Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στην Ουκρανία. Στις 16 Φεβρουαρίου η Ρωσία εισβάλει...! Σχέδιο ψηφίσματος αναγνώρισης των περιοχών του Ντονμπάς από τη Μόσχα. Καταστρέφουν το υλικό της Πρεσβέιας οι Η.Π.Α... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα στην Ουκρανία. Στις 16 Φεβρουαρίου η Ρωσία εισβάλει...! Σχέδιο ψηφίσματος αναγνώρισης των περιοχών του Ντονμπάς από τη Μόσχα. Καταστρέφουν το υλικό της Πρεσβέιας οι Η.Π.Α...

  Μάχη με κάθε μέσο στο διπλωματικό πεδίο δίνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, προκειμένου να αποτρέψουν εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ...

 






Μάχη με κάθε μέσο στο διπλωματικό πεδίο δίνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, προκειμένου να αποτρέψουν εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Δύση επιμένει ότι ο πόλεμος απέχει ώρες.


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε τηλεοπτικό διάγγελμα, δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.


Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο με τον δημόσιο διάλογο Πούτιν – Λαβρόφ εμφανίζεται υπέρ της συνέχισης των συζητήσεων.

Το αιφνιδιαστικό τηλεοπτικό διάγγελμα Ζελένσκι έγινε αφότου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημερώθηκε ότι την Τετάρτη θα γίνει η ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε σε ετοιμότητα την ουκρανική Αστυνομία μέχρι το Σάββατο, ενώ σημείωσε ότι η Τετάρτη θα είναι ημέρα ενότητας και αργία, που σημαίνει ότι θα υψωθεί η ουκρανική σημαία σε όλα τα δημόσια κτήρια, ενώ στις 10 το πρωί θα ακούγεται παντού ο εθνικός ύμνος.

«Μας απειλούν με πόλεμο» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, εννοώντας τους Ρώσους.

»Πρόσθεσε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

Παρά τις δηλώσεις της Ρωσίας, η Δύση καταγγέλλει τη Μόσχα για ενίσχυση των Ρώσων μισθοφόρων που έχει αναπτύξει μέσα στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις δυτικούς αξιωματούχους, μετέδωσε ότι οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες τον αριθμό των εθελοντών και των μισθοφόρων που βρίσκονται στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Μόσχα: Υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα σχέδιο ψηφίσματος αναγνώρισης των αυτοανακηρυγμένων δημοκρατιών του Ντονμπάς


Βουλευτές του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας υπέβαλαν στην Κρατική Δούμα σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ (DPR και LPR) στο Υπουργείο Εξωτερικών, για διαβουλεύσεις. 

Το αντίστοιχο έγγραφο έχει ήδη εμφανιστεί στη βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας, ανέφερε το RIA Novosti τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου.

Οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος ήταν οι βουλευτές της Ενωμένης Ρωσίας Αρτέμ Τουρόφ και Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Να γίνουν διαβουλεύσεις του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το σχέδιο έκκλησης της Κρατικής Δούμας προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν για την ανάγκη αναγνώρισης της DPR και της LPR» και να συζητηθεί το εν λόγω σχέδιο έκκλησης», αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος.

Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι ένα τέτοιο βήμα «θα δημιουργήσει έδαφος για την εξασφάλιση εγγυήσεων ασφάλειας και προστασίας» για τους κατοίκους του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ από «εξωτερικές απειλές και την εφαρμογή μιας πολιτικής γενοκτονίας» απέναντί ​​τους.

 Τα τελευταία χρόνια, δημοκρατικά όργανα και κράτη με όλα τα χαρακτηριστικά της νόμιμης εξουσίας έχουν οικοδομηθεί στις αυτοανακηρυγμένες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία με βάση τη λαϊκή βούληση, τονίζουν οι συντάκτες του σχεδίου ψηφίσματος.

Πριν από αυτό, μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρότειναν να αναγνωριστούν οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Την προηγούμενη μέρα, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, η Επιτροπή της Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της ΚΑΚ υποστήριξε δύο επιλογές για προσφυγή στον Πρόεδρο της Ρωσίας με αίτημα αναγνώρισης των αυτοαποκαλούμενων DPR και LPR.

Το σχέδιο ψηφίσματος της έκκλησης προς τον πρόεδρο με αίτημα αναγνώρισης του DPR και του LPR υποβλήθηκε στην Κρατική Δούμα από βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος στις 19 Ιανουαρίου.

Στις 11 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Vyacheslav Volodin σημείωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου, το Συμβούλιο της Δούμας θα εξετάσει μια έκκληση προς τον πρόεδρο σχετικά με το θέμα του DPR και του LPR.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να σχολιάσει αυτή την πρωτοβουλία πριν εξεταστεί στο κοινοβούλιο.

ΗΠΑ: «Καταστρέψετε το υλικό της πρεσβείας»

Το State Department διέταξε την καταστροφή του εξοπλισμού υπολογιστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο και την μεταφορά της πρεσβεία σας στο Λβιβ

Ως μέρος της διαδικασίας εκκένωσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την καταστροφή όλου του εξοπλισμού της Πρεσβείας όπως σταθμοί εργασίας, υπολογιστές, δίκτυα καθώς και αποσυναρμολόγηση του τηλεφωνικού συστήματος.

Σημαντικά αρχεία μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο και από εκεί στην Ουάσινγκτον.

“Βρισκόμαστε σε διαδικασία μετεγκατάστασης της Πρεσβείας μας από το Κίεβο στο Λβιβ λόγω της δραματικής επιτάχυνσης της συσσώρευσης δυνάμεων της Ρωσίας” ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Α. Μπλίνκεν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Πεντάγωνο που ανέφερε πως “η Ρωσία πρόσθεσε περισσότερες στρατιωτικές δυνατότητες γύρω από την Ουκρανία “ακόμη και τις τελευταίες 24-48 ώρες”.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου