Οι επιστήμονες ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη των δικτύων 5G μετά από μελέτη που δείχνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγνοούν τους κινδύνους για την υγεία από την ακτινοβολία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι επιστήμονες ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη των δικτύων 5G μετά από μελέτη που δείχνει ότι οι ρυθμιστικές αρχές αγνοούν τους κινδύνους για την υγεία από την ακτινοβολία

  Οι συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη προειδοποίησαν για τους κινδύνους της έκθεσης στην ακτινοβολία από την τεχνολογία 5G...

 






Οι συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη προειδοποίησαν για τους κινδύνους της έκθεσης στην ακτινοβολία από την τεχνολογία 5G και είπαν ότι η έρευνά τους δείχνει ότι τα υπάρχοντα όρια έκθεσης για την ασύρματη ακτινοβολία είναι ανεπαρκή, ξεπερασμένα και επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και την άγρια ​​ζωή.


Οι βλάβες, οι οποίες έχουν παρατηρηθεί ακόμη και «κάτω από το υποτιθέμενο όριο SAR», περιλαμβάνουν «μη θερμική επαγωγή ενεργών ειδών οξυγόνου, βλάβη του DNA, μυοκαρδιοπάθεια, καρκινογένεση, βλάβη στο σπέρμα και νευρολογικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας», καθώς και «αυξημένη εγκεφαλική και τον κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς ».

 

Πηγή: The Defender

Άρθρο του Μιχαήλ Νεβραδάκης, Ph.D.

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Οι συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε την Τρίτη προειδοποίησαν για τους κινδύνους της έκθεσης στην ακτινοβολία από την τεχνολογία 5G και είπαν ότι η έρευνά τους δείχνει ότι τα υπάρχοντα όρια έκθεσης για την ασύρματη ακτινοβολία είναι ανεπαρκή, ξεπερασμένα και επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και την άγρια ​​ζωή.

Η Διεθνής Επιτροπή για τις Βιολογικές Επιδράσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων ( ICBE-EMF ) διεξήγαγε τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Environmental Health.

Το ICBE-EMF ζήτησε μια ανεξάρτητη αξιολόγηση των κινδύνων και των επιπτώσεων της ασύρματης ακτινοβολίας , μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με την ακτινοβολία και «άμεσο μορατόριουμ για περαιτέρω ανάπτυξη των ασύρματων τεχνολογιών 5G μέχρι να αποδειχθεί η ασφάλεια και όχι απλά υποτίθεται."

Σε ένα δελτίο τύπου του ICBE-EMF , ο Δρ. Lennart Hardell, ογκολόγος, συγγραφέας περισσότερων από 100 εργασιών για τη μη ιονίζουσα ακτινοβολία και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, είπε:

«Πολλαπλές ισχυρές ανθρώπινες μελέτες για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων έχουν βρει αυξημένους κινδύνους για όγκους του εγκεφάλου , και αυτοί υποστηρίζονται από σαφή στοιχεία καρκινογένεσης των ίδιων τύπων κυττάρων που βρέθηκαν σε μελέτες σε ζώα».

Σε συνεντεύξεις με το The Defender , ο Hardell και ο Joel M. Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Μπέρκλεϋ, συζήτησαν τα ευρήματα της μελέτης, τη νέα πρωτοβουλία του ICBE-EMF για την ευαισθητοποίηση για κινδύνους του 5G και εξήγησε ποιος είναι πιο ευαίσθητος στις δυνητικά επιβλαβείς επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας .

Σύμφωνα με τον Moskowitz, η έκθεση σε κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες συσκευές θα πρέπει να είναι περιορισμένη, ειδικά για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά.

Οι Hardell και Moskowitz - οι οποίοι και οι δύο συνδέονται με το ICBE-EMF και τη μελέτη του - κατηγόρησαν επίσης ρυθμιστικούς φορείς όπως η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) και η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες ( ICNIRP ) ότι αγνόησαν τους κινδύνους - παρά τις εκατοντάδες μελετών που υποδεικνύουν τους κινδύνους από την έκθεση στην ασύρματη ακτινοβολία — και ζητούν νομική δράση και αυξημένη δημόσια πίεση.

Μελέτη: η έκθεση στην ασύρματη ακτινοβολία περιορίζει «επιβλαβή», «βάσει ψευδών υποθέσεων»

Το ICBE-EMF περιγράφει τον εαυτό του ως «μια πολυεπιστημονική κοινοπραξία επιστημόνων, γιατρών και συναφών επαγγελματιών που ασχολούνται ή έχουν συμμετάσχει στην έρευνα που σχετίζεται με τις βιολογικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις στην υγεία ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων έως και 300 GHz».

Ιδρύθηκε το 2021, το ICBE-EMF — το οποίο λέει ότι «είναι αφιερωμένο στη διασφάλιση της προστασίας των ανθρώπων και άλλων ειδών από τις βλαβερές συνέπειες της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας » — προέκυψε από το International EMF Scientist Appeal , μια αναφορά που υπογράφηκε από περισσότερους από 240 επιστήμονες που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 2.000 δημοσιευμένες εργασίες.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη ICBE-EMF, τα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RFR) που καθορίστηκαν τη δεκαετία του 1990 από την FCC και το ICNIRP «βασίστηκαν σε αποτελέσματα από μελέτες συμπεριφοράς που διεξήχθησαν τη δεκαετία του 1980 και αφορούσαν 40-60 λεπτά έκθεσης σε 5 πιθήκους και 8 αρουραίους» — μετά από τους οποίους εφαρμόστηκαν «αυθαίρετοι παράγοντες ασφάλειας» «σε προφανή οριακό ειδικό ρυθμό απορρόφησης (SAR)» 4 watt ανά χιλιόγραμμο.

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό δελτίο που συνοδεύει τη δημοσίευση της μελέτης, αυτό σημαίνει ότι «δεν ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες» «κάτω από το ... SAR των 4 watt ανά κιλό για συχνότητες που κυμαίνονται από 100 kHz έως 6 GHz».

Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι αυτά τα όρια έκθεσης στην ακτινοβολία βασίστηκαν «σε δύο κύριες υποθέσεις» - ότι οποιεσδήποτε βιολογικές επιπτώσεις της έκθεσης σε ασύρματη ακτινοβολία «οφείλονταν στην υπερβολική θέρμανση των ιστών και δεν θα εμφανίζονταν επιπτώσεις κάτω από το υποτιθέμενο όριο SAR» και «δώδεκα υποθέσεις που ήταν δεν προσδιορίζεται ούτε από την FCC ούτε από το ICNIRP.»

Τα όρια που τίθενται από την FCC και την ICNIRP αγνοούν επίσης «τα τελευταία 25 χρόνια εκτεταμένης έρευνας για την RFR», η οποία, σύμφωνα με τη μελέτη, «αποδεικνύει ότι οι υποθέσεις που διέπουν τα όρια έκθεσης της FCC και της ICNIRP είναι άκυρες και συνεχίζουν να βλάπτουν τη δημόσια υγεία », και «βασίζονται σε ψευδείς υποθέσεις».

Αυτές οι βλάβες, οι οποίες έχουν παρατηρηθεί ακόμη και «κάτω από το υποτιθέμενο όριο SAR», περιλαμβάνουν «μη θερμική επαγωγή ενεργών ειδών οξυγόνου, βλάβη του DNA, μυοκαρδιοπάθεια, καρκινογένεση, βλάβη στο σπέρμα και νευρολογικές επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας», καθώς και «αυξημένη εγκεφαλική και τον κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς ».

Παρά αυτούς τους τεκμηριωμένους κινδύνους, η μελέτη εξηγεί ότι το 2020, η FCC και η ICNIRP «επιβεβαίωσαν τα ίδια όρια που θεσπίστηκαν τη δεκαετία του 1990» - όρια που «δεν προστατεύουν επαρκώς τους εργαζόμενους, τα παιδιά, τα υπερευαίσθητα άτομα και το γενικό πληθυσμό από μακροπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες εκθέσεις σε RFR.»

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ICBE-EMF, η FCC και η ICNIRP «έχουν αγνοήσει ή απορρίψει ακατάλληλα εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες που τεκμηριώνουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σε εκθέσεις κάτω από την οριακή δόση που ισχυρίζονται αυτοί οι φορείς», η οποία «βασίζεται στην επιστήμη από τη δεκαετία του 1980 — πριν τα κινητά τηλέφωνα ήταν πανταχού παρόντα».

Οι επιστήμονες μιλούν ανοιχτά για τους κινδύνους της ασύρματης έκθεσης

Ο Hardell και ο Moskowitz είπαν και οι δύο στο The Defender ότι η ασύρματη ακτινοβολία ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά. Ο Moskowitz είπε ότι τα άτομα που είναι ηλεκτρομαγνητικά υπερευαίσθητα κινδυνεύουν επίσης.

Και οι δύο συνέστησαν, ωστόσο, σε όλα τα άτομα να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στην ασύρματη ακτινοβολία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Moskowitz ανέπτυξε μια διαδικτυακή πηγή που συγκεντρώνει συμβουλές και προτάσεις για άτομα για μείωση της έκθεσης στην ασύρματη ακτινοβολία .

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν τη διατήρηση συσκευών όπως smartphone και ασύρματα τηλέφωνα σε απόσταση από το σώμα και ιδιαίτερα το κεφάλι, τη χρήση αυτών των συσκευών σε περιοχές όπου υπάρχει ισχυρό σήμα, τη μείωση της μεταχειρισμένης έκθεσης σε συσκευές άλλων ατόμων και την απενεργοποίηση οικιακών ασύρματων συσκευών πριν τον ύπνο. .

Ο Moskowitz ανέφερε συγκεκριμένες ανησυχίες σχετικά με την τεχνολογία 5G, λέγοντας στο The Defender:

«Το 5G έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά που δεν έχουν δοκιμαστεί ποτέ ως προς την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών συχνοτήτων φορέα, νέας διαμόρφωσης και παλμικών σχημάτων, σχηματισμού δέσμης, συστοιχιών φάσης και τεράστιου MIMO [πολλαπλή είσοδος, πολλαπλή έξοδος].

«Έχουν διεξαχθεί μελέτες που δοκιμάζουν ορισμένες συχνότητες φορέα που χρησιμοποιούνται στο 5G αλλά όχι τις άλλες λειτουργίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σύντομες αλλά πολύ υψηλής έντασης εκθέσεις.

«Η εγγύτητα των κεραιών μικρών κυψελών κοντά στις περιοχές που ζουν και εργάζονται άνθρωποι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα υγείας εκτός από την έκθεση σε ασύρματη ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα 5G».

Ο Hardell είπε ότι με την τεχνολογία 5G , «οι παλμοί μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλοί και επίσης να είναι προσθετικοί από διαφορετικές [ασύρματες] πηγές», προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι δεν μελετώνται, ειδικά όχι μακροπρόθεσμα».

Σε ένα άρθρο του Ιουλίου 2022 στο safemmr.com, έναν ιστότοπο για τους κινδύνους της έκθεσης σε ασύρματη ακτινοβολία που λειτουργεί από τον Moskowitz, εστίασε στο χιλιοστό κύμα (MMW) που χρησιμοποιείται στις συχνότητες «υψηλής ζώνης» (30-300 GHz) που χρησιμοποιούνται από το 5G δίκτυα.

Ο Moskowitz έγραψε ότι τα χαρακτηριστικά τέτοιων MMW είναι διαφορετικά από τις συχνότητες «χαμηλής ζώνης» που χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μέχρι τώρα για κυψελοειδές και ασύρματη μετάδοση.

Σύμφωνα με το Moskowitz:

«Οι εκπομπές μπορούν να κατευθύνονται σε στενές δέσμες που ταξιδεύουν με οπτική επαφή και μπορούν να μετακινούν δεδομένα με υψηλούς ρυθμούς (π.χ. έως 10 δισεκατομμύρια bit ανά δευτερόλεπτο) με μικρές καθυστερήσεις (ή καθυστερήσεις) μεταξύ των μεταδόσεων.

«Τα χιλιοστά κύματα (MMW) απορροφώνται κυρίως σε απόσταση 1 έως 2 χιλιοστών από το ανθρώπινο δέρμα και στα επιφανειακά στρώματα του κερατοειδούς. Έτσι, το δέρμα ή οι εγγύς επιφανειακές ζώνες των ιστών είναι οι πρωταρχικοί στόχοι της ακτινοβολίας.

«Δεδομένου ότι το δέρμα περιέχει τριχοειδή αγγεία και νευρικές απολήξεις, τα βιολογικά αποτελέσματα MMW μπορεί να μεταδοθούν μέσω μοριακών μηχανισμών από το δέρμα ή μέσω του νευρικού συστήματος».

Μια τέτοια έκθεση, γράφει ο Moskowitz, μπορεί να οδηγήσει σε θερμικά (θερμαντικά) αποτελέσματα, προκαλώντας αρχικά μια «αίσθηση θερμότητας ακολουθούμενη από πόνο και σωματική βλάβη σε υψηλότερες εκθέσεις» και τελικά επηρεάζοντας «την ανάπτυξη, τη μορφολογία και τον μεταβολισμό των κυττάρων», προκαλώντας «παραγωγή ελεύθερες ρίζες» και προκαλούν βλάβες στο DNA.

Ο Moskowitz είπε ότι δεν έχει γίνει πραγματική έρευνα σχετικά με τις βιολογικές ή τις επιπτώσεις στην υγεία του 5G , σημειώνοντας ότι από τις 35.000 δημοσιεύσεις για ηλεκτρομαγνητικά πεδία που βρέθηκαν στην πύλη EMF από την 1η Αυγούστου 2022, μόνο 408 αφορούσαν το 5G και μόνο επτά ήταν ιατρικές ή βιολογικές μελέτες.

Ωστόσο, ακόμη και αυτές οι επτά μελέτες είναι ανεπαρκείς, έγραψε ο Moskowitz:

«Μια πιο προσεκτική ματιά, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι παρόλο που αυτές οι μελέτες χρησιμοποίησαν συχνότητες φέροντος που χρησιμοποιούνται στο 5G, καμία από αυτές τις μελέτες δεν διαμόρφωσε ή παλμοποίησε το σήμα όπως απαιτείται από το 5G ή χρησιμοποίησε άλλα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας 5G (π.χ. διαμόρφωση δέσμης, τεράστιο MIMO και συστοιχίες φάσεων ) που είναι πιθανό να επηρεάσουν τη φύση και την έκταση των βιολογικών επιπτώσεων ή των επιπτώσεων στην υγεία από την έκθεση σε αυτή την ακτινοβολία.»

Σύμφωνα με το Children's Health Defense (CHD), περισσότερες από 1.500 επιστημονικές εργασίες με κριτές αποδεικνύουν βιολογικές επιπτώσεις και επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMFs).

Τον Αύγουστο του 2021, το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια έκρινε υπέρ της CHD στην αγωγή της κατά της απόφασης της FCC να μην επανεξετάσει τις οδηγίες υγείας και ασφάλειας σχετικά με το 5G και την ασύρματη τεχνολογία, διαπιστώνοντας ότι η FCC δεν παρείχε αιτιολογημένη εξήγηση για την απόφασή της ότι οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές της παρέχουν επαρκή προστασία στην ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων.

Τα όρια έκθεσης σε ασύρματη ακτινοβολία που επιβεβαιώθηκαν εκ νέου από την FCC και το ICNIRP δεν προβλέπουν την έλευση και την ανάπτυξη των τεχνολογιών 5G, είπε ο Moskowitz. Όμως, αντί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, η βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών και οι ειδικοί της κατηγόρησαν πολλούς επιστήμονες που έχουν ερευνήσει τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων για «τρόμο» λόγω της εμφάνισης του 5G της ασύρματης τεχνολογίας », πρόσθεσε.

Οι ρυθμιστικές αρχές φέρουν την «πλήρη ευθύνη» για επιβλαβείς επιπτώσεις στην υγεία που προκαλούνται από την έκθεση σε ασύρματη ακτινοβολία

Ο Χάρντελ είπε στο The Defender ότι η αποτυχία των ρυθμιστικών φορέων να θέσουν τα κατάλληλα όρια έκθεσης σημαίνει ότι «έχουν την πλήρη ευθύνη» για θανάτους και τραυματισμούς που προέρχονται από την έκθεση σε ασύρματη ακτινοβολία.

Σύμφωνα με τον Moskowitz , μια έκθεση για το 5G που κυκλοφόρησε το 2020 από το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ «αναγνωρίζει ότι η ανησυχία του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RFR) είναι πιθανό να ενταθεί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G» και ότι «μακροχρόνια Τα αποτελέσματα του όρου είναι άγνωστα».

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση, «Αξιωματούχοι από ομοσπονδιακούς ρυθμιστικούς και ερευνητικούς φορείς δεν ανέφεραν κανένα λόγο συναγερμού λόγω αυτών των αγνώστων λόγω της έρευνας από μελέτες παρατήρησης για την τεχνολογία πριν από το 5G και από πειραματικές μελέτες τεχνολογίας 5G υψηλής ζώνης».

Ο Moskowitz κατηγόρησε την αποτυχία όχι μόνο στην FCC, αλλά και στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, οι αξιωματούχοι του FDA έχουν αγνοήσει την έλλειψη συναίνεσης στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την ασφάλεια του RFR», έγραψε ο Moskowitz το 2020. «Η πλειοψηφία των επιστημόνων που μελετούν τα αποτελέσματα RFR πιστεύουν τώρα ότι τα τρέχοντα εθνικά και διεθνή πρότυπα ασφάλειας RFR είναι ανεπαρκείς για την προστασία της υγείας μας».

Ο Moskowitz επεσήμανε ότι η FCC βασίζεται στον FDA για συστάσεις σχετικά με την υγεία — και «μετά από συμβουλές από λομπίστες και μηχανικούς και επιστήμονες που συνδέονται με τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών ή ασύρματων δικτύων», προσθέτοντας ότι υπάρχει μια « περιστρεφόμενη πόρτα » μεταξύ της FCC, αυτών των δύο βιομηχανιών και τις ομάδες λόμπι τους.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο ICBE-EMF:

«Από το 2002, πολλές ισχυρές επιδημιολογικές μελέτες ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων έχουν βρει αυξημένους κινδύνους για όγκους του εγκεφάλου, οι οποίοι υποστηρίζονται από στοιχεία καρκινογένεσης των ίδιων τύπων κυττάρων (γλοιακά κύτταρα και κύτταρα Schwann) από μελέτες σε ζώα».

Και στο δελτίο τύπου του ICBE-EMF, ο Δρ Ronald Melnick, πρόεδρος του ICBE-EMF και πρώην ανώτερος τοξικολόγος στο Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ στο Εθνικό Ινστιτούτο Επιστημών Περιβαλλοντικής Υγείας, είπε:

«Πολλές μελέτες έχουν δείξει οξειδωτικές επιδράσεις που σχετίζονται με την έκθεση σε χαμηλής έντασης RFR και σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις, όπως μυοκαρδιοπάθεια, καρκινογένεση, βλάβη του DNA, νευρολογικές διαταραχές, αυξημένη διαπερατότητα του αιματοεγκεφαλικού φραγμού και βλάβη στο σπέρμα».

Οι επιστήμονες ζητούν μορατόριουμ στην ανάπτυξη του 5G

Οι επιστήμονες που σχετίζονται με το νέο έγγραφο και το ICBE-EMF ζήτησαν να σταματήσει η ανάπτυξη των δικτύων 5G έως ότου μελετηθούν ενδελεχέστερα οι πιθανές βλάβες για τον άνθρωπο και τη φύση.

Ο Χάρντελ είπε στο The Defender ότι «θα πρέπει να υπάρξει μορατόριουμ στο 5G μέχρι να μελετηθεί», περιγράφοντας αυτή την κατάσταση ως «μια θλιβερή ιστορία από τη βιομηχανία, τους πολιτικούς και τους συνεργάτες τους επιστήμονες». «Η άγνοια και η αμφιβολία είναι το προϊόν τους», είπε.

Οι συντάκτες της εργασίας είπαν ότι τα όρια έκθεσης για την προστασία της υγείας είναι «απαιτούνται επειγόντως» για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόσθεσαν:

«Αυτά τα όρια πρέπει να βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία και όχι σε εσφαλμένες υποθέσεις, ειδικά δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας έκθεσης των ανθρώπων και του περιβάλλοντος σε ραδιοσυχνότητες, συμπεριλαμβανομένων νέων μορφών ακτινοβολίας από τηλεπικοινωνίες 5G για τις οποίες δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες επιπτώσεων στην υγεία».

Είπαν επίσης ότι απαιτείται μια ανεξάρτητη αξιολόγηση «βασισμένη στα επιστημονικά στοιχεία με προσοχή στη γνώση που αποκτήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια» για να καθοριστούν χαμηλότερα όρια έκθεσης.

Το ICBE-EMF ζήτησε επίσης να ολοκληρωθούν μελέτες υγείας πριν από οποιαδήποτε μελλοντική ανάπτυξη δικτύων 5G.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Hardell, χρειάζονται περισσότερα από ένα μορατόριουμ για την ανάπτυξη του 5G. Είπε στον Defender:

«Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια έρευνας σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία από αυτήν την τεχνολογία χωρίς επιτυχία στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων, χρειαζόμαστε νομική εργασία.

«Ο ρυπαίνων πρέπει να πληρώσει. Η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων είναι ένας περιβαλλοντικός ρύπος που πρέπει να διερευνηθεί και να ρυθμιστεί. Πρέπει να ταξινομηθεί ως καρκινογόνο της Ομάδας 1 για τον άνθρωπο από το IARC [Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο]».

Σύμφωνα με την ταξινόμηση του IARC , η «Ομάδα 1» περιλαμβάνει ενώσεις ή φυσικούς παράγοντες που είναι «καρκινογόνοι για τον άνθρωπο».



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου