Είναι η άρνηση της πρόσβασης σε προσιτή ενέργεια η νέα κανονικότητα για την ανθρωπότητα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Είναι η άρνηση της πρόσβασης σε προσιτή ενέργεια η νέα κανονικότητα για την ανθρωπότητα;

  Σε περιοχές όπως πολλές στην Αφρική, αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα σταματήσει πριν καν ξεκινήσει. Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι...

 


Σε περιοχές όπως πολλές στην Αφρική, αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα σταματήσει πριν καν ξεκινήσει. Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι πολίτες θα κάνουν τεράστια βήματα προς τα πίσω στον τρόπο ζωής τους και ορισμένοι θα βυθιστούν στη φτώχεια.


Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κακόβουλο παγκόσμιο κίνημα για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στον ενεργειακό τομέα βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Με δεδομένο τον πόνο που έχει ήδη προκληθεί στους καταναλωτές, μια πλήρως ανεπτυγμένη «ενεργειακή μετάβαση» θα επιβάλει μια ενεργειακή ένδεια αφάνταστων διαστάσεων.

 

Πηγή: Real Clear Wire

Άρθρο του Vijay Jayaraj

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Είτε πρόκειται για ένα καυτό καλοκαίρι στο Κολοράντο είτε για έναν κρύο χειμώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αθλιότητα των "πράσινων" πολιτικών γίνεται καθημερινή πραγματικότητα, καθώς οι άτυχοι καταναλωτές στερούνται την πρόσβαση στην ενέργεια.

Όταν οι πολιτειακοί νομοθέτες και οι πάροχοι ενέργειας επιλέγουν να αυξήσουν τις "ανανεώσιμες" τεχνολογίες στο ενεργειακό τους μείγμα, τα αναπόφευκτα αποτελέσματα είναι η αστάθεια του δικτύου, οι ελλείψεις ενέργειας, οι υψηλότερες τιμές και ένα σωρό χάος λόγω μπλακ άουτ.

Αυτή είναι η νέα κανονικότητα που οι κυβερνητικές ελίτ του κόσμου μας θέλουν να αγκαλιάσουμε; Τότε πρέπει να αποδεχτούμε την άρνηση μιας βασικής ανάγκης της σύγχρονης κοινωνίας - της οικονομικά προσιτής και διαθέσιμης ενέργειας.

Στο Κολοράντο, η ζήτηση ενέργειας κορυφώθηκε στις 30 Αυγούστου εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών. Η εφημερίδα Epoch Times αναφέρει ότι: "περισσότεροι από 22.000 πελάτες της Xcel Energy στο Κολοράντο ειδοποιήθηκαν με το μήνυμα "ενεργειακή έκτακτη ανάγκη" στους έξυπνους θερμοστάτες τους, εμποδίζοντάς τους να μειώσουν τη θερμοκρασία κάτω από τους 78 βαθμούς".

Η Xcel δήλωσε ότι αυτό επηρέασε μόνο τους πελάτες που υπέγραψαν για ένα ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης που δίνει χρηματικά κίνητρα στους καταναλωτές, οι οποίοι είναι ελεύθεροι να εξαιρεθούν από αυτό.

Αν και ο εθελοντικός χαρακτήρας του προγράμματος το καθιστά λιγότερο από αυταρχικό, η νοοτροπία των ενεργειακών μας αφεντικών είναι ωστόσο ανησυχητική.

Η αλήθεια είναι ότι η κατανομή της ενέργειας από την Xcel δεν είναι πρόβλημα του καιρού, αλλά μάλλον αποτέλεσμα της υιοθέτησης από την εταιρεία κοινής ωφέλειας της ανοησίας της αντικατάστασης των οικονομικών και άφθονων ορυκτών καυσίμων με τις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι ακατάλληλες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για μεγάλους πληθυσμούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα  The Colorado Sun, αναμένονται και άλλα παρόμοια:

"Η Xcel σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Αυτό θα κοστίσει στους καταναλωτές 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μεγάλα νέα ηλιακά και αιολικά έργα σχεδιάζονται για να φτάσει η Xcel Energy στο 80% της παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Κολοράντο".

Αυτό θα αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους με αναξιόπιστες παροχές ενέργειας.

Σε μια πρόσφατη εβδομάδα στην πράσινη εμμονή της Καλιφόρνια, το φυσικό αέριο παρείχε το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης της πολιτείας τις βραδινές ώρες, επειδή οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τη ζήτηση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Καλιφόρνια: "είχε τη 10η μεγαλύτερη αύξηση (48,75%) στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μεταξύ 2014 και 2019".

Η πολιτεία έλαβε την τρίτη μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2004 έως το 2021, όταν έλαβε 557,8 εκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακά δολάρια.

Καμία πολιτεία δεν έχει περισσότερα κίνητρα και πολιτικές προσανατολισμένες προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Καλιφόρνια, η οποία έχει 170.

Έτσι, αυτό που έχουμε είναι η απειλή εκατομμυρίων πελατών σε όλη τη χώρα να οδεύουν προς ενεργειακές ελλείψεις εξαιτίας της αποστροφής των παρόχων τους προς τα ορυκτά καύσιμα και της εσκεμμένης τύφλωσης απέναντι στους κινδύνους της θυσίας της ενεργειακής ασφάλειας σε μια ψεύτικη κλιματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αλλά αυτό δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα των ΗΠΑ. Το 2017, οι πολίτες σε πολλές επαρχίες της Κίνας δεν μπορούσαν να προμηθευτούν άνθρακα για τη θέρμανση του χειμώνα λόγω μιας πολιτικής που απαιτούσε τη μείωση της χρήσης αυτού του καυσίμου.

Η εφημερίδα South China Morning Post ανέφερε ότι: "τρέμοντας οι χωρικοί στη βόρεια Κίνα κατέφυγαν στην καύση κολοβωμάτων καλαμποκιού και υπολειμμάτων ξύλου".

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ανεπαρκής θέρμανση σε σπίτια για ηλικιωμένους λόγω του υψηλού κόστους της ενέργειας συνδέθηκε με υπερβολικούς θανάτους.

Στην Αφρική, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης αναπτυξιακών έργων στην ήπειρο - η Αφρικανική Τράπεζα Ανάπτυξης - σταμάτησε να υποστηρίζει έργα άνθρακα που είναι απαραίτητα για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την ανακούφιση της συντριπτικής φτώχειας σε πολλές χώρες.

Ίσως το πιο ανησυχητικό είναι ότι το κακόβουλο παγκόσμιο κίνημα για την απεξάρτηση από τον άνθρακα στον ενεργειακό τομέα βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο.

Με δεδομένο τον πόνο που έχει ήδη προκληθεί στους καταναλωτές, μια πλήρως ανεπτυγμένη "ενεργειακή μετάβαση" θα επιβάλει μια ενεργειακή ένδεια αφάνταστων διαστάσεων.

Σε περιοχές όπως πολλές στην Αφρική, αυτό σημαίνει ότι η οικονομική ανάπτυξη θα σταματήσει πριν καν ξεκινήσει. Στις ανεπτυγμένες χώρες, οι πολίτες θα κάνουν τεράστια βήματα προς τα πίσω στον τρόπο ζωής τους και ορισμένοι θα βυθιστούν στη φτώχεια.

Η ανθρωπότητα έχει κάνει μεγάλα βήματα με μεγάλο κόστος κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων για να φτάσει στη σημερινή κατάσταση ενεργειακής αφθονίας που απολαμβάνει ο πολιτισμός.

Οι ελίτ που χαράζουν την πολιτική αντιστρέφουν αυτή την πρόοδο, αρνούμενοι στους ανθρώπους την ενέργεια που χρειάζονται για να ευημερήσουν και ακόμη και να επιβιώσουν.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου