Προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κλείσει το «Χαμόγελο του παιδιού» για να γίνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα; Νέα καταγγελία για εκβιαστικό έλεγχο χορηγού! Είναι δυνατόν; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Προσπαθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να κλείσει το «Χαμόγελο του παιδιού» για να γίνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα; Νέα καταγγελία για εκβιαστικό έλεγχο χορηγού! Είναι δυνατόν;

  Σε μια νέα καταγγελία προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζοντας πως «χορηγός δέχθηκε έλεγχο επειδή μας υποστήριξε δημόσια». Είνα...

 


Σε μια νέα καταγγελία προχώρησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», υποστηρίζοντας πως «χορηγός δέχθηκε έλεγχο επειδή μας υποστήριξε δημόσια». Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που...νοιάζεται για το καλό μας, όπως διατείνεται, να έχει βάλει στο μάτι έναν τέτοιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό και μάλιστα με μεθόδους που θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές...; Και όλα αυτά  για να υπάρξει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα»...; Και δεν ντρέπεστε κύριοι της κυβέρνησης; Και τα παιδιά σαν ευρώ τα βλέπετε;


Ο Οργανισμός εξέφρασε φόβους, ότι με το νέο νομοσχέδιο που προωθείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα κλείσουν Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ ο επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος κατήγγειλε δημόσια ότι η κυβέρνηση με την πρόσφατη υπουργική απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου, μεθοδεύει το κλείσιμο του Οργανισμού...


Μάλιστα, σήμερα υπήρξε έντονη διαφωνία του προέδρου του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστα Γιαννόπουλου με την Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά υπήρξε και ακόμα μια αποκάλυψη. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε σήμερα ότι ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης του ζήτησε να μη δοθεί άλλη δημοσιότητα στο θέμα...να σταματήσει τις δημόσιες καταγγελίες με σκοπό να… ξεχαστεί το θέμα.

Ωστόσο το «Χαμόγελο του Παιδιού», έκανε μια ανάρτηση στο Twitter, όπου καταγγέλλει πως ένας σταθερός χορηγός του οργανισμού έβγαλε ανακοίνωση σαν εταιρία εκφράζοντας την υποστήριξη του και την επόμενη ημέρα δέχθηκε εξονυχιστικό έλεγχο από το τμήμα δημοσίων εσόδων.

Η ανάρτηση

«Τραγικό. Σταθερός χορηγός μας, έβγαλε ανακοίνωση σαν εταιρία, για την υποστήριξη του και την επόμενη ημέρα δέχθηκε εξονυχιστικό έλεγχο από το τμήμα δημοσίων εσόδων και του είπαν ότι ακολουθεί και έλεγχος περιφέρειας, το κατέβασε αμέσως φοβήθηκε».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, είχε αφήσει την Τρίτη αιχμές κατά της υφυπουργού, λέγοντας πως «κάνει συνεργασία με παράρτημα διεθνούς φορέα για την παιδική προστασία, που έχει «πολύ χρήμα» από πίσω. Είναι αποδεδειγμένα αυτό και διαχρονικό, που ακολουθείται από συγκεκριμένο φορέα». Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε συνάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου με την κ. Μιχαηλίδου και συνεργάτες της, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στην αρχή η Δόμνα Μιχαηλίδου συνομίλησε την Τετάρτη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ιδιωτικές και εκκλησιαστικές δομές είναι «ένα». Οι κανόνες που βάζουμε είναι σε έναν χώρο που δεν έχουν μπει κανόνες εδώ και 200 χρόνια, ενώ παράλληλα υπάρχει σχέδιο προεδρικού διατάγματος και για τις δημόσιες. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δομή, κανένα Ίδρυμα να μην έχει κανόνες. Καθίσαμε όλοι σε ένα τραπέζι, εγώ δεν τους έβγαλα από το κεφάλι μου τους κανόνες. Δεν ερχόμαστε να κάνουμε ρύθμιση στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ερχόμαστε να κάνουμε ρύθμιση για όλα τα ιδρύματα και τα ορφανοτροφεία».

Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου είπε ακόμη πως «“Το χαμόγελο του Παιδιού” έχει την οικονομική άνεση και έχει κοινωνικούς λειτουργούς. Δεν μπορεί μια δομή να λειτουργεί χωρίς κοινωνικούς λειτουργούς. Βάζουμε τους κανόνες για τους καλύτερους που πρέπει να τους τηρούν και όσοι είναι κάτω από αυτούς. Η υπουργική απόφαση ρυθμίζει 82 δομές, όχι «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει 11 σπίτια. Δεν είναι 11 από τα 82, είναι ένα».


«Καθήκον της πολιτείας είναι να προσέχει τα παιδιά, αν δεν μπορεί, εκχωρεί το καθήκον αυτό σε ιδρύματα. Οι προδιαγραφές είναι πρωτίστως στελέχωσης, αλλά είναι και κτηριακές. Δίνουμε έναν χρόνο για να προσαρμοστούν οι δομές σε αυτές τις προδιαγραφές. Μπορεί να έχουμε και κάποιο λάθος. Αν έχουμε, να το δούμε», σημείωσε η υφυπουργός, αναφέροντας ακόμη ότι «τέσσερα σχόλια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε καταθέσει στην διαβούλευση, τα έχουμε ενσωματώσει, όπως η πρόβλεψη για φύλακα σε κάθε δομή, που ήταν υποχρεωτικός και το αλλάξαμε σε προαιρετικό μέτρο, βάσει της υπόδειξης από “Το Χαμόγελο του Παιδιού”».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος τόνισε πως «αποδεσμεύθηκα από αυτό που ζήτησε ο κ. Γεραπετρίτης, να απέχουμε από την δημοσιότητα, για να πω ότι έγιναν συναντήσεις με φορείς, χωρίς να κληθούμε εμείς, για να τα βάλουν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να θυμίσω και να το πω έντονα, τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς πολύ έγκαιρα. Έχουμε πει ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις για την υιοθεσία και την αναδοχή, ως φορέας είμαστε από τους πρώτους που ενθαρρύνουμε την αναδοχή και την υιοθεσία. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τα σχόλια μας αυτά στην διαβούλευση».

«Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Η κ. Μιχαηλίδου απέρριψε τις αιτιάσεις, λέγοντας «μην με κατηγορείτε για πράγματα που δεν ισχύουν», ενώ μετά από μια κόντρα για το ίδρυμα στην Καλλιθέα που έκλεισε προ λίγων μηνών, η Υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε «διαβεβαίωσα τον κ. Γιαννόπουλο και όλους τους Έλληνες πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή. Έχει μια κουζίνα που είναι 15 τ.μ. και η απόφαση λέει 20 τ.μ. δεν θα κλείσετε, θα το δούμε. Έχει 4 μπάνια και η απόφαση λέει 5, θα το δούμε. Αν δεν θέλετε τους κανόνες είναι άλλο πράγμα».

Ο κ. Γιαννόπουλος αντέτεινε πως «δεν θα κλείσει, αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε την «δαμόκλειο σπάθη». Αυτός είναι μεγαλύτερος καρκίνος από τον καρκίνο που έχω περάσει. Μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό». Δεν θα φύγω από την ζωή αφήνοντας αυτήν την δαμόκλειο σπάθη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η μόνη δομή που λειτουργεί 24 ώρες και έχει την αναγνώριση όλης της κοινωνίας, των Εισαγγελέων, όλων των αστυνομικών».
 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου