Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά και ο σιωπών δοκεί συναινείν. Περι ομιλίας κ. Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά και ο σιωπών δοκεί συναινείν. Περι ομιλίας κ. Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή...

  Οταν κάποιος ηγέτης απευθύνεται ειδικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να γνωρίζει και την ιστορία της χώρας, που απευθύνεται… Ακόμη και...

 






Οταν κάποιος ηγέτης απευθύνεται ειδικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να γνωρίζει και την ιστορία της χώρας, που απευθύνεται…


Ακόμη και αν αγέννητος ήταν τότε, ένας υπεύθυνος ηγέτης μελετά την ιστορία…Η Ελλάδα η μητρόπολη του Ελληνισμού το 1974 έζησε μια Εθνική Καταστροφή, που έγινε σε όμαιμη, ομόδοξη και Ελληνική χώρα, ένα μικρό νησί 500 χιλ. Ελλήνων κατοίκων στην άκρη  της Μεσογείου…το 1974 την ΚΥΠΡΟ, (4 χρόνια προτού γεννηθεί, ο κ Πρόεδρος της Ουκρανίας), από μια βάρβαρη χώρα την οποία «εμπιστεύεται  και εναγκαλίζεται»…Την Τουρκία!

 

Επίκαιρο «θυμογράφημα», από Αντώνη Αντωνά.

Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο, δήλωσε πρόσφατα σε αποκλειστική συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «Προς το παρόν, δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς συνεχίζονται οι  επιχειρήσεις», είπε ο Ουκρανός Πρόεδρος, λέγοντας ότι βασίζονται στην πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας και εμπιστεύονται την τουρκική ηγεσία. Η Τουρκία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Σχετικά με τα ντρόουνς, που προέρχονται από την Τουρκία, ο  Ζελένσκι ανέφερε τα εξής: «Καταρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Τουρκία για αυτά τα ντρόουνς. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχή της εισβολής, της επίθεσης».

(Ο Ζελένσκι γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1978 στο Κριβί Ριχ, στην Ουκρανική ΣΣΔ (σημερινή Ουκρανία) από Εβραίους γονείς. Σπούδασε Νομική στο τμήμα του Εθνικού Οικονομικού Πανεπιστημίου Κιέβου στο Κριβί Ριχ, αλλά δεν έχει δουλέψει ποτέ επαγγελματικά στο νομικό πεδίο.)

Σημειώνεται ότι προτού γίνει Πρωθυπουργός της Ουκρανιας το 2015, ο Ζελένσκι έγινε ο σταρ της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Υπηρέτης του Λαού, στην οποία έπαιξε το ρόλο του Προέδρου της Ουκρανίας. Στη σειρά, ο Ζελένσκι είναι ένας κοινός καθηγητής ιστορίας, ονόματι Βασίλι Χολομπορόντκο, που κερδίζει τις προεδρικές εκλογές μετά από δημοφιλές βίντεο στο οποίο κάνει κριτική στην κυβέρνηση της Ουκρανίας σχετικά με τη διαφθορά. Μετά λοιπόν τον ρόλο του στο θέατρο ως ηθοποιός Πρόεδρος της Ουκρανίας, σήμερα υπηρετεί  ως πραγματικός Πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2019.

Στο δια ταύτα όσον αφορά ατυχή και «ελλειπή» ομιλία του …

Στις 7/4/2022 ο κ. Ζελένσκυ απευθύνθηκε  στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως προηγουμένως είχε απευθυνθεί και σε άλλα κοινοβούλια, ζητώντας βοήθεια και συμπαράσταση λόγω των επιχειρήσεων των Ρώσων στην πατρίδα του … Μέχρι εδώ καλά, αλλά όταν κάποιος ηγέτης απευθύνεται ειδικά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να γνωρίζει και την ιστορία της χώρας, που απευθύνεται  …. Ακόμη και αν αγέννητος ήταν τότε, ένας υπεύθυνος ηγέτης μελετά την ιστορία …..Η Ελλάδα η μητρόπολη του Ελληνισμού το 1974 έζησε μια Εθνική Καταστροφή, που έγινε σε όμαιμη, ομόδοξη και Ελληνική χώρα, ένα μικρό νησί 500 χιλ. Ελλήνων κατοίκων στην άκρη  της Μεσογείου …το 1974 την ΚΥΠΡΟ, (4 χρόνια προτού γεννηθεί, ο κ Πρόεδρος της Ουκρανίας), από μια βάρβαρη χώρα την οποία «εμπιστεύεται  και εναγκαλίζετα騻 … Την Τουρκία!

Ακούστε λοιπόν , διότι μάλλον ανιστόρητος είστε  ή το αυτονόητο είναι ότι δεν θέλετε να κάνετε μνεία σκόπιμα, για να τα έχετε καλά με τους Τούρκους, που σήμερα παίζουν σε διπλό ταμπλό. Αυτή η χώρα λοιπόν η Κύπρος (όπως και η Ελλάδα) σήμερα συμπαραστέκεται στον Ουκρανικό λαό (τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αποστέλλει και φιλοξενεί  χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες ως ηθική υποχρέωση έχει, διότι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε σε τίποτα) και χάριν της Ουκρανίας, έχει διαταράξει και τις φιλικές της πολύχρονες σχέσεις με την Ρωσία,  σε αντίθεση με κάποιους, που το 1974 ….ούτε σφαίρα, ούτε κονσέρβα δεν απέστειλαν  ( συμπεριλαμβανομένης  και της Ουκρανίας) στον δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό και τον άφησαν ως θύμα να παλεύει για να σωθεί από το αδηφάγο στόμα της χώρας εισβολής Τουρκίας … Αλγεινές εντυπώσεις λοιπόν άφησε η ομιλία σας στην Ελληνική Βουλή και ειδικά στο Κυπριακό Ελληνικό λαό, ο οποίος μέχρι και σήμερα θρηνεί εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τις πατρογονικές του εστίες και το 37% των ιερών εδαφών του ….και ανακαλύπτει ακόμη ομαδικούς τάφους με δεκάδες δολοφονημένους αμάχους …..Τίποτα ιερό και όσιο δεν άφησαν όρθιο οι εισβολείς Τούρκοι. ΤΙΠΟΤΑ!

Και επειδή μάλλον ο κ. Ζελένσκυ ίσως να μην «γνωρίζει» περί Κύπρου, καταθέτω μερικές πληροφορίες, πιο κάτω, ίσως τον βοηθήσουν να εντοπίσει, που είναι αυτή η ημικατεχόμενη χώρα …..

Η Κύπρος (τουρκ. Kıbrıs), επίσημα Κυπριακή Δημοκρατία ή Δημοκρατία της Κύπρου όπως αναφέρεται στο Σύνταγμα, είναι νησιωτικό κράτος της ανατολικής Μεσογείου και το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση στη Μεσόγειο. Γεωγραφικά βρίσκεται νότια της Τουρκίας, δυτικά του Λιβάνου και της Συρίας, βορειοδυτικά του Ισραήλ, βόρεια της Αιγύπτου και νοτιοανατολικά της Ελλάδας. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου είναι η Λευκωσία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκ του νόμου «κυριαρχία» σε ολόκληρο το νησί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης (ΑΟΖ) !!!! 

Το διεθνές δίκαιο και ο OHΕ θεωρούν το βόρειο τμήμα του νησιού 37%, υπό παράνομη κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων και  είναι  παράβαση του καταστατικού χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Η Κύπρος έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 και της Ευρωζώνης το 2008.


Η θέση της Κύπρου σκούρο πράσινο

Το σκούρο κόκκινο, υπό Τουρκική κατοχή. 

Πιο αναλυτικά και εν συντομία προς ενημέρωση του ανιστόρητου Ουκρανού Προέδρου, ο οποίος σκόπιμα δεν αναφέρθηκε και στην Τουρκική εισβολή στην Ελληνική Κύπρο … Μερικές ενδεικτικές πληροφορίες ….

20η Ιουλίου 1974. ΒΑΡΒΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ….

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟ 1974 600 χιλ.  (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 80 εκατομ.)

ΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙ 5000 (1619 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ) δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10%, 850 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, 550 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΛΗΜΕΝΕΣ, ΤΟ 37% ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΥΠΟ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΤΟΧΗ, 350 χιλ. ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΟΙ δηλ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 58%!

ΑΠΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ Η ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ …. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 44,13 εκατομ. (ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ  144,1 εκατομ.)

 Τελειώνοντας με τον κ. Ζελένσκι, τον οποίο επιεικώς  θεωρώ και αυτόν επιτήδειο όσον αφορά «άνισες» αποστάσεις, που κρατά σήμερα, αφιερώνω  ένα συμβολικό ποίημα φίλου ποιητή, επίκαιρο για σήμερα όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για όποιους όμοιους του, που επιδιώκουν να λησμονηθεί η Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, από ένα κράτος εισβολέα μέλος του ΝΑΤΟ.  Την βάρβαρη Τουρκία, η οποία επαναλαμβάνω μετά από 48 χρόνια, ατιμώρητη και αλώβητη παραμένει η  επιτήδεια δόλια  ουδέτερος … εγκληματίας πολέμου.

Σήμερα απαιτείται να καθίσει η Ρωσία στο σκαμνί του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για εγκλήματα πολέμου ( Α.. και μην ξεχνάμε και το ναζιστικό ΑΖΟΦ ότι παράλληλα εγκλήματα διέπραξε),  με βάση το Διεθνές Δίκαιο.  Υποστηρίζεται μήπως το ίδιο να συμβεί και με την φίλη σας Τουρκία; Ναι ή όχι;

«Κύριε Ζελένσκι»

Εσύ δεν λες τίποτα…

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το νησί/ που ήταν όνειρο χτες και θυμάρι κι αμίαντο/ και σήμερα ποτάμι οδύνης/ ποτάμι που δεν λέει να σιγήσει/ κατρακυλώντας απ’ τους αιώνες όχι νερό/ μα τις πέτρες μας, πέτρες αρχαίες που χτίσαν ναούς/ και υψώσανε κάστρα και πολιτείες που χάραξαν/ τ’ όνομά τους στο χρόνοβαθιά, και για πάντα./ Εδώ, σ’ αυτό το νησί, υδρίες λαδιού με παραστάσεις του μόχθου/ υδρίες κρασιού με παραστάσεις αγάπης/ ο χαλκός στου ανθρώπου τη δούλεψη/ ο χρυσός, η εικόνα, το κέντημα,/ το ξύλο που ευωδιάζει το χέρι,/ τάφοι προγόνων παλιών και χτεσινών πατεράδων.

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα παιδιά/ που σκύψανε άξαφνα με το χέρι στο στήθος/ εκεί στις πλαγιές του βουνού/ Πενταδάχτυλος και φωνάζαν/ τη μάνα τους ώσπου ξεψύχησαν.

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω για τα σπίτια, τα δέντρα/ του κάμπου μας, τα πικρολέμονα του ίδρωτά μας/ που τα διαγούμισαν άλλοι/ και πέρα τα πήγανε.

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα εγώ θα σου πω γι’ αυτό το μαρτύριο/ που δένει τη γη μας, τον τροχό* που στενάζει/ η πατρίδα μας, την πληγή στο σώμα του Ιησού./

Εσύ δεν λες τίποτα/ μα η πληγή στο σώμα του Ιησού/ δεν στερεύει./ Μένουμε μ’ ανοιχτές τις πληγές στο σταυρό του ορίζοντα./ Δεσπόζει το αίμα. Μ. Πασιαρδής.

Η Κύπρος καλεί.  Στους δρόμους του κόσμου αντηχεί η φωνή μας. Σε ώτα μη ακουόντων, άλαλων και κωφών εσκεμμένα. Ντροπή!

Εκφράζω την συμπάθεια μου στον απλό λαό και αμάχους Ουκρανούς πολίτες, που έχουν καταστεί εξιλαστήρια θύματα πολεμοκάπηλων ένθεν κακείθεν. Καταδικάζω όποιο εισβολέα σε ξένη χώρα και ταυτόχρονα όσον αφορά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, ο θυμός και αγανάκτηση των Ελλήνων Κυπρίων τον συνοδεύουν ….  

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα, βετεράνο του 1974,  ο οποίος, όπως όλοι οι Έλληνες Κύπριοι έχασε δεκάδες στενούς συγγενείς και φίλους, τις πατρογονικές του εστίες και τον αδελφό του….

Υ.Γ. Το παρόν θα μεταφρασθεί και θα αποσταλεί και στην Ουκρανική πρεσβεία της Κύπρου.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου