Η ινδική κυβέρνηση ξεκινά επίσημη έρευνα για τις «ξαφνικίτιδες»: Συνδέονται οι αυξανόμενες αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές με τα εμβόλια για τον COVID-19; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η ινδική κυβέρνηση ξεκινά επίσημη έρευνα για τις «ξαφνικίτιδες»: Συνδέονται οι αυξανόμενες αιφνίδιες καρδιακές ανακοπές με τα εμβόλια για τον COVID-19;

  Θα διενεργηθούν νεκροψίες και σε αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους που αφορούσαν νεαρά άτομα χωρίς γνωστό ιστορικό καρδιακής νόσου ή άλλους γ...

 






Θα διενεργηθούν νεκροψίες και σε αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους που αφορούσαν νεαρά άτομα χωρίς γνωστό ιστορικό καρδιακής νόσου ή άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου.


Σε αντίθεση με τα ελληνικά Μ.Μ.Ε, τα οποία δεν αναγνωρίζουν την δραματική αύξηση των αιφνίδιων θανάτων στη χώρα μας, τα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας αναγνωρίζουν και αναφέρουν επισήμως έναν αυξανόμενο αριθμό αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας καρδιακών προσβολών, και το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας προσπαθεί να κατανοήσει την αιτία μέσω επίσημης έρευνας. 

 

Πηγές: Times of India & Trial site news

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) ξεκίνησε μια έρευνα που εξετάζει περιπτώσεις που αφορούν αναφορές αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής στο δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου και την έκτη μεγαλύτερη οικονομία, όπως μετράται με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Θα μπορούσαν αυτά τα ξαφνικά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, να συνδέονται με τον COVID-19 ή τα εμβόλια COVID-19; Οι ερευνητές του ICMR στοχεύουν να μάθουν με τη βοήθεια ορισμένων από τους κορυφαίους καρδιολόγους της χώρας και άλλους ειδικούς από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας (AIMS) .

Η έρευνα αυτή θα περιλαμβάνει ανασκόπηση των πρόσφατων περιπτώσεων αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής που αναφέρθηκαν από τη χώρα και λεκτική νεκροψία - μια μέθοδος συλλογής πληροφοριών σχετικά με τα συμπτώματα και τις συνθήκες για τον αποθανόντα προκειμένου να προσδιοριστεί η αιτία θανάτου του.

Μερικοί από τους κορυφαίους καρδιολόγους και ιατροδικαστές από το AIIMS έχουν κληθεί για τη μελέτη, ανέφεραν πηγές.

Υπόβαθρο μελέτης

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται σε άρθρο των  Times of India,  το ICMR επιδιώκει πρώτα και κύρια, να ξεπεράσει κάθε διάχυτη παραπληροφόρηση που τώρα ανεξέλεγκτη. «Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση σχετικά με τις πιθανές αιτίες πίσω από την αύξηση των περιπτώσεων αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Πολλοί άνθρωποι τη συνδέουν επίσης με τον Covid και τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται για αυτόν. Σκοπός αυτής της μελέτης θα είναι να διερευνήσει την πραγματική αιτία.», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το Times of India.

Πρόσφατα, πολλά βίντεο εμφανίστηκαν στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ανθρώπους, πολλοί από αυτούς νεαρούς, να καταρρέουν και να πεθαίνουν ξαφνικά ενώ χορεύουν ή τραγουδούν ή απλώς βγαίνουν για μια βόλτα.

«Η πρότασή μου είναι ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγνοούν τα καρδιακά συμπτώματα ανεξαρτήτως ηλικίας ή φυσικής κατάστασης. Συνιστάται επίσης να γίνονται περιοδικοί έλεγχοι υγείας για να μειωθεί ο κίνδυνος μιας καταστροφής για την υγεία», προειδοποίησε ένας από τους γιατρούς.

Έγιναν επίσης προτάσεις για τη διενέργεια νεκροψίας σε αιφνίδιους καρδιακούς θανάτους που αφορούσαν νεαρά άτομα χωρίς γνωστό ιστορικό καρδιακής νόσου ή άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου. «Θα βοηθήσει στο συμπέρασμα της αιτίας του θανάτου. Επίσης, σε περίπτωση που ο θάνατος προκλήθηκε λόγω αδιάγνωστης καρδιακής πάθησης, τότε μπορεί να ζητηθεί από την οικογένεια να υποβληθεί σε έλεγχο για να αποκλειστεί και η ασθένεια. Ορισμένες από τις καρδιακές παθήσεις είναι γνωστές ότι τρέχουν σε οικογένειες», είπε πρόσφατα ένας από τους ειδικούς στο Times of India.

Τι είναι το ICMR;

Το κορυφαίο σώμα στην Ινδία για τη διαμόρφωση, το συντονισμό και την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας, το ICMR αντιπροσωπεύει έναν από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους φορείς ιατρικής έρευνας παγκοσμίως. Μια οντότητα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση μέσω του Τμήματος Έρευνας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας και της Οικογενειακής Πρόνοιας, έως το 2007 η ICMR δημιούργησε το Μητρώο Κλινικών Δοκιμών—Ινδία---το εθνικό μητρώο κλινικών δοκιμών αυτής της χώρας.

Η ICMR διατηρεί 26 εθνικά ινστιτούτα σε μια σειρά από θεραπευτικούς τομείς και ασθένειες.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου