Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας απαιτεί παγκόσμια Lockdowns για την επίτευξη των στόχων για τη «κλιματική αλλαγή» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας απαιτεί παγκόσμια Lockdowns για την επίτευξη των στόχων για τη «κλιματική αλλαγή»

  Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency) απαίτησε από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να «κλειδώσουν» ουσιαστικά το κοινό γ...

 


Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency) απαίτησε από τις κυβερνήσεις παγκοσμίως να «κλειδώσουν» ουσιαστικά το κοινό για να μειώσουν τη χρήση πετρελαίου και να επιτύχουν τους στόχους της «κλιματικής αλλαγής».


Αυτές οι προτεινόμενες «λύσεις» για την κλιματική αλλαγή, το Covid-19 και τώρα τον ρωσικό πόλεμο είναι όλες ακριβώς οι ίδιες - σφυροκοπούν τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη με περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια, λιγότερη ελευθερία και ακόμη μεγαλύτερη παράδοση εξουσίας σε μη εκλεγμένους κυβερνητικούς ρυθμιστές.

 

Πηγή: THE EXPOSÉ

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι απλοί, σκληρά εργαζόμενοι άνδρες και γυναίκες υφίστανται πλύση εγκεφάλου για να πιστέψει ότι ο πλανήτης οδεύει προς την καταστροφή, ότι αυτοί φταίνε και ότι πρέπει να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους για να σώσουν τον κόσμο. Αυτό όμως δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Η ανθρωπότητα θα μπορούσε σίγουρα να είναι πιο ευγενική προς τη φύση και τα άλλα έμβια όντα που κατοικούν στη Γη, αλλά το επιχείρημα ότι ο κόσμος θα τελειώσει ουσιαστικά όπως τον ξέρουμε αν δεν φτάσουμε στο μηδέν άνθρακα μέχρι το 2050 ή νωρίτερα είναι προπαγάνδα. Είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται από τις ελίτ για να διαμορφώσουν το μέλλον μέσω του φόβου, όπως ακριβώς έκαναν με την υποτιθέμενη κρίση του Covid-19 και όπως κάνουν τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένα παράδειγμα αυτού του ψέματος είναι ότι οι απλοί άνδρες και γυναίκες είναι η αιτία που τα πλαστικά μολύνουν τις θάλασσές μας.

Όπως θα έχετε πλέον διαπιστώσει αν έχετε επισκεφθεί ένα McDonald, είστε πλέον αναγκασμένοι να χρησιμοποιείτε μια από τις χειρότερες εφευρέσεις που έχουν κοσμήσει ποτέ τον πλανήτη μας - το χάρτινο καλαμάκι.

Αλλά τα πλαστικά καλαμάκια δεν είναι το πρόβλημα. Το πραγματικό πρόβλημα είναι τα χαμένα και εγκαταλελειμμένα αλιευτικά εργαλεία, τα οποία είναι θανατηφόρα για τη θαλάσσια ζωή και αποτελούν την πλειονότητα της πλαστικής ρύπανσης στους ωκεανούς (πηγή). Η επόμενη πηγή μόλυνσης είναι τα τεράστια φορτία πλαστικών απορριμμάτων που απορρίπτονται στη θάλασσα από τα πλοία.

Επομένως, το πραγματικό πρόβλημα εδώ είναι οι εταιρείες, όχι ο απλός άνθρωπος. Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να αλλάξουμε, αλλά οι μεγάλες επιχειρήσεις που πρέπει να αλλάξουν.

Αλλά τα όρνεα έχουν μυριστεί την επόμενη ευκαιρία να πλουτίσουν γρήγορα. Αλλά για να το κάνουν αυτό πρέπει να πιστέψετε ότι υπάρχει πρόβλημα, και πρέπει να πληρώσετε γι' αυτό. Και εδώ είναι που μπαίνει στο παιχνίδι ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΔΟΕ) ιδρύθηκε το 1974 μετά την πετρελαϊκή κρίση του 1973. Ο ΔΟΕ ήταν αρχικά αφιερωμένος στην αντιμετώπιση των φυσικών διαταραχών στην προμήθεια πετρελαίου.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, ο ρόλος του επεκτάθηκε ώστε να καλύπτει ολόκληρο το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα, περιλαμβάνοντας παραδοσιακές πηγές ενέργειας όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας, καθώς και καθαρότερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες, όπως τα ηλιακά φωτοβολταϊκά, η αιολική ενέργεια και τα βιοκαύσιμα.

Καθώς η κυβερνητική πολιτική πυροδότησε μια παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση στις αρχές του 2020 ως απάντηση στην υποτιθέμενη πανδημία Covid-19, ο ΔΟΕ κάλεσε τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι τα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης θα επικεντρωθούν σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάκαμψη και μια μακροπρόθεσμη διαρθρωτική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σήμερα ο ΔΟΕ ενεργεί ως σύμβουλος πολιτικής για τα κράτη μέλη του, στα οποία περιλαμβάνονται το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς, καθώς και μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες.

Ο σημερινός εκτελεστικός διευθυντής του ΙΕΑ είναι ο Fatih Birol, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη του 2015 και ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία του τέσσερα χρόνια αργότερα.

Εδώ συνομιλεί με τον ιδρυτή της Microsoft, μεγάλο επενδυτή στη Μεγάλη Φαρμακοβιομηχανία και ιδρυτή της "Breakthrough Energy", κ. Bill Gates στη Σύνοδο Κορυφής για την Ενεργειακή Καινοτομία ARPA-E τον Μάιο του 2021 -


Δείτε το βίντεο


Ναι, ο Bill Gates εμπλέκεται και πάλι. Έτσι δεν είναι πάντα;

Τον Μάρτιο του 2022, ο ΔΟΕ δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "Σχέδιο 10 σημείων για τη μείωση της χρήσης πετρελαίου" (A 10-Point Plan to Cut Oil Use’.).

Ακολουθεί η περιγραφή της έκθεσης από τον οργανισμό -

"Εν όψει της αναδυόμενης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Σχέδιο 10 σημείων του ΙΕΑ για τη μείωση της χρήσης πετρελαίου προτείνει 10 δράσεις που μπορούν να αναληφθούν για τη μείωση της ζήτησης πετρελαίου με άμεσο αντίκτυπο - και παρέχει συστάσεις για το πώς οι δράσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν να ανοίξει ο δρόμος για να τεθεί η ζήτηση πετρελαίου σε μια πιο βιώσιμη πορεία μακροπρόθεσμα".

Και εδώ είναι ένα infographic του προτεινόμενου σχεδίου 10 σημείων -


Μείωση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους κατά περίπου 6 μίλια την ώρα- περισσότερη εργασία από το σπίτι- αλλαγές στους δρόμους για την ενθάρρυνση του περπατήματος και της ποδηλασίας- Κυριακές χωρίς αυτοκίνητα στις πόλεις και περιορισμοί τις υπόλοιπες ημέρες- μείωση των ναύλων των μέσων μεταφοράς- πολιτικές που ενθαρρύνουν την αύξηση των κοινών δρομολογίων- μείωση των αεροπορικών ταξιδιών των επιχειρήσεων.

Ακούγεται πολύ σαν μια "κλιματική" εκδοχή του κλειδώματος του Covid-19, έτσι δεν είναι;

Ο ΔΟΕ προτείνει ακόμη και τα εξής -

"Περιορισμός της χρήσης των δρόμων στις μεγάλες πόλεις από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα σε εκείνα με ζυγές πινακίδες κάποιες καθημερινές και σε εκείνα με μονές πινακίδες τις υπόλοιπες καθημερινές"

Το πραγματικό ερώτημα βέβαια είναι αν οι κυβερνήσεις θα υιοθετήσουν τα μέτρα. Αλλά ισχυρίζονται ότι "ακολουθούν την επιστήμη" (τουλάχιστον την χρηματοδοτούμενη από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εκδοχή της επιστήμης) τα τελευταία δύο χρόνια, οπότε γιατί να σταματήσουν τώρα;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση έχει εγγράψει στο νόμο ότι ο στόχος των "μηδενικών εκπομπών" πρέπει να επιτευχθεί έως το 2050, και μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Imperial College του Λονδίνου αναφέρει ότι για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι πρέπει να ληφθούν οι ακόλουθες δράσεις -

  • Όλα τα αεροδρόμια πρέπει να κλείσουν μεταξύ 2020 και 2029, εκτός από τα αεροδρόμια Χίθροου, Γλασκώβης και Μπέλφαστ, τα οποία μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μόνο υπό τον όρο ότι οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο θα γίνονται με τρένο.
  • Όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια πρέπει στη συνέχεια να κλείσουν μεταξύ 2030 και 2049, καθώς για να τηρηθεί η νομική δέσμευση για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050 κάθε πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να "σταματήσει να χρησιμοποιεί αεροπλάνα" για σημαντικό χρονικό διάστημα.
  • Το κοινό θα πρέπει να σταματήσει να κάνει οτιδήποτε προκαλεί εκπομπές, ανεξάρτητα από την πηγή ενέργειάς του. Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό θα απαιτήσει από το κοινό να μην ξαναφάει ποτέ μοσχάρι ή αρνί.
  • Για να γίνει αυτό η εθνική κατανάλωση βοδινού και αρνίσιου κρέατος θα μειωθεί κατά 50% μεταξύ 2020 και 2029. Στη συνέχεια, μεταξύ του 2030 και του 2049 το βόειο και το αρνίσιο κρέας θα "καταργηθούν" σταδιακά.
  • Η κατασκευή νέων κτιρίων πρέπει επίσης να σταματήσει μέχρι το 2050.

Η έκθεση κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 και συντάχθηκε από το "UK Fires", μια συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ, της Οξφόρδης, του Νότιγχαμ, του Μπαθ και του Imperial College του Λονδίνου - το σπίτι του καθηγητή Neil Ferguson.

Με τίτλο ‘Absolute Zero, η έκθεση είναι μια ερευνητική συνεργασία στην οποία οι συγγραφείς αποκαλύπτουν τι πρέπει να κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο για να ανταποκριθεί στη νομική του υποχρέωση να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050, και αποτελεί ένα συγκλονιστικό ανάγνωσμα.

Είναι άραγε σύμπτωση ότι τέσσερις μήνες μετά την έκδοση της έκθεσης, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέσπισε τον νόμο για τον κορονοϊό και εφάρμοσε ένα εθνικό λουκέτο που αποδεκάτισε την ταξιδιωτική βιομηχανία; Μια γρήγορη ανάγνωση της έκθεσης υποδηλώνει σίγουρα ότι ο πραγματικός λόγος για τα λουκέτα μπορεί να ήταν για να μπορέσει η κυβέρνηση να εκπληρώσει τη νομική της δέσμευση για μείωση των εκπομπών.

Δεν βρίσκετε περίεργο πώς οι δρακόντειες πολιτικές του Covid-19 βοήθησαν επίσης υποτίθεται το κλίμα και τώρα οι ίδιες λύσεις προβάλλονται για να αντιμετωπιστεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να επιτευχθούν οι παράλογοι κλιματικοί στόχοι;

Αυτές οι προτεινόμενες "λύσεις" για την κλιματική αλλαγή, το Covid-19 και τώρα τον ρωσικό πόλεμο είναι όλες ακριβώς οι ίδιες - σφυροκοπούν τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη με περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια, λιγότερη ελευθερία και ακόμη μεγαλύτερη παράδοση εξουσίας σε μη εκλεγμένους κυβερνητικούς ρυθμιστές.

Αυτό δεν αφορά την υγεία σας ή την υγεία του πλανήτη, αλλά τον πλούτο και τελικά τον έλεγχο.


Πηγές/αναφορές




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου