Μάγος Χουντίνι ο Μητσοτάκης για να γλυτώσει την καταστροφή - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μάγος Χουντίνι ο Μητσοτάκης για να γλυτώσει την καταστροφή

  Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιου ενδιαφέροντος θέμα! Ως εκ τούτο...

 






Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών – παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιου ενδιαφέροντος θέμα! Ως εκ τούτου του γεγονότος, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεασθεί η ελληνική κοινή γνώμη! Η οποία οδηγεί τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα τάρταρα!    


Παρά την φιλότιμη προσπάθεια του φιλοκυβερνητικού Τύπου και των υπολοίπων Συστημικών ΜΜΕ, που προσπαθούν απεγνωσμένα να προφυλάξουν τον Πρωθυπουργό και το οικείο περιβάλλον του! Παρ΄ ότι έχουν εγκαταλείψει, έστω και ελάχιστα, το λιβάνισμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του αναγνωρίζουν κάποιες παραλήψεις!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Στο ίδιο μοτίβο βέβαια κινούνται και οι δημοσκοπήσεις και οι οποίες εντέλλονται από τους μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς των ιδιοκτητών αυτών των Μέσων! Δηλαδή, των μεγαλοεφοπλιστών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλοεπιχειρηματιών! 

Τις οποίες δημοσκοπήσεις δεν τις εμπιστεύεται πλέον ο ελληνικός λαός, αφού κατά κόρον πέφτουν έξω στις κατά καιρούς προβλέψεις τους, από τη στιγμή που εξυπηρετούν απριόρι πια, τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εντολέων τους!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όπου οι δημοσκοπικές εταιρείες προέβλεπαν, ότι θα γινόταν μάχη μεταξύ των Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη, με επικρατέστερο τον πρώτο αναφερόμενο!

Μιλούσαν για ντέρμπυ, που όμως θα επικρατούσε τελικά ο Ανδρέας Λοβέρδος! Δίνοντας ως τρίτον τον Γιώργο Παπανδρέου!

Αυτό δε, που κυρίως ξεχώριζαν, θεωρώντας ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θα μασούσαν, ήταν ο αντίΣΥΡΙΖΑ λόγος του! Ο αποκλεισμός του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, από κάθε είδους συνεργασία με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα!  

Άρα, προαναγγέλλοντας την μελλοντική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ, αφού προφανώς τα είχε βρει σε όλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για μετεκλογική συνεργασία!

Αυτό το αφήγημα λοιπόν εξυπηρετούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στηρίχτηκε από τις δημοσκοπήσεις!    

Όμως, ω του θαύματος, ο  Ανδρέας Λοβέρδος ήλθε τρίτος και καταϊδρωμένος και στον δεύτερο γύρο διεκδίκησαν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο τελειωμένος από τις δημοσκοπικές εταιρείες Γιώργος Παπανδρέου!

Συνεχίζουν το χαβά τους οι δημοσκοπικές εταιρείες…

Αυτές οι δημοσκοπικές εταιρείες την περίοδο του Covit-19 με τα συνεχή Lockdown, με τις υποχρεωτικές εξουσιοδοτήσεις εξόδου από τα σπίτια των πολιτών, με τον περιορισμό στις ώρες κυκλοφορίας, με τον φασιστικό τρόπο επιβολής της υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κ.α. παθογόνων αιτιών, έδιναν στη ΝΔ ποσοστό 40-43%!

Ακολούθως, με την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, που διέλυσε τα νοικοκυριά, με την ραγδαία αύξηση των καυσίμων, με την κυβερνητική επιμονή – καλύτερα εμμονή – στη λάθος συνταγή αντιμετώπισης του Covit-19, με την επιβολή αναστολής από τα ιερά καθήκοντά τους χιλιάδων υγειονομικών απαραίτητων στο ΕΣΥ, επειδή ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και για τον ίδιο λόγο, την επιβολή διοικητικού προστίμου στους συνταξιούχους άνω των 60 ετών, αυτές οι δημοσκοπικές εταιρείες έδιναν στη ΝΔ ποσοστό 30-33%!

Σήμερα με το τεράστιο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, αλλά και με όλα τα παραπάνω αναφερόμενα φασιστικά μέτρα να είναι ακόμη σε ισχύ και να εξοβελίζουν την ελληνική κοινωνία στο πυρ το εξώτερο, οι δημοσκοπικές εταιρείες, “τόλμησαν” και δίνουν στις τελευταίες μετρήσεις τους τη ΝΔ με ποσοστά της τάξεως του 27-28%! 

Εσείς τι ακριβώς λέτε; Εμπιστεύεστε τις εκτιμήσεις τους, ή μήπως νομίζετε ότι τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι ακόμη πιο χαμηλά;

ΝΔ: Η «πενία τέχνας κατεργάζεται»! Δηλαδή: Η φτώχεια υποχρεώνει τον άνθρωπο να επινοεί τρόπους για την αντιμετώπισή της…

Πάντως η πρεμούρα που έχει πιάσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για αλλαγή του εκλογικού νόμου της ενισχυμένης αναλογικής, που οι ίδιοι ψήφισαν, καταδεικνύει ότι τα ποσοστά της ΝΔ είναι ακόμη πιο χαμηλά από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις!        

Αλλά ας θυμηθούμε πρώτα, πριν συνεχίσουμε, ότι τον Ιούλιο του 2016, ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων!

Ο νόμος αυτός, καταργούσε το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβανόταν ότι δεν θα ήταν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, αλλά νομοθέτησε για την ψήφο των 17ρηδων! Γνωρίζοντας επίσης, ότι δεν θα ίσχυε από τις επόμενες εκλογές, από τη στιγμή που είχε περάσει ο εκλογικός νόμος με “απλή πλειοψηφία”! 

Αλλά επειδή σε αυτήν την χώρα, από τα κόμματα Εξουσίας, υπερέχει το κομματικό συμφέρον έναντι του Εθνικού, η ΝΔ ως κυβέρνηση αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2020, να ψηφίσει νέο εκλογικό νόμο ενισχυμένης αναλογικής, με κλιμακωτό μπόνους 50 κοινοβουλευτικών εδρών, επειδή οι δημοσκοπήσεις την έδιναν πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ!

Όμως και αυτός ο νόμος ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία και την “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος” (άλλη μια τρανταχτή απόδειξη της σύμπλευσης Μητσοτάκη – Βελόπουλου), και έτσι αφού δεν συγκέντρωσε τα 2/3 της Βουλής, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές! 





Σήμερα, που τα ποσοστά της ΝΔ κατακρημνίζονται στα βράχια, τα επιτελικά γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου (Υπουργός Επικρατείας – Γιώργος Γεραπετρίτης και Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος – Γιάννης Οικονόμου), εξετάζουν ακόμη και την αλλαγή του δικού τους εκλογικού νόμου!

Διατυμπανίζοντας, ότι μπορεί να γίνει αυτό, αφού το πολιτικό κλίμα είναι τοξικό και οι πολιτικές συνεργασίες είναι πολύ δύσκολες! 

Πολύ πιο σαφής μάλιστα ήταν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ο οποίος είπε:

«Όταν ένα κόμμα, πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση των πλειοψηφιών, όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, έχει τη σαφή τοποθέτηση ότι δεν συνεργάζεται με το πρώτο κόμμα, τότε ποια είναι η εναλλακτική; Θέλω να παραμείνω θεσμικός, αυτός είναι ο εκλογικός νόμος, όμως δεν μπορεί να ξεφεύγει της προσοχής μας ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται ένα κλίμα, το οποίο υποβαθμίζει την πιθανότητα των συνεργασιών. Όχι με ευθύνη της κυβέρνησης»!

Αλλά θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τον Γιώργος Γεραπετρίτη! Ποιος, αν όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψε απόλυτα το δίαυλο επικοινωνίας με το

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη;

Όταν ο Πρωθυπουργός με την εμμονή του, της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, διέλυσε την μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ;

Προ του πανικού, από τη ΝΔ, ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα…

Μη έχοντας λοιπόν κυβερνητικό εταίρο που θα “χαρίσει” την Πρωθυπουργία στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως μάγοι της συμφοράς, σκέπτονται την αλλαγή του δικού τους εκλογικού νόμου!

Έτσι σκέπτονται την τροποποίηση του εκλογικού τους νόμου, σε έναν νόμο, που για κάθε μία ποσοστιαία μονάδα μεταξύ των κομμάτων, θα υπάρχει έξτρα μπόνους μιας έδρας!

Εάν δηλαδή, το πρώτο με το δεύτερο κόμμα απέχουν 6 μονάδες, θα παίρνει το πρώτο κόμμα επιπλέον 6 έδρες, εκτός από αυτές που δικαιούται από το μπόνους!

Πιστεύουν μάλιστα, μη πω είναι σίγουροι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε τον νέο εκλογικό νόμο, από τη στιγμή που πιστεύει – αν πράγματι το πιστεύει -  ότι είναι ή θα είναι μέχρι τότε πρώτο κόμμα!

Με απλά λόγια το κυβερνητικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει το τυρί στην φάκα, για να το τσιμπήσει ο “ποντικός” ΣΥΡΙΖΑ!

Βέβαια, ως εναλλακτική λύση σκέπτονται την επαναφορά του νόμου Παυλόπουλου, με το “καθαρό μπόνους των 50 εδρών” στο πρώτο κόμμα!

Μετεκλογική «κεραλοιφή» του Μητσοτάκη, ο Βελόπουλος;





Είναι τυχαίο, ότι όλοι μιλούν πλέον για πιθανή μετεκλογική συνεργασία μεταξύ της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της “Ελληνικής Λύσης” του Κυριάκου Βελόπουλου;

Είναι τυχαίο το γεγονός, ότι ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Βελόπουλος διατυμπανίζει – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – ότι θα διπλασιάσει τα ποσοστά του κόμματός του στις προσεχείς εκλογές, οι δημοσκοπικές εταιρίες τον έχουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας;

Είναι και αυτό ένα πολιτικό διαβολικό τέχνασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ή πράγματι αποτυπώνεται η αλήθεια για το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου;

Επικεφαλής του ΛΑ.Ο.Σ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος;

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ) μετά την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και την αχρείαστη συμμετοχή του κόμματος στην καταστροφική κυβέρνηση του τραπεζίτη των Αγορών Λουκά Παπαδήμου, οδηγήθηκε στα τάρταρα!

Μη ξεχνώντας, ότι ακεραία την ευθύνη αυτών των τραγικών αποφάσεων του ΛΑΟΣ, φέρει και ο Κυριάκος Βελόπουλου, Βουλευτής του ΛΑΟΣ!

Ο οποίος ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο και αποδέχτηκε την κυβέρνηση Παπαδήμου! Στην οποία θα συμμετείχε ως Υπουργός της, αν δεν τον είχε φάει στην στροφή ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Έτσι από το 2012 ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στην αφάνεια και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρχηγού του Γιώργου Καρατζαφέρη, δεν μπορεί να επανακάμψει!

Ωστόσο, τελευταίες πληροφορίες μου κάνουν λόγο για πολιτική συμφωνία του Γιώργου Καρατζαφέρη με τον πρώην Υπουργό της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο!

Ώστε να ηγηθεί του ΛΑΟΣ ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, διεκδικώντας το κόμμα την είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων!

Βέβαια οι πληροφορίες μου λέγουν, ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης κι άλλες φορές μίλησε κατά το παρελθόν με εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα, αλλά όλα σκόνταψαν στο διακαή πόθο του Γιώργου Καρατζαφέρη, για την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Άλλωστε, ούτε μία, ούτε δυο φορές, ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει βάλει πλάτη για τον Πρωθυπουργό, από τη μεσημεριανή εκπομπή του στον τηλεοπτικό δίαυλο ιδιοκτησίας του, ART TV!

Πολλά ευτράπελα λοιπόν θα ζήσουμε πηγαίνοντας προς τις εκλογές!

Καλά να είμαστε, για να τα ζήσουμε, να τα αναλύσουμε, να τα διακωμωδήσουμε!!


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου