Το μπάχαλο με τα εμβόλια συνεχίζεται. Ο FDA με νέα ανακοίνωση περιορίζει το εμβόλιο της J&J για τον COVID-19 λόγω του αυξημένου κινδύνου θρομβώσεων...! Τώρα το θυμήθηκαν... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Το μπάχαλο με τα εμβόλια συνεχίζεται. Ο FDA με νέα ανακοίνωση περιορίζει το εμβόλιο της J&J για τον COVID-19 λόγω του αυξημένου κινδύνου θρομβώσεων...! Τώρα το θυμήθηκαν...

  Τους τελευταίους μήνες, η FDA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες συνιστούν όλο και περισσότερο στους Αμερικανούς να λαμβάνουν είτε τα εμβόλ...

 






Τους τελευταίους μήνες, η FDA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες συνιστούν όλο και περισσότερο στους Αμερικανούς να λαμβάνουν είτε τα εμβόλια Moderna είτε τα εμβόλια Pfizer έναντι του εμβολίου J&J.


Φανταστείτε πόσο πιο επικίνδυνο είναι το J&J, με δεδομένο τα έγγραφα που έχει αποδεσμεύσει μέχρι τώρα η Pfizer τα οποία αποκαλύπτουν ότι ο μαζικός υποχρεωτικός εμβολιασμός με το εμβόλιο της ήταν έγκλημα...!

 

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Μετά τις νέες αποκαλύψεις από τα έγγραφα που αποδέσμευσε η Pfizer αυτόν τον μήνα, έρχεται ο FDA και περιορίζει τη χρήση του εμβολίου της J&J για τον COVID-19 λόγω του κινδύνου θρομβώσεων...αφού το έχουν κάνει ήδη εκατομμύρια άνθρωποι ένα χρόνο τώρα!

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ( FDA )  ανακοίνωσε  στις 5 Μαΐου ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson COVID-19 σε ενήλικες που δεν μπορούν να λάβουν εμβόλια mRNA, λόγω του κινδύνου δυνητικά απειλητικών για τη ζωή παρενεργειών με βολή J&J.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι το εμβόλιο COVID-19 μπορεί πλέον να χορηγηθεί μόνο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που δεν μπορούν να λάβουν τα εμβόλια Moderna ή Pfizer, τα οποία είναι εμβόλια δύο δόσεων και χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA. Το εμβόλιο μίας βολής της J&J χρησιμοποιεί τεχνολογία αδενοϊού.

Άτομα 18 ετών και άνω που θέλουν να λάβουν το εμβόλιο J&J «επειδή διαφορετικά δεν θα λάμβαναν εμβόλιο COVID-19», μπορούν επίσης να το κάνουν, σύμφωνα με τη δήλωση του FDA. Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τους τελευταίους μήνες, η FDA και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες συνιστούν όλο και περισσότερο στους Αμερικανούς να λαμβάνουν είτε τα εμβόλια Moderna είτε τα εμβόλια Pfizer έναντι του εμβολίου J&J. Τον Δεκέμβριο, για παράδειγμα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν μια σύσταση που έδινε προτεραιότητα στα εμβόλια Moderna και Pfizer έναντι του εμβολίου J&J λόγω ζητημάτων ασφάλειας.

Αξιωματούχοι της FDA ανέφεραν στη δήλωση ότι πήραν την απόφαση να περιορίσουν το εμβόλιο της J&J αφού επανεξέτασαν τα δεδομένα σχετικά με τον κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή θρόμβων αίματος που μπορεί να εμφανιστούν εντός δύο εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

«Αναγνωρίζουμε ότι το εμβόλιο Janssen COVID-19 εξακολουθεί να παίζει ρόλο στην τρέχουσα αντιμετώπιση της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα», δήλωσε ο Peter Marks, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA. «Η δράση μας αντικατοπτρίζει την ενημερωμένη ανάλυσή μας για τον κίνδυνο TTS μετά τη χορήγηση αυτού του εμβολίου και περιορίζει τη χρήση του εμβολίου σε ορισμένα άτομα».

Το TTS αναφέρεται σε θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια σπάνια μορφή πήξης του αίματος.

Μετά από ανάλυση, ο FDA διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος TTS σε συνδυασμό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων μεταξύ μίας και δύο εβδομάδων μετά τη χορήγηση του εμβολίου J&J δικαιολογεί τον περιορισμό της χρήσης του εμβολίου, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ο Marks σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι «παρακολούθησαν στενά» το εμβόλιο J&J και την εμφάνιση TTS, ενώ ο FDA δήλωσε ξανά ότι τα «γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου» εξακολουθούν να υπερτερούν επί του παρόντος των αρνητικών.

«Ο οργανισμός θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ασφάλεια του εμβολίου Janssen COVID-19 και όλων των άλλων εμβολίων και, όπως συνέβαινε σε όλη την πανδημία, θα αξιολογήσει διεξοδικά τις νέες πληροφορίες ασφάλειας», είπε.

Ο οργανισμός παρείχε επίσης παραδείγματα ατόμων που ενδέχεται να εξακολουθούν να λαμβάνουν το εμβόλιο J&J, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που υπέστησαν «αναφυλακτική αντίδραση μετά τη λήψη ενός εμβολίου mRNA COVID-19», ατόμων που ανησυχούν για τη λήψη εμβολίων mRNA και διαφορετικά δεν θα έκαναν COVID-19 -19 εμβόλιο και άτομα που θα έμεναν ανεμβόλια λόγω της περιορισμένης πρόσβασης σε εμβόλια mRNA COVID-19 στις περιοχές τους. Δεν είναι σαφές πώς θα εφαρμοστούν οι νέες οδηγίες.

Την Πέμπτη, η Johnson & Johnson εξέδωσε δήλωση μετά την ανακοίνωση του FDA και είπε ότι «τα δεδομένα συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα ευνοϊκό προφίλ οφέλους-κινδύνου για το εμβόλιο Johnson & Johnson COVID-19 σε ενήλικες, σε σύγκριση με το να μην κάνει κάποιος κανένα εμβόλιο».

«Η Johnson & Johnson συνεχίζει να συνεργάζεται με υγειονομικές αρχές και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι οι επαγγελματίες υγείας και τα άτομα προειδοποιούνται και ενημερώνονται πλήρως για τις αναφορές TTS, επιτρέποντας τη σωστή διάγνωση, την κατάλληλη θεραπεία και την ταχεία αναφορά», ανέφερε.

Η Johnson & Johnson δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου