Η κρίση στην Ουκρανία επιταχύνει την άνοδο των Ψηφιακών Νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κρίση στην Ουκρανία επιταχύνει την άνοδο των Ψηφιακών Νομισμάτων των Κεντρικών Τραπεζών

  Σχεδόν όλος ο κόσμος έχει τουλάχιστον σκεφτεί τη μετάβαση σε εντελώς ψηφιακό χρήμα. Γιατί αυτό θα πρέπει να σας ανησυχεί; Επειδή ένα ψηφ...

 






Σχεδόν όλος ο κόσμος έχει τουλάχιστον σκεφτεί τη μετάβαση σε εντελώς ψηφιακό χρήμα. Γιατί αυτό θα πρέπει να σας ανησυχεί;


Επειδή ένα ψηφιακό νόμισμα θα σήμαινε ότι κάθε συναλλαγή που κάνετε μπορεί να παρακολουθείται και να καταγράφεται από το κράτος, καθώς και από την τράπεζά σας. Οι συνέπειες για το «δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή» είναι προφανείς...

 

Πηγή: Off Guardian

Άρθρο του Kit Knightly

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης θα διερευνήσει τη δυνατότητα ενός εξ ολοκλήρου ψηφιακού καναδικού δολαρίου, όπως ανακοινώθηκε χθες.

Το ψηφιακό δολάριο θα είναι ένα κρατικό κρυπτονόμισμα ή "ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας" (CBDC). (Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα CBDC και τον τρόπο λειτουργίας τους, μπορείτε να διαβάσετε το προηγούμενο άρθρο μας εδώ).

Δεν είναι μόνο ο Καναδάς - χώρες από όλο τον κόσμο φαίνεται να επιταχύνουν την έρευνα και την εφαρμογή των CBDCs καθώς εισερχόμαστε στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Στην πρωτοχρονιάτικη ανάρτησή της, η OffG υπέθεσε ότι η εισαγωγή των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών θα αποτελούσε μια σημαντική είδηση του 2022, και αυτή η πρόβλεψη φαίνεται να επαληθεύεται πριν καν ο χειμώνας μετατραπεί σε άνοιξη.

Τα πιλοτικά προγράμματα CBDC (Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας ήταν ήδη ενεργά στις Μπαχάμες και τη Νιγηρία πριν από το τέλος του 2021, και η Τζαμάικα θα θέσει σε εφαρμογή το δικό της αργότερα φέτος, μετά από ένα πιλοτικό πρόγραμμα πέρυσι.

Δεκάδες άλλες χώρες δεν απέχουν πολύ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Η "ηλεκτρονική κορώνα" της Σουηδίας βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμαστική φάση. Ο Joe Biden χαρακτήρισε την έρευνα για τα CBDCs ως θέμα "εξαιρετικά επείγοντος".

Η Ουκρανία βρίσκεται ακριβώς στην πρώτη γραμμή της έρευνας για τα CBDC και προετοιμάζεται για κάτι τέτοιο από το 2016. Υπήρχαν σχέδια για την εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος αργότερα φέτος, αν και είναι πιθανό ο πόλεμος να τα έχει αλλάξει.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα ανέπτυσσε ένα "ψηφιακό ρούβλι" πριν από την εισβολή στην Ουκρανία και τώρα προτείνεται ως ένας τρόπος για να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις.

Η Κίνα ήταν ήδη επικεφαλής της κούρσας για την πλήρη ψηφιοποίηση του νομίσματός της, και έχουν χρησιμοποιήσει την "ευπάθεια στις δυτικές κυρώσεις" ως δικαιολογία για να προχωρήσουν ακόμη πιο δυνατά.

Η Ινδία, η Νότια Αφρική, η Μαλαισία... ο κατάλογος συνεχίζεται.

Εν ολίγοις, σχεδόν όλος ο κόσμος έχει τουλάχιστον σκεφτεί τη μετάβαση σε εντελώς ψηφιακό χρήμα.

Γιατί αυτό θα πρέπει να σας ανησυχεί;

Λοιπόν, επειδή ένα ψηφιακό νόμισμα θα σήμαινε ότι κάθε συναλλαγή που κάνετε μπορεί να παρακολουθείται και να καταγράφεται από το κράτος, καθώς και από την τράπεζά σας.

Οι συνέπειες για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή είναι προφανείς, αλλά η ιδιωτική ζωή είναι το λιγότερο.

Μεγάλο μέρος της έρευνας που γίνεται σχετικά με τα CBDC αφορά τη δυνατότητα προγραμματισμού τους.

Αυτό σημαίνει ότι είτε το κράτος που εκδίδει τα χρήματα, είτε η εταιρεία που τα καταβάλλει ως μισθούς, θα μπορούσε να θέσει ελέγχους για το πώς ή πού ξοδεύονται.

Για να παραθέσω ένα άρθρο της Telegraph από το περασμένο φθινόπωρο:

"Τα ψηφιακά μετρητά θα μπορούσαν να προγραμματιστούν ώστε να διασφαλίζεται ότι ξοδεύονται μόνο σε είδη πρώτης ανάγκης ή σε αγαθά που ο εργοδότης ή η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι λογικά."

Όπως έγραψα τον περασμένο Οκτώβριο:

"Οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες διασφαλίζουν ότι τα χρήματα που εκδίδουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για "λογικά" πράγματα και να μην χρησιμοποιηθούν με "κοινωνικά επιβλαβείς" τρόπους; Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να δει κανείς πώς ακριβώς θα μπορούσε να εξελιχθεί αυτό το σύστημα και να αναδιαμορφώσει την κοινωνία σε έναν πραγματικά δυστοπικό εφιάλτη."

... και αυτό ήταν πριν.

Δεν ήταν "δύσκολο να το φανταστούμε" τότε, τώρα δεν χρειάζεται να το φανταστούμε. Μας έχουν δείξει ακριβώς πώς θα χρησιμοποιούσαν αυτή τη δύναμη.

Μόλις πριν από ένα μήνα, η κυβέρνηση του Καναδά εντόπιζε τους διαδηλωτές του Freedom Convoy - ακόμα και εκείνους που απλώς δώρισαν χρήματα για τις διαδηλώσεις - και διέταζε τις τράπεζες να παγώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σκεφτείτε πόσο ευκολότερη θα ήταν αυτή η διαδικασία με ένα εξ ολοκλήρου ψηφιακό νόμισμα.

Όχι μόνο θα ήταν ευκολότερο να κατάσχετε τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων, αλλά θα μπορούσατε να σταματήσετε τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές για τους "λάθος" σκοπούς, αλλάζοντας τον "προγραμματισμό" του ψηφιακού σας χρήματος.

Οι εναλλακτικοί ειδησεογραφικοί ιστότοποι που χρηματοδοτούνται από τους αναγνώστες - μεταξύ των οποίων και η OffG - θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "επιβλαβής παραπληροφόρηση" και να μπουν στη "μαύρη λίστα χρηματοδότησης".

Οι άνθρωποι που αρνήθηκαν τα εμβόλια ή δεν καταγγέλλουν δημόσια τη Ρωσία (ή οποιονδήποτε περαστικό εχθρό της στιγμής), θα μπορούσαν να έχουν κυρώσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι δυτικές κυβερνήσεις κηρύσσουν σήμερα οικονομικό πόλεμο σε δεκάδες ιδιώτες που δεν έχουν κατηγορηθεί - πόσο μάλλον καταδικαστεί - για κανένα έγκλημα, μόνο και μόνο λόγω της εθνικότητάς τους. Αυτό γίνεται με το πρόσχημα της "τιμωρίας των βρώμικων Ρώσων", αλλά αυτό που μπορεί να γίνει σε έναν ολιγάρχη μπορεί να γίνει σε οποιονδήποτε.

Ουσιαστικά, όποιος δεν υποστηρίζει το σημερινό αφήγημα θα ζει υπό την απειλή της οικονομικής καταστροφής.

Οι δυνατότητες είναι τόσο ατελείωτες όσο και τρομερές. Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών είναι η καμπάνα του θανάτου για την ίδια την ιδέα της ατομικής ελευθερίας.

Είναι σχεδόν αδύνατο να υπερτονίσει κανείς τη σημασία αυτού του γεγονότος.

Όπως είπα στην πρόσφατη συνέντευξή μου στην εκπομπή Perspectives με τον Jesse Zurawell, αν σας απασχολεί μόνο ένα πράγμα φέτος, αυτό θα πρέπει να είναι αυτό.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου