Ο Οικονομικός Παγκόσμιος Πόλεμος πρόκειται να γίνει σύντομα ακόμα πιο «καυτός»...και να φέρει το «Παγκόσμιο Νόμισμα» και τη «Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση». Προετοιμαστείτε άμεσα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Οικονομικός Παγκόσμιος Πόλεμος πρόκειται να γίνει σύντομα ακόμα πιο «καυτός»...και να φέρει το «Παγκόσμιο Νόμισμα» και τη «Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση». Προετοιμαστείτε άμεσα...

  Είναι εύκολο να δούμε τον πόλεμο απλώς σαν έναν μηχανισμό όπλων και πυραύλων. Αλλά το θεμέλιο σχεδόν όλων των πολέμων είναι οικονομικό, κα...

 






Είναι εύκολο να δούμε τον πόλεμο απλώς σαν έναν μηχανισμό όπλων και πυραύλων. Αλλά το θεμέλιο σχεδόν όλων των πολέμων είναι οικονομικό, και αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας πόλεμος που πολύ εύκολα μπορεί να χάσουμε...


Το χάος είναι η απόλυτη συνταγή για την προώθηση μιας δρακόντειας ατζέντας που το κοινό δεν θα επέτρεπε ποτέ να περάσει σε καιρό ειρήνης. Οι παγκοσμιοποιητές ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να μην υπάρχει εθνική κυριαρχία και διαφορετικές ιδέες. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εισήγαγαν την «Κοινωνία των Εθνών». Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ίδρυσαν τον ΟΗΕ και το ΔΝΤ. Και, μετά τον σημερινό οικονομικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα για ένα «παγκόσμιο νόμισμα» και «παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση».

 

Άρθρο του JD Rucker

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Οι περισσότεροι από εμάς που δίνουμε σημασία στη γεωπολιτική έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πόλεμοι είναι πρωτίστως οικονομικοί. Κάποιοι το γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες. Άλλοι μόλις τώρα το συνειδητοποιούν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, βλέπουμε τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση να σκίζει τον ιστό της κοινωνίας και στις δύο πλευρές.

Δυστυχώς για εμάς, δεν είμαστε τόσο καλά προετοιμασμένοι για να χειριστούμε την οικονομική αναταραχή που προέρχεται από έναν τέτοιο οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο. Οι περισσότεροι στη δυτική κοινωνία δεν έχουν βιώσει τα είδη των ελλείψεων τροφίμων, της υποτίμησης του νομίσματος, της εξάρτησης από την κυβέρνηση και της εκτεταμένης εξαθλίωσης που είναι πιθανό να προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι στη Ρωσία και την Κίνα, το ΕΧΟΥΝ βιώσει στη ζωή τους και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να μην καταρρεύσουν κάτω από το βάρος της τεράστιας φτώχειας.

Στο σημερινό επεισόδιο του The Midnight Sentinel , εξερεύνησα ένα άρθρο του Brandon Smith στο Alt-Market και ανέλυσα τα πολλά εξαιρετικά σημαντικά σημεία που έκανε. Είναι ενδεικτικό ότι αυτά που έλεγε εδώ και χρόνια θα πραγματοποιηθούν τώρα. Αυτός, όπως πολλοί από εμάς, έχει προειδοποιήσει για αυτήν την πιθανότητα επειδή ελπίζαμε να αλλάξουμε τα πράγματα πριν να είναι πολύ αργά. Σήμερα η πορεία μας προς την οικονομική λήθη μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

Ευτυχώς, δεν είναι η κλήση μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διαδίδουμε την αλήθεια. Ο Θεός έχει τον έλεγχο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στον καλό αγώνα. Εδώ είναι ο Μπράντον...

Οικονομικός Παγκόσμιος Πόλεμος: Ποιοι ωφελούνται και πόσος χρόνος απομένει;

Προειδοποιώ για έναν αναπόφευκτο οικονομικό πόλεμο Ανατολής εναντίον Δύσης εδώ και πολλά χρόνια. Η ερώτηση δεν ήταν ποτέ θέμα πιθανότητας, ήταν πάντα θέμα χρόνου. Πότε θα ήταν η πιο βολική στιγμή για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο;

Το θέμα της «ευκολίας» μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά θέλω οι αναγνώστες να θυμούνται έναν κανόνα: Όλοι οι πόλεμοι είναι πόλεμοι τραπεζιτών. Οι μόνοι πόλεμοι που δεν είναι είναι πόλεμοι εξέγερσης εναντίον των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχει τίποτα που τελικά δεν μπορείς να καταλάβεις από άποψη γεωπολιτικής, εφόσον αποδέχεσαι το γεγονός ότι οι διεθνείς συγκρούσεις είναι γενικά σχεδιασμένες και έχουν σχεδιαστεί πάντα για να ωφελήσουν μια συγκεκριμένη ομάδα μεσιτών εξουσίας και οικονομικές ελίτ. Εάν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που υποθέτουν ότι όλα αυτά τα γεγονότα είναι απλώς «τυχαίες και ατυχείς συμπτώσεις», τότε θα παραμείνετε στο σκοτάδι για το υπόλοιπο της ζωής σας – και δεν θα καταλάβετε ποτέ γιατί σας συμβαίνουν τρομερά πράγματα. ο κόσμος καταρρέει. Θα πάτε σε έναν πρόωρο τάφο επειδή ήσασταν απροετοίμαστοι, ενώ ακόμα νόμιζες ότι ήσουν το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο.

Στο άρθρο μου  Order out of Chaos: How the Ukraine Conflict Is Designed to Benefit Globalists , περιέγραψα τους πολλούς παράγοντες που συνδέουν το Κρεμλίνο με παγκοσμιοποιητικούς θεσμούς όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), η Διεθνής Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ελιτιστές όπως ο Χένρι Κίσινγκερ και διεθνείς τράπεζες όπως η Goldman Sachs. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία έχει από καιρό προσκολληθεί στα παγκοσμιοποιητικά συμφέροντα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως δεν άλλαξε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η Κίνα είναι, φυσικά, ακόμη χειρότερη όταν πρόκειται για συμπαιγνία με παγκοσμιοποιητικούς θεσμούς. Το έθνος συσσώρευσε χρέη τρισεκατομμυρίων δολαρίων, επειδή  αυτό αποτελεί προϋπόθεση  για την ένταξη στο καλάθι νομισμάτων του ΔΝΤ για τα Ειδικά Πιστοληπτικά Δικαιώματα (SDR). Ναι, η Κίνα μετατράπηκε από ένα έθνος με ελάχιστο χρέος σε τρισεκατομμύρια στο κόκκινο μόνο και μόνο επειδή το ΔΝΤ απαιτεί «ρευστότητα» ώστε το νόμισμα και τα ομολογιακά μέσα ενός έθνους να θεωρούνται βιώσιμα για την παγκόσμια πρωτοβουλία συγκεντροποίησης. Αυτή δεν είναι η συμπεριφορά μιας χώρας που είναι αντιπαγκοσμιοποιημένη.

Δεν πρόκειται να συνεχίσω να επαναλαμβάνω τα γεγονότα γύρω από τα ανατολικά έθνη και τις προσκολλήσεις τους με τους παγκοσμιοποιητές εδώ. Το έχω κάνει ήδη για πάνω από μια δεκαετία και ειλικρινά έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω τα μαθήματα που λαμπροί ερευνητές όπως ο Antony Sutton εξέτασαν επιδέξια πριν γεννηθώ. Εάν υπάρχει ένας μεγάλος πόλεμος, τότε υπάρχουν παγκοσμιοποιητές πίσω από αυτόν που επηρεάζουν και τις δύο πλευρές και επιδιώκουν να αποκτήσουν περισσότερη δύναμη. Εάν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, τότε δεν θα το καταλάβετε ποτέ.

Να για ποιον λόγο είναι χρήσιμος ο πόλεμος

Γιατί να φτιάξεις έναν πόλεμο; Απλό - όταν παίζετε και στις δύο πλευρές μιας παρτίδας σκακιού, καταλήγετε πάντα νικητής. Πέρα από αυτό, το χάος είναι η απόλυτη συνταγή για την προώθηση μιας δρακόντειας ατζέντας που το κοινό δεν θα επέτρεπε ποτέ να περάσει σε καιρό ειρήνης.

Αυτό που θέλω να εξετάσω εδώ είναι το θέμα του χρόνου και της ανάπτυξης. πώς θα διαδραματιστεί αυτός ο τεράστιος οικονομικός πόλεμος και πόσο καιρό θα πάρει για να συμβεί; Μόλις κατανοήσουμε τα στάδια, ίσως μπορέσουμε να προετοιμαστούμε για τον αντίκτυπο και να λάβουμε μέτρα για να αλλάξουμε το αποτέλεσμα.

Το πρώτο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των ανατολικών εθνών και ότι οι ενέργειές τους θα υπαγορεύσουν τον ρυθμό των γεγονότων.

Το οικονομικό μάθημα. Η Δύση έχει ξεχάσει...

Ο πραγματικός πλούτος δεν έχει καμία σχέση με χρήματα ή δημιουργία χρέους. Ο πραγματικός πλούτος προέρχεται από τους πόρους, τα μέσα παραγωγής και την εργασία. Αυτό είναι κάτι που οι μαρξιστές κατάλαβαν σωστά στη φιλοσοφία τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι μαρξιστές ενδιαφέρονται μόνο για τρόπους κλοπής εργασίας, πόρων και παραγωγής, ενώ κάνουν το κοινό να πιστεύει ότι μια τέτοια κλοπή είναι για το καλό τους.

Τα ανατολικά έθνη συνεχίζουν να κατανοούν τι είναι πραγματικός πλούτος. Μπορείτε να έχετε όλα τα χρήματα στον κόσμο, αλλά αν δεν έχετε κατασκευαστική βάση ή ανάπτυξη πόρων, τότε δεν έχετε τίποτα. Είναι τόσο απλό. Εάν ένα έθνος δεν έχει ανάπτυξη πόρων και μέσα παραγωγής, κανένα τυπογραφείο δεν πρόκειται να σώσει την οικονομία του.

Η Δύση έχει εγκαταλείψει μεγάλο μέρος των μέσων παραγωγής της και έχει ακρωτηριάσει την εξερεύνηση των δικών της πόρων μέσω ψεύτικων περιβαλλοντικών ανησυχιών όπως η «ρύπανση από άνθρακα». Η Ανατολή δεν το έχει κάνει αυτό, τουλάχιστον όχι με τρόπο που να επηρεάζει τη μακροπρόθεσμη παραγωγικότητα. Ως εκ τούτου, η Ανατολή βρίσκεται στην ισχυρότερη θέση για να επιβιώσει μιας παγκόσμιας οικονομικής σύγκρουσης.

Αλλά το πραγματικό κλειδί για την εξέλιξη ενός οικονομικού παγκόσμιου πολέμου είναι ο συνδυασμός των εμπλεκόμενων χωρών και των εμπορικών τους συμφωνιών.

Η Ρωσία και η Κίνα, για παράδειγμα, αναπτύσσουν διμερές εμπόριο με σκοπό να κόψουν το δολάριο ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η Ρωσία είναι πλούσια σε πόρους και η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη παραγωγική και εξαγωγική βάση στον κόσμο. Μια συμμαχία έχει απόλυτο οικονομικό νόημα, και αυτό συνέβη.

Μόλις εβδομάδες πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, η Ρωσία υπέγραψε 30ετές συμβόλαιο πετρελαίου και φυσικού αερίου με την Κίνα, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η συμφωνία συμπίπτει με την κατασκευή ενός  μεγάλου αγωγού από τη Ρωσία στην Κίνα  , ο οποίος θα ολοκληρωθεί έως το 2025.

Η Ινδία έκανε επίσης ρυθμίσεις  για αυξημένες αποστολές πετρελαίου από τη Ρωσία και θα πληρώσει χωρίς το δολάριο (πρώην το μοναδικό πετρέλαιο στον κόσμο). Επιπλέον, η υπόσχεση για χαμηλότερες τιμές ενώ ο υπόλοιπος κόσμος του πετρελαίου αντιμετωπίζει ταχεία πληθωρισμό στις τιμές της ενέργειας είναι ιδιαίτερα δελεαστική για όσους αγοράζουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή άνθρακα από τη Ρωσία.

Τα άλλα έθνη του μπλοκ BRICS (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) ήταν όλα ιδιαίτερα ενεργά στο εμπόριο με τη Ρωσία παρά τις δυτικές κυρώσεις και την απομάκρυνση των ρωσικών τραπεζών από το   διεθνές δίκτυο πληρωμών SWIFT . Αυτό ακριβώς περίμενα  ότι θα συμβεί  πριν από πολλά  χρόνια.

Πώς όμως αυτό το εμπορικό μπλοκ επηρεάζει το χρονικό πλαίσιο του παγκόσμιου πολέμου;

Ένας οικονομικός πόλεμος έχει οικονομικούς στόχους

Πιστεύω ότι ο πραγματικός στόχος αυτού του πολέμου δεν είναι η Ρωσία ή η Κίνα, αλλά το δολάριο ΗΠΑ και η αμερικανική οικονομία. Ναι, θα υπάρξουν εκτεταμένες οικονομικές συνέπειες πέρα ​​από τις ΗΠΑ, αλλά η οικονομία μας είναι η μόνη οικονομία που εξαρτάται πλήρως από το καθεστώς παγκόσμιων αποθεματικών του νομίσματός μας.

Ένας παγκόσμιος πόλεμος που χρησιμοποιεί οικονομικά όπλα και τακτικές είναι ο χειρότερος τύπος πολέμου που θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε γιατί δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Το παγκόσμιο αποθεματικό του δολαρίου είναι η αχίλλειος πτέρνα μας. Δεν είναι δύναμη, αλλά αδυναμία. Ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον πόλεμο των πυροβολισμών στην Ουκρανία στην άλλη άκρη του πλανήτη, πολύ λίγοι συνειδητοποιούν ότι η χειρότερη ζημιά θα μας χτυπήσει εδώ στο σπίτι.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος, καθώς αυτό δημιουργεί ώθηση προς μια γενική αποσύνδεση από το εμπόριο του δολαρίου. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι τα κράτη BRICS (και οι εταίροι τους στις εξαγωγές/εισαγωγές) που θα αρνηθούν να δεχθούν κυρώσεις επειδή εξαρτώνται οικονομικά το ένα από το άλλο.

Ένα παράδειγμα είναι η  πρόσφατη ανακοίνωση της Ουγγαρίας  ότι σχεδιάζει να αρνηθεί τυχόν περικοπές στις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Γιατί; Επειδή αυτό θα προκαλούσε μια ενεργειακή κρίση στη χώρα τους, από την οποία δεν θα μπορούσαν να συνέλθουν. Πολλά άλλα έθνη ακολουθούν αυτή τη λογική σε όλο τον κόσμο και αν το ΝΑΤΟ συνεχίσει να πιέζει για οικονομική απομόνωση της Ρωσίας, τότε αυτές οι χώρες θα σταματήσουν πάντα να χρησιμοποιούν το δολάριο ως αποθεματικό τους νόμισμα.

Γιατί, θα ρωτήσετε, η οικονομική απομόνωση της Ρωσίας οδηγεί στο τέλος του παγκόσμιου αποθεματικού του δολαρίου; Να γιατί: όταν η κυβέρνηση Μπάιντεν και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία,  πάγωσαν επίσης  τους λογαριασμούς της Ρωσίας σε δολάρια ΗΠΑ και διέκοψαν τη σύνδεση της Ρωσίας με την πλατφόρμα διεθνών πληρωμών. Ο υπόλοιπος κόσμος παρακολούθησε τη Δύση να ακυρώνει οικονομικά τη Ρωσία, και αυτή η πράξη οικονομικού πολέμου αποκάλυψε ένα σχεδόν αδιανόητο συμπέρασμα:  Αν το έκαναν στη Ρωσία, θα μπορούσαν να το κάνουν σε εμάς, σε ο.

Φυσικά, πολλές χώρες θα λάβουν μέτρα για να αποστασιοποιηθούν από την εξάρτηση από τα αμερικανικά και δυτικά χρηματοπιστωτικά συστήματα και νομίσματα. Όπως είπε ο παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής επιτοκίων της Credit Suisse,  Zoltan Poszar , στην εκπομπή «Odd Lots» του Bloomberg:

«…οι πόλεμοι τείνουν να μετατραπούν σε σημαντικές καμπές για τα παγκόσμια νομίσματα, και με τη Ρωσία να χάνει την πρόσβαση στα συναλλαγματικά της αποθέματα, έχει σταλεί ένα μήνυμα σε όλες τις χώρες ότι δεν μπορούν να βασιστούν σε αυτές τις αποθήκες χρημάτων για να είναι πραγματικά δικές τους σε περίπτωση ένταση. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι όλο και λιγότερο λογικό για τους διαχειριστές παγκόσμιων αποθεμάτων να κρατούν δολάρια για ασφάλεια, δεδομένου ότι θα μπορούσαν να αφαιρεθούν αμέσως όταν χρειάζονται περισσότερο».

Με άλλα λόγια, οι κατεστημένες ελίτ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη δημιουργούν τις ίδιες τις συνθήκες που θα καταλήξουν να καταστρέψουν το δολάριο.

Η θέση του δολαρίου εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την πίστη και την πίστη στη ζήτησή του. Εάν η ζήτηση για δολάρια υποχωρήσει λόγω παγκόσμιων κυρώσεων, τότε όλα αυτά τα τρισεκατομμύρια δολαρίων που διατηρούνται σε τράπεζες του εξωτερικού θα πλημμυρίσουν ξανά στις ΗΠΑ, σπρώχνοντας το έθνος βαθύτερα σε στασιμοπληθωριστική κρίση. Οι παγκοσμιοποιητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή θα είναι η συνέπεια. Στην πραγματικότητα, το υπολογίζουν.

Οκτώ χρόνια μέχρι τη δυστοπία;

Το έτος 2030 αναφέρεται σταθερά από τα Ηνωμένα Έθνη, το ΔΝΤ, το WEF και την υπόλοιπη ομάδα των παγκοσμιοποιητικών θεσμών ως η ημερομηνία λήξης του παιχνιδιού για την ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς.

Εάν μια παγκόσμια οικονομική κρίση είναι ο καταλύτης όπως φαίνεται να είναι, τότε θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να αφεθεί η κατάρρευση - μαζί με την εισαγωγή μιας «λύσης» στο πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ο οικονομικός πόλεμος θα πρέπει να επιταχυνθεί γρήγορα μέσα στο επόμενο έτος.

Σήμερα βλέπουμε ήδη υψηλά 40 ετών στον πληθωρισμό, μαζί με σημαντικές διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Πολλά παγκοσμιοποιητικά ιδρύματα «προβλέπουν» ελλείψεις τροφίμων σε όλο τον κόσμο τους επόμενους 3-6 μήνες. Πιστεύω ότι ο ίδιος ο πόλεμος θα επεκταθεί γρήγορα μέσα σε ένα χρόνο για να συμπεριλάβει την Κίνα και η μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει μέχρι το τέλος του 2024. Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα οι εξαγωγείς (κυρίως η Κίνα) θα ρίξουν το δολάριο. η απόρριψη του δολαρίου θα είναι το κύριο έναυσμα.

Ένα σημαντικό μέρος της ατζέντας Great Reset του WEF και της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ψηφιακών νομισμάτων για Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα του ΔΝΤ απαιτούν το τέλος του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο. Αυτή είναι μια διαδικασία για την οποία οι παγκοσμιοποιητές  μιλούν ανοιχτά  εδώ και αρκετό καιρό. Δεν είναι «θεωρία συνωμοσίας», είναι πραγματικότητα συνωμοσίας. Το ΔΝΤ έχει υποστηρίξει σε πολλές περιπτώσεις ότι το παγκόσμιο νομισματικό πλαίσιο πρέπει να  «διαχειρίζεται» μια κεντρική οντότητα  που μπορεί να εμποδίσει τις εθνικές κυβερνήσεις να εκμεταλλεύονται το εμπόριο νομισμάτων για δικούς τους σκοπούς, και αυτό  περιλαμβάνει τα ψηφιακά νομίσματα .

Το σκηνικό για αυτή την αφήγηση έχει ήδη τεθεί. Οι ΗΠΑ θα απεικονιστούν ως παράδειγμα του γιατί ο εθνικισμός είναι μια «μονοπάτι προς την καταστροφή» και γιατί κανένα έθνος δεν πρέπει να έχει τόση δύναμη με τη μορφή ενός παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Αυτού του είδους η εξουσία δελεάζει τις κυβερνήσεις όχι μόνο σε υπερβολική δημιουργία χρημάτων και σε εξαντλητικά έξοδα που χρηματοδοτούνται από το χρέος. Το νέο χρήμα κατασκευάζεται για να πληρώσει για παλιά χρέη, υποβαθμίζοντας και υποβαθμίζοντας έτσι την αγοραστική δύναμη του δολαρίου παγκοσμίως (γνωστό και ως πληθωρισμός).

Επομένως, είναι «λογικό» μια παγκόσμια κεντρική αρχή χωρίς εθνικές πιστώσεις να τεθεί υπό τον έλεγχο ενός «διεθνούς» αποθεματικού νομίσματος, σωστά; Ίσως ένα σύστημα καλαθιού βασισμένο σε πολλά νομίσματα, ή, ίσως, ένα ενιαίο παγκόσμιο νόμισμα για να αποτρέψει να ξανασυμβούν μελλοντικές τραγωδίες και καταχρήσεις εξουσίας. Αυτό δεν θα σε έκανε να νιώθεις ασφάλεια;

Η εθνική κυριαρχία κρατών είναι εμπόδιο στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης

Ο παγκόσμιος πόλεμος, είτε οικονομικός είτε κινητικός, και ο θάνατος του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος είναι μια τέλεια δικαιολογία για την «ορθολογική» εισαγωγή μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας.

Και, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, αυτό το κυβερνών συμβούλιο θα λειτουργούσε στο φως της ημέρας για να το δουν όλοι, όχι στις σκιές βαθιά στα σπλάχνα των καρτέλ των κεντρικών τραπεζών. Η εξουσία τους θα ήταν «επίσημη» και ο έλεγχός τους θα καθιερωνόταν ως απαραίτητος, ακόμη και ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια σταθερότητα.

Αυτό είναι το ίδιο πράγμα που συνέβη μετά από κάθε μεγάλο πόλεμο ή παγκόσμιο πόλεμο. Διατυπώνεται το επιχείρημα ότι η εθνική κυριαρχία ήταν η αιτία και ότι τα εθνικά κράτη δεν πρέπει να υπάρχουν γιατί όταν οι άνθρωποι αφήνονται να οργανωθούν σε ομάδες μπορεί να σχηματίσουν διαφορετικές ιδέες για το πώς να ζήσουν και οι διαφορετικές ιδέες προκαλούν σύγκρουση.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εισήγαγαν την Κοινωνία των Εθνών. Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ίδρυσαν τον ΟΗΕ και το ΔΝΤ. Και, μετά τον σημερινό οικονομικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα για ένα παγκόσμιο νόμισμα και παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση.

Οι παγκοσμιοποιητές ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να μην υπάρχει εθνική κυριαρχία και διαφορετικές ιδέες. «Χρειαζόμαστε μια ομοιογενή παγκόσμια συλλογικότητα με ένα μόνο μυαλό κυψέλης», λέει το επιχείρημα, «ώστε να μην συμβεί ποτέ σύγκρουση». Φυσικά, αποκτούν τη δική τους ομάδα και αυτή η ομάδα σκοπεύει να αποκομίσει όλα τα οφέλη της κρίσης και τη δύναμη που θα αντληθεί από τον πανικό.

Με αυτή την προειδοποίηση, σας αφήνω με ένα απόσπασμα από τον παγκοσμιοποιητή και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων  Richard Gardner, που δημοσιεύτηκε στο   περιοδικό Foreign Affairs  το 1974, το οποίο νομίζω ότι κατευθύνει την πραγματικότητα των ανθρώπων με τους οποίους έχουμε να κάνουμε:

«Εν ολίγοις, το «σπίτι της παγκόσμιας τάξης» θα πρέπει να χτιστεί από κάτω προς τα πάνω και όχι από πάνω προς τα κάτω. Θα μοιάζει με μια μεγάλη «σύγχυση που φουντώνει, βουίζει», για να χρησιμοποιήσω τη διάσημη περιγραφή της πραγματικότητας του William James, αλλά ένα τέλος γύρω από την εθνική κυριαρχία, διαβρώνοντάς τη κομμάτι-κομμάτι, θα καταφέρει πολύ περισσότερα από την παλιομοδίτικη μετωπική επίθεση».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μας λέει ότι η πολιτική για την πανδημία πρέπει να είναι και πολιτική για το κλίμα… έρχονται κλιματικά lockdown

    https://twitter.com/Resist_05/status/1525972379637514241

    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου