Ενώ η Φινλανδία ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, Λουκασένκο και Πούτιν δίνουν το στίγμα γενίκευσης του πολέμου ενεργοποιώντας Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Τατζικιστάν και Αρμενία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ενώ η Φινλανδία ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ, Λουκασένκο και Πούτιν δίνουν το στίγμα γενίκευσης του πολέμου ενεργοποιώντας Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Τατζικιστάν και Αρμενία

  Με 188 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχές η Φινλανδία, πήρε το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο της χώρας, κι έτσι, ετοιμάζεται να υποβάλλει...

 






Με 188 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχές η Φινλανδία, πήρε το «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο της χώρας, κι έτσι, ετοιμάζεται να υποβάλλει αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ.


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο ζήτησε την ενεργοποίηση του αντίστοιχου «άρθρου 5» του CSTO κατά του ΝΑΤΟ – Ο Πούτιν ζητά να εξοπλιστούν οι συλλογικές δυνάμεις των χωρών του CSTO με σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό και να βρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα

 

Με 188 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχές το Φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα της κυβέρνησης για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Μάτι Βανχάνεν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η Σουηδία υπέβαλλε και επίσημα αίτημα για την ένταξή της στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Λουκασένκο προειδοποιεί το ΝΑΤΟ:  «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας...Πρέπει να εμποδίσουμε την ένταξη Σουηδίας & Φινλανδίας»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Α.Λουκασένκο ζήτησε την ενεργοποίηση του αντίστοιχου «άρθρου 5» του CSTO κατά του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ζήτησε την ενεργοποίηση της ρήτρας του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) το οποίο είναι το ΝΑΤΟ της Ανατολής και ηγείται η Ρωσία. Τα κράτη που συμμετέχουν στην CSTO είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τατζικιστάν και η Αρμενία.

Συγκεκριμένα ο Α.Λουκασένκο ζητά να εμποδιστεί η επέκταση του ΝΑΤΟ με την συνδρομή αυτών των χωρών και αιτείται την στρατιωτική βοήθειά τους στον αγώνα κατά του ΝΑΤΟ, που σημαίνει ότι πλέον είναι ορατή η ένοπλη αντιπαράθεση των δύο συνασπισμών.

Ισχυρίστηκε ότι «ο Οργανισμός της Συμφωνίας του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) δημιουργεί επιθετικούς στρατιωτικούς βραχίωνες».

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προέτρεψε τη Δευτέρα τα άλλα μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας που κυριαρχείται από τη Ρωσία να μείνουν ενωμένα και κατηγόρησε τη Δύση ότι ελπίζει να παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να προσπαθήσει να αποδυναμώσει τη Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στη Μόσχα, ο Λουκασένκο δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επιθετικά επίδειξη των όπλων του κοντά στα δυτικά σύνορα της χώρας και ότι η συμμαχία φέρνει επίσης πρώην ουδέτερες χώρες στο μύλο της. Η δήλωσή του έγινε αφότου χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία ανακοίνωσαν επίσημα τις αποφάσεις τους να ενταχθούν στη διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία.  Δήλωσε ότι «οι διαβολεμένες κυρώσεις» κατά της χώρας του και της Ρωσίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η συμμαχία του CSTO μιλούσε με μια φωνή.

Ο Λευκορώσος Πρόεδρος δήλωσε περαιτέρω ότι η συλλογική Δύση δεν θέλει να δεχτεί την αποχώρηση του μονοπολικού συστήματος της παγκόσμιας τάξης και διεξάγει έναν φαύλο αγώνα για να διατηρήσει τις θέσεις της. "Η συνάντησή μας πραγματοποιείται σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια εποχή επαναδιαίρεσης του κόσμου. Το μονοπολικό σύστημα της παγκόσμιας τάξης είναι ανεπανόρθωτα παρελθόν, αλλά η συλλογική Δύση διεξάγει έναν σκληρό αγώνα για να διατηρήσει τις θέσεις της." δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. 

«Χωρίς ένα ενωμένο μέτωπο, η συλλογική Δύση θα εντείνει την πίεση στον μετασοβιετικό χώρο» δήλωσε ο Λουκασένκο σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στους ηγέτες της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν.

Για την επέκταση του ΝΑΤΟ μέσω ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ο Λουκασένκο είπε πως οι χώρες του CSTO θα πρέπει να είναι ενωμένες και σε αυτό το θέμα.

«Δεν πρέπει μόνο η Ρωσία να εκφράζει την ανησυχία της και να πολεμά μόνη της αυτή τη στιγμή απέναντι στην προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Λευκορώσος πρόεδρος.

Πούτιν: «Είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι συλλογικές δυνάμεις του CSTO με σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό» - «Αύξηση πολεμικής ετοιμότητας»

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ίδια σύνοδο κορυφής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μια ολόκληρη σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων του CSTO προγραμματίζεται για το φθινόπωρο. Συγκεκριμένα, οι χώρες μέλη του CSTO περιλαμβάνουν τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Αρμενία, το Τατζικιστάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε περαιτέρω ότι είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι συλλογικές δυνάμεις του CSTO με σύγχρονα όπλα και εξοπλισμό, να αυξηθεί η επιχειρησιακή συμβατότητα των στρατιωτικών δυνάμεων και να βελτιωθεί η συνοχή των κοινών ενεργειών των στρατιωτικών δομών και των ειδικών υπηρεσιών. "Μια ολόκληρη σειρά κοινών ασκήσεων της οργάνωσής μας στο Καζακστάν, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν έχουν προγραμματιστεί για αυτό το φθινόπωρο. Είμαι βέβαιος ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα χρησιμεύσουν για την αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας και του επιπέδου συντονισμού των στρατιωτικών δομών των κρατών μας και του συνόλου ειρηνευτικές δυνατότητες του CSTO», πρόσθεσε ο Πούτιν. 



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου