Νέα μελέτη ΣΟΚ στο Ισραήλ καταδεικνύει πως τα «τσιμπήματα» κατά του COVID-19 αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής κατά 25% στους νέους κάτω των 40 ετών - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα μελέτη ΣΟΚ στο Ισραήλ καταδεικνύει πως τα «τσιμπήματα» κατά του COVID-19 αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής κατά 25% στους νέους κάτω των 40 ετών

  «Υπάρχει ένα σαφές και μεγάλο σήμα κινδύνου ασφάλειας στους νέους άνδρες και ένα σαφές αλλά μικρό σήμα επίσης στις νέες γυναίκες» «Δεδομ...

 






«Υπάρχει ένα σαφές και μεγάλο σήμα κινδύνου ασφάλειας στους νέους άνδρες και ένα σαφές αλλά μικρό σήμα επίσης στις νέες γυναίκες»


«Δεδομένου του κινδύνου καρδιακής βλάβης, ο ασφαλέστερος δρόμος προς τα εμπρός θα ήταν η αναστολή όλων των εμβολιασμών σε παιδιά κάτω των δεκαοκτώ ετών και η χορήγηση μόνο μίας δόσης εμβολίου σε άνδρες κάτω των 25 ετών.»

 

Πηγές: The Epoch Times & Nature

Από JENNIFER MARGULIS και JOE WANG

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Σίγουρα όλοι διαβάζοντας τον τίτλο θα φαντάζεστε ότι η επιστημονική κοινότητα και κάθε μέσο ενημέρωσης στον κόσμο θα έπρεπε να ασχολούνται μέρα νύχτα με μια τέτοια επιστημονική μελέτη, με ομότιμους κριτές και με τίτλο, «Αυξημένα επείγοντα καρδιαγγειακά συμβάντα μεταξύ πληθυσμού κάτω των 40 ετών στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας των εμβολίων και του τρίτου κύματος COVID-19.», επειδή τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης είναι εκπληκτικά και άκρως αποκαλυπτικά για το μέγεθος του παγκόσμιου εγκλήματος που έχει συντελεσθεί. Η επόμενη σκέψη βέβαια είναι ότι...κανένα ΜΜΕ και κανένας «τηλε-ειδικός» δεν σας ενημέρωσε για ακόμα μια σοκαριστική μελέτη...

Αυτή η ανάλυση δεδομένων δημοσιεύθηκε στις 28 Απριλίου 2022 στο διεπιστημονικό βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Nature. Το Nature είναι ένα από τα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στον κόσμο.

Η έρευνα συνυπογράφηκε από τους Δρ. Christopher Sun , Ph.D, μεταδιδακτορικός συνεργάτης με Μηχανική Συστημάτων Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης και στη Σχολή Διοίκησης Sloan του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Eli Jaffe, Ph.D., ο οποίος είναι συνδεδεμένος με τις Εθνικές Ιατρικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης του Ισραήλ και μια από τις κορυφαίες αρχές του Ισραήλ στον τομέα της επείγουσας ιατρικής και της ιατρικής διαχείρισης. και Retsef Levi , Ph.D., ο J. Spencer Standish (1945) Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο MIT Sloan School of Management. 

Η ομάδα τους ανέλυσε δεδομένα που συλλέχθηκαν από τις Εθνικές Ιατρικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης του Ισραήλ μεταξύ 2019 και 2021. Διαπίστωσαν ότι υπήρχε πάνω από 25 τοις εκατό αύξηση στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης σχετικά με καρδιακή ανακοπή και οξύ στεφανιαίο σύνδρομο - ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για στεφανιαία προβλήματα που σχετίζονται με μειωμένη αιφνίδια έναρξη ροή αίματος στην καρδιά, σύμφωνα με την Mayo Clinic – για νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 16 έως 39 ετών, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο τόσο το 2019 όσο και το 2020.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτή η αύξηση στα επείγοντα καρδιακά προβλήματα συσχετίστηκε με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 αλλά όχι με τις λοιμώξεις από τον COVID-19.

Εξηγούν: 

«Διαπιστώθηκε αύξηση άνω του 25%…σε σύγκριση με τα έτη 2019–2020. Οι εβδομαδιαίες μετρήσεις κλήσεων έκτακτης ανάγκης συσχετίστηκαν σημαντικά με τα ποσοστά της 1ης και 2ης δόσης εμβολίου που χορηγήθηκαν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα [16 έως 39], αλλά δεν ήταν με τα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19. Αν και δεν εδραιώνουν αιτιώδεις σχέσεις, τα ευρήματα εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τις προκαλούμενες από το εμβόλιο μη ανιχνεύσιμες σοβαρές καρδιαγγειακές παρενέργειες και υπογραμμίζουν την ήδη εδραιωμένη αιτιολογική σχέση μεταξύ των εμβολίων και της μυοκαρδίτιδας, μια συχνή αιτία απροσδόκητης καρδιακής ανακοπής σε νεαρά άτομα.

Περισσότερος λόγος ανησυχίας

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι οι τρεις επιστήμονες, αυτή η νέα μελέτη που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους συνδυάζεται με έναν αυξανόμενο όγκο επιστημονικών και κλινικών στοιχείων που δείχνουν μυριάδες παρενέργειες -μερικές από τις οποίες είναι εξαιρετικά σοβαρές- από τα ίδια τα εμβόλια για τον COVID-19. 

Η επιστημονική κοινότητα έχει αρχίσει να καταγράφει τις παρενέργειες. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2021 μια διεθνής ομάδα δεκαέξι επιστημόνων δημοσίευσε μια ερευνητική επιστολή στην οποία σημειώθηκε η χρονική σχέση μεταξύ της εμφάνισης οξείας μυοκαρδίτιδας σε οκτώ ενήλικες άνδρες, μεταξύ 21 και 56 ετών. 

Αυτοί οι επιστήμονες, γράφοντας στο περιοδικό Circulation, υπογράμμισαν ότι «…η πραγματική συχνότητα της οξείας μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με mRNA του COVID-19… φαίνεται να είναι εξαιρετικά σπάνια», δεδομένων των εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν εμβολιαστεί φαινομενικά χωρίς περιστατικό. Ωστόσο, έγραψαν, «οι πάροχοι θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό με mRNA του COVID-19 και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση των μακροπρόθεσμων καρδιαγγειακών κινδύνων».

Η σχέση μεταξύ της φλεγμονής της καρδιάς (μυοκαρδίτιδα) και της φλεγμονής του ιστού που περιβάλλει την καρδιά (περικαρδίτιδα) διερευνήθηκε περαιτέρω σε ένα λεπτομερές άρθρο που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal τον ίδιο μήνα: «Covid-19: Πρέπει να ανησυχούμε για αναφορές μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά από εμβόλια mRNA;» 

Αυτό το άρθρο ανέφερε τον Δρ Vinay Prasad, έναν αιματολόγο-ογκολόγο και αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα επιδημιολογίας και βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος εξέφρασε βαθιές επιφυλάξεις σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε νέους, δεδομένων των πρώτων αναφορών για καρδιακή νόσο. υλικές ζημιές. 

«Υπάρχει ένα σαφές και μεγάλο σήμα κινδύνου ασφάλειας στους νέους άνδρες και ένα σαφές αλλά μικρό σήμα επίσης στις νέες γυναίκες», είπε ο Prasad. Δεδομένου του κινδύνου καρδιακής βλάβης, είπε ο Πρασάντ, ο ασφαλέστερος δρόμος προς τα εμπρός θα ήταν η αναστολή όλων των εμβολιασμών σε παιδιά κάτω των δεκαοκτώ ετών και η χορήγηση μόνο μίας δόσης εμβολίου σε άνδρες κάτω των 25 ετών.

Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2022, τρεις επιστήμονες (ένας ερευνητής με έδρα τη Γερμανία, ένας φυσικός με έδρα επίσης στη Γερμανία και ένας ανεξάρτητος επιστήμονας δεδομένων και προτύπων με έδρα την Ολλανδία) δημοσίευσαν μια επιστολή προς τον εκδότη στο περιοδικό Clinical and Translational Discovery , « Η αναλογία κινδύνου-οφέλους των εμβολίων Covid-19: Η πολιτική δημοσίευσης μέσω της επαναπροσέλκυσης δεν κάνει τίποτα για να τη βελτιώσει». 

Αυτή η επιστολή ανέλυσε επίσης δεδομένα από το Ισραήλ. Τα δεδομένα είναι ανησυχητικά. Αυτοί οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «καθώς εμβολιάζουμε 100.000 άτομα, μπορεί να σώσουμε πέντε ζωές, αλλά κινδυνεύουμε από δύο έως τέσσερις θανάτους».

Μεταξύ άλλων, επεσήμαναν ότι το σύστημα παθητικής αναφοράς του ίδιου του CDC, το VAERS, το οποίο τώρα εμφανίζει πολλά πολύ ανησυχητικά σήματα —μέχρι τις 22 Απριλίου 2022, έχουν αναφερθεί 27.532 θάνατοι μετά τον εμβολιασμό, καθώς και 14.096 καρδιακές προσβολές και 39.639 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας—είναι γνωστό ότι υποεκτιμά τόσο τους θανάτους όσο και τις ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτούς τους αριθμούς; Οι νέοι που ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν για να μπορέσουν θεωρητικά να προστατευτούν από τον COVID-19 και επίσης θεωρητικά να προστατεύσουν άλλους, αλλά αντίθετα έχασαν τη ζωή τους ή είχαν υπονομεύσει σοβαρά την υγεία τους ως αποτέλεσμα μυοκαρδίτιδας που προκλήθηκε από το εμβόλιο ;

Ο Benjamin Goodman, 32, πεθαίνει 14 ώρες μετά το εμβόλιο J&J

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι ο Benjamin Gordon Goodman, ένας επιτυχημένος και επιχειρηματικός νεαρός άνδρας που εργαζόταν στην τηλεοπτική βιομηχανία αλλά είχε αποφασίσει να επιστρέψει στο σχολείο για να πάρει MBA. Περίπου μια εβδομάδα αφότου ο Goodman έκλεισε τα 32, πήγε σε ένα Walgreens στο Chelsea για το εμβόλιο του για τον COVID-19. Επέλεξε να κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson, έτσι θα χρειαζόταν μόνο ένα εμβόλιο.

Σύμφωνα με τη θετή μητέρα του Γκούντμαν, Πάμελα Έβερετ Γκούντμαν, λίγο μετά τις 16:00 εκείνη την ημέρα ο Γκούντμαν τους έστειλε μήνυμα με τη φωτογραφία της κάρτας εμβολιασμού του. Έστειλε επίσης μήνυμα ότι είχε έναν φρικτό πονοκέφαλο, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν αμέσως. Επέστρεψε στο διαμέρισμά του, νομίζοντας ότι θα μπορούσε να κοιμηθεί από τις παρενέργειες. Αλλά εκείνο το βράδυ, γύρω στη 1:00 π.μ., ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό. Στις 3:00 τα ξημερώματα ο αρραβωνιαστικός του ξύπνησε με επιληπτική κρίση. Τηλεφώνησε στο 911. 

Οι Τεχνικοί της Επείγουσας Ιατρικής Προσπάθησαν να επανεκκινήσουν την καρδιά του. Έφεραν τον Goodman στο νοσοκομείο Mount Sinai. Κηρύχθηκε νεκρός στις 6:05 π.μ. στις 14 Μαρτίου 2021. Ο Γκούντμαν ανυπομονούσε να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για να επισκεφτεί το Vanderbilt, ένα από τα πολλά αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα MBA που τον δέχτηκαν. Η οικογένειά του πίστευε ότι σύντομα θα σχεδίαζαν έναν γάμο. Αντίθετα, βρέθηκαν να σχεδιάζουν την κηδεία του γιου τους. 

Η άμεση αιτία θανάτου αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου του: «Διατατική μυοκαρδιοπάθεια». Άλλες σημαντικές παθήσεις που συμβάλλουν στον θάνατο: «Πυρετική Αντίδραση Μετά τον Εμβολιασμό Covid-19».

Το CDC παραμένει σιωπηλό, παρέχει ανακριβείς πληροφορίες στο κοινό

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο «φορέας προστασίας της υγείας» των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τον ιστότοπό τους , το CDC «σώζει ζωές και προστατεύει τους ανθρώπους από απειλές για την υγεία». Για να ολοκληρώσει αυτή την αποστολή, το CDC «διεξάγει κρίσιμη επιστήμη και παρέχει πληροφορίες για την υγεία που προστατεύουν το έθνος μας από δαπανηρές και επικίνδυνες απειλές για την υγεία και ανταποκρίνεται όταν προκύπτουν».

Ωστόσο, όταν πρόκειται για σοβαρά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τα εμβόλια COVID-19, το CDC έχει υποβαθμίσει σημαντικά τους κινδύνους. 

Όταν προσπελάστηκε από τους The Epoch Times, το δημόσιο υλικό στον ιστότοπό τους σχετικά με τη μυοκαρδίτιδα που προκαλείται από το εμβόλιο δεν είχε ενημερωθεί από τις 12 Νοεμβρίου 2021. Αυτές οι πληροφορίες, ήδη έξι μήνες ξεπερασμένες, αναφέρουν ότι έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που αναφέρθηκαν στη VAERS, ιδιαίτερα σε έφηβους άνδρες και νεαρούς ενήλικες. Το CDC αναφέρει ότι η μυοκαρδίτιδα έχει παρατηρηθεί «πιο συχνά» με τη δεύτερη δόση και «συνήθως εντός μιας εβδομάδας από τον εμβολιασμό». 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το CDC, «οι περισσότεροι ασθενείς με μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα που έλαβαν φροντίδα ανταποκρίθηκαν καλά στη φαρμακευτική αγωγή και την ανάπαυση και ένιωσαν καλύτερα γρήγορα».

Ίσως ακόμη πιο παραπλανητικό, δεν υπάρχει καμία αναφορά για οποιοδήποτε είδος καρδιακών προσβολών, οξέος στεφανιαίου συνδρόμου, μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας από το CDC στο άρθρο τους στο διαδίκτυο , «Πιθανές παρενέργειες μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19». Αυτό το άρθρο, επίσης, είναι πολύ ξεπερασμένο. 

Τελευταία ενημέρωση στις 12 Ιανουαρίου 2022, οι παρενέργειες που αναφέρει το CDC περιλαμβάνουν μόνο πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο «στο χέρι όπου κάνατε τον πυροβολισμό» και κόπωση, πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο, ρίγη, πυρετό και ναυτία «σε όλη τη διάρκεια το υπόλοιπο σώμα σου». Τα φυλλάδια που διατίθενται σε μορφή PDF που μοιράζονται με άτομα που σκέφτονται το εμβόλιο επίσης δεν κάνουν καμία αναφορά σε καρδιακή βλάβη.

Ενώ τα σήματα καρδιακής ασφάλειας είναι ανησυχητικά, ειδικά για εφήβους και νεαρούς ενήλικες, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι επιστήμονες έχουν αρχίσει να αναλύουν προσεκτικά τα δεδομένα, να δημοσιεύουν τα ευρήματά τους και να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες αυτών των εμβολίων COVID-19. Μόνο όταν οι άνθρωποι οπλίζονται με ακριβείς ιατρικές πληροφορίες -τόσο θετικές όσο και αρνητικές- μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις αρχές δημόσιας υγείας και στα προγράμματα εμβολίων που προτείνουν.

Η Jennifer Margulis , Ph.D., είναι βραβευμένη επιστημονική δημοσιογράφος και συχνά συνεργάτης των The Epoch Times.

Ο Joe Wang, Ph.D., ήταν επικεφαλής επιστήμονας για το έργο εμβολίου SARS της Sanofi Pasteur το 2003. Τώρα είναι πρόεδρος του New Tang Dynasty TV (Καναδάς) , συνεργάτη μέσων ενημέρωσης των The Epoch Times.

 

βιβλιογραφικές αναφορές

[1] Sun, CLF, Jaffe, E. & Levi, R. Αύξησαν τα επείγοντα καρδιαγγειακά συμβάντα στον πληθυσμό κάτω των 40 ετών στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του εμβολίου και του τρίτου κύματος COVID-19. Sci Rep 12,  6978 (2022). https://doi.org/10.1038/s41598-022-10928-z

[2] "Acute coronary syndrome", Mayo Clinic, https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acute-coronary-syndrome/symptoms-causes/syc-20352136 . Προσπελάστηκε 5/4/2022.

[3] Larson KF, Ammirati E, Adler ED, Cooper LT Jr, Hong KN, Saponara G, Couri D, Cereda A, Procopio A, Cavalotti C, Oliva F, Sanna T, Ciconte VA, Onyango G, Holmes DR, Borgeson DD. Μυοκαρδίτιδα Μετά από Εμβολιασμό BNT162b2 και mRNA-1273. Κυκλοφορία. 2021 Αυγούστου 10; 144(6):506-508. doi: 10.1161/CIRCULATION AHA.121.055913. Epub 2021 16 Ιουνίου. PMID: 34133884; PMCID: PMC8340725.

[4] "Covid-19: Πρέπει να ανησυχούμε για αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβόλια mRNA;" BMJ  2021; 373: n1635 doi:  https://doi.org/10.1136/bmj.n1635  (Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2021).

[5] «Η αναλογία κινδύνου-οφέλους των εμβολίων Covid-19: Η πολιτική δημοσίευσης με ανάκληση δεν κάνει τίποτα για να τη βελτιώσει», Harald Walach, Rainer J. Klement, Wouter Aukema, 25 Φεβρουαρίου 2022. https://doi.org/10.1002 /ctd2.35

[6] Αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων VAERS COVID Vaccine, OpenVaers.com , https://openvaers.com/covid-data . Προσπελάστηκε στις 5/4/2022.

[7] Lazarus, R., Klompas, M., Campion, FX, McNabb, SJ, Hou, X., Daniel, J., Haney, G., DeMaria, A., Lenert, L., & Platt, R (2009). Ηλεκτρονική Υποστήριξη για τη Δημόσια Υγεία: επικυρωμένη εύρεση και αναφορά κρουσμάτων για κοινοποιήσιμα νοσήματα με χρήση ηλεκτρονικών ιατρικών δεδομένων. Journal of the American Medical Informatics Association: JAMIA ,  16 (1), 18–24. https://doi.org/10.1197/jamia.M2848 .

[8] https://www.cdc.gov/about/organization/mission.htm . Προσπελάστηκε 5/4/2022.

[9] https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html . Προσπελάστηκε 5/4/2022.

[10] https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/expect/after.html . Προσπελάστηκε 5/4/2022.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου