Παρουσιάστηκε το «Παγκόσμιο Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών» στο DAVOS: Αποκαλύφθηκε από την Red Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ που φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Παρουσιάστηκε το «Παγκόσμιο Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών» στο DAVOS: Αποκαλύφθηκε από την Red Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ που φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο

  Η Red Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο. Το UDPN είναι μια πλατφόρμα τεχ...

 


Η Red Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο. Το UDPN είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής που στοχεύει να εξυπηρετήσει παρόμοια λειτουργία με το δίκτυο SWIFT για τράπεζες αλλά για stablecoins και CBDC


Το δίκτυο ξεκίνησε στο Νταβός με ένα πάνελ που συζητούσε το ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό νόμισμα, τη διαλειτουργικότητα και την υποδομή. Το πάνελ περιλάμβανε εκπροσώπους της Deutsche Bank, HSBC, Standard Chartered, The Bank of East Asia και Akbank.

 

Πηγές: Forbes India & tessa.substack

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

Η Red Date Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ, φαίνεται ότι φιλοδοξεί να καταλάβει τον κόσμο.

Financial Express:

Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η Red Date Technology παρουσίασε το Παγκόσμιο Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), 2023, στο Νταβός της Ελβετίας. Πιστεύεται ότι το UDPN είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού (DLT),  που θα εκπλήρωνε τον ίδιο σκοπό σε αντίθεση με το δίκτυο SWIFT για τις τράπεζες, αλλά για τα stablecoins και τα CBDC. 

Η Red Date Technology, μια εταιρεία blockchain με έδρα το Χονγκ Κονγκ, δημιούργησε ένα σύστημα ψηφιακών πληρωμών που ονομάζεται Καθολικό Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) που στοχεύει να συνδέσει ψηφιακά νομίσματα κεντρικής τράπεζας (CBDC) και σταθερά νομίσματα.

Το UDPN κυκλοφόρησε στις 19 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την GFT Technologies και τη μηχανή δημιουργίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων TOKO της DLA Piper.

Το UDPN, όπως περιγράφεται στη λευκή του βίβλο, είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας κατανεμημένης λογιστικής που στοχεύει να εξυπηρετήσει παρόμοια λειτουργία με το δίκτυο SWIFT αλλά για stablecoins και CBDC.

Αναφέρεται ότι το UDPN θα δημιουργήσει ένα πρότυπο για την ανταλλαγή μηνυμάτων και την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών συστημάτων για stablecoins και CBDC με τον ίδιο τρόπο που έκανε το δίκτυο SWIFT για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου, πολλές μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες συμμετέχουν επί του παρόντος στη δοκιμή του (UDPN) μέσω δοκιμών απόδειξης ιδέας για διασυνοριακές μεταφορές και ανταλλαγές.

Η ανακοίνωση δεν αποκάλυψε ποιες τράπεζες συμμετέχουν σε αυτές τις δοκιμές. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η HSBC, η Deutsche Bank, η Akbank, η Standard Chartered και η Bank of East Asia εκπροσωπήθηκαν στην εκδήλωση έναρξης του UDPN στο Νταβός.

Τα stablecoins που χρησιμοποιούνται στη φάση της δοκιμής δεν αποκαλύφθηκαν. Η λευκή βίβλος του UDPN αναφέρει ότι υποστηρίζει μόνο CBDC και ελεγχόμενα, με υποστήριξη fiat stablecoin ως μεθόδους πληρωμής και δεν δέχεται μη ρυθμιζόμενα κρυπτογράφηση δημόσιας αλυσίδας όπως το Bitcoin.

Επιπλέον, σχεδιάζονται οκτώ ακόμη δοκιμές απόδειξης της ιδέας για το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης και κυκλοφορίας ενός CBDC, τραπεζικού stablecoin και της χρήσης του UDPN ως πύλης πληρωμής για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Η Red Date Technology εργάζεται για την ανάπτυξη του UDPN για σχεδόν δύο χρόνια.

Πριν από την κυκλοφορία αυτού του συστήματος ψηφιακών πληρωμών, η εταιρεία αναγνωρίστηκε για το έργο της στο Δίκτυο Υπηρεσιών που βασίζεται σε Blockchain (BSN), το οποίο είναι το εθνικό έργο blockchain της Κίνας.

Σε έναν οδικό χάρτη που δημοσιεύτηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021, αλλά αργότερα διαγράφηκε, η BSN είπε ότι σκόπευε να δημιουργήσει ένα σύστημα CBDC που θα έφερε επανάσταση στις τρέχουσες μεθόδους πληρωμής και κυκλοφορίας και θα επέτρεπε μια τυποποιημένη μέθοδο μεταφοράς ψηφιακού νομίσματος και διαδικασία πληρωμής για οποιαδήποτε σύστημα πληροφορίων.

Διόρθωση  από TESSA LENA:

Ένα Καθολικό Δίκτυο Ψηφιακών Πληρωμών (UDPN) για stablecoins και ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) εγκαινιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός. Το δίκτυο στοχεύει να παρέχει διαλειτουργικότητα μεταξύ αυτών των ψηφιακών νομισμάτων.

«Το UDPN βρίσκεται σε ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια με συνεισφορές από τις GFT, Red Date Technology, TOKO και DLA Piper. Ένα sandbox κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2022, όπου πολλές τράπεζες δοκίμαζαν ενεργά τη μεταφορά stablecoin και τις συναλλαγές FX.

Το δίκτυο ξεκίνησε στο Νταβός σε ένα πάνελ που συζητούσε το ταχέως εξελισσόμενο ψηφιακό νόμισμα, τη διαλειτουργικότητα και την υποδομή. Το πάνελ περιλάμβανε εκπροσώπους της Deutsche Bank, HSBC, Standard Chartered, The Bank of East Asia και Akbank.

Τον Ιούνιο του 2021, η εταιρεία έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης «ορόσημο» «A Series».

Επικεφαλής του γύρου ήταν η Prosperity7 Ventures (το ταμείο διαφοροποιημένης ανάπτυξης της Aramco Ventures ) και η επενδυτική εταιρεία blockchain Kenetic με έδρα το Χονγκ Κονγκ . Άλλοι συμμετέχοντες περιλαμβάνουν την Bank Pictet (Ελβετία), που επενδύει για λογαριασμό των πελατών της και την Bangkok Bank .

Πρόσθεσα τους υπερσυνδέσμους στο απόσπασμα, αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο άρθρο του Bloomberg για το Banque Pictet, δοκιμάστε εδώ . Η Banque Pictet περιγράφεται ως η πιο «μυστική» τράπεζα στον κόσμο για τους πλουσιότερους ανθρώπους. Χμμ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόσφατα δημιουργημένος λογαριασμός Twitter για τον (πιθανώς) μελλοντικό οικονομικό γίγαντα έχει μόλις περίπου 80 ακόλουθους (είχαν 78 πριν από λίγες ώρες). Δεν ακολουθούν κανέναν (αυτός που ακολουθούν είναι το ίδιο το Twitter.)

Έτσι, γινόμαστε μάρτυρες είτε της ιστορίας σε εξέλιξη είτε μιας τεράστιας απάτης, αν και με μια δεύτερη σκέψη, πολλά στη παγκόσμια ιστορία μέχρι στιγμής ήταν μια τεράστια απάτη. Επομένως, αυτά τα δύο δεν αλληλοαποκλείονται καθόλου, ειδικά αν συμμορφωνόμαστε. Πράγμα που δεν πρέπει. Αλλά για να μην συμμορφωθούμε, χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον και να χρησιμοποιήσουμε την καρδιά μας. Δεν ξέρω άλλο τρόπο.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο Twitter

στο Viber

στο Telegram

στο GAB...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου