Η Γερμανία ξεκινά προετοιμασίες πολέμου ανακοινώνοντας πρόγραμμα επανεξοπλισμού των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 100 δις ευρώ - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Γερμανία ξεκινά προετοιμασίες πολέμου ανακοινώνοντας πρόγραμμα επανεξοπλισμού των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 100 δις ευρώ

  Η Γερμανία βάζει τέλος στις συμφωνίες που ίσχυαν μέχρι τώρα και ξεκινά τον επανεξοπλισμό των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, για πρώτη φορά μ...

 





Η Γερμανία βάζει τέλος στις συμφωνίες που ίσχυαν μέχρι τώρα και ξεκινά τον επανεξοπλισμό των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας το ιστορικό βαρύ παρελθόν που έχει...


Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς: «Ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος. Η Ρωσία καταστρέφει την ευρωπαϊκή δομή ασφάλειας που υπήρχε από το Ελσίνκι. Η ρωσική ηγεσία θα αισθανθεί σύντομα το υψηλό τίμημα που θα πληρώσει για τις ενέργειές της στην Ουκρανία». - Ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα ύψους 100 δισ. ευρώ για τις γερμανικές ΕΔ για να «αντιμετωπιστεί η ρωσική απειλή».

 

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς λέει ότι η ρωσική ηγεσία θα αισθανθεί σύντομα το υψηλό τίμημα που θα πληρώσει για τις ενέργειές της στην Ουκρανία. Με μια τέτοια δήλωση άνοιξε την Κυριακή την έκτακτη συνεδρίαση της Bundestag, για τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει πορεία από τη μια μέρα στην άλλη», είπε. Παρόλα αυτά, υποστήριξε ο Scholz, «πολύ σύντομα η ρωσική ηγεσία θα νιώσει το υψηλό τίμημα που πρέπει να πληρωθεί». Η καγκελάριος υπενθύμισε ότι η Δύση είχε προηγουμένως υιοθετήσει ένα σκληρό πακέτο κυρώσεων, το οποίο περιελάμβανε την αποσύνδεση ορισμένων τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα για τη μετάδοση πληροφοριών και την πραγματοποίηση πληρωμών SWIFT.

Ο Scholz υποστήριξε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία θα μετατραπούν σε «καταστροφή» για τη Ρωσία. Παράλληλα, ο καγκελάριος είπε ότι όταν αποφασίζεται για κυρώσεις, τίθεται το ερώτημα «τι θα επηρεάσει περισσότερο τους υπεύθυνους από τον ρωσικό λαό». Κατά τη γνώμη του, οι απλοί Ρώσοι δεν θέλουν στρατιωτική δράση στην Ουκρανία.

«Ο κόσμος μετά από αυτό [τα γεγονότα στην Ουκρανία] δεν θα είναι ο ίδιος με τον κόσμο πριν», πιστεύει ο καγκελάριος. Υποσχέθηκε υποστήριξη στην Ουκρανία. «Είμαστε στο πλευρό σας - στη σωστή πλευρά της ιστορίας», υποστήριξε.

Σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Ο Σολτς είπε ότι η διπλωματία, όπως και πριν, είναι σημαντική στις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά η Γερμανία δεν θα είναι αφελής - απαιτείται η ετοιμότητα και των δύο πλευρών για διάλογο. 

«Δεν θα αρνηθούμε τον διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε, προσθέτοντας ότι «οτιδήποτε εκτός από διπλωματία θα ήταν ανεύθυνο». «Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερη διπλωματία, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι αφελής - αυτό παραμένει σχετικό», είπε ο Scholz. «Αλλά ο διάλογος χρειάζεται δύο πλευρές, αλλά ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν έλειπε σε αυτό, και όχι μόνο τις τελευταίες εβδομάδες», είπε ο καγκελάριος.

«Μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να παρασχεθεί ασφάλεια κατά της Ρωσίας», είπε η καγκελάριος. Αλλά τώρα «η Ρωσία απειλεί» την ασφάλεια, πρόσθεσε.

Αμυντικές επενδύσεις «Μαμούθ» από τη Γερμανία για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες

Ο Scholz είπε ότι οι γερμανικές αρχές θα επενδύσουν στην άμυνα περισσότερο από το 2% του εθνικού ΑΕΠ. 

«Ένα ειδικό ταμείο θα λάβει 100 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2022. Τα κονδύλια θα διατεθούν σε επενδύσεις και έργα στον τομέα των εξοπλισμών», είπε. «Θα επενδύουμε πλέον περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ στην άμυνά μας χρόνο με το χρόνο», πρόσθεσε ο Scholz.

Ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης ότι σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία, η Bundeswehr πρέπει να επεκτείνει τις δυνατότητές της. «Ένα πράγμα είναι σαφές: πρέπει να επενδύσουμε πολύ περισσότερα στην ασφάλεια της χώρας μας για να προστατεύσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας», κατέληξε ο Σολτς. Από αυτή την άποψη, κάλεσε τους βουλευτές να καθορίσουν το έργο ενός ειδικού ταμείου στον θεμελιώδη νόμο της χώρας.

Επιπλέον, ο Γερμανός Καγκελάριος σημείωσε ότι η αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 2% του ΑΕΠ δεν οφείλεται απλώς σε υποχρεώσεις προς συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ. «Το κάνουμε επίσης για τον εαυτό μας, για τη δική μας ασφάλεια», είπε ο Scholz. Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην ενίσχυση της αεράμυνας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ. «Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε πυραύλους εδάφους-αέρος ως μέρος της συμμετοχής μας στην άμυνα του εναέριου χώρου των συμμάχων μας στην Ανατολική Ευρώπη».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου