Κράτος και πολίτες... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κράτος και πολίτες...

  Το κράτος υπάρχει επειδή έτσι το θέλησαν και πολέμησαν μέχρι εσχάτων για αυτό οι πολίτες του. Ο πατριωτισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο...

 






Το κράτος υπάρχει επειδή έτσι το θέλησαν και πολέμησαν μέχρι εσχάτων για αυτό οι πολίτες του.


Ο πατριωτισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτών και όχι ενός απρόσωπου συνεχώς μεταβαλλόμενου κράτους! Τη σημαία μας τη κρατούσαν με αυτοθυσία ψηλά πάντα και μόνο οι πολίτες και όχι τα Υπουργεία και οι Υπουργικοί θώκοι!

 

Γράφει  ο Συνήθης (καχ)ύποπτος

Επιτέλους πρέπει να συμφωνήσουμε μια και καλή ποιοι πράγματι υποκρίνονται και να πούμε μερικές αλήθειες ώστε να μπορέσουμε κάποτε να συνεννοηθούμε.

Μιλάμε συνεχώς για Έλληνες πολίτες και Ελληνικό κράτος.

Και εδώ είναι το θέατρο του παραλόγου!!!

Χωρίς πολίτες μπορεί να υπάρξει νομοτελειακά κράτος;

Ποιος στηρίζει την υπόσταση την ασφάλεια την διαχρονική παρουσία του κράτους;

Ποιος άλλος μα οι πολίτες που καταβάλλουν κάθε μορφής φόρους από την ημέρα που θα γεννηθούν μέχρι την ημέρα που κλείνουν τα μάτια τους και που ακόμα και τότε θα πρέπει να πληρώσουν πάλι αυτοί ή οι δικοί τους.

Αυτοί οι πολίτες που με το κάλεσμα να πολεμήσουν για να υπερασπίσουν τη πατρίδα μαζί με τα ιερά και όσια της δίνουν το αίμα τους για να μπορούν όλοι μαζί να απολαμβάνουν και πάλι τους καρπούς της ελευθερίας.

Είναι οι ίδιοι πολίτες που κουβαλάνε συνεχώς το φορτίο να συνεισφέρουν (πέρα των άλλων κοινωνικών υποχρεώσεων τους) οικονομικά για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους.

Ποιός λοιπόν μπορεί να αμφισβητήσει το πατριωτισμό του απλού πολίτη και την αποτελεσματικότητα του όταν όλοι οι Έλληνες σαν μια γροθιά δίνουνε τη μάχη μπροστά σε ένα διακριτό εχθρό;

Το κράτος υπάρχει επειδή έτσι το θέλησαν και πολέμησαν μέχρι εσχάτων για αυτό οι πολίτες του.

Ο πατριωτισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο των πολιτών και όχι ενός απρόσωπου συνεχώς μεταβαλλόμενου κράτους!

Τη σημαία μας τη κρατούσαν με αυτοθυσία ψηλά πάντα και μόνο οι πολίτες και όχι τα Υπουργεία και οι Υπουργικοί θώκοι!

Ας δούμε λοιπόν τις συνέπειες από το συνεχιζόμενο παραλογισμό στη σχέση κράτους και πολίτη.

Ο πολίτης πριν πωλήσει κάποιο περιουσιακό του στοιχείο σταθμίζει το συμφέρον του ανάλογα με τις εκάστοτε διαχρονικές ανάγκες του.

Άραγε το κράτος κάνει τον ίδιο απλό σχεδιασμό όταν μάλιστα έχει πάρει τη λαϊκή εντολή να υπερασπίζεται το γενικό συμφέρον των πολιτών εξασφαλίζοντας παράλληλα την Εθνική κυριαρχία της χώρας;;;;;;;;

Όσο και να φαίνεται παράλογο ή ακόμα και παράδοξο ο Έλληνας πολίτης ύστερα από χιλιάδες πολέμους και ποταμούς αίματος να υπερασπίζεται τη πατρίδα το σπίτι την οικογένεια του έχει ‘’άρρηκτους’’ δεσμούς με το χώρο που διαβιεί έχει δηλαδή την αίσθηση ότι η γη που πατάει εδώ και χιλιάδες χρόνια του ανήκει.

Επομένως η έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας σε σχέση με αυτή του κράτους πολλές φορές δημιουργεί συγκρούσεις που έχουν αφετηρία τις συνεχιζόμενες θυσίες που απαιτεί το κράτος από του πολίτες θυσίες που δυστυχώς δεν φέρνουν αποτέλεσμα επομένως άδικες και παράλογες.

Όταν ο πολίτης πληρώνει συνεχώς όχι μόνο από τη τσέπη του αλλά πολλές φορές και με τη ζωή του την υπόσταση του κράτους είναι φυσικό επακόλουθο να πιστεύει ότι η κρατική ιδιοκτησία συντελέστηκε από αυτόν και επομένως πρέπει να χρησιμοποιηθεί και πάλι για το δικό του συμφέρον!!!

Φταίει λοιπόν ο ‘’αθάνατος’’ Έλληνας πολίτης που είναι παρατημένος στη τύχη του από το απρόσωπο κράτος που μάλιστα του έχει φορτώσει και δυσβάσταχτα χρέη.

Χρέη που δημιουργήθηκαν στη πλειοψηφία τους όχι για να αντιμετωπιστούν ανάγκες συνολικά των πολιτών αλλά κυρίως για να ευπορήσει μια πολύ μικρή ομάδα πολιτών που συνεχώς ανακυκλώνουν την εναλλασσόμενη ‘’Πολιτική Ελίτ’’ που κυβερνάει από τότε συνεχώς τη χώρα!!

Το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης του πολίτη από το κράτος έχει αναπόφευκτα φέρει στην επιφάνεια τις γνωστές παρενέργειες με τις κάθε είδους αυθαιρεσίες και προκλητικές παραβάσεις του νόμου που σημειωτέον διασφαλίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων τα συμφέροντα της κοινωνικής ολιγαρχίας και όχι το συμφέρον της πλειονότητας των Ελλήνων πολιτών.

Είναι τραγικό το γεγονός που ‘’’πολίτες και κράτος δεν βαδίζουν μαζί αρμονικά για το καλό της πατρίδας’’’ αλλά έχουν πλέον στήσει οδοφράγματα και πυροβολεί ο ένας τον άλλον!!!!!!!!!

Κάθε ελληνόπουλο που γεννιέται χρωστάει στο κράτος και αυτό με τη σειρά του στους διάφορους δανειστές 40.000 Ευρώ περίπου τα οποία βέβαια κάποτε πρέπει να εξοφληθούν η όπως τελευταία συνηθίζεται να ‘’ρυθμιστούν’’.

Το δημόσιο(κρατικό) χρέος δεν είναι αποτέλεσμα πρόσφατου δανεισμού αλλά αν κάποιος ανατρέξει στην οικονομική ιστορία της Ελλάδας από το 1824 και μετά θα διαπιστώσει ότι η πατρίδα μας είναι συνέχεια ‘’μέσα’’ δανειζόμενη σταθερά με ‘’επαχθείς όρους’’ για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας του κράτους και για να στηρίξει κάποια μεγάλα έργα.

Και όλα αυτά προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη που θα μπορούσε να βάλει τη χώρα σε μια πορεία ανόρθωσης των οικονομικών της.

Όμως αυτή η σταθερή οικονομική ανάπτυξη ‘’’δεν ήρθε ποτέ στο βαθμό που θα επέτρεπε΄’’’ τη σταδιακή εξόφληση του δημόσιου χρέους ενώ παράλληλα θα διασφάλιζε και την ευημερία των πολιτών!!!!!!!



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου