Οι Η.Π.Α θα εφαρμόσουν μοντέλο αστυνομίας σκέψης: CDC και HHS προσφέρουν 1 εκατομμύριο δολάρια για έρευνα με σκοπό την πρόβλεψη των «τάσεων παραπληροφόρησης» κατά των εμβολίων... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι Η.Π.Α θα εφαρμόσουν μοντέλο αστυνομίας σκέψης: CDC και HHS προσφέρουν 1 εκατομμύριο δολάρια για έρευνα με σκοπό την πρόβλεψη των «τάσεων παραπληροφόρησης» κατά των εμβολίων...

  Με πρόσχημα την καταπολέμηση της...παραπληροφόρησης για το ζήτημα των εμβολίων, φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αστυνομίας σκέψης,...

 


Με πρόσχημα την καταπολέμηση της...παραπληροφόρησης για το ζήτημα των εμβολίων, φαίνεται ότι μπαίνουμε σε μια νέα εποχή αστυνομίας σκέψης, όπου κάθε σκέψη και τάση σκέψης που δεν θα είναι αρεστή στο σύστημα θα θεωρείται πιθανό έγκλημα...


Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων θα παράσχουν 1 εκατομμύριο δολάρια ως επιχορήγηση για την ανάπτυξη ενός «εργαλείου δημόσιας υγείας» για την πρόβλεψη των «τάσεων παραπληροφόρησης» κατά των εμβολίων.

 

Πηγή: Children’s Health Defense

Άρθρο του Μιχαήλ Νεβραδάκη, Ph.D.

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες δημόσιας υγείας θα παράσχουν 1 εκατομμύριο δολάρια σε επιχορήγηση για την ανάπτυξη ενός « εργαλείου δημόσιας υγείας » για την πρόβλεψη των «τάσεων παραπληροφόρησης» των εμβολίων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο grants.gov, το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα δέχονται αιτήσεις επιχορήγησης έως τις 6 Ιανουαρίου 2023 για έρευνα:

«… να αναπτύξει ένα μοντέλο πρόβλεψης που προσδιορίζει νέες ή αναδυόμενες αφηγήσεις παραπληροφόρησης που είναι πιθανό να διαδοθούν ευρέως και έχουν μεγάλη πιθανότητα να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη του εμβολίου.

«Οι πληροφορίες από αυτό το μοντέλο θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια για την ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας για να προβλέψουν τις τάσεις παραπληροφόρησης στους πληθυσμούς που εξυπηρετούνται. Τέλος, οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τις προγνωστικές δυνατότητες του εργαλείου τόσο σε μελλοντικές αφηγήσεις παραπληροφόρησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε γεγονότα του πραγματικού κόσμου».

Ένας μόνος υποψήφιος θα λάβει ένα βραβείο από 400.000 έως 500.000 δολάρια για να αναπτύξει «ένα μοντέλο πρόβλεψης που στοχεύει στον εντοπισμό πιθανής παραπληροφόρησης σχετικά με τα εμβόλια και πώς θα επηρεάσει τους ανθρώπους καθώς διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», σύμφωνα με το Fox News .

Η ευκαιρία επιχορήγησης, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, αποτελεί μέρος της κατηγορίας χρηματοδότησης «Έργα Έρευνας Εμβολιασμού, Επίδειξης, Δημόσιας Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης Κατάρτιση και Βελτίωση Κλινικών Δεξιοτήτων» .

Η χρηματοδότηση έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων αγωγών που αμφισβητούν άλλες προσπάθειες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να καταπολεμήσει την «παραπληροφόρηση» για συνταγματικούς λόγους.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς — συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των κυβερνήσεων των πολιτειών, των πόλεων και των νομών, των ανεξάρτητων σχολικών περιφερειών και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών — είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για τη χρηματοδότηση.

Ο τελικός δικαιούχος θα επιλεγεί σε συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου 2023 που θα είναι κλειστή για το κοινό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Μητρώου, η οποία αναφέρει:

«Οι αιτήσεις επιχορήγησης και οι συζητήσεις θα μπορούσαν να αποκαλύψουν εμπιστευτικά εμπορικά μυστικά ή εμπορική ιδιοκτησία, όπως υλικό με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και προσωπικές πληροφορίες σχετικά με άτομα που σχετίζονται με τις αιτήσεις επιχορήγησης, η αποκάλυψη των οποίων θα συνιστούσε σαφώς αδικαιολόγητη παραβίαση του προσωπικού απορρήτου».

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αστυνομεύει τα «εγκλήματα σκέψης»

Η νέα ευκαιρία επιχορήγησης τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, των νομοθετών και των αναλυτών.

«Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία έχουν ιστορικό προσπαθειών για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης», ανέφερε το Fox News . « Εσωτερικά έγγραφα που έλαβε η American First Legal τον Ιούλιο αποκάλυψαν πώς το CDC συντονίστηκε με το Facebook, το Twitter και την Google για να αντιμετωπίσουν το διαδικτυακό περιεχόμενο που θεωρούσε παραπληροφόρηση».

Αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Άντονι Φάουτσι , καθαιρέθηκαν ή θα καθαιρεθούν στο πλαίσιο αγωγής κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τους γενικούς εισαγγελείς της Λουιζιάνα και του Μιζούρι, ισχυριζόμενοι ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεννοήθηκαν με πλατφόρμες Big Tech για να λογοκρίνουν περιεχόμενο που επικρίνει τον COVID -19 εμβόλια και αντίμετρα.

Ο εκπρόσωπος Chip Roy (R-Texas), μιλώντας στο Fox News σχετικά με την επιχορήγηση, είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει να αστυνομεύει «εγκλήματα σκέψης»:

«Αυτή η τελευταία αποκάλυψη αποδεικνύει ότι το CDC προχωρά με την εκστρατεία λογοκρισίας εναντίον πολιτών που μιλούν. Αυτό το νέο σχέδιο για τη χρήση χρημάτων των φορολογουμένων - που αποσκοπεί στην περαιτέρω επιστημονική έρευνα - για να καταπνίξει ερευνητές και οποιονδήποτε τολμήσει να διαφωνήσει με τη διαρκώς μεταβαλλόμενη αφήγηση της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον COVID δεν προκαλεί έκπληξη και απαράδεκτο.

«Το CDC δεν έχει καμία δουλειά να προσπαθεί να προβλέψει μελλοντικά «εγκλήματα σκέψης» ούτε, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, να αξιοποιήσει τη δύναμή του για να συνεννοηθεί με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας εναντίον του αμερικανικού λαού».

Ο Adam Andrzejewski, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του OpenTheBooks , ενός φορέα παρακολούθησης των κρατικών δαπανών, είπε στο JustTheNews :

«Οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν έχουν θέση να προσδιορίσουν τι συνιστά «παραπληροφόρηση», ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον όπου τα γεγονότα συνεχίζουν να αλλάζουν.

«Όπως είδαμε με τα εμβόλια για τον COVID, η ηγεσία της Moderna έχει πλέον παραδεχτεί ανοιχτά ότι η πρόληψη της μετάδοσης δεν ήταν ποτέ αποτέλεσμα για το οποίο δοκίμασαν. Ωστόσο, η «ασθένεια των μη εμβολιασμένων» και ο ισχυρισμός ότι ένα εμβόλιο θα «σταματούσε την εξάπλωση» διείσδυσε σε όλη την καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία. Ποιος ήταν γύρω για να χαρακτηρίσει αυτή την «παραπληροφόρηση;»».

Παραμένει ασαφές πώς το προτεινόμενο μοντέλο HHS-CDC θα καθορίσει τι συνιστά «παραπληροφόρηση», αλλά σύμφωνα με το JustTheNews, το CDC σηματοδότησε ότι «οι πληροφορίες που προέκυψαν από το πρόγραμμα θα χρησιμοποιηθούν τελικά σε συνεχιζόμενες ομοσπονδιακές προσπάθειες για προκαταρκτική και κατάργηση ανεξάρτητης έρευνας και αποκλίνουσας γνώμης από εγκεκριμένες αφηγήσεις».

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter χρησιμοποιούν το « προκαταρκτικό » ως μια νέα στρατηγική για να προειδοποιούν το κοινό για υποτιθέμενη παραπληροφόρηση προτού διαδοθεί , κερδίζοντας τον έπαινο των μέσων ενημέρωσης όπως το NPR, που το ίδιο συμμετέχει σε προσπάθειες καταπολέμησης της υποτιθέμενης «παραπληροφόρησης ».

Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες έχουν στο παιχνίδι πρωτοβουλίες «παραπληροφόρησης».

Η μήνυση Μισούρι εναντίον Μπάιντεν ισχυρίζεται μια σειρά παραβιάσεων της Πρώτης Τροποποίησης από την πλευρά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες εξανάγκασαν τις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοκρίνουν όσους επέκριναν τις πολιτικές της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Το 2021, ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε: «Σκοτώνουν ανθρώπους», αναφερόμενος σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και την «παραπληροφόρηση για τα εμβόλια» που είναι διαθέσιμη εκεί, ανέφερε το Politico στην κάλυψη της αγωγής.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Γενικός Χειρουργός Δρ. Vivek Murthy και το HHS, εξέδωσαν μια συμβουλευτική προειδοποίηση στο αμερικανικό κοινό σχετικά με την «απειλή της παραπληροφόρησης για την υγεία» και ένα αίτημα για πληροφορίες ζητώντας από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη «διάδοση και τον αντίκτυπο της παραπληροφόρησης» και «να δοθεί προτεραιότητα στον έγκαιρο εντοπισμό παραπληροφόρησης «υπερ-διαδότες» και επαναλαμβανόμενων παραβατών» «επιβάλλοντας σαφείς συνέπειες για λογαριασμούς που παραβιάζουν επανειλημμένα τις πολιτικές της πλατφόρμας».

Ένα αίτημα για πληροφορίες και οι επακόλουθες ενέργειες της κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν μέρος του Εθνικού Σχεδίου Ετοιμότητας για τον COVID-19 , το οποίο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης το 2021 , σύμφωνα με τους ενάγοντες.

Παρά τη μήνυση Μισούρι εναντίον Μπάιντεν, οι ομοσπονδιακές προσπάθειες για την καταπολέμηση της υποτιθέμενης «παραπληροφόρησης» και «παραπληροφόρησης» συνεχίζονται. Σύμφωνα με το Fox News :

«Παρά τη συνεχιζόμενη αγωγή και την έντονη κριτική από μέλη του Κογκρέσου, οι υπηρεσίες του Μπάιντεν παραμένουν εστιασμένες στην αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης από ξένους αντιπάλους που προσπαθούν να επηρεάσουν τις εκλογές στις ΗΠΑ και σε ορισμένα θέματα, όπως η προέλευση του COVID-19, η θανατηφόρα αποχώρηση από το Αφγανιστάν και άλλα».

Αυτό περιλαμβάνει πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν ο γενικός χειρουργός, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Πεντάγωνο για την καταπολέμηση του διαδικτυακού περιεχομένου που ισχυρίζονται ότι αποτελεί «παραπληροφόρηση» και «παραπληροφόρηση», ανέφερε το Fox News.

 


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου