Η επιδιωκόμενη καταστροφή των τροφίμων για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής» είναι παράνοια της Νέας Τάξης...που θα μας οδηγήσει σε καταστροφή... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η επιδιωκόμενη καταστροφή των τροφίμων για την καταπολέμηση της «κλιματικής αλλαγής» είναι παράνοια της Νέας Τάξης...που θα μας οδηγήσει σε καταστροφή...

  Πρόσφατα ο Bill Gates είχε δηλώσει: «Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να περάσουν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας»...! Η Βόρει...

 


Πρόσφατα ο Bill Gates είχε δηλώσει: «Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να περάσουν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας»...!


Η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να χάσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο πρόβατα και βοοειδή για να επιτύχει τους νέους νομικά δεσμευτικούς στόχους της για τις κλιματικές εκπομπές...! Αναρωτιέστε για την Ελλάδα; Αυτό που συμβαίνει στη Βόρεια Ιρλανδία είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να απεξαρτηθεί ο άνθρωπος από το κόκκινο κρέας, ιδιαίτερα από το βόειο κρέας, το οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν κατά 350 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο.

 

Πηγή: Humans Are Free

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Την Ημέρα της Γης, ένας 50χρονος περιβαλλοντολόγος και φωτογράφος από το Κολοράντο ονόματι Wynn Alan Bruce αυτοπυρπολήθηκε έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι φίλοι του Bruce, ο οποίος στη συνέχεια πέθανε, είπαν ότι ανησυχούσε για την κλιματική αλλαγή.

"Αυτός ο τύπος ήταν φίλος μου", δήλωσε η Kritee Kanko, ανώτερη επιστήμονας στο Environmental Defense Fund. "Δεν επρόκειτο για πράξη αυτοκτονίας. Πρόκειται για μια βαθιά ατρόμητη πράξη συμπόνιας για να τραβήξει την προσοχή στην [κλιματική] κρίση".

Η πράξη αυτοκτονίας του Bruce είναι ένα παράδειγμα του αυξανόμενου φόβου για την "κλιματική αλλαγή", ενός φόβου που βλάπτει τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του λεγόμενου "κλιματικού άγχους".

Αυτός ο φόβος εκδηλώνεται και με άλλους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου της δημόσιας πολιτικής.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν επιθετικά σχέδια για καθαρές μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σχεδιασμένα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

--> "Χάνοντας" ένα εκατομμύριο πρόβατα και βοοειδή

Ενώ οι άνθρωποι τείνουν να πιστεύουν ότι η μείωση των εκπομπών συνεπάγεται το κλείσιμο των ανθρακικών εργοστασίων, την οδήγηση περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων και τη μεγαλύτερη στήριξη στην ηλιακή και αιολική ενέργεια - καθένα από τα οποία έχει περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος - αυτές δεν είναι οι μόνες πολιτικές που βρίσκονται στο τραπέζι.

Οι κυβερνήσεις στοχεύουν όλο και περισσότερο σε μια διαφορετική πηγή εκπομπών: τα τρόφιμα (συγκεκριμένα τα ζώα). Οι λόγοι γι' αυτό δεν είναι δύσκολο να βρεθούν.

Καμία άλλη αυθεντία από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) σημειώνει ότι περίπου το ένα τρίτο της αύξησης της θερμοκρασίας του κλίματος από τα αέρια του θερμοκηπίου προέρχεται από τις ανθρωπογενείς εκπομπές μεθανίου. Ενώ το CO2 λαμβάνει μεγαλύτερη προσοχή, η EPA σημειώνει ότι το μεθάνιο είναι στην πραγματικότητα ένα πιο ισχυρό αέριο του θερμοκηπίου, παγιδεύοντας περίπου 30 φορές περισσότερη θερμότητα από το CO2 σε έναν αιώνα.

Ένας νέος νόμος στη Βόρεια Ιρλανδία θέτει ως στόχο μηδενικές καθαρές εκπομπές μέχρι το 2050 και το BBC αναφέρει ότι η νομοθεσία περιλαμβάνει μια προτεινόμενη μείωση των εκπομπών μεθανίου κατά 46%.

Δεδομένου ότι περίπου το ένα τρίτο των αερίων μεθανίου που προκαλούνται από τον άνθρωπο προέρχεται από την κτηνοτροφία, η Βόρεια Ιρλανδία εξετάζει μια τεράστια μείωση των αγροτικών ζώων - ιδίως των προβάτων και των βοοειδών - για να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

"Η Βόρεια Ιρλανδία θα πρέπει να χάσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο πρόβατα και βοοειδή για να επιτύχει τους νέους νομικά δεσμευτικούς στόχους της για τις κλιματικές εκπομπές", ανέφερε πρόσφατα ο Guardian.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ένωσης Αγροτών του Ulster, περίπου 500.000 βοοειδή και περίπου 700.000 πρόβατα θα πρέπει να "χαθούν προκειμένου η Βόρεια Ιρλανδία να ανταποκριθεί στους νέους κλιματικούς στόχους".

Ενώ οι τομείς των χοίρων και των πουλερικών θα πρέπει επίσης να περικοπούν για να επιτευχθούν οι στόχοι εκπομπών, οι αξιωματούχοι για το κλίμα δήλωσαν ότι οι τομείς αυτοί είναι λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον από την κτηνοτροφία "κόκκινου κρέατος".

"Αν εξετάσετε τα στοιχεία σχετικά με τον κύκλο ζωής των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, οι κτηνοτροφικές πηγές κόκκινου κρέατος - βοδινό κρέας, γαλακτοκομικά, πρόβατα - έχουν τις υψηλότερες εκπομπές επειδή είναι μηρυκαστικά και έχουν υψηλές εκπομπές μεθανίου", δήλωσε στην εφημερίδα η Ewa Kmietowicz, επικεφαλής της ομάδας μετριασμού των επιπτώσεων της χρήσης γης στην Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή.

Ο Chris Stark, διευθύνων σύμβουλος της CCC, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι η στροφή προς την αροτραία γεωργία θα είναι πιθανότατα απαραίτητη για τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγής τροφίμων.

--> Αφήστε τους να φάνε συνθετικό βοδινό κρέας

Αυτό που συμβαίνει στη Βόρεια Ιρλανδία αποτελεί μέρος μιας πολύ ευρύτερης προσπάθειας απεξάρτησης των ανθρώπων από το κόκκινο κρέας, ιδίως από το βόειο κρέας, το οποίο οι άνθρωποι καταναλώνουν 350 εκατομμύρια τόνους κάθε χρόνο.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της Microsoft, Billy Boy, έχουν υποστηρίξει ότι τα έθνη έχουν την ευθύνη να εγκαταλείψουν το βόειο κρέας για περιβαλλοντικούς λόγους.

"Πιστεύω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να περάσουν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας", σημείωσε ο Gates σε συνέντευξή του στο MIT Technology Review πέρυσι. "Μπορείς να συνηθίσεις τη διαφορά στη γεύση, και ο ισχυρισμός είναι ότι θα το κάνουν να έχει ακόμα καλύτερη γεύση με την πάροδο του χρόνου".

Ο Gates δεν εξηγεί πραγματικά πώς θα πρέπει να γίνει αυτή η μετάβαση, αλλά αρχίζουμε να το βλέπουμε.

Αν και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται - 14% ανά δεκαετία,*** κατά μέσο όρο - οι άνθρωποι θα πρέπει να βρίσκουν τις προσπάθειες των κεντρικών σχεδιαστών να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή πιο ανησυχητικές από την αύξηση των θερμοκρασιών.


***Σημ.: Αυτό είναι μια εντελώς αστήρικτη και αβάσιμη εικασία μόνον και μόνον για την υποστήριξη της απα΄της της "κλιματικής αλλαγής".


Τέτοιες πολιτικές έχουν τα χαρακτηριστικά αποτυχημένων κολεκτιβιστικών προγραμμάτων του παρελθόντος, όπως η "σφαγή των αθώων χοίρων" του Ρούσβελτ, κατά την οποία καταστράφηκαν εκατομμύρια χοίροι και χοιρομητέρες, ενώ οι άνθρωποι πεινούσαν - και όλα αυτά σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Το τρελό πρόγραμμα του Ρούσβελτ ήταν παιδικό παιχνίδι, ωστόσο, σε σύγκριση με τον πρόεδρο Μάο, ο οποίος είχε σχέδια να φέρει επανάσταση στον αγροτικό τομέα της Κίνας με το Μεγάλο Άλμα προς τα εμπρός.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει. Αποδείχθηκε ότι η παραγωγή τροφίμων ήταν πιο πολύπλοκη από ό,τι περίμενε ο Μάο. Μέσω της Britannica Online:

"Η ανεπάρκεια των κοινοτήτων και η μεγάλης κλίμακας εκτροπή της αγροτικής εργασίας στη βιομηχανία μικρής κλίμακας διατάραξαν σοβαρά τη γεωργία της Κίνας, και τρία διαδοχικά χρόνια φυσικών καταστροφών προσέθεσαν σε αυτό που γρήγορα μετατράπηκε σε εθνική καταστροφή- συνολικά, περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι πέθαναν από πείνα μεταξύ 1959 και 1962".

Το πιάσατε αυτό; Είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν κάτω από την κολεκτιβιστική προσπάθεια του Μάο.

Ούτε αυτός ήταν ο πρώτος ανθρωπογενής λιμός που δημιουργήθηκε από σοσιαλιστές. Το 1932 και το 1933, εκατομμύρια Ουκρανοί πέθαναν σε λιμό που δημιούργησε η Σοβιετική Ένωση.

"Στην περίπτωση του Holodomor, επρόκειτο για την πρώτη γενοκτονία που σχεδιάστηκε και διαπράχθηκε μεθοδικά, στερώντας την τροφή (για την επιβίωση) από τους ίδιους τους ανθρώπους που ήταν παραγωγοί τροφίμων", έγραψε ο ιστορικός Andrea Graziosi, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης.

Η γενοκτονία, σημειώνει ο Graziosi, δεν ήταν απλώς τραγική αλλά και ειρωνική, καθώς έλαβε χώρα σε μια περιοχή που αναγνωρίστηκε παγκοσμίως ως το "καλάθι του ψωμιού της Ευρώπης".

Αυτές οι αναφορές μας θυμίζουν μια σκοτεινή και ανησυχητική πραγματικότητα που ανέδειξε ο οικονομολόγος Thomas Sowell.

"Πολλές από τις μεγαλύτερες καταστροφές της εποχής μας έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς", έχει παρατηρήσει ο Sowell.

Στην ομιλία του για την παραλαβή του βραβείου Νόμπελ, ο οικονομολόγος F.A. Hayek εξήγησε ότι τέτοιες καταστροφές προέρχονται από την έλλειψη ταπεινότητας μεταξύ των κεντρικών σχεδιαστών σχετικά με τη γνώση (ή την έλλειψή της) που διαθέτουν στη "μοιραία προσπάθειά τους να ελέγξουν την κοινωνία".

Πάνω απ' όλα, είπε ο Hayek, ο ρόλος των οικονομικών είναι να μετριάζουν τέτοια μεγαλεπήβολα σχέδια.

"Το περίεργο καθήκον της οικονομικής επιστήμης είναι να καταδείξει στους [ανθρώπους] πόσο λίγα γνωρίζουν πραγματικά γι' αυτό που φαντάζονται ότι μπορούν να σχεδιάσουν", παρατήρησε ο Χάγιεκ στο The Fatal Conceit.

Η προσπάθεια να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή καταστρέφοντας τις προμήθειες τροφίμων μπορεί να μην φαίνεται τόσο τρελή όσο το να αυτοπυρποληθεί κανείς μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο για να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη κυβερνητικής δράσης για την (Απάτη) "κλιματική αλλαγή".

Αλλά μπορεί τελικά να αποδειχθεί ακόμη πιο θανατηφόρα.


Δείτε το βίντεο




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου