Η «ευθύνη» των ανεύθυνων... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η «ευθύνη» των ανεύθυνων...

  Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη Σχολή Ευελπίδων είναι η ανάληψη των Ευθυνών σου και όχι μόνο. Αν κάτι τέτοιο εφαρμόσουν και οι πολιτικο...

 


Το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στη Σχολή Ευελπίδων είναι η ανάληψη των Ευθυνών σου και όχι μόνο. Αν κάτι τέτοιο εφαρμόσουν και οι πολιτικοί, τότε όταν οι προεκλογικές δεσμεύσεις δεν υλοποιούνται, αυτόματα παραιτείσαι.


Αν υπήρχε ένα πρόγραμμα πολιτικής παιδείας προς όλους, τότε θα είμαστε πολύ κοντά στο να εξαλείψουμε την κομματοκρατία και τη συναλλαγή.


 Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ  

Η λέξη Ευθύνη προέρχεται από το επίθετο Υπεύθυνος και αφορά όλα τα μέλη μιας οργανωμένης Κοινωνίας. Το κάθε μέλος έχει ευθύνη απέναντι στο σύνολο και στον εαυτό του, να πορεύεται σύμφωνα με τις Ηθικές Αρχές του και με τους άγραφους Νόμους της Κοινωνίας και γραπτούς του Κράτους.      

Η Ευθύνη δηλώνει τον τρόπο ζωής ενός κοινωνικού ατόμου αν στηρίζεται στην επίγνωση και βαθειά συναίσθηση του χρέους του,  όταν αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ένα έργο. Βέβαια την Ευθύνη μπορεί να την τιμούν οι ενάρετοι πολίτες, όμως δεν παρατηρείται αυτή η στάση με τους πολιτικούς, που ελάχιστα αν όχι σπάνια χαρακτηρίζει αιρετούς και εγκάθετους.    

Σε οργανωμένες κοινωνίες και σε ευνομούμενες Πολιτείες αναγνωρίζεται η Ατομική ευθύνη, η Κοινωνική,  η Ηθική και όσες πηγάζουν από το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας, από την κοινωνική θέση ή την δύναμη που έχουν τα άτομα από τις υποχρεώσεις, που συνοδεύουν έναν κοινωνικό ρόλο.

Οι Πνευματικοί ταγοί από την φύση τους και την κοινωνική θέση του έργου που επιτελούν, οφείλουν να έχουν μια ιδιαίτερη και υπεύθυνη στάση απέναντι στο Χρέος τους, στην Ελευθερία και στην Αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη. Να ορθώνουν το Πνευματικό και Ηθικό τους ανάστημα… όπως δυστυχώς δεν κάνουν σήμερα οι διανοούμενοι, που σιωπούν μεγαλοφώνως. 

Οι πολιτικοί θα έπρεπε να έχουν υψηλό βαθμό Ευθύνης για την σοβαρότητα του Εθνικού έργου τους... Είναι αδιανόητο ο Ανώτατος Άρχων να ισχυρίζεται πως σέβεται την ευθύνη του  ρόλου του αλλά να βασανίζει τους υπηκόους του. Να θεωρεί την Εκκλησία ή το Κόμμα ιερά και να κυβερνά, με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και συνειδητά εις βάρος του λαού.  

Η έλλειψη υπευθυνότητας γεννά τα σοβαρά ζητήματα. Αν θεωρηθούν όμως μόνο αυτά πρωτεύοντα κι όλα τα άλλα δευτερεύοντα… τότε βρίσκει πρόσφορο έδαφος η διαφθορά να εισχωρήσει. Μόνο όταν η υπευθυνότητα είναι τρόπος ζωής των πολιτών και των πολιτικών, μπορεί να στηριχτεί πάνω της η  κοινωνική συνοχή, ο σεβασμός στην πατρίδα για μια Ιδανική Πολιτεία. Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε, πως θα βρει πρόσφορο έδαφος να εισχωρήσει η αληθινή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου