Ο ιστορικός αγωνιστής της βρετανικής αριστεράς Άρθουρ Σκάργκιλ για το Ουκρανικό: «Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση» - Η ελληνική αριστερά ακούει...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο ιστορικός αγωνιστής της βρετανικής αριστεράς Άρθουρ Σκάργκιλ για το Ουκρανικό: «Είναι καιρός να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση» - Η ελληνική αριστερά ακούει...;

  «Είναι καιρός οι Σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση και ότι ο επεκτατισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και...

 


«Είναι καιρός οι Σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση και ότι ο επεκτατισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν γίνεται εξ ονόματός μας.»


Όπως ακριβώς θα έπρεπε να υποστηρίζουν όλοι εκείνοι που υποτίθεται τάσσονται με το συμφέρον των λαών, έτσι και ο Σκάργκιλ παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Υπερεθνικής Ελίτ, που εκπροσωπούν τα όργανά της (ΝΑΤΟ, ΕΕ), δείχνοντας ότι είναι η δική τους επιθετικότητα που ευθύνεται για τη σημερινή σύγκρουση.

 

Δήλωση για το Ουκρανικό του Άρθουρ Σκάργκιλ (Arthur Scargill), του σημερινού ηγέτη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (SLP), της μόνης ίσως μεγάλης αριστερής οργάνωσης στη Μεγάλη Βρετανία που είχε πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Brexit (δείτε εδώ και την κοινή με τον Τ. Φωτόπουλο ομιλία σε εκδήλωση του SLP υπέρ του BREXIT) και ιστορικού ηγέτη των ανθρακωρύχων, τους οποίους αιματοκύλισε η Θάτσερ για να εισαγάγει τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση στην Αγγλία (αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη).

Όπως ακριβώς θα έπρεπε να υποστηρίζουν όλοι εκείνοι που υποτίθεται τάσσονται με το συμφέρον των λαών, έτσι και ο Σκάργκιλ παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της Υπερεθνικής Ελίτ, που εκπροσωπούν τα όργανά της (ΝΑΤΟ, ΕΕ), δείχνοντας ότι είναι η δική τους επιθετικότητα που ευθύνεται για τη σημερινή σύγκρουση. Επιδιώκοντας, σε τελική φάση, να τελειώνουν μια και καλή με το εθνικά κυρίαρχο καθεστώς Πούτιν, ανέτρεψαν το 2014 την κυβέρνηση Γιανούκοβιτς, εγκατέστησαν στην εξουσία Ουκρανούς ναζί ώστε να εκκαθαρίσουν τους φιλο-Ρώσους στα ανατολικά και στρατιωτικοποίησαν το ουκρανικό έδαφος με βάσεις βιολογικών όπλων (δείτε σχετικές δηλώσεις της Υφ. Εξωτερικών Βικτόρια Νιούλαντ) και με στρατιωτικές ασκήσεις (δείτε ανάρτηση του Τζ. Πάιατ, τότε Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουκρανία, από το 2015 για στρατιωτικά γυμνάσια αμερικάνικου και ουκρανικού στρατού). Σήμερα, σε καθεστώς πλήρους αντι-ρωσικής υστερίας, με την προπαγάνδα να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, καλούμαστε πιο επιτακτικά από ποτέ να διαλέξουμε μεταξύ παγκοσμιοποίησης ή εθνικής κυριαρχίας. Και όπως χαρακτηριστικά το τοποθετεί ο Σκάργκιλ, είναι καιρός να δείξουμε ότι “είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση”.

Ακολουθεί η δήλωση Άρθουρ Σκάργκιλ

Η αποκάλυψη ότι η Ουκρανία είχε δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση κοντά στα σύνορα με την Πολωνία και ότι η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια από κοινού στρατιωτικές ασκήσεις, αποδεικνύει ότι η Ουκρανία ενήργησε κατά παράβαση της συμφωνίας με τη Ρωσία ότι δεν θα εντασσόταν στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.

Η υστερία στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και η συσσώρευση στρατιωτικού εξοπλισμού πριν να δράσει η Ρωσία και τα δισεκατομμύρια δολαρίων/λιρών και λοιπών νομισμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ και ΕΕ εμένα μου δείχνει ότι η σημερινή σύγκρουση μεταξύ των δύο καπιταλιστικών χωρών ξεκίνησε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι καιρός οι Σοσιαλιστές να ξεκαθαρίσουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παγκοσμιοποίηση και ότι ο επεκτατισμός των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ δεν γίνεται εξ ονόματός μας.

Αυτή η σύγκρουση μπορεί να τερματιστεί σήμερα, υπό τον όρο ότι η Ουκρανία θα τηρήσει τη συμφωνία του 2014 και θα δηλώσει ότι δεν θα ενταχθεί ή δεν θα επιδιώξει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ ή τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν βάσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Ακούγοντας τα σχόλια των στρατηγών των Ηνωμένων Πολιτειών, παρακολουθώντας στην τηλεόραση τις δηλώσεις του ΝΑΤΟ και της βρετανικής κυβέρνησης, και παρατηρώντας το τι λέγεται γενικότερα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δηλαδή ότι η ρωσική πλευρά στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχει βαλτώσει, δείχνει πόσο ανόητοι είναι και θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι τους από ντροπή.

Ο ρωσικός στρατός βρίσκεται στην Ουκρανία λιγότερο από τρεις εβδομάδες και έχει περικυκλώσει τις μεγάλες πόλεις, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Συγκρίνετε με την τριετή εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στην Κορέα όπου έχασαν και μετά από μια κατάπαυση του πυρός οι ΗΠΑ είναι στην πραγματικότητα ακόμη σε πόλεμο 72 χρόνια μετά.

Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Βιετνάμ το 1954 διήρκεσε 21 χρόνια, ένας πόλεμος που οι ΗΠΑ έχασαν το 1975 και:

Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στο Αφγανιστάν το 2001 διήρκεσε 20 χρόνια και τελείωσε με μια ντροπιαστική ήττα για την Αμερική και τη Βρετανία το 2021, ωστόσο παρά τις ήττες αυτές, οι στρατηγοί που τους οδήγησαν έχουν το θράσος να κάνουν κριτική αφ’ υψηλού στους Ρώσους στρατηγούς που νίκησαν τους φασίστες στο Λένινγκραντ , τη Μόσχα, το Στάλινγκραντ και τη μάχη των τανκς στο Κουρσκ στον πόλεμο του 1940 -1945, και στη συνέχεια απελευθέρωσαν την Ουκρανία.

Είναι ώρα να πούμε στην Ουκρανική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία το 2014 και να δεσμευτεί ότι δεν θα ενταχθεί ή δεν θα επιδιώξει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΝΑΤΟ και δεν θα επιτρέψει σε ΝΑΤΟ, ΕΕ ή στις ΗΠΑ να έχουν βάσεις σε ουκρανικό έδαφος.

Πηγή: antipagkosmiopoihsh



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου