Η κυβέρνηση ξεφτίλισε το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Ζελένσκι έβαλε να μιλήσουν νεοναζί από το τάγμα Αζόφ. Σε αυτούς στείλαμε όπλα! Αίσχος! Σφοδρές αντιδράσεις... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η κυβέρνηση ξεφτίλισε το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο Ζελένσκι έβαλε να μιλήσουν νεοναζί από το τάγμα Αζόφ. Σε αυτούς στείλαμε όπλα! Αίσχος! Σφοδρές αντιδράσεις...

  Μια μαύρη ημέρα για την δημοκρατία γράφτηκε σήμερα, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έβαλε νεοναζί του Τάγματος Αζόφ να μιλή...

 






Μια μαύρη ημέρα για την δημοκρατία γράφτηκε σήμερα, καθώς ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έβαλε νεοναζί του Τάγματος Αζόφ να μιλήσουν μέσα στην ελληνική Βουλή! 


Εθνικά υπόλογη η κυβέρνηση - Αρνήθηκε να μιλήσει για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ο Β.Ζελένσκι. Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτός είναι ο πρώτος πόλεμος στην Ευρώπη, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έβαλε νεοναζί να μιλήσουν στην εθνική αντιπροσωπεία, η πλειοψηφία της οποίας χειροκρότησε κιόλας...

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος ο οποίος μίλησε στους Έλληνες βουλευτές, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασε και τον εαυτό του, καθώς παρουσίασε δύο -υποτίθεται- Έλληνες ομογενείς οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών. Ένα ερώτημα που προκύπτει επίσης είναι το κατά πόσον ήταν και ελληνικής καταγωγής, με δεδομένο ότι δεν μίλησαν Ελληνικά, ενώ πολλοί Ουκρανοί στα δελτία ειδήσεων από τις περιοχές του πολέμου μιλούν Ελληνικά στις απευθείας συνδέσεις...

Το θέμα ήταν ότι οι δύο «ομογενείς» που μίλησαν στη Βουλή  συμμετέχουν στο Τάγμα Αζόφ! Ο ένας μάλιστα το δήλωσε ανοιχτά. Για τον δεύτερο το συμπέρασμα βγαίνει από τα συμφραζόμενα των λεγομένων του, καθώς μίλησε για το «θάρρος του τάγματος Αζόφ να αντιμετωπίσει τους εχθρούς», χωρίς ωστόσο να πει ξεκάθαρα ότι είναι και ο ίδιος μέλος.

Το Τάγμα Αζόφ είναι αυτό  το οποίο ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος ομολόγησε πριν από λίγες ημέρες ότι είναι νεοναζί.

Μάλιστα δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά στην εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, με τον Ουκρανό πρόεδρο να υποστηρίζει με θράσος ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο πρώτος που γίνεται στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και φυσικά μετά την ομιλία του σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΚΙΝΑΛ, τον χειροκρότησε.

Η ομιλία του Β.Ζελένσκι


Το μήνυμα του μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή

Αίσθηση προκαλεί ότι ο μαχητής ελληνικής καταγωγής που επέλεξε να μιλήσει μαζί του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είναι όπως ο ίδιος παραδέχτηκε μέλος του μέλος του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ.

Συμμετέχοντας στην παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή ο Μιχαήλ όπως ονομάζεται ανέφερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και παρουσίασε τον εαυτό του ως μαχητή του τάγματος Αζόφ που συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης. 


Και ο δεύτερος Ουκρανός που μίλησε στη Βουλή όπως φαίνεται ότι είναι μέλος του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ!

Και εκεί που ακόμα προσπαθούν να δικαιολογηθούν στην κυβέρνηση για τον πρώτο μαχητή τελικά το βίντεο δείχνει ότι και ο δεύτερος είναι πολεμιστής στο πλευρό του Αζόφ εκθειάζοντας μάλιστα το νεοναζιστικό Τάγμα για τα όσα έχει πράξει.

Στο μέσον της ομιλίας του προς το ελληνικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε τα εξής. «Μην ακούσετε μόνο εμένα, ακούστε δύο μαχητές που αυτή τη στιγμή “εν όπλοις αδελφοί” μάχονται μέσα στην Μαριούπολή. Eίναι δύο Ουκρανοί και Έλληνες και ένας εξ αυτών δεν μπορεί να δείξει το πρόσωπό του και θα φοράει μάσκα, νομίζω το καταλαβαίνετε, είναι Ελληνο-Ουκρανός ο ομιλητής.

Δείτε την ομιλία του αλλά και το κείμενο που αποδεσμεύτηκε:

Καλημέρα, συμπατριώτες λέγομαι Αναστάσιος. Είμαι και εγώ Έλληνας ομογενής, βρίσκομαι τώρα ανάμεσα σε αυτούς που προστατεύουν την Μαριούπολη. Παρακαλώ να ακούσετε την έκκληση που σας απευθύνουμε. Εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν τώρα αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάτω από τα κατεστραμμένα κτήρια.

Δεν υπάρχει κανένας για να τους βοηθήσει. Ο εχθρός δεν αφήνει τους ανθρώπους να φύγουν από την πόλη και εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους σώσουμε. Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να μιλήσετε, να δώσετε ανθρωπιστική βοήθεια στην Μαριούπολη γιατί είναι και δικοί σας άνθρωποι.

Και εκεί ξεκίνησε τα “αζοφικά” λέγοντας: “Το Αζόφ έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τους εχθρούς”.

Απολογία κυβέρνησης: «Συγγνώμη, δεν ξέραμε» 

Με μια απολογία η οποία ελάχιστους πείθει, η κυβέρνηση προσπάθησε αν δικαιολογήσει την παρουσία νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην ομιλία που απηύθυνε το ουκρανικό καθεστώς με πρόσκληση του Κ.Μητσοτάκη, προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Συγκεκριμένα μετά την οργή που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η ομιλία του νεοναζί που προσκάλεσε έμμεσα ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ.Οικονόμου έκανε λόγο για λανθασμένη και άστοχη ομιλία!

Φυσικά η εθνική ντροπή δεν μπορεί να «ξεπλυθεί». Η παραίτηση της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.

Κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν πως το βίντεο ήρθε 12 λεπτά πριν την ομιλία του Β.Ζελένσκι και δεν πρόλαβαν να την ελέγξουν και ότι τους «κορόιδεψε» ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη.

Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή.

Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή. Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει».

Κ.Τασούλας: Θα μείνω στη μεγάλη εικόνα - Ανάξιο και άδικο να υπονομεύσουμε το μήνυμα Ζελένσκι

Δεν θα συμβάλω στο να αλλοιωθεί η μεγάλη εικόνα, ότι ένας πολιορκούμενος ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται, ζήτησε συμπαράσταση και εμείς του την προσφέραμε.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε στην ελληνική Βουλή με Έλληνα ομογενή να δηλώνει ότι μάχεται με το Τάγμα Αζόφ εναντίον της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντομίρ Ζελένσκι.

«Εξήγησα ότι όλη ιστορία έχει να κάνει με τη μεγάλη εικόνα. Και η μεγάλη εικόνα είναι ότι ένας ηγέτης μιας χώρας που δέχεται τρομερή επίθεση, με τεράστιο ανθρώπινο κόστος μίλησε στην ελληνική Βουλή, αναφέρθηκε στη βοήθεια της Ελλάδος και ζήτησε τη συμπαράσταση της και εμείς του την προσφέραμε. Ο κ. Ζελένσκι, αναγνώρισε τον αγώνα τής ομογένειας και χρησιμοποίησε δικές μας λέξεις, ελευθερία ή θάνατος», τόνισε ο κ. Τασούλας αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου τέθηκε το θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία αντέδρασαν έντονα.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι, μέσω της ελληνικής Βουλής, μια χώρα μαρτυρική από τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας, ζήτησε την αλληλεγγύη μας, εξέφρασε το πρόβλημα της και το διεθνοποίησε περαιτέρω. Αυτό είναι το σημαντικό και δικαιώνει την πρωτοβουλία που πήραμε ως χώρα να την βοηθήσουμε. Αν αυτό θέλουμε να το υπονομεύσουμε, να το αμαυρώσουμε και να το στιγματίσουμε, μπορούμε να μετατρέψουμε τη μεγάλη εικόνα σε αυτή την αχρείαστη παρέμβαση που έγινε. Απλά δεν είναι αυτό η μεγάλη εικόνα», επισήμανε ο κ. Τασούλας απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το πώς σχολιάζει το βίντεο με τους δύο Ουκρανούς μαχητές, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «προφανώς θα μπορούσε να μην είχε συμπεριληφθεί». Ταυτόχρονα, εξήγησε ότι λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα Ζελένσκι έμαθε και ο ίδιος και η Βουλή ότι θα συμπεριλαμβανόταν ένα βίντεο με δύο Έλληνες ομογενείς μαχητές που θα περιέγραφαν τις κακουχίες που περνάνε στη Μαριούπολη.

«Εμείς δεν υπήρχε περίπτωση να ελέγξουμε προκαταβολικά ή καθοδόν αυτά που ήθελε να πει ο κ. Ζελένσκι. Δεν υπήρχε περίπτωση εμείς να παρέμβουμε ούτε υπήρχε το χρονικό περιθώριο να ελέγξουμε το βιντέο. Θεωρώ ότι δεν πρέπει αυτό να μας απαγκιστρώσει από τη μεγάλη εικόνα η οποία είναι διαφορετική, και είναι η ιστορική απόφαση της χώρας μας να στηρίξει μια χώρα που αντιδρά και αντιστέκεται», υπογράμμισε. 

Σε άλλη ερώτηση αν θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση δυσαρέσκειας για το βίντεο με τους δύο μαχητές, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Δεν θα βγάλω καμία ανακοίνωση. Δεν θα συμβάλω στο να ανατραπεί η μεγάλη εικόνα. Δεν πρέπει να την αλλοιώσουμε και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας».

«Είναι άδικο και ανάξιο να υπονομεύσουμε το βασικό μήνυμα που είναι ότι ένας πολιορκούμενος ιστορικός ηγέτης μιας χώρας που σφαγιάζεται και δεινοπαθεί, ήρθε να εκφράσει τον πόνο του και να ζητήσει βοήθεια και συμπαράσταση», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής. 

Άμεση και σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης (εντός και εκτός Βουλής) για την ομιλία του νεοναζί του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν τεράστια ευθύνη για τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Κ.Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο στην ελληνική Βουλή με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα πείσει περισσότερους Έλληνες να στηρίξουν την επιλογή του να στείλει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, όμως τα όσα έγιναν δεν έχουν προηγούμενο.

ο Β.Ζελένσκι έβαλε έναν νεοναζί, μέλος του Τάγματος Αζόφ, να μιλήσει εντός του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία για πρώτη σύσσωμη τάχθηκε κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντιδράσεις κομμάτων για ομογενή τάγματος Αζόφ στην ομιλία Ζελένσκι

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία μέλους τάγματος του Αζόφ, που απηύθυνε μήνυμα μέσω βίντεο κατά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ»

Με δήλωσή της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζει ότι «ακούσαμε σήμερα με σεβασμό και αλληλεγγύη το δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας».

«Από εκεί και μετά όμως, είναι απαράδεκτο ότι σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον Πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του Τάγματος Αζόφ. Σε λίγη ώρα έχουμε Διάσκεψη των Προέδρων και θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Τασούλα, αν ήταν ενημέρος, αν συμφώνησε. Διότι νομίζω ότι αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα».

Την ώρα που μιλούσαν οι δύο στρατιωτικοί του τάγματος του Αζόφ, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Νίκος Φίλης, ο Θοδωρής Δρίτσας και ο Γιάννης Γκιόλιας.

Τσίπρας: Ιστορική ντροπή η ομιλία του μέλος του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ στη Βουλή στο πλαίσιο της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι «την απόλυτη ευθύνη φέρει ο Πρωθυπουργός», προσθέτοντας ότι «οι ναζί δεν μπορεί να έχουν το λόγο στη Βουλή»

ΚΙΝΑΛ: Θα ζητήσουμε εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με το αν γνώριζε και ενέκρινε την εμφάνιση άλλων προσώπων εκτός του Βολοντιμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η εικόνα του μαχητή από το Τάγμα Αζόφ προσέβαλλε την ελληνική Βουλή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Υπογραμμίζω το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν έκανε καμία αναφορά στην Κύπρο, αλλά μας έφερε δύο ανθρώπους εκ των οποίων ένας μίλησε εκ μέρους των ταγμάτων Αζόφ. Το σημειώνω, αλλά το αντιπαρέρχομαι για να πω το βασικό, ότι ακούσαμε μία φωνή εθνικής κυριαρχίας, εθνικής ανεξαρτησίας».

Αντιδράσεις και από ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς σε πηγαδάκι στη Βουλή φέρεται να είπε ότι ήταν «μεγάλο λάθος αυτό που έγινε». 

Πηγες προσκείμενες στον Πρόεδρο της Βουλής, που επικαλείται το Skai. ανέφεραν ότι η ενημέρωση για την παρουσία των δυο Ουκρανών στρατιωτικών δόθηκε σήμερα λίγο πριν την ομιλία ζελένσκι. Επιπλεον πρόσθεταν ότι ουδέποτε υπήρχε ενημέρωση ότι επρόκειτο για μαχητή του τάγματος Αζόφ.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε: «Η πρόθεση του προέδρου Ζελένσκι ήταν καλοπροαίρετη, ήθελε να αναδείξει την συμμετοχή Ελλήνων ομογενών στον αγώνα κατά της ρωσικής εισβολής, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποφευχθεί».

Κωνσταντίνος Μπογδάνος – Ανεξάρτητος Βουλευτής - Πρώην ΝΔ

«Πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων για να παρακολουθήσουμε την ομιλία ενός αρχηγού κράτους που δέχεται βάρβαρη εισβολή. Όχι για να χειροκροτήσουμε το τάγμα Αζόφ με τα νεοναζιστικά σύμβολα. Αλλά τί λέω; Εδώ το σύστημα και οι ελίτ ετοιμάζονται να ξαναβάλουν στη βουλή το κόμμα Κασιδιάρη.»

MεΡΑ25: «Προσβολή στη Βουλή το βήμα σε ναζί»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε: "Ο Πρόεδρος Ζελένσκι μόλις πρόσβαλε τη Βουλή των Ελλήνων δίνοντας βήμα σε ναζί μέλη του Τάγματος Αζόφ και, έτσι, υπονόμευσε τον αγώνα των Ουκρανών εναντίον του στρατού του Πούτιν. Το ΜέΡΑ25 είναι αλληλέγγυο στον Ουκρανικό Λαό, όχι στο Τάγμα Αζόφ που δίνει άλλοθι στον Πούτιν".

ΚΚΕ: «Ντράπηκε η ντροπή»

«Ντράπηκε και η ντροπή σήμερα στη Βουλή και την ομιλία Ζελένσκι, με τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου να χειροκροτάνε τους ναζί του τάγματος Αζόφ, επειδή αυτό επιβάλλουν οι ΝΑΤΟϊκές οδηγίες και δεσμεύσεις. Απόλυτη δικαίωση για τη στάση του ΚΚΕ!», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ στο twitter.

Ελληνική Λύση: «Η ελληνική Βουλή νομιμοποίησε το Τάγμα Αζόφ και τους νεοναζί»

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χύτας, σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει τα εξής:

«ΝΤΡΟΠΗ, ΝΑ ΓΙΑΤΙ Η #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ – ΠΑΡΩΔΙΑ! Η ελληνική βουλή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ το τάγμα Αζόφ και τους νεοναζί! Να ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ όσοι τους κάλεσαν, δέχτηκαν να τους ακούσουν και τους… ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ!».

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης δήλωσε στον λογαριασμό του στο twitter:

Ηλίας Κασιδιάρης – Ιδρυτής κόμματος «Έλληνες»

Με σημερινή του παρέμβαση στο twitter, σχολίασε την παρουσία Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή.

«Ο τουρκόφιλος Ζελένσκι δεν είπε λέξη για τον Αττίλα, δεν τόλμησε να αναφέρει το παραμικρό για την βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο μας. Να τους χαίρεστε τους "συμμάχους" σας Μητσοτάκηδες, τσιπραίοι, πασόκοι και λοιποί ανθέλληνες.»

Επιπλέον, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε την άθλια υποκρισία της κυβέρνησης και των λοιπών κομμάτων αναφορικά με την εμφάνιση μελών του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή:

«Ο Μητσοτάκης και το παραδικαστικό του κύκλωμα με κρατούν παράνομα στη φυλακή, όχι λόγω κάποιας πράξης μου, αλλά μεταχειριζόμενοι την άθλια συκοφαντία περί δήθεν "ναζιστικής ιδεολογίας". Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δίνουν κοινοβουλευτικό βήμα στους πραγματικούς ναζί του τάγματος Αζόφ (που αποτελούν επισήμως μονάδα του ουκρανικού στρατού), αλλά τους εξοπλίζουν με όπλα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτές τις βρώμικες μεθοδεύσεις, που πλήττουν το εθνικό συμφέρον και το Πολίτευμα της χώρας, θα τις πληρώσει πολύ ακριβά στις εκλογές η ανθελληνικη παράγκα της ΝΔ».


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ....
    Μετά την ομιλία Ζελένσκι, στην Ελληνική Βουλή και τα γνωστά παρατράγουδα τα Ελληνικά ΜΜΕ απέκρυψαν το μέγα σκάνδαλο, που συνέβη στην Κύπρο κατά την διάρκεια και της εδώ ομιλίας του..
    Λοιπόν τον έλεγχο μετάδοσης της ομιλίας την είχε η Ουκρανία δηλ, ο Ζελένσκι ... Μετά απο συνεννόηση της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου με την Ουκρανική Πρεσβεία, απαιτήθηκε εκ μέρους της Προέδρου όπως υποβληθούν κάποιες ερωτήσεις προς τον Πρόεδρο της Ουκρανίας ... Της απάντησαν ΟΚ αρχικά και σε μια ώρα ζήτησαν εξηγήσεις όσον αφορά το περιεχόμενο των ερωτήσεων ... Η κ. Δημητρίου προς τιμή της εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της και απλά ευθαρσώς απάντησε ότι θα είναι σχετικές ερωτήσεις, που αφορούν την Τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου από Τουρκία ... Διαβάστε πιο κάτω τι συνέβη και βγάλτε το αυτονόητο συμπέρασμα .....
    Τη στιγμή που η κ. Αννίτα Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή, πήρε το λόγο για να του θέσει ορισμένα ερωτήματα, ο Ουκρανός πρόεδρος... "εξαφανίστηκε" .. Συνέχισε η κ. Δημητρίου νομιζόμενη ότι χάθηκε μόνο η εικόνα, αλλά όχι ο ήχος ....

    Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου καλωσόρισε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε ενώπιον του κυπριακού κοινοβουλίου. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, έλαβε αμέσως το λόγο η κα Δημητρίου, με εκτενείς αναφορές σε ζητήματα προσφύγων, της τουρκικής εισβολής, καθώς και της κατοχής του 37% του εδάφους της Κύπρου από το 1974.

    Κατά την αντιφώνησή της, η Πρόεδρος της Βουλής, η οποία εξέφρασε ουκ ολίγες φορές την αλληλεγγύη της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, ακούστηκε να λέει: "ελπίζω να με ακούτε ακόμη", για να διαπιστωθεί τελικά ότι ήδη η σύνδεση είχε ... διακοπεί προ πολλού ....

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, το κείμενο θα διαβιβαστεί γραπτώς στον κ. Ζελένσκι από την κ. Πρόεδρο, συνοδευόμενο από σχετική διαμαρτυρία ..... !!!! Φωνή βοώντος ....
    Σημειώνεται ότι γνωστός είναι για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα ο Ουκρανός Πρόεδρος ...Λίγες ώρες πριν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν ... ο οποίος μάλλον οδηγίες του έδωσε ....Ταυτόχρονα μη κρύβοντας την φιλία του με Ερντογάν δήλωνε ...

    «Πραγματικό φίλο της Ουκρανίας» αποκαλεί τον Ερντογάν ο Ζελένσκι...

    Δημόσια ευχαριστήρια προς τον Ερντογάν από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είχαμε χθες στο Twitter, όπου "αναγνωρίζεται η δράση του στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Μάλιστα ο Ζελένσκι ευχαριστεί για την ετοιμότητα της Τουρκίας να γίνει εγγυήτρια δύναμη για την ασφάλεια της Ουκρανίας." Κλπ.
    Με σεβασμό στον πολύπαθο λαός σας "κύριε" Ζελένσκι δεν θα γίνω απρεπής ..., αλλά προοωπικά σε εσένα θα πω ... άντε στον δι@@@λο..... Ο Ελληνισμός της Κύπρου, από σήμερα σε αναθεματίζει ....ΑΙΔΩΣ! Ούτως ή άλλως ποτέ η Ουκρανία δεν καταδίκασε την βάρβαρη Τουρκική εισβολή της Τουρκίας και ούτε τότε μια κονσέρβα ανθρωπιστικής βοήθειας απέστειλε, σε αντίθεση με τον Κυπριακό λαό, που σήμερα αποστέλλει τόνους ειδών πρώτης ανάγκης και φιλοξενεί χιλιάδες Ουκρανούς πρόσφυγες ... ΑΧΑΡΙΣΤΕ .... ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΝΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ..... ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΙΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ ....

    Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, εξερχόμενος της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Ζελένσκι στην ομιλία του δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε σχετικά με την ομιλία ότι "δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα".

    "Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός. Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά στην κατεχόμενη Κύπρο.... Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων", τόνισε αρχικά ο Νίκος Αναστασιάδης.

    Τα συμπεράσματα δικά σας ....
    AA



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου