Γ.Ν. Χαράρι: «Βαδίζουμε σε μια κοινωνία “άχρηστων ανθρώπων” οι οποίοι θα αφανιστούν» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γ.Ν. Χαράρι: «Βαδίζουμε σε μια κοινωνία “άχρηστων ανθρώπων” οι οποίοι θα αφανιστούν» (Video)

  Ο Harari αναφέρεται στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση που θα έρθει, στην οποία, όπως ισχυρίζεται, το προϊόν θα είναι…οι άνθρωποι. Συνεχώς ξ...

 






Ο Harari αναφέρεται στη νέα Βιομηχανική Επανάσταση που θα έρθει, στην οποία, όπως ισχυρίζεται, το προϊόν θα είναι…οι άνθρωποι.


Συνεχώς ξεπηδούν βίντεο από τον από τον Ισραηλινό ιστορικό και «προφήτη» του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, ο οποίος αυτή την φορά, σε μια ακόμα συνέντευξή του, εξηγεί το πώς η παρούσα Βιομηχανική Επανάσταση θα δημιουργήσει μια τάξη «Άχρηστων Ανθρώπων».


Ο Γιουβάλ Νώαχ Χαράρι είναι Ισραηλινός ιστορικός και καθηγητής του τμήματος ιστορίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Sapiens και κορυφαίος σύμβουλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και του Κλάους Σβαμπ, ο οποίος έκανε μια ακόμη παρέμβαση στην οποία «προφητεύει» το δυστοπικό μέλλον που μας ετοιμάζουν...

«Στη Βιομηχανική Επανάσταση του 19ου αιώνα αυτό που έμαθε η ανθρωπότητα είναι να παράγει κάθε είδους πράγματα, όπως υφάσματα, όπλα, οχήματα. Και αυτό ήταν αρκετό για πολύ λίγες χώρες που προσαρμόστηκαν στην Επανάσταση πολύ γρήγορα, ώστε να υποτάξουν υπόλοιπους. 

Αυτό για το οποίο μιλάμε τώρα είναι κάτι σαν μια νέα Βιομηχανική Επανάσταση αλλά το προϊόν τώρα δεν θα είναι τα αυτοκίνητα ή τα όπλα. Το προϊόν θα είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Μαθαίνουμε να παράγουμε σώματα και μυαλά. Τα σώματα και τα μυαλά θα είναι, τα δύο κύρια προϊόντα αυτού του νέου κύματος όλων των αλλαγών. 

Και αν υπάρξει κάποιο χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που θα γνωρίζουν το πως να παράγουν μυαλά και σώματα και σε εκείνους που δεν θα γνωρίζουν τότε αυτό θα είναι κάτι μεγαλύτερο απ’ ότι έχουμε δει ποτέ στην ιστορία μας», είπε ο Y.N.Harari.

Δείτε το video





 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου