Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας ξεκίνησε: Σκάφη με λαθρομετανάστες προσπάθησαν να εισβάλλουν μαζικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα – Νέα πρόκληση με τουριστική καμπάνια για το «Τουρκικό Αιγαίο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο υβριδικός πόλεμος της Τουρκίας ξεκίνησε: Σκάφη με λαθρομετανάστες προσπάθησαν να εισβάλλουν μαζικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα – Νέα πρόκληση με τουριστική καμπάνια για το «Τουρκικό Αιγαίο»

  Η Τουρκία ξεκίνησε τον επόμενο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος. 5 ιστιοπλοϊκά και 4 φουσκωτά με λαθρομετανάστες προσπάθησαν να εισβάλ...

 






Η Τουρκία ξεκίνησε τον επόμενο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος. 5 ιστιοπλοϊκά και 4 φουσκωτά με λαθρομετανάστες προσπάθησαν να εισβάλουν παράνομα στη χώρα. Έχουν προηγηθεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας με αποκορύφωμα την Αλεξανδρούπολη ενώ, στο μέτωπο του τουρισμού, οι γείτονες κάνουν καμπάνια για καλοκαίρι στο...«Τουρκικό Αιγαίο»


Στα τουρκικά παράλια τελικά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το μεσημέρι τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 600 λαθρομετανάστες.

  

Τουρκικά σκάφη με 600 λαθρομετανάστες επιχείρησαν να εισβάλλουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

Σε εξέλιξη βρίσκόταν από τα ξημερώματα επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, όπου πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη που είχαν αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια και στα οποία επέβαιναν περίπου 500 άτομα προσπάθησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με προορισμό κάποιο ελληνικό νησί.

Στα τουρκικά παράλια τελικά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν το μεσημέρι τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 600 λαθρομετανάστες.

Όλα τα σκάφη και οι λέμβοι ήταν υπό τη διαρκή παρακολούθηση πλωτών σκαφών και πλοίων ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να μην εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, σε μία από τις περιπτώσεις ιστιοπλοϊκό σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσπάθησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, αλλά αυτό δεν επετεύχθη.

Στα ιστιοπλοϊκά σκάφη επέβαιναν περίπου 450 πρόσφυγες/μετανάστες. Δύο από αυτά επέστρεψαν αυτοδύναμα στις τουρκικές ακτές ενώ τα άλλα τρία έφτασαν με τη συνοδεία τουρκικής ακταιωρού, η οποία μάλιστα σε μία περίπτωση περισυνέλεξε από το σκάφος τους επιβαίνοντες.

Επίσης άλλα 150 άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις λέμβους περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς και επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.

Turkaegean: Νέα πρόκληση με τουριστική καμπάνια για καλοκαίρι στο... «τουρκικό Αιγαίο»

Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά ή αλλιώς... «Τουρκοαιγαίο»

Από τις παραβιάσεις του ελληνικού FIR με τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο με τα F-16, και από το πρόσφατο πλέον περιστατικό προσπάθειας εισβολής λαθρομεταναστών υποβοηθούμενων από τους γείτονες, σε μια νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκία που στη διαφήμιση της τουριστικής καμπάνιας της αναφέρεται το όνομα «Turkaegean» (σ.σ. τουρκικό Αιγαίο). Οι γείτονες για ένα ακόμη καλοκαίρι καταβάλουν προσπάθειες να οικειοποιηθούν το όνομα «Αιγαίο» προσπαθώντας να καθιερώσουν το όνομα για τις διακοπές των τουριστών στις μικρασιατικές ακτές.

Τα παράλια της χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο, περιλαμβάνουν περιοχές με πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος. Μέχρι σήμερα η επικρατούσα ονομασία της ήταν «Περιφέρεια του Αιγαίου». Πλέον όμως χρησιμοποιείται ο όρος «Turkaegean» στα αγγλικά, «Turkiye Egéene» στα γαλλικά, «Türkische Ägäis» στα γερμανικά, δηλαδή «Τουρκοαιγαίο».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου