριούπολη, ολόκληρη τη Χερσώνα, το Μικολάεφ και την Οδησσό, βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι μεγάλες μάχες γίνονται στις περιφέρειες του Κιέβου και του Χάρκοβου με τις ουκρανικές δυνάμεις να δίνουν μάχες οπισθοφυλακής και να προσπαθούν να καθυστερήσουν την προέλαση στα δυτικά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι Ρώσοι έχουν κτυπήσει και στα δυτικά στο Λβιβ, αλλά είναι απίστευτο το ότι έχουν προελάσει στο Κίεβο τόσο σύντομα. Ο ίδιος ο Ζελένσκι που πολιορκείται από τους Spetsnaz σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, δήλωσε ότι φοβάται για την ζωή του.

«Είχαμε μία δραματική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι», είπε χαρακτηριστικά ο Καρλ Νεχάμερ και πρόσθεσε ότι «ο Ουκρανός ηγέτης μου είπε ότι φοβάται για τη ζωή του και για την τύχη της χώρας του».

η πρώτη απώλεια εδάφους ήρθε από την ανατολική Ουκρανία. Ανακοινώθηκε ότι η περιοχή Χερσώνα δεν βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.

Η Χερσώνα η διοικητική περιφέρεια της Χερσώνας στην Ουκρανία έπεσε ενωρίς το μεσημέρι. Οι περισσότεροι κάτοικοι έτσι ή αλλιώς είναι ρωσόφωνοι.

Έτοιμη να διαπραγματευτεί η Ρωσία - Οι δύο όροι του Πούτιν

Η Μόσχα δηλώνει πρόθυμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο σχετικά με τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική επίθεση που πραγματοποιείται σήμερα στην Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με έμφαση στην απόκτηση εγγύησης του ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός της.

Πρόκειται για όρους που, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επιτρέψουν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και την εξάλειψη αυτού που η Ρωσία θεωρεί σήμερα ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της "κόκκινης γραμμής”. Αυτό είναι το ουδέτερο καθεστώς και αυτό είναι η άρνηση ανάπτυξης όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο ρωσικος στρατος εισηλθε σε Χερσωνα, Τσερνομπιλ, Sumy

Σφοδρές αρματομαχίες διεξάγονται στην Χερσώνα με νεκρούς, τραυματίες και δεκάδες κατεστραμμένα άρματα μάχης και από τις δύο πλευρές.

Ρωσικά άρματα μάχης εισήλθαν στην πόλη υπό αεροπορική προστασία. Αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25 βομβάρδισαν ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα.

Τις τελευταίες ώρες οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή Sumy και άρα τον οδικό άξονα που ενώνει το Κίεβο με την Ρωσία. Επιπλέον εισήλθαν στην περιοχή του Τσερνόμπιλ και στην Χερσώνα.

Πριν λίγο ο πρόεδρος της Ουκρανίας παραδέχτηκε πως “δεν ξέρει τι χώρα θα έχει πλέον και “αν θα ζει”.

Η κατάσταση είναι δραματική.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου