Ο Σόρος «προειδοποιεί» από το Νταβός: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πολιτισμός μας ίσως να μην επιβιώσει». (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Σόρος «προειδοποιεί» από το Νταβός: «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο πολιτισμός μας ίσως να μην επιβιώσει». (Video)

  Όπως δήλωσε, θεωρεί τον Πούτιν και τον Σι ως «τη μεγαλύτερη απειλή για την ανοιχτή κοινωνία»...! Ο δισεκατομμυριούχος επέκρινε στο παρελθό...

 







Όπως δήλωσε, θεωρεί τον Πούτιν και τον Σι ως «τη μεγαλύτερη απειλή για την ανοιχτή κοινωνία»...! Ο δισεκατομμυριούχος επέκρινε στο παρελθόν, ωστόσο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο φόρουμ του Νταβός


«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορεί να σηματοδοτήσει την έναρξη ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να ηττηθεί το συντομότερο δυνατό εάν ο κόσμος θέλει να διατηρήσει τον πολιτισμό.»

 

Αυτό ήταν το έντονο μήνυμα που έδωσε την Τρίτη ο γεννημένος στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχος και «φιλάνθρωπος» Τζορτζ Σόρος στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του 2022 στο Νταβός της Ελβετίας. Σίγουρα οι «προειδοποιήσεις - προφητείες» ενός τέτοιου ανθρώπου πρέπει να μας προβληματίσουν για το τι έχουν σχεδιάσει οι παγκοσμιοποιητές για το άμεσο μέλλον της ανθρωπότητας...

«Ακόμα και όταν σταματήσουν οι μάχες, όπως πρέπει τελικά, η κατάσταση δεν θα επανέλθει ποτέ» στο σημείο που ήταν πριν, προειδοποίησε ο 91χρονος Σόρος.

«Άλλα ζητήματα που αφορούν όλη την ανθρωπότητα -- καταπολέμηση πανδημιών και κλιματικής αλλαγής, αποφυγή πυρηνικού πολέμου, διατήρηση παγκόσμιων θεσμών -- έπρεπε να πάρουν πίσω μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Γι' αυτό λέω ότι ο πολιτισμός μπορεί να μην επιβιώσει.»

Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, σημείωσε, η παλίρροια άρχισε να στρέφεται ενάντια στις ανοιχτές κοινωνίες. Ως αποτέλεσμα, «τα κατασταλτικά καθεστώτα βρίσκονται τώρα σε άνοδο και οι ανοιχτές κοινωνίες βρίσκονται υπό πολιορκία», είπε την Τρίτη το βράδυ. «Σήμερα, η Κίνα και η Ρωσία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την ανοιχτή κοινωνία».

Ο Σόρος βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν μέρος της ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στις ανοιχτές και τις κλειστές κοινωνίες, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι οποίες είναι σε φάση ανόδου. Και οι δύο είναι κοινωνίες όπου «το άτομo υποτάσσεται στο κράτος», όπως επεσήμανε.

Οι ανοιχτές κοινωνίες έχουν κυβερνήσεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις κυβερνήσεις που είναι υπέρ των κλειστών κοινωνίών, σημείωσε ο Σόρος. «Σε μια ανοιχτή κοινωνία, ο κανόνας του κράτους είναι να προστατεύει την ελευθερία του ατόμου. Σε μια κλειστή κοινωνία, ο ρόλος του ατόμου είναι να υπηρετεί τους άρχοντες του κράτους.»

Μιλώντας για τον Πούτιν και τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ο Σόρος είπε: «Κυβερνούν με εκφοβισμό και ως εκ τούτου κάνουν τρομακτικά λάθη».

Επισήμανε την Κίνα και τη Ρωσία ως τις μεγαλύτερες απειλές για τις ανοιχτές κοινωνίες που βοηθούνται από την ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών και ιδιαίτερα της τεχνητής νοημοσύνης. «Θεωρητικά, η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερη -- μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή κακό. Αλλά στην πράξη το αποτέλεσμα ήταν ασύμμετρο. Είναι ιδιαίτερα καλό στη δημιουργία οργάνων ελέγχου που βοηθούν τα κατασταλτικά καθεστώτα και θέτουν σε κίνδυνο την ανοιχτή κοινωνία», δήλωσε ο Σόρος είπε.

Ο δισεκατομμυριούχος επέκρινε επίσης την πολιτική κλειδώματος «μηδενικού Covid» της Κίνας, λέγοντας ότι είχε «καταστροφικές συνέπειες, ωθώντας την κινεζική οικονομία σε ελεύθερη πτώση από τον Μάρτιο», με «αρνητικά αποτελέσματα» για την παγκόσμια οικονομία.

Φυσικά όσα είπε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος είναι στην κρίση όλων μας, αφού πρώτα αναλογιστούμε τι σημαίνει πραγματικά για αυτούς τους ανθρώπους «ανοιχτή κοινωνία» και τι «κλειστή κοινωνία»! Εμείς για παράδειγμα, θεωρητικά είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία...με ελευθερία του τύπου στα τάρταρα με δολοφονίες δημοσιογράφων με αντικατάσταση πληθυσμού από τη στοχευμένη λαθρομετανάστευση με άλωση των ηθών και των θεσμών όπως αυτός της οικογένειας...κλπ κλπ.

Προηγούμενες Κριτικές του Σόρος

Ο Σόρος έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το στάδιο του WEF για να εξαπολύσει εξωφρενικές κριτικές. Στην τελευταία συνάντηση, τον Ιανουάριο του 2020, πρότεινε χωρίς στοιχεία ότι η Facebook Inc. μπορεί να συνωμοτεί για να βοηθήσει στην επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχασε την προεδρία των ΗΠΑ αργότερα εκείνο το έτος.

Το 2019, ο πρώην διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου προειδοποίησε για τον «θανάσιμο κίνδυνο» της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης από την Κίνα για την καταστολή των πολιτών της, ένα θέμα που έθιξε ξανά στην ομιλία του την Τρίτη. 

«Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα καλή στην παραγωγή μέσων ελέγχου που βοηθούν τα κατασταλτικά καθεστώτα και θέτουν σε κίνδυνο τις ανοιχτές κοινωνίες», είπε ο Σόρος. «Ο Covid-19 βοήθησε επίσης στη νομιμοποίηση των μέσων ελέγχου επειδή είναι πραγματικά χρήσιμα για την αντιμετώπιση του ιού».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου