Ευλογιά των πιθήκων...ο επόμενος μεγάλος φόβος; ΗΠΑ και Ευρώπη αγοράζουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του ιού... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ευλογιά των πιθήκων...ο επόμενος μεγάλος φόβος; ΗΠΑ και Ευρώπη αγοράζουν εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του ιού...

  Ξαφνικά όλοι μιλούν για την Ευλογιά των πιθήκων (Monkeypox), την ασθένεια που μοιάζει με ευλογιά που έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες...

 


Ξαφνικά όλοι μιλούν για την Ευλογιά των πιθήκων (Monkeypox), την ασθένεια που μοιάζει με ευλογιά που έχει εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι υγειονομικές αρχές στις δύο ηπείρους έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει μόνο μερικές δεκάδες περιπτώσεις.


Και ενώ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή, να τι με έπεισε να θέσω το ζήτημα υπόψιν σας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε να παραγγείλει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων...Η Bavarian Nordic έλαβε την έγκριση του FDA  για το εμβόλιο της τον Σεπτέμβριο του 2019, μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη της «πανδημίας» COVID.  Ο Anthony Fauci έχει δώσει στη Bavarian Nordic πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια  σε επιχορηγήσεις...! Κάνεις τη σύνδεση; 

 

Άρθρο του Jordan Schachtel

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Σύμφωνα με την Telegraph , ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση.


Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής εταιρείας Bavarian Nordic, οι Ηνωμένες Πολιτείες άσκησαν μια επιλογή 119 εκατομμυρίων δολαρίων για τις δόσεις. Τα εμβόλια αγοράστηκαν μέσω του The Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA). Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επιπλέον 180 εκατομμύρια δολάρια σε επιλογές εάν το επιλέξει να τις ασκήσει.


Επιπλέον, την Πέμπτη, η Bavarian Nordic ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να προμηθεύσει «μια άγνωστη ευρωπαϊκή χώρα» με εμβόλια κατά της ευλογιάς των πιθήκων.

Οι ΗΠΑ πιθανότατα έχουν τις πρώτες ενδείξεις για το προϊόν επειδή το εμβόλιο αναπτύχθηκε με αμερικανική υποστήριξη. Το NIAID του Anthony Fauci έχει υποστηρίξει τη Bavarian Nordic με  πολύ πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια  σε επιχορηγήσεις. Το αν ο Fauci και οι συνάδελφοί του θα λάβουν μίζες και δικαιώματα για αυτό το εμβόλιο παραμένει άγνωστο.

Η Bavarian Nordic έλαβε την έγκριση του FDA  για το εμβόλιο της τον Σεπτέμβριο του 2019, μόλις δύο μήνες πριν από την έναρξη της μανίας COVID. 


Η δήλωση του FDA   περιλάμβανε την πιθανότητα ότι αυτό το εμβόλιο ήταν απαραίτητο για την αγορά σε περίπτωση συμβάντος βιοπολέμου σχετικά με την «σκόπιμη απελευθέρωση» της ευλογιάς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bavarian Nordic εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη:

«Ενώ οι πλήρεις συνθήκες γύρω από τα τρέχοντα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ευρώπη απομένουν να διευκρινιστούν, η ταχύτητα των οποίων έχουν εξελιχθεί, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο λοιμώξεων πέρα ​​από το αρχικό κρούσμα να μην ανιχνευθεί, απαιτεί ταχεία και συντονισμένη προσέγγιση από τις υγειονομικές αρχές. και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο έλεγχος των λοιμώξεων ήταν υψηλή προτεραιότητα για τις κοινωνίες κατά τη διάρκεια του COVID-19 και αυτή η κατάσταση είναι μια ατυχής υπενθύμιση ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την επιφυλακή μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να χτίζουμε και να ενισχύουμε την ετοιμότητά μας για μολυσματικές ασθένειες για να κρατήσουμε τον κόσμο ανοιχτό».

Σύμφωνα με τον CDC:

«Η ευλογιά των πιθήκων ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1958, όταν δύο κρούσματα ασθένειας που μοιάζει με ευλογιά εμφανίστηκαν σε αποικίες πιθήκων που κρατήθηκαν για έρευνα, εξ ου και η ονομασία «ευλογιά των πιθήκων». Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς στον άνθρωπο καταγράφηκε το 1970 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εντατικών προσπαθειών για την εξάλειψη της ευλογιάς. Έκτοτε, η ευλογιά των πιθήκων έχει αναφερθεί σε ανθρώπους σε άλλες χώρες της κεντρικής και δυτικής Αφρικής».

Η ευλογιά των πιθήκων γίνεται επί του παρόντος κατανοητή ως μια σπάνια μόλυνση που μεταδίδεται κυρίως από άγρια ​​ζώα στη Δυτική Αφρική. Τα συμπτώματά του λέγεται ότι είναι παρόμοια με αυτά της ανεμοβλογιάς. Οι εκτιμήσεις του ποσοστού θνησιμότητας περιστατικών για την ανθρώπινη ευλογιά στην Αφρική κυμαίνονται από 1% έως 15%.

Οι πρώτες  αναφορές  από την Ευρώπη φαίνεται να δείχνουν ότι η Monkeypox  εξαπλώνεται μόνο εντός  της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, καθώς τα κρούσματα αναφέρονται αποκλειστικά σε ομοφυλόφιλους άνδρες. Η δυναμική μετάδοσης παραμένει ασαφής, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους συνήθεις υποκινητές πανικού να κάνουν υστερικούς ισχυρισμούς...



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου