«Επιχείρηση Θερμοστάτης» - Δελτίο στη Κατανάλωση Ενέργειας & η στροφή από τον πόλεμο της Ουκρανίας στη κλιματική κρίση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

«Επιχείρηση Θερμοστάτης» - Δελτίο στη Κατανάλωση Ενέργειας & η στροφή από τον πόλεμο της Ουκρανίας στη κλιματική κρίση

  Η Ιταλία γίνεται επίσημα η πρώτη χώρα που αρχίζει να κάνει δελτίο ενέργειας μετά τη διακοπή της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου και πετρ...

 


Η Ιταλία γίνεται επίσημα η πρώτη χώρα που αρχίζει να κάνει δελτίο ενέργειας μετά τη διακοπή της προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου.


Από αυτόν τον μήνα, μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο του 2023, τα δημόσια κτίρια σε όλη τη χώρα θα απαγορεύεται να λειτουργούν τον κλιματισμό σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 25 βαθμών ή τη θέρμανση σε θερμοκρασία υψηλότερη των 19 βαθμών.

 

Πηγή: Off Guardian

Γράφει ο Kit Knightly

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το σχέδιο, που στον Τύπο αποκαλείται "Επιχείρηση Θερμοστάτης", πωλείται ως ένας τρόπος για τους απλούς ανθρώπους να δείξουν "αλληλεγγύη" με τον λαό της Ουκρανίας, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να λέει:

"Θέλουμε να έχουμε ειρήνη ή θέλουμε να έχουμε τον κλιματισμό ανοιχτό;"

Δεν είμαι ακριβώς σίγουρος πώς το να ρυθμίσετε τον θερμοστάτη σας πρόκειται να επιτύχετε "ειρήνη", αλλά ε, ζούμε στην εποχή της συναισθηματικής χειραγώγησης έναντι της λογικής, οπότε - απλά πιστέψτε.

Για παράδειγμα, ο Guardian εικονογραφεί την ιστορία με έργα τέχνης υπέρ της ειρήνης που φέρονται να έγιναν από Ιταλούς μαθητές (στα αγγλικά, για κάποιο λόγο).

Δεν υπάρχει ακόμη καμία συζήτηση για την επέκταση αυτού του είδους του κανόνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ή τα σπίτια, αλλά έχει τεθεί ένα σημάδι. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα έθνη.

Μετά από αυτό φυσικά θα έρθουν τα άρθρα γνώμης που θα θέτουν ερωτήματα όπως "βάλαμε δελτίο φυσικού αερίου για να πολεμήσουμε τον Putin, γιατί όχι την κλιματική αλλαγή;", και τίτλοι που θα λένε ότι " το πανευρωπαϊκό δελτίο φυσικού αερίου ήταν καλό για τον πλανήτη" ή κάτι παρόμοιο.

...Ω, περιμένετε, αυτό συμβαίνει ήδη.

Ειλικρινά, όταν έγραψα αρχικά την παραπάνω παράγραφο δεν είχα ιδέα ότι το New Yorker είχε δημοσιεύσει αυτό το άρθρο γνώμης για την Ημέρα της Γης, με τίτλο:

"Αυτή την Ημέρα της Γης, θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε το περιβάλλον και την Ουκρανία".

Υποστηρίζει ότι το να κάνουμε δελτίο ενέργειας για να πολεμήσουμε τον Πούτιν είναι σαν να σκάβουμε για τη νίκη για να πολεμήσουμε τον Χίτλερ, και - όπως ακριβώς προέβλεψα - θα ήταν επίσης καλό για τον πλανήτη:

"Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η νίκη απαιτούσε περισσότερο πετρέλαιο [..] Στους πολέμους που κυριαρχούν σήμερα στον πλανήτη - η αρπαγή γης από τον Putin στην Ουκρανία και η παγκόσμια αρπαγή γης που προκαλείται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και την εξάπλωση των ερήμων - η νίκη απαιτεί να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα."

Αφήνει μάλιστα υπονοούμενα για ένα οιονεί λουκέτο - αυτή τη φορά για χάρη της νίκης κατά του Putin και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής:

" Όλοι όσοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους θα μπορούσαν να συνεχίσουν να το κάνουν, τουλάχιστον, ας πούμε, τις Δευτέρες, αφαιρώντας μια μέρα από την εθνική μετακίνηση. Θα μπορούσαν να οργανωθούν κοινά αυτοκίνητα, εκμεταλλευόμενοι ιδιαίτερα το γεγονός ότι κυκλοφορούν πλέον δύο εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Θα μπορούσαν να διατεθούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι και, όταν αρχίζει η περίοδος κλιματισμού, οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να ανεβάσουν τους θερμοστάτες τους κατά ένα βαθμό."

Θυμηθείτε ότι τα λουκέτα (lockdowns) διαφημίστηκαν ως εξοικονόμηση του πλανήτη σχεδόν από τη στιγμή που τέθηκαν σε εφαρμογή, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν σχεδόν κανένα νόημα. Η ατζέντα ήταν αρκετά προφανής από την αρχή.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι ομάδες διαμαρτυρίας για το κλίμα έχουν στηριχθεί στην ιδέα για να καλέσουν σε μποϊκοτάζ των ορυκτών καυσίμων της Ρωσίας σε ολόκληρη την ΕΕ.

Γνωρίζουμε ήδη ότι σχεδίαζαν μια "στροφή από το Covid στο κλίμα", και κινήσεις όπως αυτή σημαίνουν ότι μπορούν εύκολα να "στρέψουν από την Ουκρανία στο κλίμα" επίσης.Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου