Iσραήλ-ΗΠΑ συμφώνησαν σε επίθεση κατά Ιράν: Η CENTCOM συντονίζει κολοσσιαία άσκηση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης & εμπλοκή Κύπρου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Iσραήλ-ΗΠΑ συμφώνησαν σε επίθεση κατά Ιράν: Η CENTCOM συντονίζει κολοσσιαία άσκηση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης & εμπλοκή Κύπρου

  Προσομοίωση ευρείας κλίμακας χτυπήματος στο Ιράν.  Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα. Οι ισραηλινοί μιλάνε ευθέως για πλήγμα στο Ιράν εδώ και...

 







Προσομοίωση ευρείας κλίμακας χτυπήματος στο Ιράν.  Ο χρόνος πλέον κυλά αντίστροφα. Οι ισραηλινοί μιλάνε ευθέως για πλήγμα στο Ιράν εδώ και τώρα.


Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στην Μέση Ανατολή καθώς Ισραήλ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο επίθεσης κατά του Ιράν. Οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν στρατιωτικά το Ισραήλ αίροντας τις όποιες αντιδράσεις είχαν τα τελευταία χρόνια.

 

Γράφει ο Bασίλης Καπούλας

Για το λόγο αυτό, η ισραηλινή Αεροπορία θα εξασκηθεί πάνω σε ευρείας κλίμακας επίθεση στο Ιράν. H άσκηση θα είναι η μεγαλύτερη έως τώρα και θα ενταχθεί ως τμήμα στην άσκηση «Chariots of Fire» που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως μέρος της προσομοίωσης πλήγματος κατά του Ιράν θα διεξαχθεί με βάση την Κύπρο τέλη Μαίου.

Θα είναι η πρώτη φορά εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια που ο ισραηλινός στρατός θα συμμετάσχει σε μια τέτοια άσκηση. Στόχος είναι να αναπτυχθεί εκ νέου μια αξιόπιστη στρατιωτική επιλογή κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

O ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ μεταβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ. Θα συναντηθεί πρώτα με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν και έπειτα με τον ομόλογό του, Λόιντ Όστιν την Πέμπτη. Eπί τάπητος θα τεθεί το θέμα του Ιράν.

ΗΠΑ: Δέχτηκαν να χτυπήσουν από κοινού με το Ισραήλ το Ιράν

Ο Michael Kurilla, νέος επικεφαλής της CENTCOM, έφτασε στο Ισραήλ για μια πρώτη επίσημη επίσκεψη. Η επίσκεψη θα επικεντρωθεί στη «συνεχιζόμενη επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ, τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αντιμετώπιση κοινών επιχειρησιακών απειλών και προκλήσεων στην περιοχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες των ισραηλινών:

  • Ο αρχηγός της CENTCOM προσγειώνεται στο Ισραήλ για να συντονίσει την κοινή άσκηση προσομοίωσης χτυπήματος στο Ιράν.
  • Δεκάδες ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στη προσομοίωση επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
  • Η Αεροπορία των ΗΠΑ θα λάβει μέρος στην ισραηλινή προσομοίωση του ιρανικού χτυπήματος που θα ξεκινήσει σε δύο εβδομάδες.
  • Αμερικανικά τάνκερ θα ανεφοδιάζουν ισραηλινά μαχητικά κατά τη διάρκεια της άσκησης
  • Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις IDF και ο στρατός των ΗΠΑ θα προσομοιώσουν επίσης την ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στο Ισραήλ.
  • Τα επιχειρησιακά σχέδια προβλέπουν ενσωμάτωση της αεράμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν.

Προσομοίωση ευρείας κλίμακας χτυπήματος στο Ιράν 

Οι αεροπορικοί ελιγμοί μεγάλης κλίμακας θα πραγματοποιηθούν πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την τέταρτη και τελευταία εβδομάδα της άσκησης “Chariots of Fire” που αρχίζει στις 29 Μαΐου.

Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας αναμένεται να συμμετάσχουν στην άσκηση και να πετάξουν εκατοντάδες μίλια από το Ισραήλ προς τα δυτικά πάνω από τη Μεσόγειο με τρόπο που προσομοιώνει μια διαδρομή πτήσης προς το Ιράν, δήλωσαν ισραηλινοί αξιωματούχοι.


Ισραηλινό ΜΜΕ ανέφερε την ένταξη της Κύπρου στην ισραηλινή άσκηση. Προφανώς ισραηλινά μαχητικά θα προσγειωθούν σε κυπριακή αεροπορική βάση.

Όπως αποκαλύπτεται, ο IDF ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη μεγάλη άσκηση προσομοίωσης πλήγματος κατά Ιράν πριν από ενάμιση χρόνο. Η άσκηση «Chariots of Fire» ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2021. Στη συνέχεια αναβλήθηκε καθώς ξέσπασαν αναταραχές και συγκρούσεις στην Γάζα.

Η άσκηση Chariots of Fire, στην οποία συμμετέχουν όλες οι μονάδες του IDF, έχει επικεντρωθεί στην εκπαίδευση για μάχες στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο όσο και με σιιτικές πολιτοφυλακές στην Συρία.

Στις αρχές του περασμένου έτους, ο ισραηλινός Α/ΓΕΕΘΑ, Aviv Kohavi, ανακοίνωσε ότι έδωσε διαταγή στον στρατό να ξεκινήσει την κατάρτιση νέων σχεδίων επίθεσης κατά του Ιράν. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Kohavi είπε ότι ο στρατός είχε «επιταχύνει πολύ» τις προετοιμασίες για δράση κατά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.






Ωστόσο, ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ορισμένες πτυχές των σχεδίων κρούσης της IAF, που βρίσκονται ακόμη στα αρχικά τους στάδια, θα μπορούσαν να είναι έτοιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ άλλες θα χρειαστούν περισσότερο από ένα χρόνο για να γίνουν πλήρως εφαρμόσιμες.

Εκτός από την εύρεση τρόπων πλήγματος εναντίον ιρανικών υπόγειων εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε μεγάλο βάθος, γεγονός που απαιτεί εξειδικευμένα πυρομαχικά και τακτικές, η IAF θα πρέπει να αντιμετωπίσει όλο και πιο δυνατές ιρανικές αεράμυνες.

Ταυτόχρονα, η ισραηλινή αεράμυνα θα πρέπει επίσης να προετοιμαστεί για τα αναμενόμενα αντίποινα από το Ιράν και τους συμμάχους του σε όλη την περιοχή.

Η επερχόμενη άσκηση αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στην προετοιμασία και την απάντηση σε τέτοια αντίποινα.

Ένταξη τεχνητής νοημοσύνης στην άσκηση “Chariots of Fire” 

Σημαντική αποκάλυψη κάνουν ισραηλινά ΜΜΕ καθώς ανέφεραν ότι ο στρατός αυξάνει τη λίστα στόχων εν καιρώ πολέμου χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη. Πάνω σε αυτό εξασκούνται οι ισραηλινοί στην κολοσιαία άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο κατάλογος των εχθρικών στόχων του στρατού έχει αυξηθεί κατά 400 τοις εκατό μετά την εφαρμογή της νέας μηχανικής μάθησης και άλλων προηγμένων υπολογιστικών δυνατοτήτων που επιτρέπουν στον ισραηλινό στρατό να εντοπίζει συνεχώς νέους στόχους ακόμη και κατά τη διάρκεια ενός πολέμου.

Ο IDF λειτουργεί κυρίως κατά τη διάρκεια του πολέμου με μια λίστα προκαθορισμένων στόχων που έχει εντοπίσει η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, από τοποθεσίες εκτόξευσης πυραύλων έως τα αρχηγεία, καθώς και τους ίδιους τους ηγέτες του εχθρού.

Πριν από δύο χρόνια, ιδρύθηκε μια μονάδα πληροφοριών που είναι επιφορτισμένη με τη δημιουργία στόχων για τις ΕΔ της χώρας. Η μονάδα αυτή χρησιμοποιεί ένα προηγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει νέους στόχους και να προτείνει πότε είναι καλύτερο να τους επιτεθούν.

Ο IDF αυξάνει τη λίστα των στόχων του κατά 400%

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης άσκησης Chariots of Fire, η μονάδα “Intel” θα παρέχει συνεχώς ροή στόχων για την Πολεμική Αεροπορία και άλλων μονάδων μάχης ακόμη και μέσα στο χάος του πολέμου.

Η νέα μονάδα “Ιntel” θα τροφοδοτεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης τεράστιες ποσότητες δεδομένων που η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών θα συλλέγει, μεταξύ άλλων από τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, πλάνα από κάμερες παρακολούθησης, δορυφορικές εικόνες και μια τεράστια σειρά από διάφορους αισθητήρες.

Το σύστημα εξάγει συστάσεις σχετικά με το ποιες τοποθεσίες θα χτυπηθούν και πότε, οι οποίες στη συνέχεια ελέγχονται διπλά από την τεχνητή νοημοσύνη και έναν ανθρώπινο χειριστή. Σε περιόδους ειρήνης, η μονάδα εργάζεται για τη δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων στόχων για την εποχή του πολέμου. Και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κλιμάκωσης, η μονάδα συνεργάζεται στενά με την πολεμική αεροπορία και άλλες Μονάδες για να τους προμηθεύσει με νέους στόχους και να καλύψει πιο συγκεκριμένα αιτήματα.


Ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη μονάδα αυτή κατά τη διάρκεια του 11ήμερου πολέμου του περασμένου έτους στη Λωρίδα της Γάζας, επιτρέποντας στη Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών όχι μόνο να σκοτώσει αρκετές δεκάδες ισλαμιστές, αλλά να το κάνει με μικρότερο αριθμό απωλειών αμάχων, σύμφωνα με ισραηλινούς  αξιωματούχους.

Από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ο στρατός κατάφερε να επεκτείνει τον αριθμό των στόχων που είναι έτοιμοι να χτυπήσει κατά περίπου 400%.


 Από warnews247



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου