Έρχεται άμεση παγκόσμια υγειονομική τυραννία - Ο ΠΟΥ θα οριστικοποιήσει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) αυτή την εβδομάδα σε μυστική συνεδρίαση της IHRRC - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έρχεται άμεση παγκόσμια υγειονομική τυραννία - Ο ΠΟΥ θα οριστικοποιήσει τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) αυτή την εβδομάδα σε μυστική συνεδρίαση της IHRRC

  Οι Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί αποτελούν υφιστάμενο, νομικά δεσμευτικό διεθνές δίκαιο. Εάν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υποβληθούν ...

 


Οι Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί αποτελούν υφιστάμενο, νομικά δεσμευτικό διεθνές δίκαιο. Εάν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υποβληθούν στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με απλή πλειοψηφία των 194 κρατών μελών.


Μεταξύ άλλων θα θεσπιστεί σύστημα παγκόσμιων πιστοποιητικών υγείας σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εξετάσεων, των πιστοποιητικών εμβολίων, των πιστοποιητικών προφύλαξης, των πιστοποιητικών αποκατάστασης, των εντύπων εντοπισμού επιβατών και της δήλωσης υγείας του ταξιδιώτη...

 

Πηγή: Daily Clout

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η Επιτροπή Αναθεώρησης των Διεθνών Υγειονομικού Κανονισμού (IHRRC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχεδιάζει να συνεδριάσει μυστικά έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023. Η IHRRC θα εργαστεί για την οριστικοποίηση ενός εγγράφου 46 σελίδων που περιλαμβάνει προτεινόμενες τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (ΔΚΥ).

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις θα:

  1. Αλλάξουν τη συνολική φύση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από έναν συμβουλευτικό οργανισμό που απλώς διατυπώνει συστάσεις σε ένα διοικητικό όργανο του οποίου οι διακηρύξεις θα είναι νομικά δεσμευτικές. (Άρθρο 1)
  2. Επεκτείνουν σε μεγάλο βαθμό το πεδίο εφαρμογής των Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών, ώστε να συμπεριλάβουν σενάρια που απλώς έχουν "δυνατότητα να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία".
  3. Επιδιώξουν την κατάργηση του "σεβασμού της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των ανθρώπων". (Άρθρο 3)
  4. Δώσουν στον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ τον έλεγχο των μέσων παραγωγής μέσω ενός "σχεδίου κατανομής προϊόντων υγείας" για να απαιτήσει από τα ανεπτυγμένα κράτη-μέλη να προμηθεύουν προϊόντα αντιμετώπισης πανδημίας σύμφωνα με τις οδηγίες. (Άρθρο 13Α)
  5. Δώσουν στον ΠΟΥ την εξουσία να απαιτεί ιατρικές εξετάσεις, αποδείξεις προφύλαξης, αποδείξεις εμβολίων και να εφαρμόζει τον εντοπισμό επαφών, την καραντίνα και τη ΘΕΡΑΠΕΙΑ. (Άρθρο 18)
  6. Θεσπίσουν ένα σύστημα παγκόσμιων πιστοποιητικών υγείας σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, συμπεριλαμβανομένων των πιστοποιητικών εξετάσεων, των πιστοποιητικών εμβολίων, των πιστοποιητικών προφύλαξης, των πιστοποιητικών αποκατάστασης, των εντύπων εντοπισμού επιβατών και της δήλωσης υγείας του ταξιδιώτη. (άρθρα 18, 23, 24, 27, 28, 31, 35, 36 και 44 και παραρτήματα 6, 7 και 8)
  7. Αναπροσανατολίσουν απροσδιόριστα δισεκατομμύρια δολάρια προς το βιομηχανικό σύμπλεγμα φαρμακευτικών νοσοκομείων έκτακτης ανάγκης χωρίς καμία λογοδοσία. (Άρθρο 44Α)
  8. Επιτρέψουν την γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων υγείας. (Άρθρο 45)
  9. Επεκτείνουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να λογοκρίνει ό,τι θεωρεί ότι είναι παραπληροφόρηση και παραπληροφόρηση. (Παράρτημα 1, σελίδα 36)
  10. Θα υποχρεώσουν τα κράτη-μέλη να κατασκευάσουν, παρέχουν και να συντηρούν υποδομές ΔΥΚ στα σημεία εισόδου. (Παράρτημα 10)

Η 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Προκειμένου οι προτεινόμενες τροποποιήσεις να εξεταστούν κατά την 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, πρέπει να υποβληθούν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τουλάχιστον 4 μήνες νωρίτερα.

Το IHRRC σχεδιάζει να υποβάλει τις εν λόγω προτεινόμενες τροποποιήσεις στον ΠΟΥ έως την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023.

Οι Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί αποτελούν υφιστάμενο, νομικά δεσμευτικό διεθνές δίκαιο. Εάν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υποβληθούν στην 76η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν με απλή πλειοψηφία των 194 κρατών μελών. Σύμφωνα με τους ήδη συμφωνηθέντες κανόνες του ΔΥΑ, εάν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υιοθετηθούν, τα έθνη-μέλη δεν θα χρειαστεί να προβούν σε πρόσθετες ενέργειες. Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα χρειαζόταν να παράσχει ψήφο δύο τρίτων για να δώσει τη "συμβουλή και συγκατάθεσή" της. Δεν θα χρειαζόταν καμία υπογραφή από τους εθνικούς ηγέτες. Παρακαλείστε να γνωστοποιήσετε το θέμα αυτό όσο το δυνατόν συντομότερα.
ΠΗΓΕΣ:

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του Διεθνούς Υγειονομικού κανονισμού: https://apps.who.int/gb/wgihr/pdf_files/wgihr1/WGIHR_Compilation-en.pdf

100 λόγοι για να σταματήσουμε τις τροποποιήσεις; jamesroguski.substack.com/p/100-reasons

Βοηθήστε να διαδοθεί το θέμα: jamesroguski.substack.com/p/help-spread-the-wordΣχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου