Ο Μπάιντεν προετοίμασε τον πλανήτη για έναν παγκόσμιο πόλεμο στο διάγγελμα του: «Ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει - Θα μπει Κίεβο!» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Μπάιντεν προετοίμασε τον πλανήτη για έναν παγκόσμιο πόλεμο στο διάγγελμα του: «Ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει - Θα μπει Κίεβο!»

  Σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, έχει αποφασίσει να εισβάλλει στην Ουκρ...

 






Σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, έχει αποφασίσει να εισβάλλει στην Ουκρανία και να εισέλθει μέχρι το Κίεβο σε μια πόλη 3 εκατ. ανθρώπων.


Ο Μπάιντεν φοβάται επέκταση της ρωσικής επιχείρησης προς την Υπερδνειστερία και την Μολδαβία και την δημιουργία ενός εκτεταμένου ρωσικού Ανατολικού μετώπου εναντίον του ΝΑΤΟ.


Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτή η εισβολή θα ενώσει Ρωσία-Λευκορωσία και Ουκρανία και θα αποκτήσει μια νέα μορφή, ένα νέο “Ενωσιακό Κράτος” διοικητικό αντίγραφο της ΕΣΣΔ.

«Ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλλει»

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, ανέφερε στο διαγγελμα του ο πρόεδρος Μπαιντεν, προετοιμάζοντας την ανθρωπότητα για τον πόλεμο που θα ακολουθήσει. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, ενώ συγκεντρώνει περισσότερους από 150.000 στρατιώτες στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, και απαιτεί παραχωρήσεις από την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανικός λαός είναι ενωμένος. Η Ευρώπη είναι ενωμένη. Η διατλαντική κοινότητα είναι ενωμένη. Όλος ο ελεύθερος κόσμος είναι ενωμένος.

Η Ρωσία έχει μια επιλογή — ανάμεσα στον πόλεμο και όλα τα δεινά που θα φέρει — ή τη διπλωματία που θα κάνει το μέλλον ασφαλέστερο για όλους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε για άλλη μία φορά απόψε τη Ρωσία ότι αν επιτεθεί στην Ουκρανία «θα πληρώσει βαρύ τίμημα», επαναλαμβάνοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν σκοπεύει να στείλει στρατό στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους παραμένουν ενωμένοι, παρά τις προσπάθειες της Μόσχας να τους διχάσει.

Σημείωσε επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας από τη ρωσική πλευρά και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση.

«Φωνάζουμε τα σχέδια της Ρωσίας δυνατά, επανειλημμένα, όχι επειδή θέλουμε μια σύγκρουση, αλλά επειδή κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αφαιρέσουμε οποιονδήποτε λόγο μπορεί να δώσει η Ρωσία για να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία και να τους αποτρέψει από το να κινηθούν», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους. στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τα σχέδιά της θα είναι υπεύθυνη για έναν καταστροφικό πόλεμο», τόνισε ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, είπε ότι «υπενθυμίζει στη Μόσχα ότι δεν είναι αργά για να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση στη συνάντηση που θα έχουν στις 24 Φεβρουαρίου στην Ευρώπη οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ, Σεργκέι Λαβρόφ και Άντονι Μπλίνκεν.

«Θα χτυπήσει το Κίεβο»

Πρόσθεσε δε πως οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, η Ρωσία θα κτυπήσει το Κίεβο τις επόμενες ημέρες. «Η απειλή για μία επίθεση από τη Ρωσία έχει πολλές πιθανότητες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε «πεπεισμένος ότι ο Πούτιν έχει αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες» και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, αλλά να πιέσει την Ευρώπη, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί».

Δείτε το διάγγελμα


Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να προκαλέσει τον στρατό μας να επιτεθεί, δηλώνει το Κίεβο

Ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Ουκρανίας Ολέσκι Ντανίλοφ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι προβαίνει σε προκλήσεις στην ανατολική Ουκρανία αε μια προσπάθεια να προκαλέσει τον στρατό της Ουκρανίας να απαντήσει, αλλά η Ουκρανία θα επιμείνει σε ειρηνικούς τρόπους για την εκτόνωση της κρίσης, τόνισε.

Σε κοινή ενημέρωση, η υπουργός Επανένταξης Προσωρινά Κατεχόμενων Εδαφών Ιρίνα Βερεστσούκ είπε ότι η Ρωσία προσπαθεί να αναγκάσει την Ουκρανία να κάνει παραχωρήσεις.

Ο Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας (NSDC) της Ουκρανίας, είπε ότι δεν υπάρχουν εντολές για την απελευθέρωση του Ντονμπάς από το Κίεβο. Ο Ντανίλοφ είπε ότι η Ουκρανία δεν σχεδιάζει να απελευθερώσει με τη βία εδάφη που κατέχουν οι αυτονομιστές, προσθέτοντας ότι μια πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απίθανη.

"Δήθεν, ο στρατός μας πρόκειται να επιτεθεί στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ, δήθεν για να απελευθερώσει τα εδάφη μας. Μπορώ να σας πω ότι όλα αυτά είναι απολύτως αναληθή, δεν υπάρχουν εντολές να ελευθερώσουμε τα εδάφη μας με βία. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι, αν ληφθεί απόφαση για την απελευθέρωση αυτών των εδαφών, θα υπάρξουν σοβαρές απώλειες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια εντολή στη χώρα μας", δήλωσε ο Ντανίλοφ σήμερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Δήλωσε ότι η Ρωσία φέρεται να διέρρευσε αναφορές για σχέδια επίθεσης επίτηδες για να προκαλέσει τον ουκρανικό στρατό στις "απαντήσεις που ήθελαν να δώσουμε".

"Τα στρατεύματα δεν μπορούν να ανοίξουν πυρ εάν υπάρχει απειλή για τη ζωή των στρατιωτών μας", είπε ο Ντανίλοφ.

Ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR), Ντένις Πουσίλιν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα διατάξει σύντομα τον στρατό να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς, για να εφαρμόσει ένα σχέδιο εισβολής στο έδαφος των αυτοαποκαλούμενων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου