Εθνικός Συναγερμός: Σχέδιο «ακρωτηριασμού» της Θράκης από Οργανώσεις της Άγκυρας: «Εθεσαν θέμα ”τουρκικής” μειονότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» - «Οι ”Τούρκοι” της Δ. Θράκης θα πρέπει να εκπροσωπούνται. Να στείλουμε δικά μας άτομα στη Βουλή» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εθνικός Συναγερμός: Σχέδιο «ακρωτηριασμού» της Θράκης από Οργανώσεις της Άγκυρας: «Εθεσαν θέμα ”τουρκικής” μειονότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» - «Οι ”Τούρκοι” της Δ. Θράκης θα πρέπει να εκπροσωπούνται. Να στείλουμε δικά μας άτομα στη Βουλή»

  Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας! Θα «ξυπνήσει» η Αθήνα; Σύμφωνα με οργάνωση που αυτοαποκαλείται ως «τουρκική»...

 


Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας! Θα «ξυπνήσει» η Αθήνα;


Σύμφωνα με οργάνωση που αυτοαποκαλείται ως «τουρκική», «η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου»! - «Η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης πρέπει να ενημερωθεί για τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες και να εκπροσωπείται στη Βουλή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις οργανώσεων που στηρίζονται από την Άγκυρα στη Θράκη μας!

Σύμφωνα με οργάνωση που αυτοαποκαλείται ως ”τουρκική”, ”η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”!

Η λεγόμενη ”τουρκική” αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης συμμετείχε στη συνάντηση Πρόσθετης Ανθρώπινης Διάστασης στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, ”«τουρκική» αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από την ABTTF και την BTAYTD, έφερε στην ημερήσια διάταξη ότι παραβιάστηκε η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της «τουρκικής» κοινωνίας της Δυτικής Θράκης και ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν εφαρμόζονται εδώ και 14 χρόνια.

Η ”τουρκική” αντιπροσωπεία Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή ”Τουρκική” Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Δυτικής Θράκης (BTAYTD), συμμετείχε σε εκδήλωση στη Βιέννη από τις 16-17 Μαΐου 2022 με τίτλο ”Η Λειτουργία των Δημοκρατικών Θεσμών σε Καιρούς Κρίσης”.

Ο ρόλος των εθνικών και τοπικών θεσμών ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας σε περιόδους κρίσης, καθώς και η σημασία της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στον τομέα του ΟΑΣΕ, συζητήθηκαν στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με πολωνική οργάνωση την Προεδρία και το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR).

Στην πρωινή συνεδρίαση όπου συζητήθηκε η σημασία της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι στην περιοχή του ΟΑΣΕ, η ABTTF δήλωσε ότι η ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης παραβιάστηκε από την Ελλάδα. Η ABTTF δήλωσε ότι σε τρεις υποθέσεις γνωστές ως ομάδα υποθέσεων Bekir Usta, η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) εδώ και 14 χρόνια. Δηλώνοντας ότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης θα εξετάσει την ομάδα υποθέσεων Μπεκίρ Ούστα τον Ιούνιο του 2022, η ABTTF δήλωσε ότι επιθυμεί την κίνηση διαδικασίας παραβίασης κατά της Ελλάδας, καθώς δεν έγιναν μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση, η οργάνωση BTAYTD ανέφερε ότι η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης εξάντλησε για άλλη μια φορά το εσωτερικό δίκαιο με την απόρριψη του Ανώτατου Εφετείου στις 29 Ιουνίου 2021, στην αίτησή της ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων. Η οργάνωση BTAYTD είπε ότι επτά μήνες μετά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ”Τουρκική” Ένωση Ξάνθης μετά την απορριπτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Προέδρου της ”Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης Ozan Ahmeoğlu και ηγετικών προσωπικοτήτων της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Στη συνεδρίαση για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η ABTTF δήλωσε ότι η επίσημη πολιτική της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει την ”εθνοτουρκική” ταυτότητα της ”τουρκικής” κοινότητας της Δυτικής Θράκης και ότι υπάρχει μόνο μια θρησκευτική μειονότητα στη χώρα είχε επίσης αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης. Δηλώνοντας ότι στα μέσα ενημέρωσης υπάρχει μια προκατειλημμένη προσέγγιση προς την ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης, η ABTTF δήλωσε ότι ο ρατσιστικός και βασισμένος στο μίσος λόγος κατά της ”τουρκικής” κοινωνίας της Δυτικής Θράκης έχει αυξήσει τον φόβο και την ανασφάλεια στη περιοχή.”

Να δημιουργηθούν τετελεσμένα στη Θράκη μας θέλει η Άγκυρα, η οποία με «Δούρειο Ίππο» τους βουλευτές που επιλέγει, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη περιοχή!

Στις 16 Μαΐου 2022, η λεγόμενη Ευρωπαϊκή ”Τουρκική” Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) διοργάνωσε διαδικτυακό πάνελ με τίτλο «Εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα: Εκλογικά συστήματα που θα εφαρμοστούν στις γενικές εκλογές».

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν: ”ο πρώην Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ”Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πρώην βουλευτής Ροδόπης Galip Galip και το Γραφείο ABTTF Αθηνών Nihan Ayan συμμετείχαν ως πάνελ στην εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος της ABTTF Halit Habipoğlu εκφώνησε την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά ταυτόχρονα στο κανάλι της ABTTF στο YouTube και στη σελίδα στο Facebook. Ο Χαμπίπογλου δήλωσε ότι το σύστημα αναλογικής θα εφαρμοστεί στις πρώτες γενικές εκλογές.


Η Πανελλήντρια Nihan Ayan από το Γραφείο ABTTF Αθηνών εξήγησε πώς λειτουργούν οι εκλογικοί νόμοι που βασίζονται στο σύστημα της αναλογικής με τον νόμο 4606/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα σταδιακών επιδομάτων με ημερομηνία 4654/2020 που υιοθέτησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Ayan μετέφερε τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος με αριθμό 4648/2019, ο οποίος επιτρέπει στους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους. Η Ayan δήλωσε ότι μετά την εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η εγγραφή στο σύστημα θα ισχύει για οκτώ χρόνια.”

Πρώην αναπληρωτής Γκαλίπ Γκαλίπ:

«Η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης πρέπει να ενημερωθεί για τη σημασία της προσέλευσης στις κάλπες και να εκπροσωπείται στη Βουλή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

”Ο πρώην βουλευτής Γκαλίπ Γκαλίπ αξιολόγησε τον πιθανό αντίκτυπο δύο διαφορετικών εκλογικών συστημάτων που θα εφαρμοστούν στις γενικές εκλογές στην Ελλάδα και τα ζητήματα που αφορούν την ψήφο Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό στη χώρα διαμονής τους στην ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Ο Γκαλίπ Γκαλίπ δήλωσε ότι παρά τα εμπόδια που έφερε το εκλογικό όριο του 3 τοις εκατό, η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης πρέπει να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο και ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη σημασία της ψήφου στις εκλογές ως κοινωνία προκειμένου να στείλουμε βουλευτές στο κοινοβούλιο και να πάνε όλοι συνειδητά στις κάλπες.”

Καταλαβαίνουμε όλοι πλέον ποιο είναι το σχέδιο της Άγκυρας! Θα ”ξυπνήσει” η Αθήνα; Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου