Ιταλικά ΜΜΕ: «Τα ρωσικά πλοία συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε Μεσόγειο και Ιόνιο Πέλαγος με στόχους σε Ελλάδα και Ιταλία» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ιταλικά ΜΜΕ: «Τα ρωσικά πλοία συνεχίζουν να επικεντρώνονται σε Μεσόγειο και Ιόνιο Πέλαγος με στόχους σε Ελλάδα και Ιταλία»

  Πολλά ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που παραμένουν επί δύο μήνες στη Μεσόγειο έχουν βάλει στο «στόχαστρο» ελληνικά λι...

 

Πολλά ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που παραμένουν επί δύο μήνες στη Μεσόγειο έχουν βάλει στο «στόχαστρο» ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια.


Σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω πολεμική επέκταση, πιθανοί στόχοι θα είναι η 115 ΠΜ στην Σούδα, η 110 ΠΜ στην Λάρισα και 111 ΠΜ στην Αγχίαλο που μπορούν να επιχειρήσουν στην Μαύρη Θάλασσα.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ιταλική εφημερίδα Repubblica , το Corriere del Giorno , το il giornale και η εφημερίδα stampa

Ακολουθεί ένα μέρος των δημοσιευμάτων

«Προσπαθούν να συνεισφέρουν στην παγκόσμια στρατηγική του Κρεμλίνου, διατηρώντας σε διαρκή πίεση τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις».

Η ναυτική πρόκληση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο συνεχίζεται ασταμάτητα εδώ και δύο μήνες. Ο μεγάλος στόλος που έχει συγκεντρώσει η Μόσχα σε αυτά τα ύδατα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, καθώς η Τουρκία αρνήθηκε και απαγόρευσε στρατιωτικές μονάδες να περάσουν τον Βόσπορο. Ανίκανος να επέμβει, ο ρωσικός ναυτικός στόλος προσπαθεί να συμβάλει στην παγκόσμια στρατηγική του Κρεμλίνου, κρατώντας την ανάπτυξη της Ατλαντικής Συμμαχίας υπό πίεση με έμφαση σε ορισμένες χώρες, την Ελλάδα στην πρώτη θέση και μετά την Ιταλία.


Το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour

Ρωσικά πλοία συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη συριακή βάση Ταρτούς, τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, θέτοντας τον εαυτό τους υπό την προστασία μαχητικών και αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλης εμβέλειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο ρωσικός στόλος έριξε τα αγκυροβόλια του και σαλπάρει ξανά, αρχίζοντας να μαρκάρει τα δυτικά αεροπλανοφόρα σε ένα είδος τακτικής ναυμαχίας, όπως το αμερικανικό Truman , το γαλλικό De Gaulle και το ιταλικό Cavour . Το κύριο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα δύο πρώτα, καθώς τα αεροπλάνα τους Hornet και Rafale απογειώθηκαν από τις εξέδρες τους σε πτήσεις περιπολίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.


Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Τρούμαν

Τώρα ο ρωσικός στόλος που αποτελείται από το καταδρομικό Varyag και το μαχητικό Tributs επέστρεψε στο Ιόνιο πλέοντας προς τις ακτές της Καλαβρίας. Ακολούθησε μια άλλη ναυτική ομάδα, τώρα δυτικά της Κρήτης, αποτελούμενη από το καταδρομικό Marshal Ustinov, το μαχητικό Kulikov και τη φρεγάτα Kasatanov . Ωστόσο, αυτή η διαρκής παραμονή μακριά από τη Ρωσία δημιουργεί πολλές δυσκολίες στη συντήρηση των οχημάτων. Μάλιστα, ένα υποβρύχιο κλάσης « Kilo » φωτογραφήθηκε από δορυφόρους στην επιφάνεια κοντά στην ανατολική ακτή της Κύπρου.

Μια εξαιρετική εμφάνιση που αποκάλυψε το site Covert Shores επειδή αυτά τα υποβρύχια παραμένουν πάντα βυθισμένα κάτω από το νερό κατά τη διάρκεια των αποστολών: σύγχρονα και αθόρυβα, οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr - τους ίδιους που χρησιμοποιήθηκαν για να βομβαρδίσουν πόλεις της Ουκρανίας - αντιπροσωπεύουν το καλύτερο ρωσικό αποτρεπτικό εργαλείο στη Μεσόγειο. Το υποβρύχιο πιθανότατα αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα καθώς σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν πλοίο εργοστασιακό και κορβέτα του ρωσικού στόλου.


Εκτοξευτές πυραύλων κρουζ Kalibr-M, οπλισμένοι σε ρωσικά πλοία. 


Πρώτος στόχος είναι η Κρήτη...

Αυτοί οι ελιγμοί των ρωσικών πλοίων έχουν δύο στρατηγικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι η  Κρήτη , που θα μπορούσε να επηρεάσει την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα μέσω των Δαρδανελίων. Και μάλιστα, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες το αμερικανικό αεροπλανοφόρο « Τρούμαν » βρισκόταν στο λιμάνι της Σούδας στην Κρήτη. Αυτή η περιοχή ανάμεσα στο Ιόνιο και την Αδριατική θάλασσα, που καθώς πετάει το κοράκι είναι η πιο κοντινή στην Κριμαία και στην περιοχή των συγκρούσεων, θέση που σας επιτρέπει να μετακινείτε αεροπλάνα και θεωρητικά ακόμη και να εκτοξεύετε πυραύλους κρουζ.

Ακτή της Καλαβρίας στο Ιόνιο Πέλαγος

Οι πύραυλοι κρουζ υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς στον ρωσικό στόλο της Μεσογείου, επιβιβάστηκαν σε υποβρύχια, φρεγάτες και μαχητικά. Τα δύο καταδρομικά είναι η «ναυαρχίδα» της ρωσικής ναυτικής μηχανής, με ακόμη πιο ισχυρούς πυραύλους που έχουν σχεδιαστεί για να προσβάλλουν την άμυνα των αεροπλανοφόρων. Μια επίδειξη στρατιωτικής δύναμης οπλισμού που συμβαίνει σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές μας.  



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου