Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ανατρέπει την υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού κατά του Covid-19: «Κανενας δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ανατρέπει την υποχρεωτική πολιτική εμβολιασμού κατά του Covid-19: «Κανενας δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί»

  Αυτή η απόφαση σταθμός στην Ινδία γεννά σαφώς ερωτήματα, για το επίπεδο Δημοκρατίας και το ανάστημα της Δικαστικής εξουσίας στον λεγόμενο ...

 


Αυτή η απόφαση σταθμός στην Ινδία γεννά σαφώς ερωτήματα, για το επίπεδο Δημοκρατίας και το ανάστημα της Δικαστικής εξουσίας στον λεγόμενο «Δυτικό» κόσμο...


Γιατί λοιπόν στην Ινδία ένα δικαστήριο αποφάσισε ότι κάθε άτομο έχει δικαίωμα να μην εμβολιάζεται ενώ οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, χώρες της Ευρώπης και άλλοι εξαναγκάζουν τους πληθυσμούς τους με χίλιους δύο τρόπους να εμβολιαστούν με την ανοχή της «αδέκαστης» Δικαιοσύνης;

 

Πηγή: The National News

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας αποφάσισε τη προηγούμενη Δευτέρα ότι κανένα άτομο δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί και το σύνταγμα δίνει σε όλους το δικαίωμα να αρνηθούν τον εμβολιασμό , σε μια απόφαση ορόσημο για την πολιτική της χώρας για τον Covid-19 . Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε βεβαίως ότι η απόφαση θα ενθαρρύνει τον δισταγμό όσον αφορά τα εμβόλια...

Ένα δικαστήριο συμπεριλαμβανομένων των δικαστών L Nageswara Rao και BR Gavai άκουγε μια αναφορά σχετικά με τις υποχρεωτικές πολιτικές εμβολιασμού που εισήγαγαν ορισμένες κυβερνήσεις των πολιτειών, οι οποίες απαγόρευαν την είσοδο σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους σε ορισμένους δημόσιους χώρους.

"Λαμβάνοντας υπόψη τη σωματική αυτονομία, η σωματική ακεραιότητα προστατεύεται σύμφωνα με το άρθρο 21. Κανείς δεν μπορεί να εξαναγκαστεί να εμβολιαστεί. [Αλλά] η κυβέρνηση μπορεί να ρυθμίσει τους τομείς της σωματικής αυτονομίας", ανέφερε η έδρα.

Το άρθρο 21 του ινδικού Συντάγματος παρέχει προστασία της ζωής και της προσωπικής ελευθερίας στους πολίτες.

Η έδρα, ωστόσο, είπε ότι η τρέχουσα πολιτική εμβολίων δεν ήταν «παράλογη», καθώς βασιζόταν σε επιστημονικά στοιχεία, αλλά πρότεινε ότι ενώ τα ποσοστά μόλυνσης είναι χαμηλά, τα άτομα δεν πρέπει να έχουν περιορισμό στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες.

Η έδρα άκουγε μια αναφορά που κατατέθηκε από τον Δρ Jacob Puliyel, πρώην μέλος της Εθνικής Τεχνικής Συμβουλευτικής Ομάδας — του ανώτατου συμβουλευτικού σώματος για τον εμβολιασμό στη χώρα.

Ο Δρ Puliyel αμφισβήτησε τις υποχρεωτικές πολιτικές εμβολιασμού πολλών κυβερνήσεων των πολιτειών για τους υπαλλήλους που ταξιδεύουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και για την πρόσβαση σε επιδοτούμενα δημητριακά τροφίμων.

Είχε επίσης πει ότι τα εμβόλια δεν είχαν δοκιμαστεί επαρκώς και ζήτησε την αποκάλυψη δεδομένων κλινικών δοκιμών και ανεπιθύμητων συμβάντων που προέκυψαν από μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε εντολή στην κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να δημοσιεύσει αναφορές σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούνται από τα εμβόλια σε ένα σύστημα προσβάσιμο στο κοινό.

Το δικαστήριο πρότεινε επίσης ότι όλες οι αρχές, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών και ιδιωτικών ιδρυμάτων, θα πρέπει να επανεξετάσουν τους περιορισμούς που επιβάλλονται σε μη εμβολιασμένα άτομα.

«Όσον αφορά τον διαχωρισμό των δεδομένων δοκιμών εμβολίων, με την επιφύλαξη της ιδιωτικής ζωής των ατόμων, όλες τις δοκιμές που έχουν ήδη διεξαχθεί και πρόκειται να διεξαχθούν στη συνέχεια, όλα τα δεδομένα πρέπει να διατίθενται στο κοινό χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», ανέφερε το δικαστήριο.

Η κυβέρνηση του Μόντι είχε υποστηρίξει ότι η αναφορά ήταν ενάντια στο εθνικό συμφέρον και θα δημιουργούσε δισταγμό όσον αφορά τα εμβόλια.

Η Ινδία έχει χορηγήσει περισσότερες από 1,89 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον Covid-19 από τότε που ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εμβολιασμού στον κόσμο τον περασμένο Ιανουάριο, δείχνουν στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Επεκτείνει την κάλυψη του εμβολίου και τις τελευταίες εβδομάδες άνοιξε εμβόλια για παιδιά άνω των πέντε ετών και επέτρεψε αναμνηστικές δόσεις για όλους τους ενήλικες.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου