H Τουρκία παίρνει επίσημα τον έλεγχο της λιβυκής ΑΟΖ και περικυκλώνει την Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η τουρκική παράνοια: «Αυτός είναι ο μυστικός μας χάρτης. Αυτά θα είναι τα σύνορα της Τουρκίας το 2025 με Θεσσαλονίκη και Κριμαία» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

H Τουρκία παίρνει επίσημα τον έλεγχο της λιβυκής ΑΟΖ και περικυκλώνει την Ελλάδα ενώ συνεχίζεται η τουρκική παράνοια: «Αυτός είναι ο μυστικός μας χάρτης. Αυτά θα είναι τα σύνορα της Τουρκίας το 2025 με Θεσσαλονίκη και Κριμαία» (Video)

  Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας,Τσαβούσογλου επισκέπτεται τη Λιβυη και θα υπογράψει διμερή συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οι...

 






Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας,Τσαβούσογλου επισκέπτεται τη Λιβυη και θα υπογράψει διμερή συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία από τουρκικές εταιρείες για την Εκμετάλλευση Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.


Κυριαρχία της Τουρκίας στο Αιγαίο, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο βλέπει μέχρι το 2025 τούρκος αναλυτής που «αποκαλύπτει» μυστικό χάρτη με τις τουρκικές κτήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και η… Κριμαία.

 

Nέες επιθετικές αναφορές έγιναν, αυτή τη φορά σε εκπομπή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού Beyaz TV, και κατά τη διάρκεια συζήτησης ανάμεσα στον παρουσιαστή Τουρκέρ Ακιντζί (αριστερά, στη φωτογραφία επάνω) και τον τούρκο πολιτικό αναλυτή και συγγραφέα Ενγκίν Αβτζί (δεξιά).

«Αυτός ο χάρτης διέρρευσε»

«Τι σύνορα θα έχει η Τουρκία το 2025 και πως προβλέπεται αυτό;», ρωτάει κάποια στιγμή ο παρουσιαστής, με τον αναλυτή ν’ απαντάει: «Αυτός ο χάρτης διέρρευσε. Ορίστε κύριε!».

Και, όπως μεταδίδουν τα tourkikanea.gr, εξηγεί ότι «Η διαδικασία θα αρχίσει από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα θα έχουμε και δική μας ακτή απέναντι, καθώς υπάρχει μία διαδικασία επιστροφής της Κριμαίας στην Τουρκία. Η Κριμαία θα τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο της Τουρκίας».

Αναφέρει επίσης ότι «Η Αρμενία θα συνδεθεί πλήρως με τον τουρκικό κόσμο και ως Αρμενία θα μικρύνει».

Και συνεχίζει: «Στη Συρία αυτή τη στιγμή σχεδιάζεται να ιδρυθεί μία Τουρκμενική Δημοκρατία, γνωρίζετε πως υπάρχει συμφωνία σ’ αυτό».

«Θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο»

Στη συνέχεια, δείχνει την Κύπρο και μετά τα νησιά του Αιγαίου. «Βλέπετε εδώ. Που θα βγούνε κύριέ μου τα πυροβόλα τύπου FIRTINA; Ορίστε, εδώ. Πρώτα θα αρχίσει από τη νότια Κύπρο», λέει.

Για να προσθέσει: «Αν δείτε την Τουρκία να παίρνει σε μία μέρα τη νότια Κύπρο, αυτά εδώ θα έχουν γίνει προ πολλού δικά μας».

Και καταλήγει: «Δηλαδή το Αιγαίο, ο Εύξεινος Πόντος και η Ανατολική Μεσόγειος θα μετατραπούν πλήρως σε μία τουρκική λίμνη, αυτός θα είναι ο χάρτης μας το 2025».


Αυτοκρατορικές…φιλοδοξίες

Σε ανάλογο ύφος αυτοκρατορικών… φιλοδοξιών, ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος-φερέφωνο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζεραμπλούς, Αφρίν, Ρόδος, Χίος, Λέσβος…»...για να λάβει κατάλληλες απαντήσεις από Έλληνες χρήστες της πλατφόρμας...

Ταυτόχρονα με τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες που εκφράζονται στα ΜΜΕ των γειτόνων, η Tουρκία πήρε επίσημα τον έλεγχο της λιβυκής ΑΟΖ και περικυκλώνει ασφυκτικά την Ελλάδα! 

Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που απαιτεί άμεση και δυναμική απάντηση από την Ελλάδα σημειώνεται στην Λιβύη, όπου η Τουρκία, μισθώνει την λιβυκή ΑΟΖ και αποκτά κυριαρχικά δικαιώματα και απόλυτο έλεγχο, περικυκλώνοντας την Ελλάδα από τα νότια, μέχρι και το ύψος των Επτανήσων!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου, εν μέσω πλήρους μυστικότητας μέχρι τώρα, επισκέπτεται την Τρίπολη για να υπογράψει την σχετική συμφωνία μίσθωσης της λιβυκής ΑΟΖ στην Άγκυρα και στις τουρκικές εταιρείες!

Ο πρώην ΥΦΥΠΕΞ Γιάννης Βαληνάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Ο κ.Βαληνάκης μεταφέρει τις πληροφορίες που θέλουν Τουρκία και Λιβύη να προχωρούν σε μια εξωφρενική συμφωνία: η Λιβύη να εκχωρήσει την ΑΟΖ της στην Τουρκία!!!

Αφού η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αντέδρασε ούτε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πειρατική ανακήρυξη των ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, που προσέφερε στην Τρίπολη κυριολεκτικά σωσίβιο διάσωσης με όπλα και στρατεύματα, καθώς τα στρατεύματα της Βεγγάζης και του στρατηγού Χ.Χαφτάρ είχαν φτάσει στα προάστια της Τρίπολης, ήρθε το μοιραίο 2020: Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό  πλοίο Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό στόλο στο νότιο Αιγαίο, το οποίο κάνει έρευνες ανενόχλητο επί 3,5 μήνες!

Αν δεν αντιδράσει σήμερα η Ελλάδα αμφισβητώντας στην πράξη τις υπογραφές του 2019, το de facto του 2020 και τη νυν μίσθωση, επιδιώκοντας ευθέως την ανατροπή του καθεστώτος της Τρίπολης και την νίκη επί του πεδίου της μάχης της Τουρκίας, τότε οι ευθύνες της για την περικύκλωση του ελλαδικού κράτους θα είναι ιστορικές.

Η εξέλιξη είναι αντίστοιχη με την κύκλωση της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 15ου αιώνα που οδήγησαν στην άλωση του 1453.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν ΕΕ και ΗΠΑ. Θα επιτρέψουν την περικύκλωση της Ελλάδας;


 

Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. https://www.youtube.com/watch?v=uuyi4Qjatfc Εθνικός ύμνος ,εγκαίνια γηπέδου Αγιάς Σοφιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου