Η απόλυτη φρίκη του Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης (Social Credit System) που έρχεται στον Δυτικό Κόσμο. Αφυπνίσου! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η απόλυτη φρίκη του Συστήματος Κοινωνικής Πίστωσης (Social Credit System) που έρχεται στον Δυτικό Κόσμο. Αφυπνίσου!

  Το έχουμε πει ξανά, στο κοντινό μέλλον η εκάστοτε κυβέρνηση θα μετρά τη συμπεριφορά των ανθρώπων προκειμένου να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες...

 





Το έχουμε πει ξανά, στο κοντινό μέλλον η εκάστοτε κυβέρνηση θα μετρά τη συμπεριφορά των ανθρώπων προκειμένου να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες δικαιούνται...Αν η κοινωνική σας πιστοληπτική ικανότητα μειωθεί, δεν θα μπορείτε να δανειστείτε χρήματα, να αγοράσετε σπίτι ή να κλείσετε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο σε ξενοδοχείο.


Αν δεν έχετε τηρήσει όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς, δεν θα σας επιτραπεί να ταξιδέψετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πετάξετε οπουδήποτε ή να πάτε στο εξωτερικό. (Σε αυτό σε έχουν ήδη εκπαιδεύσει με 2 χρόνια φασιστικών μέτρων λόγω..πανδημίας). Το να τρώτε κρέας ή να επιδίδεστε σε «ακατάλληλες», για το σύστημα, δραστηριότητες θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρή απώλεια πόντων, όπως και το να βάζετε πολλά σκουπίδια στους δημόσιους κάδους...κλπ..Είσαι έτοιμος να το ζήσεις;

 

Πηγή: Humans Are Free

Από τον Dr Vernon Coleman

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Πριν από μερικά χρόνια, σε ένα βιβλίο με τίτλο The Game's Afoot (που εκδόθηκε το 2018), έγραψα ότι η κινεζική κυβέρνηση έδινε στους ανθρώπους βαθμούς ανάλογα με τη συμπεριφορά τους. Έγραψα ότι αυτό ονομαζόταν Κοινωνική Μηχανική και οι πολίτες κατατάσσονταν και βαθμολογούνταν ανάλογα με τη συμπεριφορά τους

'Η κυβέρνηση, έλεγα, θα μετράει τη συμπεριφορά των ανθρώπων προκειμένου να αποφασίσει ποιες υπηρεσίες δικαιούνται. Οποιοσδήποτε έχει μαύρα σημάδια για τροχαίες παραβάσεις, παράκαμψη του εισιτηρίου ή ανέμελο περίπατο, θα διαπιστώσει ότι δεν θα δικαιούται πλέον το πλήρες φάσμα των δημόσιων υπηρεσιών και δικαιωμάτων. Επιπλέον, η δραστηριότητα στο διαδίκτυο θα χρησιμοποιείται επίσης για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς. Τα άτομα που κάνουν κακά πράγματα στο διαδίκτυο (ή των οποίων οι αναζητήσεις θεωρούνται αμφισβητήσιμες) θα βρεθούν με "μαύρο σημάδι". Τα άτομα που έχουν "υπεύθυνες" θέσεις εργασίας θα υπόκεινται σε ενισχυμένο έλεγχο".

Ονομάστηκε Κοινωνική Βαθμολογία Πίστωσης (social credit score) και έγραψα τότε ότι ήταν πιθανό οι δυτικές κυβερνήσεις να ακολουθήσουν σύντομα το ίδιο παράδειγμα.

Και το κάνουν με μεγάλο ενθουσιασμό. Μπορεί να μην έχει φθάσει προφανώς στην πόλη σας ακόμη - αλλά θα φθάσει, ω, θα φθάσει.

Η Κίνα έχει δείξει το δρόμο επειδή το κινεζικό σύστημα είναι πιο αδίστακτα αποτελεσματικό από οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει η Δύση. Η κινεζική κυβέρνηση έχει μεγαλύτερο έλεγχο των πάντων και οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο έλεγχο σε τίποτα.

Λειτουργεί πολύ εύκολα.

Όλοι ξεκινούν με τόσους πολλούς πόντους.

Και μια έξυπνη εφαρμογή σε κάθε τηλέφωνο μετράει τη συμπεριφορά και βοηθά τις αρχές να αποφασίσουν αν είσαι καλός πολίτης ή όχι.

Υπάρχουν, φυσικά, βιντεοκάμερες απολύτως παντού που παρακολουθούν για να δουν αν διασχίζετε το δρόμο σε λάθος στιγμή, αν καπνίζετε δημόσια, αν πετάτε σκουπίδια ή αν κάνετε οτιδήποτε θεωρείται αντικοινωνικό ή ακατάλληλο. Αν μιλάτε με λάθος ανθρώπους, θα διαπιστώσετε ότι η πιστοληπτική σας ικανότητα μειώνεται. Αν σταθείς και μιλήσεις σε μένα, θα πάρεις μαύρους βαθμούς.

Η Κίνα έχει μία κάμερα για κάθε δύο ανθρώπους και είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που μπορεί να ξεχωρίσει ένα άτομο από ένα πλήθος ποδοσφαιριστών σε λιγότερο χρόνο από ό,τι χρειάζεται για να πεις "σίγουρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό!".

Οι υπολογιστές των σούπερ μάρκετ παρακολουθούν για να δουν πόσα ξοδεύετε σε αλκοόλ, τσιγάρα, γλυκά και λιπαρά τρόφιμα. Θα χάσετε πόντους αν ξοδεύετε πολλά σε λάθος είδη τροφίμων.

Οι τοπικές αρχές μετρούν πόση ανακύκλωση βγάζετε έξω και οι κάμερες στους κάδους απορριμμάτων θα λένε στους υπολογιστές πόσα τρόφιμα πετάξατε και πόσες περιττές συσκευασίες έπρεπε να πετάξετε.

Φυσικά, οι βαθμολογίες κοινωνικής πίστωσης είναι ήδη εδώ στη Δύση και έχουν εισαχθεί αργά.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, οι οδηγοί ακριβότερων αυτοκινήτων πρέπει να πληρώνουν ειδικό, μαζικά αυξημένο φόρο για να χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο στους δρόμους. Αυτή είναι μια απροκάλυπτη τιμωρία για το γεγονός ότι ξοδεύουν πολλά για ένα αυτοκίνητο.

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες που οδηγούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να πληρώσουν τίποτα για την κατασκευή, συντήρηση και επισκευή των δρόμων. Απαλλάσσονται από τον φόρο επειδή είναι καλοί πολίτες. Τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιούν τους δρόμους εξίσου με τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη ή ντίζελ, αλλά απαλλάσσονται. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη ή ντίζελ τιμωρούνται επειδή είναι "κακοί" πολίτες και πρέπει να πληρώνουν συνεχώς αυξανόμενους ετήσιους φόρους για να πληρώνουν τους δρόμους. Το σύστημα αγνοεί το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι αποδεδειγμένα καλύτερα για το περιβάλλον από τα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Αν οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας σε μια πόλη, θα πρέπει να πληρώσετε ειδικό πρόστιμο.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι που είναι μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεστε, τότε θα σας χαρακτηρίσουν και οι φόροι σας θα αυξηθούν. Αν έχετε ελεύθερα δωμάτια θα τιμωρηθείτε. Αν κάνετε μια χρήσιμη δουλειά και δίνετε χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις θα πάρετε επιπλέον πόντους. Αν επικρίνετε την κυβέρνηση τότε θα χάσετε πόντους.

Όταν λείπετε από το σπίτι σας, οι αρχές θα γνωρίζουν, φυσικά, πού βρίσκεστε όλη την ώρα.

Πράγματι, αν συμπεριφέρεστε άσχημα, δεν θα σας επιτρέπεται να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας. Αν δεν έχετε τηρήσει όλους τους υγειονομικούς κανονισμούς, δεν θα σας επιτραπεί να ταξιδέψετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πετάξετε οπουδήποτε ή να πάτε στο εξωτερικό.

Αν η κοινωνική σας πιστοληπτική ικανότητα μειωθεί, δεν θα μπορείτε να δανειστείτε χρήματα, να αγοράσετε σπίτι ή να κλείσετε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο σε ξενοδοχείο.

Αν η βαθμολογία σας πέσει πολύ χαμηλά, δεν θα σας επιτραπεί να μπείτε στο νοσοκομείο, και αν μπείτε κατά λάθος, θα σας περάσουν μια ειδοποίηση "Μην επαναπαύεστε" στο λαιμό πριν προλάβετε να πείτε "τι είναι αυτό;".

Θα λάβετε μπόνους πόντους αν ζείτε σε ένα μικροσκοπικό, μοντέρνο, κακοφτιαγμένο διαμέρισμα με λεπτούς τοίχους και απολύτως καμία ιδιωτική ζωή, αλλά θα χάσετε αυτούς τους πόντους αν κρατάτε κατοικίδιο ή παραπονεθείτε για οτιδήποτε απολύτως.

Αν ξοδεύετε πάρα πολλά σε ρούχα ή παπούτσια, η βαθμολογία σας θα πέσει και η εξοικονόμηση χρημάτων θα σας χαρακτηρίσει ως ένοχο για το ένα ή το άλλο και δεν θα μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε προαγωγή στη δουλειά, να χρησιμοποιήσετε γυμναστήριο ή να βάλετε τα παιδιά σας σε σχολείο με βιβλία.

Αν είστε πολύ προβληματικός, θα διαπιστώσετε ότι οι ταχύτητες του διαδικτύου σας θα επιβραδυνθούν και αν έχετε τη δική σας επιχείρηση και μιλάτε με τους υπαλλήλους του συμβουλίου, δεν θα λάβετε καμία βοήθεια για προβλήματα σχεδιασμού ή δεν θα είστε σε θέση να λάβετε επίσημες κυβερνητικές συμβάσεις.

Αν δεν ντύνεστε κατάλληλα όταν βγαίνετε σε δημόσιο χώρο ή σας εντοπίσουν να διασχίζετε το δρόμο όταν τα φώτα είναι εναντίον σας, τότε θα σας φωτογραφίσουν και θα προβάλουν τη φωτογραφία σας. Αν έχετε καυγάδες με κάποιον γείτονα τότε οι φωτογραφίες σας θα αναρτηθούν σε διαφημιστική πινακίδα κοντά στο σπίτι σας και θα ντροπιαστείτε. Αν καθυστερείτε να πληρώσετε τους φόρους σας θα σας σημειώνουν για τακτικούς ελέγχους, η επιχείρησή σας θα επιθεωρείται μια φορά την εβδομάδα και η φωτογραφία σας θα εμφανίζεται σε πίνακα ντροπής στο διαδίκτυο. Θα σας είναι αδύνατο να αποκτήσετε άδειες, εγκρίσεις και δάνεια που μπορεί να χρειάζεστε.

Στα εστιατόρια οι κάμερες θα μελετούν τους τρόπους και τις διατροφικές σας συνήθειες και την ποσότητα του φαγητού που αφήνετε στο πιάτο - όλα αυτά είναι πιθανό να βλάψουν την κοινωνική σας αξιοπιστία.

Οι χαφιέδες, οι ύπουλοι, οι αστυνομικοί και οι υπερβολικά συμμορφούμενοι κρατικοί υπάλληλοι θα σας βαθμολογούν για κάθε αμάρτημα διάπραξης ή παράλειψης.

Και μέχρι τώρα πιθανόν να νομίζετε ότι τα βγάζω όλα αυτά από το μυαλό μου και μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν μιλάμε για το μακρινό μέλλον. Μιλάμε για το πολύ σύντομο νέο μέλλον.

Θα λαμβάνετε πόντους αν δίνετε αίμα, θα χάνετε πόντους αν συναναστρέφεστε με ανθρώπους με χαμηλό σκορ, θα τιμωρείστε αν ξοδεύετε επιπόλαια ή αν δεν επαινείτε την κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το να τρώτε κρέας ή να επιδίδεστε σε ακατάλληλες δραστηριότητες θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρή απώλεια πόντων, όπως και το να βάζετε πολλά σκουπίδια στους δημόσιους κάδους. Οι κάμερες αναγνώρισης προσώπου στους κάδους θα σας βλέπουν και θα σας τιμωρούν και θα μειώνουν την πίστωση τροφίμων.

Το να μην έχετε τον σωστό αριθμό παιδιών, να είστε υπέρβαροι και να έχετε στην κατοχή σας γη θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πόντων κοινωνικής πίστωσης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει ήδη υποστηρίξει ότι οι άτεκνες γυναίκες θα είναι βάρος για το κράτος επειδή δεν θα έχουν κανέναν να τις φροντίζει).

Η μη κατοχή έξυπνου μετρητή θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μορίων, όπως και κάθε παράδειγμα πολιτικής ανυπακοής. Η χρόνια ασθένεια, η ψυχική ασθένεια, το γήρας και η αναπηρία θα σας στερήσουν πόντους, όπως και η σύλληψη (δεν έχει σημασία αν βρεθείτε ένοχος).

Το να έχεις πολύ μεγάλο αποτύπωμα άνθρακα, να είσαι μεσαίας τάξης ή λευκός ή να κάνεις πολλές ερωτήσεις θα οδηγήσουν σε απώλεια βαθμών, όπως και το να είσαι πολύ προστατευτικός με την οικογένειά σου.

Θα χάσετε πόντους κοινωνικής πίστωσης αν προκαλέσετε κάποια "βλάβη στην ταυτότητα", αν πείτε κάτι που κάνει κάποιον να νιώθει άβολα για το ποιος είναι, από πού κατάγεται ή πώς μοιάζει - ή αν δεν πείτε κάτι που τον κάνει να νιώθει καλά.

Αν επιδείξετε κάποια μικροεπίθεση, επιδείξετε το προνόμιο των λευκών ή προκαλέσετε μίσος, θα τιμωρηθείτε. Αν συμπεριφέρεστε με απειλητικό ή υβριστικό ή προσβλητικό τρόπο θα έχετε πρόβλημα, όπως και αν επικοινωνήσετε απειλητικό υβριστικό ή προσβλητικό υλικό σε άλλο άτομο.

Η πρόθεσή σας θα είναι άσχετη. Ο καταγγέλλων αρκεί να πει ότι πληγώθηκε. Οι συγγραφείς, οι ηθοποιοί ή οι σκηνοθέτες ταινιών ή θεάτρων θα μπορούσαν να κατηγορηθούν αν κάποιος βρει προσβλητικό υλικό τους. Τα σαιξπηρικά έργα δεν θα εμφανίζονται πολύ στο μέλλον.

Πιθανότατα νομίζετε ότι αστειεύομαι πραγματικά τώρα. Αν το πιστεύετε, απλά δείτε τι συμβαίνει στη Σκωτία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αστυνομία ορίζει πλέον ένα έγκλημα ή περιστατικό ως μισητό με βάση την αντίληψη του θύματος (και όχι την πρόθεση του δράστη).

Φυσικά, η αστυνομία και οι πολιτικοί έχουν ενθαρρύνει τους πολίτες να καταδίδουν όσους παραβιάζουν τους νόμους.

Μπορείτε να μπείτε σε σοβαρούς μπελάδες επειδή παίζετε δυνατά μουσική ή έχετε δέντρα στον κήπο σας. Τα δέντρα είναι κακά γιατί μπορεί να παρεμποδίζουν τις επικοινωνίες και δεν έχουν κανένα πρακτικό σκοπό. Δεν θα υπάρχει θέση για την αισθητική ή τη φύση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Τι άλλο θα είναι κακό;

Το να τρώτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να χάνετε ένα ιατρικό ραντεβού, να παρκάρετε σε λάθος σημείο, να χάνετε μια συνέντευξη για δουλειά και να περπατάτε με το αμάξι, όλα αυτά θα σας στερήσουν πόντους και θα κάνουν τη ζωή σας πιο δύσκολη.

Αν νομίζετε ότι έχω τρελαθεί, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας ανακάλυψαν ότι το 32% των ενηλίκων μεταξύ 25 και 34 ετών σε 21 χώρες (συνολικά 100.000.000 άτομα) έχουν ήδη δυσκολευτεί να πάρουν υποθήκη ή δάνειο εξαιτίας της δραστηριότητάς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέχρι στιγμής περίπου 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και οι περισσότεροι έχουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια αρκετά τρομακτική έρευνα διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των ατόμων είναι πρόθυμα να μοιραστούν πληροφορίες για τον εαυτό τους ή για άλλους για να πάρουν μια έκπτωση στα ψώνια, ενώ οι μισοί είναι πρόθυμοι να το κάνουν αν αυτό τους βοηθήσει να παρακάμψουν τις ουρές στα αεροδρόμια. Ένα στα δύο άτομα δηλώνει ότι είναι ευτυχής για την κυβέρνηση να παρακολουθεί τη συμπεριφορά όλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν αυτό σημαίνει ότι το κοινό θα είναι ασφαλές.

Φυσικά, θα είναι αδύνατο να μάθετε ποιο είναι το κοινωνικό σας πιστωτικό σκορ, να μάθετε ακριβώς πώς καταρτίζονται οι βαθμολογίες ή να διορθώσετε οποιοδήποτε σφάλμα. Και οι βαθμολογίες θα αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, θα μπορούσατε να μπείτε σε μια ουρά νομίζοντας ότι δικαιούστε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο ή να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο και να διαπιστώσετε, όταν φτάσετε στο μπροστινό μέρος της ουράς, ότι η βαθμολογία σας έχει αλλάξει και δεν μπορείτε να κάνετε κανένα από αυτά τα πράγματα.

Οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες εταιρείες και οι τοπικές αρχές συλλέγουν ήδη πληροφορίες για εσάς από κάμερες αναγνώρισης προσώπου, βιομετρικές μελέτες στα αεροδρόμια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αεροπλάνα παρακολούθησης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι το τεχνοκρατικό κράτος σε πλήρη εξέλιξη. Η χρήση ενός ανόητου ονόματος ή avatar στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν σας παρέχει καμία απολύτως προστασία. Ξέρουν ακριβώς ποιος είναι στην πραγματικότητα ο stinkyfeet του Weymouth και γνωρίζουν το όνομα, τη διεύθυνση και το εσωτερικό μέγεθος του ποδιού του bumfluff από το Κολοράντο.

Μπορείτε να ξεχάσετε την ιδιωτικότητα, την ελευθερία ή τα δικαιώματα.

Σύντομα θα ζούμε όλοι στην Κίνα.

Αν ένα άτομο σε μια οικογένεια παρανομεί, όλη η οικογένεια θα τιμωρείται.

Η ενεργός συμμετοχή σε μια θρησκευτική τελετή θα οδηγήσει σε τιμωρία. Μπορεί, για παράδειγμα, να σας στείλουν σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και κατάρτισης όπου οι τρόφιμοι μελετούν πολιτική προπαγάνδα.

Κάθε φορά που δίνετε πληροφορίες on line αποθηκεύουν πληροφορίες για εσάς, τις απόψεις σας, την προσωπικότητά σας και ούτω καθεξής.

Και υπάρχουν τόσοι, τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά η κοινωνική σας πίστωση.

Αν πετάξετε σκουπίδια σε δημόσιο χώρο θα ντροπιαστείτε και θα χάσετε πόντους. Στην Ταϊλάνδη, οι τουρίστες που ρίχνουν σκουπίδια σε εθνικό πάρκο πρέπει να αναφέρουν το όνομα και τη διεύθυνσή τους. Αν αφήσουν σκουπίδια πίσω τους, θα έχουν πρόβλημα.

Όλα αυτά είναι γνωστά ως κοινωνική μηχανική. Είναι κάτι που οι πολιτικοί προσπαθούν να κάνουν εδώ και πολλά χρόνια, αφού, όταν λειτουργεί, πράγμα που συμβαίνει, τους δίνει τον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για την αντιπολίτευση ή την κριτική.

Στην Κίνα, οι πολίτες που κάνουν "καλά" πράγματα για το κράτος και την κοινότητά τους ανταμείβονται με την τοποθέτηση των φωτογραφιών και των ονομάτων τους σε έναν τοπικό τοίχο. Αυτό ακριβώς θυμάμαι να βλέπω στην Ανατολική Γερμανία τη δεκαετία του 1970. Και τότε οι άνθρωποι συναγωνίζονταν μεταξύ τους για να ικανοποιήσουν το κράτος και να κερδίσουν μια θέση στον τοίχο.

Έτσι, και πάλι, αν θέλετε να μάθετε σε τι είδους κοινωνία θα ζήσετε εσείς και τα παιδιά σας, τότε κοιτάξτε την Κίνα τώρα, όπου παρακολουθείται ό,τι κάνουν, λένε και σκέφτονται οι άνθρωποι.

Αλλά το μέλλον μας δεν θα είναι τόσο ελεύθερο και εύκολο όσο είναι η ζωή στην Κίνα αυτή τη στιγμή.

Κινούμαστε με γοργούς ρυθμούς προς μια δυστοπική, ψηφιακή δικτατορία.

Η καλή συμπεριφορά θα επιβραβεύεται και η κακή συμπεριφορά θα τιμωρείται. Αλλά ποιος ορίζει τι είναι καλό και τι κακό;

Η γεωεντοπισμός είναι πλέον η νέα κανονικότητα. Τα οικονομικά σας αρχεία συνδυάζονται με το ποινικό σας μητρώο, το ακαδημαϊκό σας μητρώο, τον ιατρικό σας φάκελο και τις συνήθειες αγορών σας. Παρακολουθούν το είδος των φίλων που έχετε, τα βίντεο που παρακολουθείτε, τους ανθρώπους με τους οποίους βγαίνετε ή παντρεύεστε ή συναντάτε.

Αυτός είναι ο Μεγάλος Αδελφός σε ταχύτητα

Στον γενναίο νέο κόσμο, όσοι έχουν χαμηλό πιστωτικό σκορ δεν θα μπορούν να κινηθούν ούτε εκατοστό.

Οι άνθρωποι που μιλούν για τη διαφθορά ή που αμφισβητούν την προπαγάνδα θα τιμωρούνται. Αν τους επιβληθεί πρόστιμο, τότε το πρόστιμο θα είναι υψηλότερο, επειδή θεωρούνται κακοί άνθρωποι.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ήδη.

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μας εκπαιδεύουν για το μέλλον μας.

Στην Κίνα με έχουν απαγορεύσει επειδή έγραψα μια στήλη για μια κινεζική εφημερίδα η οποία θεωρήθηκε απαράδεκτη. Τα βιβλία μου στα κινέζικα απομακρύνθηκαν αμέσως από την πώληση.

Σας αφήνω με αυτό το γεγονός.

Υπάρχουν δημόσιες τουαλέτες στην Κίνα που δεν σας αφήνουν να μπείτε χωρίς πρώτα να ελέγξουν το πρόσωπό σας και να σας ταυτοποιήσουν. Μόνο τότε το μηχάνημα θα σας δώσει τη μικρή ποσότητα χαρτιού τουαλέτας που σας επιτρέπεται.

Πόσα φύλλα θα σας επιτραπούν αν έχετε χαμηλό πιστωτικό βαθμό; Δύο; Ένα; Καθόλου;

Μπορεί να χαμογελάτε τώρα.

Αλλά δείτε αν θα εξακολουθείτε να χαμογελάτε σε δώδεκα μήνες.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου