Κύριε Μητσοτάκη νομίζετε ότι κυβερνάτε μια ανεξάρτητη χώρα; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Κύριε Μητσοτάκη νομίζετε ότι κυβερνάτε μια ανεξάρτητη χώρα;

  Με το περιβόητο  PSI   υπεγράφη η ολική εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι Δανειστές σε συνεργασία με τά κ όμ...

 


Με το περιβόητο  PSI  υπεγράφη η ολική εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Οι Δανειστές σε συνεργασία με τά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους δορυφόρους τους (κόμματα, πλέον, εκτός  Βουλής), ΛΑΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΤΑΜΙ,  υποθήκευσαν γιά τά επόμενα 100 χρόνια, τό μέλλον τής Ελλάδας. 

 


ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 

Το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί από τους Δανειστές :

*<<Η κυριαρχία ενυπάρχει είς το Εθνος, πάσα εξουσία πηγάζει εξ αυτού και υπάρχει υπέρ αυτού>>. Η Λαϊκή κυριαρχία, λοιπόν, η οποία αποτελεί την βάση του Συντάγματος (Αρθρο 1 ) υποκαθίσταται στην πράξη από την επικυριαρχία των Δανειστών. 

*Με το περιβόητο  PSI  υπεγράφη η ολική εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι Δανειστές σε συνεργασία με τά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους δορυφόρους τους (κόμματα, πλέον, εκτός  Βουλής), ΛΑΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΤΑΜΙ,  υποθήκευσαν γιά τά επόμενα 100 χρόνια, τό μέλλον τής Ελλάδας. 

Aς αναφέρουμε τά κύρια εξ αυτών:

1.Αρθρο 14  παρ.5 και Αρθρο  3  παρ 4, ως και το Παράρτημα της Δανειακης Σύμβασης ορίζεται ότι η παραίτηση από την Εθνική κυριαρχία και από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου δεσμεύουν την Ελλάδα και τά περιουσιακά της στοιχεία έναντι των Δανειστών, άνευ Περιορισμών, να προβαίνουν σε κάθε νομική ενέργεια εναντίον της αλλά και της περιουσίας τη(περιλαμβανομένων,της αγωγής εκτέλεσης Δικαστικών αποφάσεων, διαταγών, κατασχέσεων, πλειστηριασμών, κλπ.). Η παραίτηση δε αυτή συνεπάγεται την απώλεια προστασίας τόσο από το Διεθνές  Δίκαιο όσο και την οικονομική της προστασία από τους ισχύοντες κανόνες πού ισχυόυν για ανεξάρτητα κράτη.

2.Αρθρο 4 παρ 2 της Δανειακής Σύμβασης.

Οσο υφίσταται το Δάνειο (το οποίο συνεχώς αυξάνεται), η χώρα μας είναι δεσμευμένη από τους Δανειστές τόσο στο σύνολο της Δημόσιας Περιουσίας όσο και στήν ασκούμενη πολιτική,δηλαδή,η Ελλάδα δεν μπορεί να συνάψει μέ άλλο κράτος Οικονομικές Συμβάσεις.χωρίς την έγκριση των Δανειστών. Είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστική η περίπτωση όταν μετέβη για επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης. 

Συναντηθείς  με τον πρόεδρο της Κίνας Τσί, όταν  ήρθε η συζήτηση για Κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Κινέζος πρόεδρος, του τόνισε, οτι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία και την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ,όταν συζήτησαν και το θέμα <<Ελλάδα>>, η κυρία Μέρκελ του είπε σε αυστηρό τόνο ότι <<για ό,τι θέλετε να επενδύσετε στήν Ελλάδα  ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΡΩΤΑΤΕ ΕΜΑΣ>>!...

Αυτά καθ ομολογία του ίδιου του Γιάννη Δραγασάκη.

3.Η πλήρης δέσμευση  τής   οικονομικής πολιτικής της Ελλάδας <<σφραγίστηκε>> με την ψήφιση του Νόμου 3986/2011 και την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ με έδρα το Λουξεμβούργο. Σκοπός του η εκποίηση η η μακροχρόνια μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας, τά δε κριτήρια επιλογής τους είναι αυτά των Δανειστών και όχι αυτά πού προασπίζουν τά εθνικά συμφέρομτα.

Μέσω, λοιπόν, του ΤΑΙΠΕΔ (τώρα το αποκαλούν ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ), πωλούνται όλα τά <<ασημικά>> της χώρας μας (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, μαρίνες, Εθνικές οδοί, ακόμη και υπόγειες αποθήκες Φυσικού Αερίου, κλπ) γιά την εξόφληση ενός μη Βιώσιμου, παράνομου και καταχρηστικού δανείου,το οποίο σε μια δεκαετία εχει υπερδιπλασιασθεί και αντί να μειώνεται, συνεχώς, αυξάνεται, αφού οι εφαρμοζόμενες Μνημονιακές πολιτικές, έξωθεν επιβαλλόμενες, (παρά τις ανόητες ζητωκραυγές, ΝΔ.ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. (περί άρσης της  Αυστηρής Εποπτείας), συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό,αφού ο  ESM (Ρέγκλινγκ) έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι << η Εποπτεία θα ισχύει μέχρι να εξοφληθεί το 70% του Χρέους>>.

Οσον αφορά  δέ, την Λεόντεια Συμφωνία υπέρ των Δανειστών,αυτή προβλέπει ότι το 50% των Εσόδων του ΤΑΙΠΕΔ κατατίθεται άμεσα στους  Τραπεζικούς Λογαριασμούς των  Δανειστών  στό Εξωτερικό,το 25% το καρπούται το ΤΑΙΠΕΔ για τους δικούς τους σκοπούς,ενώ το υπόλοιπο  25% κατευθύνεται στο ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) για επενδύσεις στη χώρα  μας,αλλά υπό την καθοδήγηση και επιτήρηση των Δανειστών. Υπό αυτούς τους όρους, λοιπόν, μάς τάζουν,ότι  η Ελλάδα και το Δημόσιο Χρέος της θα εξοφλήσει αλλά και θα αναπτυχθεί οικονομικά, θυμίζοντας μας, το πρό χιλιετιών ρηθέν υπό του Ξενοφώντος, πώς <<αν θέλεις να υποτάξεις κάποιον, φτωχοποίησέ τον>>.

4.Η Δέσμευση της Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας, περιγράφεται και ρυθμίζεται από το <<Μνημονιο Συνεννόησης>> πού περιέχει τρία άλλα ειδικά Μνημόνια:

*Tό Μνημόνιο <<Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής>>.

*Το Μνημόνιο<<Συγκεκριμένων Προϋποθέσεων Οικονομικής Πολιτικής>>.

*Το <<Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης>>.

Τά παραπάνω Μνημόνια  είναι συνημμένα στην κύρια Σύμβαση και δεσμεύουν, όπως και η Σύμβαση, την χώρα μας.

 5.Αρθρο 5 παρ 6 της Δανειακής Σύμβασης.

Καμμία  Ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να εκχωρήσει τις υποχρεώσεις της σε κάποιο άλλο κράτος χωρίς την γραπτή έγκριση των Δανειστών. Αντίθετα, οι Δανειστές αυτοί μπορούν αν επιθυμούν, να μεταβιβάσουν τά Δικαιώματά τους κατά της Ελλάδας χωρίς την δική της έγκριση(ακόμη και στην Τουρκία). Σύμφωνα δε με το Αρθρο 4 παρ 2 της Σύμβασης, οι  δεσμεύσεις της Ελλάδας ισχύουν ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και όσο υπαρχει το Δάνειο. Τό Δάνειο όμως γιγαντώνεται , χωρίς να υπάρχει καμμία ελπίδα <<τιθάσσευσής του>..

 6.Αρθρο 5 Παρ 7 της Σύμβασης

Η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώνει όλα τά έξοδα,δαπάνες και τυχόν αποζημιώσεις πού βαρύνουν τούς Δανειστές η την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης,ακόμη και τις Αποζημιώσεις για ζημίες πού προκάλεσαν αυτοί.

7.Αρθρο 7 παρ.α

Η Ελλάδα δεν μπορεί να συμψηφίσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Γερμανία,σχετικά με τις απαιτήσεις της για τις οφειλές της Ναζιστικής Γερμανίας,πού η Ενωμένη Γερμανία,πλέον,αρνείται να καταβάλει,αφού η αντίδραση στο θέμα αυτό των πολιτικών κομμάτων τής χώρας μας, κυμαίνεται από χλιαρή έως παγερά αδιάφορη.Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός, πώς, ενώ η Δανειακή Σύμβαση αφορά δεκάδες χώρες της ΕΕ, οι οποίες δάνεισαν την Ελλάδα, στο 

Αρθρο αυτό αναφέρεται ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ,γιατί απλούστατα το θέμα  των Γερμανικών οφειλών είναι, ακόμη, ΑΝΟΙΚΤΟ !...

8.Αρθρο 8 παρ α—ζ  της Σύμβασης

Οι Δανειστές έχουν το Δικαίωμα να κηρύξουν άκυρη την Σύμβαση και να απαιτήσουν την άμεση καταβολή του ανεξόφλητου ποσού του Χρέους και των τόκων και εξόδων αλλά και των διαφυγόντων κερδών πού για οποιαδήποτε περίπτωση δεν πληρωθεί,ακόμη και μία δόση,είτε γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία,είτε γιατί κάποιο Δικαστήριο  κήρυξε παράνομη και άκυρη την Δανειακή Σύμβαση,κλπ.

9.Αρθρο 10 της Σύμβασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως εκπρόσωπος των Δανειστών, έχει το δικαίωμα να στέλνει τους υπαλλήλους της, χωρίς καμμιά εγκριση της Ελλάδας, να διενεργήσουν οιοδήποτε έλεγχο κρίνουν, η δε Ελλάς υποχρεούται να τους διευκολύνει για  να εκτελέσουν το ελεγκτικό τους εργο.

10.Αρθρα 3  παρ 4α,  4 παρ 1Β,  15 Παρ 1Α, Παράρτημα 4

Αναφέρουν τά εξής ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ  για την χώρα μας:

Πρώτον, Η Ελλάδα βεβαιώνει ρητά ότι η Σύμβαση βρίσκεται σε πλήρη Συμφωνία με το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας.

Δεύτερον,Δεν αρκούν  οι υπογραφές των εκπροσώπων της Ελλάδας η η διαβεβαίωση της κυβέρνησης, αλλά απαιτείται και γνωμοδότηση των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

11.Επειδή ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, στα Παραρτήματα των Δανειακών Συμβάσεων, λοιπόν, περιέχονται οι πιο επαχθείς όροι:

Παράρτημα 4,Παρ.4 και 14:<<Η Σύμβαση είναι άμεσα εκτελεστή και εφαρμόζεται αμέσως με την υπογραφή της, όπως και όλες οι υποχρεώσεις της Ελλάδας  είναι έγκυρες, δεσμευτικές και εκτελεστές άμεσα και χωρίς να απαιτείται τίποτε άλλο για την εφαρμογή τους>>.

Αυτός ο όρος δεν προβλέπει την υποχρεωτική κύρωση των Διεθνών Συμβάσεων από την Ελ ληνική Βουλή. Λάθρα, λοιπόν,με μόνη την υπογραφή του ΠτΔ ως ΠΝΠ(Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).Καί εδώ ανακύπτουν οι τεράστιες ευθύνες των διατελεσάντων ΠτΔ  Παπούλια  και Παυλόπουλου,γιατί ουδέποτε ανέπεμψαν(επέστρεψαν)στην Βουλή ΠΝΠ ανυπόγραφες,πού θα έδειχναν έτσι την διαφωνία τους με την μεθοδευμένη καταρράκωση του Συντάγματος.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ

1.Τούς γνωρίζουμε από τον ρόλο πού είχαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής στην Αθήνα.Εξ  άλλου,από τά σπλάχνα  του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προερχόταν καί ο κατοχικός πρωθυπουργός  Λογοθετόπουλος.

2.Κατόπιν,είδαμε τον ρόλο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου την περίοδο Χριστοφοράκου,όταν μάλιστα,ο φαύλος τέως Διευθύνων Σύμβουλος της  Siemens  ήταν πρόεδρός του.

3.Τό Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μετεξελίχθηκε σε <<σταθμάρχη>>της ανάπτυξης στην Ελλάδα,μια και το ΥΠΑΝ (Υπουργείο Ανάπτυξης) θέλει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μαζί με την Γερμανική Τράπεζα KFW,στην διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ.

(Πηγή:Περιοδικό  ΕΠΙΚΑΙΡΑ).

Τό θανατηφόρο  PSI  καί τά συμπεράσματα μελετών τών Νομικών Συμβούλων τής Ελληνικής κυβέρνησης.

Tό Αρθρο 14 περιλαμβάνει το πιό επαχθές και επονείδιστο μέτρο,το διαβόητο  PSI(Private Sector Involvement), δηλαδή, συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα,πού ψηφίστηκε με το 2ο  Μνημόνιο, επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και Αντιπρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πού αυτός υπέγραψε το καταστροφικό αυτό PSI κατόπιν πιέσεων Μέρκελ και Σόϊμπλε. Δηλαδή, έγινε η <<Ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Χρέους μας> μετατρεπόμενο σε Ιδιωτικά ομόλογα,μέχρι  σήμερα; ΔΧ : 2009 126% του ΑΕΠ , 2021;  215% του ΑΕΠ,  2022:  πλησιάζει  τό 230% τού ΑΕΠ.

Α.Μία οικονομική και μια δεύτερη νομική, μελέτη, αποδεικνύουν ότι το Ελληνικό Χρέος θα μπορούσε να ήταν  το 2012, κατά 80 Δίς μικρότερο και να είναι βιώσιμο.

Πρόκειται, για τήν οικονομική μελέτη του Peterson Institute for International Economics, με τίτλο <<The  Greek  Debt Restructuring: An Autopsy>>. Τό  Ινστιτούτο αυτό καταλαμβάνει  τήν πρώτη θέση στον κόσμο στον δείκτη<<Global Go To Think Tank Index Rankings>>του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και, επί πλέον, αναγνωρίζεται ως το σημαντικότερο μη κυβερνητικό οικονομικό ίδρυμα διεθνώς.

Η  δεύτερη μελέτη η Νομική,από τους καθηγητές  Lee.C.Buchheit  και Mitu Gulati,με τίτλο <<The Gathering Storm:  <<Contigent Liabilities in a Sovereign Debt Restructuring>>.Οι δύο αυτοί Νομικοί είναι συνεργάτες της διεθνούς φήμης εταιρείας<<Clearly, Gottlieb Steen & Haμilton LLP>>,στην οποία ανατέθηκαν καθήκοντα νομικού συμβούλου για την <<υλοποίηση της ανταλλαγής ομολόγων στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI),Mάρτιος-Απρίλιος 2012, ως επίσης καί της επαναγοράς ομολόγων(Debt buy back), Δεκέμβριος 2012, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup, Νοέμβρ-Δεκ 2012. Οι δύο αυτοί Νομικοί κατείχαν την θέση του διεθνούς Νομικού Συμβούλου του Ελληνικού κράτους, τόσο γιά για το PSI όσο και στην επαναγορά ομολόγων. Ηξεραν δηλαδή τι πραγματικά συνέβαινε.

Β.Συμπέρασμα γενικό : Εγιναν αδικαιολόγητα, επιεικέστατα,<<λάθη>>, πού μπορούσαν  και έπρεπε να είχαν αποφευχθεί και τά οποία κόστισαν στη χώρα μας, περισσότερο από 80 Δίς Χρέους, πού δεν <<κουρεύτηκε>> η δεν επαναγοράστηκε, χωρίς να συνυπολογίσουμε τις απώλειες από την καταβολή τόκων και την επακολουθήσασα Μνημονιακή Υφεση,εξ αιτίας των μέτρων πού ελήφθησαν. Τό χειρότερο, πού συνέβη δέ, η εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, με την υπογραφή του  PSI και την υπαγωγή μας στό αποικιακό Αγγλικό Δίκαιο. Κάποιοι ακόμη στη χώρα μας, όπως, ο τότε ΥΠΟΙΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πού υπεγραψε το εγκληματκό PSI, ο Διοικητής της ΤτΕ Στουρνάρας, κλπ,θρασύτατα, επαίρονται, ότι έτσι σώθηκε  την Ελλάδα !..

Γ. Σύμφωνα,με τις παραπάνω δύο μελέτες,υπάρχουν,αδικαιολόγητα και δαπανηρότατα λάθη,πού διαπράχθηκαν:

Πρώτον.

απόφαση να μη γίνει η αναδιάρθρωση τού Χρέους,τον Απρίλιο του 2012,αλλά πολύ αργότερα.

Δεύτερον.

Προσφέρθηκε το ίδιο πακέτο νέων ομολόγων και ρευστού σε όλους τους επενδυτές, ασχέτως της περιόδου λήξεως των παλαιών ομολόγων και χωρίς να υπάρξει διάκριση μεταξύ κατόχων ομολόγων Ελληνικού και Αγγλικού Δικαίου.

Τρίτον.

Η  σκανδαλώδης αντιμετώπιση των κατόχων ομολόγων πού δεν συμμετείχαν στο PSI δεν κόστισε μόνο στην Ελλάδα, αλλά και έθεσε  αρνητικό  προηγούμενο για μελλοντικές αναδιαρθρώσεις Χρέους στην Ευρώπη.

Τέταρτον.

Η επαναγορά  ομολόγων, τον Δεκέμβριο του 2012,έγινε στις τιμές αγοράς (μέσω Δημοπρασίας), αντί να επιλεγεί η διεξαγωγή της, σε μια προαποφασισμένη, κατόπιν, διαπραγμάτευσης, τιμή.

Δ. Αναπάντητα ερωτήματα.

1.Γιατί αποφασίστηκε η μεγαλύτερη δυνατή αμοιβή,πού έχει δοθεί διεθνώς, στις Τράπεζες πού συμμετείχαν στο PSI;

2.Γιατί συνδέθηκε νομικά η αδυναμία αποπληρωμής των νέων ομολόγων του PSI, πού δόθηκαν στις Τράπεζες, με την 

ταυτόχρονη πτώχευση στα ομόλογα του ΤΧΣ (Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), δίνοντας, έτσι, ένα απροσδόκητο δώρο στις Ιδιωτικές Τράπεζες;

3.Γιατί η σκανδαλώδης μεταχείριση των επενδυτών πού δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποπληρώσει ομόλογα αξίας πολλών Δίς, τά οποία μπορούσε να αποφύγει;

4.Γιατί εξαιρέθηκαν  από την αναδιάρθρωση του Χρέους, μόνο η ΕΚΤ, ενώ κατακρεουργήθηκαν οι μικροομολογιούχοι, άρα και τά Ασφαλιστικά μας Ταμεία; Πέρα από τά άλλα,ποιος σοβαρός άνθρωπος θα αγοράζει, πλέον,ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου;

Σημειωτέον,ότι οι μικροομολογιούχοι αυτοί (πού επένδυσαν σε Ελληνικά ομόλογα,τις οικονομίες μιάς ζωής, γιατί τους έλεγαν ότι αποτελούν ασφαλή επένδυση), ουδέποτε αποζημιώθηκαν. Γιατί δεν υπήρξε ίση μεταχείριση προς όλους;

5.Γιατί συγκεντρώθηκαν δυσθεώρητα ύψη αποπληρωμής ομολόγων, στα δύο, πρώτα, χρόνια μετά το PSI (2013 και  2014), εμποδίζοντας την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση; Τυχαίο ήταν και αυτό;

 2.ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Οι όροι των Μνημονίων:

*Ορος παραίτησης από την Εθνική κυριαρχία και από την προστασία του Διεθνούς Δικαίου.

*Ορος Δέσμευσης του συνόλου της Δημόσιας Περιουσίας του Κράτους υπέρ των Δανειστών.

*Ορος Δέσμευσης της Οικονομικής Πολιτικής του Κράτους. 

Όλα τά παραπάνω συνιστούν λόγους ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ καί οι Εκτελεστικές Πράξεις των Ορων αυτών αποτελούν βαρειά ποινικά αδικήματα.

*Ολες οι πραγματοποιηθείσες Πράξεις, επειδή είναι αντίθετες στο Σύνταγμα αλλά και στο Διεθνές Δίκαιο, είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΧΥ.

*Η Αρνηση Δικαστικής Προστασίας σε όσους έχουν έννομο συμφέρον για να την διεκδικήσουν, αποτελεί παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

*Οσον  αφορά δέ, το Πολιτικό Προσωπικό (κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ), πού υπέγραψαν ολες τις Πράξεις Δανεισμού, φέρουν  βαρύτατη αστική ευθύνη.

3.Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

*Οι Δανειστές έχουν κάνει διάτρητο το Ελληνικό Σύνταγμα. Γι αυτό απαιτείται ένα ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ πού θα καταργεί όλες τις Μνημονιακές Δουλείες της χώρας προς τους Δανειστές. Θά ορίζει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας προς όφελος του Ελληνικού Λαού και της Πατρίδας (και όχι των Δανειστών, και του διαπλεκόμενου πολιτικού  συστήματος με τά ελεγχόμενα από τους ολιγάρχες ΜΜΕ  καί τά τραπεζικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, πού έχουν οδηγήσει την χώρα στην σημερινή απαράδε κτη κατάσταση), μέ κυβερνήσεις <<ζόμπυ>>.

*Βασική προϋπόθεση,πρώτα και κύρια,η επίλυση του Δημόσιου Χρέους.Ο λόγος δεν είναι  μόνο το  μη βιώσιμο  και παράνομο Χρέος, πού η χώρα μας αιμορραγεί για να το πληρώνει, αλλά, κυρίως, το γεγονός ότι τό καταστροφικό Πλαίσιο Πολιτικής πού έχουν  επιβάλει οι Δανειστές, έχει ουσιαστικά διαμορφωθεί από την Ανάγκη Εξυπηρέτησης του Χρέους και μόνο.

Νέες άφθαρτες πολιτικές δυνάμεις με την συμπαράσταση του Λαού είναι έτοιμες να ασκήσουν εθνικές πολιτικές, επικαλούμενες τις έκτακτες οικονομικές,κοινωνικές και Εθνικές περιστάσεις. Αναγκαστικά θα υπάρξουν και   πολιτικές  συγκρούσεις.

4. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ  ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

*Το υπάρχον Σύνταγμα δεν το προβλέπει και αυτό αποτελεί τεράστιο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Στίς Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες προβλέπεται Συνταγματικό Δικαστήριο στο οποίο μπορεί να προσφύγει ο κάθε Ελληνας πολίτης, καταγγέλοντας παραβιάσεις του Συντάγματος, από κάποιο κόμμα η κόμματα. 

*Το Συνταγματικό Δικαστήριο προστατεύει το Σύνταγμα από την αυθαιρεσία και την ιδιοτέλεια των κομμάτων, είτε μετά από καταγγελία η  και αυτεπάγγελτα. Δηλαδή, πρόκειται γιά τό Δικαστήριο εκείνο πού θα ελέγχει την εφαρμογή των Αρθρων του Συντάγματος, καθώς και την Συνταγματική συμμορφωση  της κάθε Διοικητικής Πράξης των Οργάνων της Πολιτείας, όπου Μνημονιακές πολιτικές,πχ, πού κόβουν μισθούς, συντάξεις (απόφαση του ΣτΕ,με πρόεδρο του Δικαστηρίου ,την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Σακελλαροπούλου) η κόβονται επενδύσεις πάλι από το ΣτΕ, εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της χώρας η ακόμη πού υπάρχουν αντικρουόμενες απόφάσεις, για το ίδιο θέμα, από τά διάφορα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας,δέν θά μπορούν, πλέον, νά νομοθετούνται..Ετσι,μεταξύ των άλλων,θα επιυευχθεί γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων μεγάλων Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων.   

*Η  Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ πού δεν έχει ιδρυθεί Συνταγματικό Δικαστήριο. Στήν χώρα μας τον ρόλο του Δικαστηρίου αυτού τον αναλαμβάνουν  τά κόμματα η η Διορισμένη από την κομματική κυβέρνηση, Ηγεσία της Δικαιοσύνης, Δηλαδή, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας <<Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει>>Ολα δε τά κόμματα, πού κυβέρνησαν  την χώρα,από όλες τις βαθμίδες εξουσίας, το έπραξαν, ενσυνειδήτως,εφαρμόζοντας την στρατηγική μέθοδο της ατιμωρησίας, αφού<<κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει>>.

*Η Γερμανία μετά τον ΒΠΠ,σύστησε  το Συνταγματικό Δικαστήριό της, πού απαγορεύει, μεταξύ των άλλων,την λειτουργία Ναζιστικών και Ρατσιστικών κομμάτων.Εάν, λοιπόν, λειτουργούσε και στη χώρα μας,τέτοιο Δικαστήριο,τά καρκινωματα της Χρυσής Αυγής ως και άλλων επιδόξων φασιστοειδών και νεοναζιστικών μορφωμάτων πού θέλουν με το ζόρι να <<μας σώσουν>>, δεν θα επιτρέποντο εξ αρχής. Γιατί  μόνο με ουσιαστικές αποφάσεις και μέτρα προασπίζεται η Δημοκρατία.

* Η σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Ελλάδα,υπονομεύεται,κατά την έκφραση Ανωτάτου Δικαστή,από <<6 (έξι) Δικηγορικά Γραφεία των Αθηνώ>>,τά οποία μπλοκάρουν με προσφυγές στο ΣτΕ, Επενδυτικά σχέδια Ξένων Επενδυτών προς όφελος της ημετέρας Διαπλοκής.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου