Η Τουρκία στοχοποιεί ευθέως 14 ελληνικά νησιά! Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά στο Ανατολικό Αιγαίο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Τουρκία στοχοποιεί ευθέως 14 ελληνικά νησιά! Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά στο Ανατολικό Αιγαίο»

  Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών σ...

 





Ερντογάν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά.»


«Η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Χάλκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Τήλος, η Νίσυρος, η Κάλυμνος, που αναφέρονται ως Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο και οι μικρές βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν στρατό...»

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

«Η Ελλάδα συνεχίζει να υπερασπίζεται την πολιτική του εξοπλισμού των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, παρά τις αντίθετες διατάξεις των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για αυτήν στο Αιγαίο.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: «Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί στις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά. Στην πραγματικότητα, φέραμε αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη την επόμενη περίοδο».

Τι άλλο αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

«Η Τουρκία έκανε καταγγελία στον ΟΗΕ τον Ιούλιο σχετικά με τις ενέργειες της Αθήνας που παραβιάζουν το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Στην επιστολή που απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα Antonio Guterres, την οποία υπογράφει ο Feridun Sinirlioğlu, Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ αναφέρονται τα εξής: «θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις σχετικές συμφωνίες για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου».

Το άρθρο 13 της Συνθήκης της Λωζάνης, που υπογράφηκε το 1923 μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ορίζει ότι «Για τη διατήρηση της ειρήνης, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ναυτικές βάσεις και οχυρώσεις στα νησιά Λέσβο Χίος, Σάμος Τα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, μεταφέρθηκαν στην Ιταλία μετά τον πόλεμο της Τρίπολης του 1912 και παρέμειναν στην κυριαρχία της Ιταλίας μέχρι τη Συνθήκη των Παρισίων που υπογράφηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Τα νησιά που στοχοποιεί η Άγκυρα

Λόγω του γεγονότος ότι η Ιταλία ήταν στην πλευρά των ηττημένων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα νησιά αυτά μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη του Παρισιού που υπογράφηκε μεταξύ των συμμάχων χωρών και της Ιταλίας στις 10 Φεβρουαρίου 1947.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυπάλαια, η Ρόδος, η Χάλκη, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Τήλος, η Νίσυρος, η Κάλυμνος, που αναφέρονται ως Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα. Επίσης η Λέρος, η Πάτμος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο και οι μικρές βραχονησίδες δεν μπορούν να έχουν στρατό.

Στη Συνθήκη του Παρισιού ορίζεται ξεκάθαρα, πως «αυτά τα νησιά θα παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου